Vil du forkæle dig selv? Så er en bambusdyne et godt valg.

Bambus har en masse gode fordele, da det både er fugtafgivende, temperaturregulerende og et blødt materiale.

Bambus er et fantastisk materiale, og flere og flere investerer i en bambusdyne. Det er måske også derfor, at du er havnet i vores guide.

Vi har fundet nogle af de bedste dyner i bambus af høj kvalitet – du kan også finde babydyner, for dit barn fortjener også det bedste og de bedste tyngdedyner. Vi har fundet vores absolutte favoritter, og vi er sikre på, at der også er noget for dig, så du kan sove trygt med bambusdynen i mange år.

Wonder Living sommer bambusdyne

 • Produceret i bambus som suger fugt 2-3 gange hurtigere end bomuld
 • OEKO-Tex 100 certificeret
 • 30 dages returret
Wonder Living sommer bambusdyne
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Wonder living har lavet en lækker sommerdyne i bambus. Det er en bambusdyne, der er lavet af 100 % økologisk bambus. Den er syet af bambusstof og fibrene i dynen er 100 % bambusfibre. Bolstret er satinvævet i 300 TC, og det er den bedste bambus kvalitet, man kan få.

Bambusfibrene er absorberende, hvilket betyder, at de hurtigt optager fugt. Fugten afgives 2-3 gange hurtigere end ved bomuld. Hvis du bliver varm om natten, er en bambusdyne ideel til dig. Dynen vil temperaturregulere, så den vil holde på varmen, når det er koldt, og afgive varme, når det er fugtigt og varmt i rummet.

En bambusdyne med fiber kan være tungere end en normal dundyne, som de fleste vil kende til. Vægten kan dog være beroligende for kroppen og kan være en hjælp til dig, der sover meget uroligt om natten. Bambusdynen vil ikke være fluffy ligesom en dundyne, men til gengæld vil den være tung og dejligt temperaturregulerende. Hvis du er allergisk over for fjer, er det også en ideel dyne at vælge.

Bambusdynen er Oeko-tex standard 100 certificeret. Du er sikret, at den er testet fri for sundhedsskadelige stoffer, og at den er allergivenlig. Wonder Living er desuden Danmarks første FSC C132484 certificeret virksomhed i sengetøjs industrien i forhold til bambus.

Der er ingen skjulte mellemled, produktionen foregår uden skadelig kemi, og medarbejderne har ordentlige arbejdsforhold.  De tager desuden forbehold for dyre- og planteliv, og de høster ikke mere bambus, end der kan nå at blive reproduceret, selvom bambus vokser hurtigt.

Bambussen, der er brugt til dynen, er 100 % økologisk og produceret med Lyocell-metoden. Der medfølger en stofpose i 100 % bambus, som du kan bruge til opbevaring.

Fordele

 • Svedabsorberende
 • Afgiver fugt 2-3 gange hurtigere end bomuld
 • Fremstillet af 100 % økologisk bambus
 • Allergivenlig

Ulemper

 • Høj pris

Specifikationer

 • Vægt: 1320 g

Wonderliving baby bambusdyne

 • Satinvævet som giver en blød følelse som silke
 • 100% økologisk og allergivenlig
 • 30 dages returret
Wonderliving baby bambusdyne

Wonder Living har lavet babysengetøj i 100 % bambus. Det er vigtigt, at dit barn får det bedste af det bedste.

Hvis du ikke vil udsættes for sundhedsskadelige stoffer, så skal dit barn heller ikke. Børns hud er mere følsom og sart, og derfor er det vigtigt, at dit barn får noget sengetøj, der er skånsomt mod dit barns hud. Sengetøjet er meget komfortabelt, og det vil give dit barn bedre søvn med luksus sengetøj i bambus.

Sengetøjet er satinvævet med et trådtal på 300. Det gør, at det har en blød følelse som silke. Det klæber dog ikke til kroppen.

Bambus lyocell er fugtafgivende og afgiver fugt 2-3 gange hurtigere end bomuld. Det gør, at sengetøjet er ideelt til børn, der er meget varme om natten og kan vågne op forstyrret af en fugtig seng. Bambus er temperaturregulerende, og det hjælper med at holde barnet varmt, når der er koldt, og hvis barnet er varmt og svedigt, afgiver det fugt.

Det bambus, der er anvendt, vokser 100 % økologisk og er produceret med lyocell metoden. Det er Oeko-tex standard 100 certificeret. Produktet er allergivenligt, og det er frit for sundhedsskadelige stoffer, hvilket er vigtigt, når det handler om dit barns sundhed. Særligt med sengetøj som dit barn skal sove i om natten og flere gange i løbet af dagen.

Sengetøjet har en skjult lynlås og fire stropper, som fastgør dynen med et pudebetræk og foldelukning i bunden.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Afgiver fugt 2-3 gange hurtigere end bomuld
 • Fremstillet af 100 % økologisk voksende bambus
 • FSC C132484 certificeret
 • Allergivenligt

Ulemper

 • Der er tale om sengetøj og ikke en dyne

Specifikationer

 • Mål: 70 x 100 og 40 x 45 cm

Wonderliving helårs bambus dyne

 • 100% bambus
 • OEKO-TEX 100 certificeret og FSC C132484 certificeret
 • Kammersyet, så fyldet altid er ligeligt fordelt
 • 30 dages returret
Wonderliving helårs bambus dyne
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Bambusdynen fra Wonder Living er lavet af 100 % bambus, der er produceret med den anerkendte og prisvindende metode Lyocell.

Hvis din egen sundhed er en prioritet for dig, så er bambusdynen fra Wonder Living et ideelt valg. Den er fremstillet af 100 % økologisk bambus, og indeni er der fibre, som også er 100 % bambusfibre. Bolsteret er satinvævet i 300 TC, og det er høj kvalitets bambus.

Bambus er med til at afgive fugt, og det er gode nyheder for dig, som kan blive meget varm om natten. Fugt bliver afgivet 2-3 gange så hurtigt som ved en bomuldsdyne. Det er ideelt, for dynen er temperaturregulerende, så den holder på varmen i kølige omgivelser og afgiver varme i varme omgivelser.

Fiberdynen i bambus er i den tunge ende vægt. I dag er kædedyner med vægt blevet populære, da forskning viser, at det kan være en hjælp til folk, der enten er stressede, sover uroligt eller oplever psykiske vanskeligheder.

Bambusdynen er ikke en kædedyne, men den er tungere, og det kan være en fordel for dig, som sover uroligt. Den kan virke mere flad i forhold til en dun dyne, men det vil du hurtigt vænner dig til.

Dynen er Oeko-tex standard 100 certificeret, så den er fri for sundhedsskadelige stoffer. Alle bør have en dyne, der er Oeko-tex certificeret, men det er særligt godt til dig, der har allergi.

Wonder Living er FSC C132484 certificeret. Det betyder, at der er gennemsigtighed gennem forsyningskæden, og produktet er ansvarligt produceret og ved ordentlige arbejdsforhold. De høster eksempelvis ikke mere bambus, end der kan nå at vokse frem i skovene.

Bambusdynen er kammersyet og fibrene sidder på siden, så de ikke klumper sammen. Du får en stofpose med, som er 100 % i bambus.

Fordele

 • Fremstillet af 100 % økologisk voksende bambus
 • Dag til dag levering
 • Temperaturregulerende

Ulemper

 • Høj pris

Wonder Living Bambussengetøj 200×220 – til dig der går op i sundhed

 • 100% økologisk
 • FSC certificeret
 • 30 dages returret
Wonder Living Bambussengetøj 200×220
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Wonder Living har lavet et sengetøj i bambus med 100% lyocell metoden. Det er meget blødt og lækkert bambussengetøj, som vil give dig en bedre søvn og masser af komfort. Sengetøjet er satinvævet med et trådtål på 300, der gør det blødt som silke, uden at det som silke vil klæbe sig til kroppen.

Bambus har den egenskab, at det er fugtabsorberende. Det er godt for dig, der måske får det meget varm om natten. Det er åndbart at sove i, og du vil ikke opleve at vågne op om natten fugtig. Det vil regulere sig efter temperaturen. Derfor kan bambus dynen også være dit faste sengetøj året rundt – både i varme og kølige miljøer.

Sengetøjet er 100 % økologisk og er produceret efter lyocell metoden, som er et kvalitetsstempel i sig selv. Det er også Oeko-tex standard 100 certificeret, så det er frit for sundhedsskadelige stoffer. Det er allergivenligt og antibakterielt, og hvis du har allergi er det en god ide med bambus i sengemiljøet.

Bambus sengetøjet er også FSC C132484 certificeret. Det betyder, at produktionen er transparent, så du er sikker på, at det er sket på ansvarlig vis og med gode arbejdsforhold. Der er tænkt på plante- og dyreliv, så der ikke bliver høstet mere bambus, end skoven kan reproducere. Det er vigtigt for biodiversiteten.

Sengetøjet er i beige med et fint rosa skær. Det har en skjult lynlås og stropper, som kan fastgøre dynen med pudebetrækket og simpel foldelukning.

Fordele

 • Afgiver fugt 2-3 gange hurtigere end bomuld
 • Fremstillet af 100 % økologisk voksende bambus
 • FSC C132484 certificeret
 • Allergivenligt

Ulemper

 • Høj pris

Hvorfor skal jeg vælge en bambusdyne?

Bambus er blevet meget populært, og det er der flere grunde til. Det er blødere og for mange en bedre version end bomuld. Bambus er åndbart, så det er ideelt at bruge til en dyne eller som sengetøj. Det er UV-beskyttende og antibakterielt. Her kan du få svar på nogle af dine spørgsmål om bambus:

Hvad er bambus egentlig?

Bambus er et naturligt materiale af bambusfibre. Fibrene spindes i garn og væves i tekstil, hvor fibrene er glatte og runde, hvorfor de ikke vil irritere huden. Bambus kan minde som kashmir eller silke, hvis du er nysgerrig på, hvordan det vil føles mod huden.

Bambus er en græsplante, der har et hårdt ydre og en hul stilk. Det kan både spises i mad, laves til interiør, instrumenter, byggemateriale og tekstiler. Det er blevet brugt i asiatiske lande i hundreder af år.

Hvordan foregår processen?

Bambus bliver høstet og skåret i mindre stykker. Den skal opløses for at nedbryde fibrene. Frugtkødet ekstraheres.

Den ekstraherede bambusmasse skal tørre i plader. De tørrede plader bliver til et blødt materiale, der bliver kaldet viskose. Viskosen skal igen også igennem en proces, så den bliver til en tråd.

Trådene bruger producenterne til at spinde garn. Garnet væves i et holdbart stof, som der har mange anvendelsesformål.

Hvad bruger man bambus til?

Bambus bruges til tøj, boligtekstiler, håndklæder, sengetøj osv.

Hvorfor er bambus så godt et materiale?

Der bliver brugt meget få kemikalier, og det producerer ikke så meget affald, når der bliver produceret tekstiler af bambus.

Opløsningen, når fibrene bliver nedbrudt til papir, kan igen bruges, og det er meget få kemikalier, der skal i brug til at danne stoffet. Når stoffets farve skal være en anden, kræver det meget lidt farve, hvilket er endnu en fordel. Materialet kan hurtigt nedbrydes, når det har udtjent sit formål. Det er allergivenligt, og det vil beskytte dig mod sol, regn, og det er fugtafgivende.

Hvorfor er bambus bedre end bomuld?

Bambus er 40 % mere absorberende end den bedste økologiske bomuld. Bambus absorberer tre gange mere vand end sin vægt, og det egner sig derfor godt til dage med regn.

Bambus er meget mere holdbart end bomuld. Det vil bevare sine egenskaber i længere tid end bomuld.

Er det sandt, at bambus ikke lugter?

Bambus er antibakterielt. Det betyder, at det ikke holder på bakterierne og vil være lugtfrit. Det skal dog stadig en tur i maskinen, når det bliver beskidt.

Kilde: Cariloha.com

Hvordan vedligeholder jeg min bambusdyne?

Når du har købt en bambusdyne, vil du også gerne passe på den, så den holder længst muligt. Det gælder også dit bambus sengetøj, eller hvis du har andre materialer af bambus. Du får nogle gode råd til hvordan:

 • Du må gerne vaske bambus i en skånsom maskinvask, uden at det er et problem.
 • Brug koldt eller lunkent vand, når du vasker det. Helst koldt vand.
 • Det er bedst at bruge et mildt vaskemiddel. Undgå blegemiddel, hydrogenperoxid og skyllemiddel. Det kan svække materialet i længden.
 • Du kan stryge materialet ved lav varme. Du behøver dog ikke stryge det.
 • Det er bedst at lufttørre bambus, men du kan også tørre det på en mild indstilling på tørretumbleren. Det kan virke stift, når du tager det ud, men stivheden vil forsvinde ved brug.

Kilde: Cariloha.com

Hvordan bliver bambus lavet?

Det er forskelligt, hvilken type af bambus, de skal lave. De fleste bambustekstiler, der bliver produceret, er bambus-viskose. Det er billigt at producere, men kan også have nogle negative sider. Viskose henviser til stof, der er fremstillet ved viskosemetoden. Den metode udviklede producenterne i starten af det 20. århundrede.

Kilde: Sewport.com

 

FAQ

Hvad er det bedste bambusdyne mærke?
World Living er et mærke, der er rigtig godt, når det kommer til dyner i bambus. Deres produkter er Oeko-tex standard 100 certificerede, og de er FSC C132484 certificerede. Det giver tryghed for dig, for bådeprodukterne og produktionen er sikret.
Hvorfor vælge en bambusdyne fremfor en bomuldsdyne?
Bambus er fugtafgivende. Det afgiver fugt 2-3 gange hurtigere end en bomuldsdyne, så du kan blive tør under dynen selv på de varme sommernætter. Om vinteren kan du også bambusdynen bruge bambusdynen, da den er temperaturregulerende.
Hvor lang tid skal der gå, før man skal købe en ny dyne?
Det er forskelligt, hvor længe dyner holder. Bambusdyner kan sagtens holde i mange år, da det er et holdbart materiale. Husk, at du skal vedligeholde din dyne efter producentens anvisninger.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar