Hvordan vælger man den rette dobbeltdyne, som kan give den bedste komfort under søvn? Dette spørgsmål findes der et meget nuanceret svar på, og du kan ved at læse denne guide få nogle gode tips og tricks til, hvordan du vælger den rigtige dobbeltdyne. For valg af dobbeltdyne skal flere forskellige parametre tages i betragtning:

 1. Type af dun
 2. Dynens størrelse
 3. Andre materialer dynen består af
 4. Allergivenlighed
 5. Bæredygtighed

Ved at vælge ud fra ovenstående parametre, er det muligt at finde frem til den rette dobbeltdyne. Du bliver her guidet igennem flere forskellige dobbeltdyner i høj kvalitet.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Lun dobbeltdyne i gåsedun sikrer komfortabel søvn

Lun dobbeltdyne i gasedun

Denne dobbeltdyne er en af de mere eksklusive på markedet. Dens fyldkraft er ikke til at tage fejl af, og denne kommer af de ekstra store gåsedun, der er benyttet som fyld i modellen. Dobbeltdynen her er delt op i kvadrater, som sikrer god isolation og får samtidigt dynen til at føles let. Det er med sikkerhed en dyne, der vil sørge for, at du kan holde varmen i løbet af natten.

Vigtigt også at have øje for med en dobbeltdyne som denne er, at den er lavet af en producent, som har egne farme med fugle under ordnede og gode forhold. Det er gåsedun fra disse fugle, der benyttes i dynerne. Dermed garanteres det, at der ikke anvendes dun fra håndplukkede gæs til dynens fyld.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dunpakken med naturfyld (dundyne + dunpude)

Dunpakken med naturfyld (dundyne + dunpude)

Her kan det også siges, at der er tale om en model, hvor du får noget for pengene. Opbygningen lever op til forskellige kvalitetskrav, der sikrer dig den bedste komfort. Den er opbygget af 80 % andedun, mens de resterende 20 % er andefjer, hvilket begge er af særdeles god kvalitet. Dette fyld er så yderligere inddelt i mindre kassetter, som optimerer luftcirkulation såvel som ventilationen. Det sikrer, at der ikke bliver for fugtigt under dynen, men at luften vil være mere frisk, og du vil få en sund søvn.

Der er tale om en dunpakke, da der til dynen medfølger en pude af lige så høj kvalitet. Den er opbygget af 85 % andedun og 15 % andefjer, som giver dig den bedste komfort.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kapok Daily helhårsdyne, som er allergivenlig

Kapok Daily helharsdyne

Hvis du er allergiker eller ønsker at undgå ophobning af støvpartikler i din dyne, så er denne model måske noget for dig. Den er nemlig opbygget af kapok, som er et såkaldt bitterstof, som er umuligt for støvmider at ophobe sig i. Kapok i denne er et naturligt og økologisk materiale, hvormed din dyne altså er af et sundt materiale, selvom det kan holde støvpartikler væk.

Kapokfibre består faktisk af 80 % luft og er hele otte gange lettere end almindelig bomuld, men det har stadig de kvaliteter, som gør, at det kan lade sig gøre at bruge den som helårsdyne. I kapokfibrene absorberes luft, som har en isolerende og varmeregulerende effekt, som er netop det, der er behov for ved en model som denne. Derfor bibeholdes en god temperatur under dynen, uden at støv ophober sig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Merino Wool 500 g. med økologisk uld

Merino Wool 500g med okologisk

Her får du en letvægtsdyne med økologisk uld. Den vejer blot 500 gram og er opbygget af 100 % økologisk merinould. Derudover lever modellen op til høje krav inden for nedenstående punkter:

 • 100 % naturlige produkter
 • Bæredygtig
 • Allergivenlig

Dette samlet med økologien er vigtig for miljøet og sørger tilmed for at give dig en sund dyne. 

Merinould har den force, at det er i stand til at tilpasse sig omgivelserne. Dette er forårsaget af, at den ikke optager og absorbere fugt, og at den har en åndbar opbygning. Således får du en let og luftig dyne om sommeren og varm dyne til de koldere måneder. Dynen er ligeledes opbygget på en sådan måde, at sved transporteres væk frem for at ophobe sig under dynen, hvormed din søvn vil blive mere komfortabel.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Night & Day Helårsdyne med moskusdun 200×220 cm – let og behagelig

Night & Day Helarsdyne med moskusdun 200x220

Når du vælger en helårsdyne som denne, kan du måske frygte, at den enten er for varm om sommeren eller for kold om vinteren. Det behøver du dog ikke at bekymre dig om med denne dyne. Den er nemlig let og behagelig, og dens opbygninger sørger nemlig for, at den er tilpas let og behagelig til de varme sommermåneder, men stadig kan leve op til krav om at holde på varmen til de kolde vintermåneder. 

Dynen er 220 cm lang og 200 cm bred, så den har altså ekstra længde. Det er en fordel, hvis du måske er lidt højere end gennemsnittet eller ønsker at have meget dyne omkring sig om natten. 

Samtidigt er dynen opbygget af 7×8 kassetter, som dynes dun af høj kvalitet er fordelt over. Det medfører, at dunene ikke samles i den ene eller anden ende, når du sover. Det sikrer den bedst mulige varmefordeling natten over.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dobbeltdyne – Ringsted dun og luksus moskus 200×220 cm går ikke på kompromis med komfort

Dobbeltdyne - Ringsted dun og luksus moskus 200x220 cm

Denne Ringsted Dun – Luksus moskusdyne er til dig, der gerne vil have høj kvalitet på budget. Modellen her giver dig nemlig rigtig meget kvalitet for pengene. De fine moskusdyn og syningerne af betræk af bomuld giver først og fremmest en let dyne, som er god til at holde på varmen. Samtidigt er der tale om en let dyne, som derfor er komfortabel at have på sig under søvn.

Letheden og den lige fordeling af moskusdunene er sikret af, at dynen er opdelt i 6×6 kassetter. Det sikrer samtidigt, at dynen former sig bedre efter din krop og derigennem øger komforten. Den har dog stadig en høj bæreevne, som sørger for, at kroppen kan ånde i løbet af natten, hvilket giver den langt mest komfortable søvn.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Moskusdyne Classic Lux med Ringsted dun og moskusdun 220×200 cm

Moskusdyne Classic Lux med Ringsted dun

Denne moskusdyne fra Ringsted Dun vejer blot 860 gram på trods af dens ekstra længde. Den er 220 cm lang og 200 cm bred, som giver lidt ekstra længde. De 860 gram er fordelt på følgende måde:

 • 90 % moskusdun
 • 10 % småfjer

Moskusdunene er europæiske, og du er her sikret en høj kvalitet. Yderligere er indholdet fordelt ligeligt i syede kassetter. Det medfører, at dynen bedre tilpasser sig til kroppen, mens det også gør, at kroppen bedre er i stand til at ånde. Det gør samtidigt, at dynen kan passe til alle i familien, hvorfor der altså er tale om en meget fleksibel variant. Samlet set for modellen giver den god varme, og dunenes høje evne til at bære bidrager til, at kroppen kan ånde, så du får den mest komfortable søvn.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gåsedyne ProSleep Gås 200×220 cm bibeholder optimal kropstemperatur

Gasedyne ProSleep Gas 200x220

En blanding af gåsedun og småfjer fordelt over 940 gram er netop, hvad denne ProSleep gådedyne består af. Betrækket er fint og let bomuldscambric, som giver en overflade, der føles behagelig og blød. Betrækket bidrager ligeledes til dynes lethed. Derudover er betrækket allergivenligt, hvilket sørger for, at der ikke ophober sig støvmider i dynen.

Dynen består af gåsedun og småfjer, som sikrer, at kroppen kan ånde under dynen. Samtidigt med dette isolerer dynen også, som medfører, at det er muligt at holde varmen under den om natten. Derfor er der her tale om en fleksibel dyne af god kvalitet, som du kan få fingrene i til en rigtig god pris. Denne dyne giver dig altså meget for pengene.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dobbeltdyne – Hyrdinden moskus-/edderdun 200×220 cm er let og holder dig varm

Dobbeltdyne - Hyrdinden moskus-edderdun 200x220

Denne dobbeltdyne fra Hyrdinden og Skorstensfejeren forener europæiske moskusdun med eksklusive edderdun fra Island. Indholdet af dynen vejer bare 630 gram, men de eksklusive dun af høj kvalitet sikrer dig, at du kan holde varmen om natten, mens der ikke vil ophobe sig fugt under dynen. 

Blandingen af netop disse typer af dun og dynens syninger medfører en såkaldt Bodyshape-funktion. Det medfører, at dynen lægger sig i forhold til kroppens former og kurver, således du holder dig varm hele natten igennem. Dernæst er der faktisk også tænkt over placeringen af disse forskellige typer af dun. I midten af dynen er der placeret edderdun og moskusdun i en blanding for at sikre god isolation, hvor varmebehovet er størst. I yderkanterne af dynen er der kun moskusdun, da varmebehovet ikke er nær så stort i yderkanterne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

CoCoon dobbeltdyne med økologisk kapok

CoCoon dobbeltdyne med okologisk kapok

Med denne dobbeltdyne er der i høj grad tænkt på det meste, hvilket blandt andet kan ses af nedenstående opremsning:

 • Den er allergivenlig
 • Består af økologiske kapok naturfibre
 • Består yderligere af komfortabelt og blødt bomuldsbetræk
 • GOTS certificeret, hvorfor den lever op til økologisk tekstilstandard

De fire punkter taler for sig selv. Men det er ikke kun på de punkter, at modellen her skiller sig ud. De mange kapoknaturfibre i dynen sikrer, at den er meget blød og kan regulere på varmen i forhold til behovet for netop denne varme. Denne varmeregulerende effekt giver den fordel, at du kan bruge dynen hele året rundt. Det bliver hverken for varmt om sommeren eller for koldt om vinteren, hvorfor der er tale om en helårsdyne, så du kun behøver at have en dyne. 

Samtidigt med det er det 100 % naturlige og økologiske fibre, som er bæredygtige, og du kan også med ro i sindet lægge dig til at sove under en så bæredygtigt produceret dyne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Økologisk dobbelt dundyne fra OMTANKE med Ringsted Dun

Okologisk dobbelt dundyne fra OMTANKE med Ringsted Dun

Her er der tale om en dobbeltdyne af større karakter, da den måler hele 240×220 cm. Derfor er det en god løsning, såfremt du ønsker at have mere dyne omkring dig, eller hvis du og din partner har behov for mere dyne, når I deler dobbeltdynen. Noget af det, der er vigtigt at bemærke ved modellen her er:

 • Den består af 90 % andedun og 10 % andefjer
 • Indholdet er fra økologisk dansk
 • Dynen er som den første dundyne blevet anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

Gøres vægten på bare 1130 gram op over dens store størrelse, er der tale om en letvægtsdyne. Den har en bæreevne i den høje ende af skalaen, hvorfor den føles let at have på, mens den samtidigt kan holde din krop varm. Derudover sikrer dette, at kroppen kan ånde om natten.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Helårsdyne Eurodun Golden Dream med moskus dun/vingedun

Helarsdyne Eurodun Golden Dream

Her er der tale om en fleksibel helårsdyne, der dog er en smule mindre i størrelsen sammenlignet med andre dyner. Den måler nemlig 135×220 cm, hvormed du kan bruge den, hvis du ønsker mere dyne end en almindelig enmandsdyne. 

Dynens indhold og konstruktion giver de bedste forudsætninger for, at du kan få en god nats søvn hver nat med denne dyne. Den består af hvide moskusdun/småfjer, som samlet set sørger for, at dynen kan holde varmen inde, men alligevel føles let og dermed tillader kroppen at ånde og få luft. Konstruktionen består af 5×8 kassetter, som fordeler indholdet ligeligt og sikrer dermed god isoleringsevne. Alt dette understøttes videre af, at den har en bæreevne over 10, som bidrager til at sikre, at dynen føles let at have på.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Eurodun Lyseblå Babydyne 70×100 cm giver dit barn den bedste komfort

Eurodun Lysebla Babydyne 70x100 cm

Du må som forælder vide, at det kan være rart med en fleksibel dyne, der kan benyttes indendørs såvel som udendørs. Det er gældende med denne babydyne fra Eurodun. Den består af rene og hvide moskusdun, som sikrer, at dynen kan holde dit barn varmt, mens dit barns krop stadig får luft og kan ånde under dynen. Det er netop denne todelte funktion, som moskusdune er så gode til at opfylde. Samtidigt kan de regulere sig i forhold til kroppens temperatur, således dit barn får den bedste komfort under søvn.

Dunene er fra europæiske gårde, hvor der leves op til dyreetiske reglementer, samtidigt med at der udføres omhyggelige og fine sorteringer, så du får det bedste produkt. Derigennem sikres du altså ligeledes optimal komfort, mens du investerer i et bæredygtigt produkt til dit barn.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Helårsdyne & -pude Eurodun Golden Dream er allergivenlig og komfortabel

Helarsdyne & -pude Eurodun Golden Dream

Denne helårsdyne fra Eurodun Golden Dream har flere forskellige fordele, og du får nogle oplistet nedenfor:

 • Indhold fordelt over 40 kassetter, der sikrer ligelig fordeling
 • Fine moskusdun garanterer god isolation og mulighed for, at kroppen kan ånde
 • Dynen har 10 i bæreevne, således den føles let at have på

Den ligelige fordeling sikrer ligeledes, at dynen former sig efter kroppen, således den føles komfortabel og rar at have på. De fine moskusdun sikrer samtidigt, at du kan benytte dynen hele året, da disse dun tilpasser sig i forhold til din temperatur. Samtidigt lever dynen op til en række af krav til miljø og bæredygtighed, hvormed ud får en dyne, der er sund for dig og miljøet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vinterdyne fra Änglamark med solide moskusdun

Vinterdyne fra Anglamark med solide moskusdun

Det er ingen hemmelighed, at den danske vinter er lang, og det giver også nogle kolde nætter. Hvis du gerne vil holde dig varm i de kolde nætter, kan du med fordel vælge denne vinterdyne fra Änglamark. Det er en solid moskusdyne, som har en bæreevne på 11. Det sikrer, at din krop kan ånde under dynen, selvom der holdes en god varme under den. 

Det sikres blandt andet af, at den er fordelt i 4×6 kassetter, som fordeler dunene. Når du så tager dynen på, vil den lægge sig omkring din krop. Derved kan du let holde varmen i de kolde vintermåneder, uden at der kommer til at ophobe sig fugt under dynen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SS Basic dyne for dig, der er bevidst om kvalitet

Mayan dobbeltdyne

Denne dyne fra Sengesegmentet bryster sig på flere forskellige fordele såsom:

 • Håndlavet
 • Produceret med opmærksomhed ned til mindste detalje
 • 100% bomuld
 • 70% naturlig gåsedun

 

Med højkvalitets bomuldsindløbsstof og et fyld af 70% gåsedun, er det en sikker vinder, hvis du prioriterer kvalitet over alt andet.

 

Kan købes her.

SS Outlast dyne – høj kvalitet til god pris

Balance dobbeltdyne 200x220 cm

SS Outlast dynen er udviklet og produceret af Sengesegmentet, hvormed du med denne dyne er sikret dansk og solid kvalitet. Modellen her bryster sig i høj grad på, at den har høj kvalitet til lave priser. Det er gældende for modellen, da du får rigtig meget for pengene. Vigtigt at bemærke ved dynen her er, at den er:

 • Håndlavet
 • Allergivenlig
 • Outlast materiale (Til dig som fryser eller sveder lidt for meget)

Hvilket er tre af de vigtigste krav for en dyne. En åndbar dyne sørger for at holde overskydende fugt væk, allergivenligheden sørger for, at der ikke ophobes støv, og at den føles blød er med til at øge komforten. 

Dynens luksuriøse kvalitet findes også i fyldet, som består af 100% gåsedun.

 

Kan købes her.

Denne side er anmeldt af: Maja T. Mathiasen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar