En boxmadras er én af de mest simple sengetyper, du kan finde – den er nem at håndtere, har en overkommelig pris og kræver ikke en sengeramme.

Sammenlignet med elevationssenge og kontinentalssenge er boxmadrassen langt mere enkel i sit udtryk, og den tager ofte heller ikke lige så meget plads. Den er monteret på bundlameller i en træramme-konstruktion, der i sig selv fungerer som en simpel sengeløsning.

En god boxmadras kan holde i en lang årrække, og den rigtige type madras vil give dig en god nattesøvn, så du kan få det bedste ud af dine vågne timer.

Vi har samlet nogle af de bedste madrasser ét sted, så du får de bedste forudsætninger for at vælge den perfekte boxmadras til dig og dit soveværelse.

Hvad skal du overveje, før du køber en boxmadras:

 • Valg af fjedre: Boxmadrasser er udgjort af en springmadras, som har indbyggede fjedre. Det giver en god komfort, fordi fjedrene tilpasser sig kroppen. Du finder to slags fjedre i springmadrassen, både pocket- og multipocket. Pocketfjedre har omkring 250 fjedre pr. kvadratmeter, hvor madrasser med multipcket har dobbelt så mange. Du skal sørge for at vælge en madras, som kan understøtte din vægt. Hvis du vejer mere end 95 kilo, anbefaler vi multipocket fjedre, så kroppen får flere støttepunkter.
 • Den rigtige hårdhed: Din kropsform og kropsvægt har stor betydning for hvilken madras, du skal vælge – og hvilken fasthed, den skal have. Hvis du ofte vågner med smerte, er det måske fordi din madras ikke understøtter din krop korrekt. Hvis du vejer under 75 kilo, kan du med fordel vælge en medium hård madras, Mellem 75 og 90 kilo kalder på en almindelig hård madras, og hvis du ligger på over 90 kilo, skal du regne med en ekstra hård madras, som kan give den nødvendige aflastning.
 • Topmadras: Når du anskaffer dig en boxmadras, vil der ofte følge en topmadras med i købet. De billigste topmadrasser er fremstillet af koldskum. De giver en meget fast overflade og holder formen i lang tid – du får til gengæld ikke særlig meget støtte eller varmeafledning. Du kan også vælge enten latex eller memory skum. Latex er meget åndbart og god til dig, der får det varmt om natten – du ligger samtidig fast og stabilt. Memory skum giver derimod god varme, er blødt og former sig efter din krop.

Freja Nordlys – boksmadras med 7 komfortzoner

 • Ergonomisk madras med 7 komfortzoner
 • 25 års garanti
 • Memory-foam som former sig efter din krop

Din søvn er afgørende for din sundhed, og dit valg af seng har stor betydning for, hvor godt du sover. Får din krop ikke den rigtige støtte, kan den ikke slappe ordentligt af under søvnen. Det kan ødelægge din søvn, så du ikke vågner frisk og veludhvilet om morgenen.

Med boxsengen Freja Nordlys fra Nordic Dream vil du altid hvile komfortabelt. Den lækre boxseng med nordiske, rene linjer er nemlig udstyret med hele 7 ergonomiske komfortzoner.

Derfor skal du vælge Freja Nordlys

 • Boxseng udviklet og produceret i Danmark
 • Med dobbeltlag pocketfjedre og 7 komfortzoner
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Om Freja Nordlys

Boxsengen Freja Nordlys er fremstillet med en solid ramme i svensk fyrretræ, der skaber basen for den gode boxmadras. Fyrretræ er både solidt og hårdført, så sengerammen kan holde mange år. Du får 25 års garanti på både fjedre- og rammebrud, så skulle uheldet være ude, ordner Nordic Dream gerne sengerammen for dig.

Selve boxmadrassen er integreret i sengerammen og udviklet af de dygtigste sengeeksperter, som har haft fokus på at skabe den bedste liggekomfort, så din nattesøvn bliver så god som mulig.

Boxmadrassen er fremstillet med et dobbeltlag af pocketfjedre, hvor der ofte kun findes et enkelt lag i oversigtens andre modeller. Det dobbelte lag pocketfjedre højner din liggekomfort, så du får den bedste trykaflastning, når du sover i Freja Nordlys.

Ekstra ergonomisk komfort med 7 komfortzoner

Pocketfjedrene i Freja Nordlys er danskproducerede, og de er fordelt i madrassen alt efter, hvor kraftige de er. Madrassen har derfor forskellige fastheder. Der er i alt 7 komfortzoner, så din krop får den rette trykaflastning, når du sover.

De 7 ergonomiske komfortzoner er udviklet, så der er mest støtte til de tungeste områder på kroppen, herunder din nakke, lænd og hofter. Området omkring dine skuldre er derimod mere blødt og eftergivende, da skulderzonen har brug for at kunne slappe helt af på madrassen. Du får derfor en unik tilpasset madras, der ergonomisk støtter din krop hele natten igennem.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området.

Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Freja Nordlys vs. markedet

Når det kommer til kvalitet, så er det ikke til at komme udenom Nordic Dream i oversigten over de bedste boxsenge. Freja Nordlys er en af deres kvalitetssenge, der både er udviklede, designede og producerede i Danmark. Derfor er modellen også i den lidt dyre ende, men du får rigtig meget seng for pengene.

Hvor boxsengen ofte er en nem løsning, så er der ikke sparet på den gode komfort med Freja Nordlys. I stedet får du en ekstra god komfort med de 7 særligt udviklede komfortzoner, der støtter din krop ergonomisk.

Sengen fra Nordic Dream skiller sig derfor ud i forhold til lignende modeller, fordi den både er visuelt lækker, er fremstillet i gode og bæredygtige materialer og yder en ekstra god liggekomfort.

Freja Nordlys kan fås i følgende størrelser

Saga Fjäll – komfortabel dansk boksmadras

140x200-boxmadras-saga-gra-Nordic-Dream-removebg-preview

Sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Nordic Dream. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Du kan ligge fantastisk hele natten lang i den komfortable boxseng Saga Fjäll fra danske Nordic Dream. Med hele 2 lag pocketfjedre og 5 komfortzoner er sengen skabt til af trykaflaste din krop ergonomisk korrekt, når du sover. Du vil derfor vågne op frisk og godt tilpas efter en nat i Saga Älv.

Derfor skal du vælge Saga Fjäll

 • Boxseng udviklet og produceret i Danmark
 • 2 lag pocketfjedre fordelt i 5 komfortzoner
 • 100 dages risikofri prøveperiode

Om Saga Fjäll

Vil du ligger fantastisk, så er det værd at investere i god kvalitet. Danske Nordic Dream har skabt den lækre boxseng Saga Fjäll, hvor der er fuld fokus på både design, materialer og den overordnede liggekomfort.

Sengen er produceret med en solid boxbund med sengeramme i svensk fyr og dobbeltlag pocketfjedre i madrassen. Fyrretræ er meget solidt, og bunden er derfor en god base for sengen.

Madrassen er en klassisk boxmadras, der dog gemmer på hele 2 lag pocketfjedre. Pocketfjedrene er danskproducerede og af højeste kvalitet.

I madrassen er pocketfjedrene fordelt, så sengen har hele 5 unikke komfortzoner. Komfortzonerne er udviklede af Nordic Dream i samarbejde med både dygtige sengeeksperter, fysioterapeuter og sengehåndværkere, så du får den mest ergonomiske trykaflastning, når du sover eller hviler i Saga Fjäll.

Mange fordele med Saga Fjäll fra Nordic Dream

Når du bestiller en seng ved Nordic Dream, så er der flere gode fordele. Sengen er selvfølgelig af en vis kvalitet, og da den er produceret i Danmark, kan du regne med, at både produktionen og materialer altid er efter bogen. Træet er bæredygtigt, og alle tekstilerne er Oeko-Tex certificerede.

Oveni får du med en seng fra Nordic Dream en række andre fordele. For det første undgår du dyre mellemled, fordi du får sengen tilsendt direkte fra den danske fabrik.

Samtidigt kan du med god samvittighed vælge Saga Fjäll. Nordic Dream planter et træ i samarbejde med Naturstyrelsen, hver gang de sælger en seng. Virksomheden giver derfor tilbage til naturen, når du vælger en af deres kvalitetssenge.

Som en sidste fordel kan du som kunde risikofrit prøve sengen i op til 100 dage. Indenfor den 100 dages prøveperiode kan du både få skiftet madrassen ud eller returnere din seng kvit og frit.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale og med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort.

Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn.

Saga Fjäll vs. markedet

Når kvalitet og komfort er afgørende, så er Saga Fjäll en af oversigtens klare vindere. Den gode boxseng er fremstillet i Danmark af Nordic Dream, og den er udviklet i samarbejde med eksperter i senge.

Materialerne til sengen er både certificerede og bæredygtige, hvilket gør sengen ekstra eftertragtet. Du kan nemlig med god samvittighed nyde den høje liggekomfort, fordi materialerne og produktionen af Saga Fjäll er helt i top.

Udover at du får en god kvalitetsseng, hvis du vælger Saga Fjäll, så er der også gode kundefordele ved at handle hos Nordic Dream. De giver nemlig 100 dage prøveperiode og mulighed for at returnere sengen kvit og frit, hvis du ikke er tilfreds.

Saga Fjäll kan fås i følgende størrelser

Änglamark Kombivognsmadras – en god ”all round” boksmadras

Anglamark Kombivognsmadras
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mens den foregående madraspakke har et udvalg af forskellige madrasser til de yngste, er dette valg af madras mere fleksibelt – til gengæld får du så også kun én madras med i købet. Denne måler 35 centimeter i bredden og 80 centimeter i længden, og er således lavet til at kunne fungere til en lang række af forskellige formål. Du kan for eksempel med fordel prøve den af i kombibarnevognen, i babyliften eller måske i vuggen i soveværelset.

Ligesom andre produkter fra Änglamark er denne alsidige madras god hvad angår alle de vigtigste områder i et lille barns søvnliv: Nemlig at den støtter og supporterer en maksimal søvnkomfort, og at den ikke har nogen problematiske stoffer i sig. Skummadrassen er således både miljømærket og allergivenlig, og har derudover den kvalitet at være yderst åndbar. Madrassen har også fordelen at være praktisk, og tåler maskinvask ved op til 60 graders varme.

Er du i tvivl om, hvorvidt denne kombivognsmadras passer til dine mål, er det bare med at måle efter eller tjekke op på tallene for den vogn, du ønsker at bruge madrassen til.

Änglamark Tremmesengsmadras – boksmadras til tremmeseng

Anglamark Tremmesengsmadras
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Har du en tremmeseng, der bruger en madras i størrelsen 60 gange 120 centimeter, er denne gode babymadras bestemt værd at overveje. Den scorer højt på komfort, og sørger ligesom de andre madrasser fra dette mærke for at støtte din baby fuldstændigt optimalt. Det sker i kraft af det gode og miljøvenlige skum af højeste kvalitet, som madrassen er fremstillet af. Skummet går under navnet Waterlily og er banebrydende med sine supporterende og trykaflastende kvaliteter. Det er med til at sikre en høj grad af bæreevne, og sørger desuden for åndbarhed, hvor madrassens materiale er i kontakt med din baby. På den måde er den på alle områder sund at ligge på, også set i forhold til dens allergivenlige egenskaber.

Ligesom med de andre babymadrasser fra dette mærke, er prisklassen i den lidt højere ende end hvad du ellers kan opleve: Til gengæld betaler du så også for den absolut bedste kvalitet af madras, der vil være god og støttende for dit barn, så det kan få den bedste start på livet. Det er om muligt noget af det, der som forældre fylder meget, men således også noget, du i høj grad kan få opfyldt.

Änglamark Barnevognsmadras – praktisk og nem barnevognsmadras

Anglamark Barnevognsmadras
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Måler den barnevogn, som du har til dit barn, omtrent 36 centimeter i bredden og 96 centimeter i længden? Så er der god grund til at kigge på denne type af barnevognsmadras, der her er på tale fra Änglamark. Madrassen kommer til at passe fuldstændigt perfekt ned i din barnevogn, givet at den har de rette mål.

Udover at passe perfekt til din barnevogn kommer denne madras også til at passe helt perfekt til dit barn: Der er nemlig ikke nogen allergirisici i kraft af barnevognsmadrassens allergivenlige status, der i øvrigt også er god for vores miljø. Heller ikke på den front er der således nogen moralske skrubler. Desuden vil denne type af madras give en enestående form for support til dit barn, så både hoved, krop, ben og fødder understøttes på bedste vis. Det sker takket være det lækre og nyudviklede skum af højeste kvalitet, der med sine miljøvenlige egenskaber er blevet døbt under navnet Waterlily.

Madrassen har et helt klassisk hvidt design, og er dermed ikke prangende på noget måde, man gør til gengæld alt rigtigt i form af praktikalitet og sundhed. Den kan dermed også vaskes, enten i hånd eller i vaskemaskinen ved op til 60 grader.

FAQ

Er boksmadrasser gode?
Boksmadrasser er et godt valg af seng, da den understøtter din krop på en måde, som du ikke kan forvente, at alle madrasser gør. En god nattesøvn er essentiel for, at du kan fungere optimalt og effektivt i løbet af dagen, og derfor er det værd at lægge penge i.
Hvad bør jeg kigge efter, når jeg køber en boksmadras?
At købe en boxmadras giver god mening for mange. Det er nemt at få den leveret med posten, og det er nemt at returnere den, hvis den ikke lever op til forventningerne. Dog er det svært at kigge efter noget specifikt. Kig efter kvalitet og brug brugeranmeldelser.
Har en boxmadras brug for en særlig boxbund?
Det er ikke nødvendigt at have en særlig bund for at kunne bruge din boksmadras. Det er dog rarest at ligge hævet over jorden, når du sover, og en bund vil skabe en god og stabil base til madrassen. Derfor kan du altså spare denne væk, men det anbefales at vælge den til.
Hvilke madrasser bruger hoteller?

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Änglamark Madraspakke – åndbar og miljømærket babymadras

Anglamark Madraspakke

Det er ikke kun dig selv, der har brug for en god madras at ligge på om natten, men i høj grad også barnet eller babyen i dit liv. Til det formål kan en såkaldt madraspakke være god i kraft af sin store alsidighed og vigtige egenskaber. Denne madraspakke kan nemlig bruges til alt fra lift til barnevogn og tremmeseng. Det velkendte mærke Änglamark sikrer dig, at du får allergivenlige madrasser i højeste kvalitet, der på alle måder vil være gode for både dit barn og miljøet. Dette er fordi, at madraspakken heller ikke indeholder nogen miljøskadelige stoffer.

Udover at være lavet af sunde materiale, er madrassættet også sundt opbygget, så din baby kan ligge godt og naturligt. Madrasserne er åndbare og har en god bæreevne, der er medvirkende til at støtte barnets vægt. Målene for de tre madrasser i sættet vil selvfølgelig variere: Her er den mindste af madrasserne lavet til at kunne bruges som liftmadras, mens henholdsvis den mellemste og største madras kan bruges til barnevogn og tremmeseng.

Krone Box NU 140×200 Centimeter

Krone Box NU 140x200 Centimeter

Med denne type af boksmadras her finder du de bedste egenskaber, en madras kan have – eller i hvert fald en hel del af dem. Madrassen fås i en række af forskellige fastheder, og det er desuden muligt at vælge imellem en topmadras af latex eller memory foam, alt efter hvad du finder mest komfortabelt. Betrækkene på disse topmadrasser er naturligvis vaskbare. Fasthederne i selve boksmadrasserne går fra medium fast op til fast og ekstra fast. Hvad du har behov for, er for eksempel afhængig af både din kropsvægt, men også dine præferencer for, hvordan du ligger bedst.

Den rette faste madras er vigtig for din søvn, og kan være med til at forebygge gener såsom ondt i ryggen. Dette er nemlig et udbredt problem, som mange oplever forværres, når de sover på en for blød madras. Heldigvis er det noget, der er relativt nemt at rette op på, når du alligevel står og skal til at købe ny boksmadras. Boksmadrassen her har hele fem forskellige komfortzoner, og er således god til at understøtte en god nattesøvn.

Andre relevante artikler

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar