En seng er et møbel, du har i mange år. Derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige model, som giver dig den bedste søvn. 

Elevationssengen er en populær sengetype, som mange sværger til, fordi den rummer mange smarte funktioner og giver en særlig form for luksus til soveværelset. Den hjælper kroppen, hvis du har ondt eller er øm. De fleste oplever, at de får en bedre nattesøvn, når de skifter til en elevationsseng.

Vi har lavet en guide, som giver dig de bedste og mest populære elevationssenge. På den måde kan du her danne dig et overblik over, hvordan du vælger den helt rigtige til din krop og dit soveværelse. 

Det skal du overveje, før du køber en elevationsseng:

 • Sengebunden: Hvis sengebunden er udstyret med en madrasbremse, er det en stor fordel. Den giver dig en garanti for, at madrassen ikke skrider og holder sig på plads i løbet af natten. Du skal også være opmærksom på de lameller, der ligger i elevationsbunden – der kan være stor forskel i kvalitet. Der er også nogle senge, hvor lamellerne er justerbare, og det giver dig mulighed for at finjustere sengen i både hoved- og fodenden.
 • Valg af fjedre: Vi anbefaler, du vælger en seng med enten pocketfjedre, multipocketfjedre eller posefjedre. De giver dig en rigtig god støtte, og det har stor betydning for, om du kan få en god nattesøvn. Hvis din vægt overstiger 95 kilo, så bør du købe en seng med multipocket-fjedre. Sengen med denne type har flere fjedre pr. kvadratmeter, og det giver en mere støttende overflade.
 • Motorkraft: Du skal også sørge for, at din nye seng er udstyret med en god og stabil motor – og gerne fra en velkendt producent. Hvis du skal i nærheden af god kvalitet, så er Danske Linak og tyske Okin to af de producenter, du med fordel kan lægge mærke til. De er også kendt for at producere meget støjsvage motorer, og det er en fordel, så du fx ikke vækker din partner i løbet af natten, hvis du har brug for at justere din sidde- eller liggeposition.

Ragna Fjord – elevationsseng med 7 komfortzoner

 • Redaktionens anbefalede elevationsseng
 • Nordiske, rene linjer og 7 komfortzoner
 • Dansk produceret

Bemærk: Ragna Fjord kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 34.995 kr. til 15.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Ragna Fjord kontinentalsengen her:

Vil du gerne have en komfortabel og æstetisk smuk elevationsseng, så er Ragna Fjord fra danske Nordic Dream et oplagt valg. Elevationssengen er designet med rene linjer og et nordisk præg, der fremstår lækkert og gennemført.

Den lydsvage og brugervenlige elevationsmotor giver dig mulighed for at ligge helt perfekt i Ragna Fjord. Der er derfor både et unikt design og god komfort at hente med den danskproducerede elevationsseng fra Nordic Dream, der fås i rigtig mange forskellige størrelser.

Derfor bør du vælge denne:

 • Minimalistisk elevationsseng med lydsvag motor
 • Med 2 lag pocketfjedre og 7 komfortzoner
 • Produceret i Danmark i mange størrelser

Kvalitetsmaterialer og lydsvag elevation

Elevationssengen er fremstillet i Danmark af kvalitetsmaterialer. Sengebunden er i massivt fyrretræ, der er utrolig solidt. Elevationsbunden er integreret i sengen, så du får en trinløs og let justering af sengens hoved- og fodende.

Du kan kontrollere elevationsmotoren med den medfølgende, trådløse fjernbetjening. Der er ingen lydgener fra motoren, da den er udviklet til at være særligt lydsvag.

Langs kanten af sengebunden er der et smart lys, som du kan tænde med samme fjernbetjening, der kontrollerer elevationen. Lyset generer ikke, hvis der er andre i soveværelset, og du kan nemt finde ud af værelset om natten, uden at komme til skade i mørket. 

Springmadras med 7 komfortzoner

Springmadrassen er afgørende for komforten, og denne madras fra Nordic Dream er udstyret med 2 lag danskproducerede pocketfjedre. Den komfortable madras er ekstra trykaflastende, fordi pocketfjedrene er inddelt i 7 komfortzoner.

De 7 komfortzoner sikrer, at du får den rigtige støtte, så din krop ligger ergonomisk korrekt i løbet af natten. Du vil derfor opleve, at du får ekstra trykaflastning omkring særligt din lænd og hofter, hvor kroppen er tungest. Dermed undgår du også den uheldige ”hængekøje-effekt”, der kan opstå, når madrassen ikke støtter din krop på den mest hensigtsmæssige måde. 

Indvendigt byder Ragna Fjord på ergonomisk liggekomfort, mens sengen udvendigt er holdt strømlinet med enkle og rene linjer. Sengen er betrukket med Oeko Tex-certificeret møbelstof, der fås i flere flotte nuancer. Du kan tilkøbe en matchende gavl til sengen for et gennemført look.

Fjord topmadras - ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Ragna Fjord vs. markedet

Uanset hvor meget plads du har til din seng, så er der en udgave af Ragna Fjord, der passer ind. Den smarte elevationsseng kan fås i både enkeltmandsstørrelse og helt op til den store 210 x 210 cm. Derfor adskiller Ragna Fjord sig fra sine konkurrenter i oversigten.

Udover at modellen fås i mange størrelser, kan du også bestille sengen i flere forskellige flotte nuancer. Du har derfor mulighed for at sammensætte din nye seng efter dine præferencer.

Når du køber en seng hos Nordic Dream, får du mange fordele. Du kan ofte kun prøve din nye seng i butikken inden købet, men Nordic Dream giver dig en 100 dages prøveperiode. Du kan derfor returnere sengen kvit og frit og få hele købsbeløbet tilbage indenfor 100 dage, hvis du ikke er tilfreds.

Ragna Fjord fås i følgende størrelser

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation  

 • Høj liggekomfort og danskproduceret elevationsmotor
 • 25 års garanti
 • Op til 11 komfortzoner
pee180200_2

Norhland sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Sengetid.dk. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Med en danskproduceret elevationsseng kan du regne med kvalitet i topklassen. Norhland Prestige Eksklusiv Elevation er en gennemført elevationsseng, der er produceret i et moderne design med øje for den gode liggekomfort. Norhland Prestige Eksklusiv Elevation er for dig, der ønsker at investere i én af de bedste senge på markedet. 

Derfor bør du vælge denne:

 • Elevationsseng med op til 11 komfortzoner
 • Danskproduceret lydløs elevationsmotor fra Linak
 • 25 års garanti og 101 dages prøveperiode

Få den rigtige ergonomiske liggekomfort

Med en elevationsseng er liggekomforten helt i top. Du har mulighed for at indstille både hoved- og fodenden, så du ligger mest behageligt. 

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation er udviklet med en stabil base bestående af en elevationsbund med integreret motor fra Linak. Ovenpå kommer den ergonomiske springmadras, der er inddelt i op til 11 forskellige komfortzoner.

Komfortzonerne er skabt til at støtte din krop korrekt, så du får den mest ergonomisk korrekte liggeposition. Når din krop kan slappe helt af i madrassen, kan du sove bedre og få den allerbedste restitution – for både dit fysiske og mentale helbreds skyld.

Lydløs elevationsmotor fra Linak

Den solide elevationsbund er udstyret med en danskproduceret elevationsmotor fra Linak. Linak laver hårdføre kvalitetsmotorer til blandt andet elevationssenge.

Motoren er meget lydsvag, og du får trinløs justering. Du kan derfor finde din perfekte position, om du skal læse en god bog eller sove ekstra behageligt.

Når du skal indstille sengen, så foregår det enten med fjernbetjening eller en smart app. Fjernbetjeningen er trådløs og følger med sengen. App’en kan du hente ned til din tablet eller smartphone og styre sengen fra din enhed.

Helt nede ved gulvet har sengen Norhland Prestige Eksklusiv Elevation et lys, der kan tændes med app’en eller fjernbetjeningen. Lampen lyser kun gulvet op, så du nemt kan finde ud af soveværelset midt om natten uden at vække andre.

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation vs. markedet

Når Norhland Prestige Eksklusiv Elevation er med i oversigten over de bedste elevationssenge, så er det fordi, den er gennemført og tilbyder dig rigtig meget for pengene. 

Vælger du elevationssengen fra Sengetid.dk, er der også en række fordele ved at handle hos virksomheden. Hvis der skulle ske et uheld, kan du få repareret både rammebrud og fjedrebrud indenfor garantien på 25 år. På elevationsmotoren fra Linak er der 5 års garanti.

Når du vælger din seng, så har du mulighed for at teste Norhland Prestige Eksklusiv Elevation i 101 dage helt risikofrit. I de 101 dages prøveperiode kan du også få skiftet ben, madras eller andet, hvis sengen ikke lever op til dine forventninger.

Ønsker du dansk design og komfort mange år ud i fremtiden, er det værd at investere i Norhland Prestige Eksklusiv Elevation.

Aura Älv 

 • 7 komfortzoner
 • 3 madraslag
 • Trådløs styring med fjernbetjening
gra-180-Aura-side-2-removebg-preview

Sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Nordic Dream. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Når det skal være danskproduceret luksus, så er Aura Älv fra Nordic Dream et eksklusivt valg. Sengen er fremstillet i solide og bæredygtige materialer, og den lydløse motor gør det nemt at indstille sengen til den perfekte liggeposition med den integrerede slideback-funktion.

Kom helt ned i gear og nyd det lækre design, den ergonomiske komfort og de smarte funktioner med Aura Älv.

Derfor bør du vælge denne:

 • Elevationsseng i luksusklassen
 • Dobbeltlag pocketfjedre inddelt i 7 komfortzoner
 • Trådløs og trinløs justering med fjernbetjening

3 madraslag, danskproducerede pocketfjedre og 7 komfortzoner

Sengen Aura Älv er bygget op af en solid sengeramme og tre madraslag, der giver dig en god komfort. Sengerammen er fremstillet i hårdfør, svensk fyrretræ, der er kendt for at være særligt solidt. Elevationsbunden indeholder en boxmadras for øget komfort.

Springmadrassen finder du ovenpå boxelevationen, og den udstyret med et dobbeltlag af danskproducerede pocketfjedre – den rigtige mængde til at trykaflaste din krop korrekt.

Pocketfjedrene er fordelt, så de kraftigste fjedre er omkring din nakke, lænd og hofter. Områderne med de kraftigste pocketfjedre er de steder, hvor kroppen hviler tungest i madrassen. De sikre, at  din rygsøjle ligger ergonomisk korrekt, så du kan slappe ordentligt af.

Du kan få Aura Älv i to størrelser, henholdsvis enkeltmandsstørrelse og dobbeltseng. Der er derfor mulighed for både at nyde den danskproducerede luksus elevationsseng alene eller sammen med en partner.

Lydløs elevation med slideback-funktion

Elevationssengen Aura Älv kan let justeres i både hoved- og fodende, så du kan komme til at sidde og ligge helt perfekt. Du kan indstille sengen, så du kan sidde ret op, hvilket er behageligt, hvis du har smartphone eller tablet med i soveværelset.

Med til sengen får du en trådløs fjernbetjening, så du nemt kan indstille sengens former. Motoren er helt lydløs, så du kan justere din del af sengen om natten uden at vække andre i soveværelset.

For at give dig den bedste liggekomfort er der en særlig slideback-funktion integreret i Aura Älv. Slideback-funktionen retter sengen til, når du bruger elevationen, så din rygsøjle er støttet. Du vil derfor altid have den korrekte liggekomfort, hvilket er bedst for både din krop og søvnkvaliteten.

Älv topmadras – den mest prisvenlige model 

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

Aura Älv vs. markedet

Din søvn er afgørende for dit helbred og overskud, og derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvor du sover. Din seng skal være et helle, hvor du kan slappe helt af og lade søvnen overtage. Med Aura Älv får du en luksus elevationsseng, der er lavet til at yde den ypperste liggekomfort.

Elevationssengen er i toppen rent prismæssigt, sammenlignet med de andre modeller i oversigten, men du får fuld valuta for pengene. Sengen er fremstillet i Danmark af dygtige sengehåndværkere, og der er brugt solide og bæredygtige materialer.

Indvendigt gemmer madraslagene på danskproducerede pocketfjedre, og elevationen er lydsvag og trådløs justerbar med en fjernbetjening. Sengen elegant og holdt i en strømlinet nordisk stil. Du får en komplet seng, der kan sikre god søvn mange år ud i fremtiden.

Aura Älv fås i følgende størrelser

Norhland Prestige Delux Boxelevation 2D

 • Fremragende komfort og god holdbarhed
 • Produceret i Danmark
 • 5/5 vurdering hos Sengetid.dk
pebe180200_2_1_1-removebg-preview

Norhland sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Sengetid.dk. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Denne lækkerbisken er produceret af danske Norhland. Koncernen specialiserer sig blandt andet i højkvalitetselevationssenge, og Norhland Prestige Delux Boxelevation 2D er absolut ikke en undtagelse. 

Derfor bør du vælge denne:

 • Fremragende komfort og sublim holdbarhed
 • To mulige topmadrasser, der begge er skridfri
 • Sengens motor kan nemt styres med en app på telefon eller tablet

Modellen er både produceret og designet i Danmark, og selvom modellen ofte ligger i den lidt dyrere ende af prislejet, kan du til tider også være heldig og finde den på tilbud. 

Med Norhlands elevationsmodel får du en seng, hvor alt er samlet i én boks. Dette betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om en madras, der skrider, når du ligger på den. Motoren er fremstillet af danske LINAK, og den har både gulvlys og slideback. Den er dertil ganske brugervenlig og kan tilmed styres af en app, som du kan installere på enten din telefon, din tablet eller begge dele. 

Når du investerer i Norhland Prestige Delux Boxelevation 2D 180×200 cm, får du muligheden for at mellem to forskellige topmadrasser: Luksus Latex og Wonderpur m. vaskbart 3D-betræk. Uanset hvilken madras, du vælger, kan du glæde dig ved at have fundet en seng, som forener flot design, god komfort og sublim holdbarhed. 

Norhland PPrestige Delux Boxelevation 2D 180×200 cm har inklusive ben en totalhøjde på 65 centimeter, og den måler 180 centimeter i bredden og 200 centimeter i længden. 

Norhland Prestige Delux Boxelevation 2D vs. markedet

Du kan med fordel holde øje netop denne model. Norhland Prestige Delux Boxelevation 2D er nemlig en af topmodellerne på markedet. Den adskiller sig uden tvivl fra mange andre senge gennem den høje kvaliet. Med en vurdering på 5 ud af 5 stjerner er kåret som topmodel hos Sengetid.dk

Magna Crown-elevationssengen 

 • Allergivenlig seng
 • Lækker og komfortabel
 • Inklusiv 10cm topmadras

Hvis du søger en elevationsseng, som er god og sund for dig at sove i – måske fordi du er en af dem, som lider af allergi eller astma, så har vi selvfølgelig også et godt bud på en lækker og allergivenlig seng, som alle ville kunne sove godt i.

I denne seng finder du en lækker madras med pocket-fjedre på 15 centimeter samt latex-polstring. Madrassen er også både foroven og forneden polstret med latex og uld, som giver madrassen en suveræn åndbarhed, så du på den måde opnår de bedste betingelser for en god søvn. Latex og uld er nemlig naturmateriale, som er særdeles godt for allergikere og astmatikere.

Du får ovenikøbet også en lækker topmadras på ti centimeter med, som også vil hjælpe dig til at ligge helt fantastisk blødt og komfortabelt. 

Hvis vi lige skal opsummere nogle af fordelen ved Magna Crown sengen, lyder de som følger:

 • Det er en både lækker og komfortabel seng at sove i
 • Denne seng er desuden god for allergikere og astmatikere, da madrassen er polstret med gode naturmaterialer
 • Du får også en lækker topmadras på ti centimeter med i købet

Urban-elevationssengen 

Hvis vi alligevel søger en god elevationsseng, som ligger i den billige ende af prisskalaen, så vil Urban-sengen være et godt bud. Du får ikke så megen valgfrihed med denne seng som med visse andre senge på listen. Til gengæld får du en god, solid pakkeløsning til en særdeles rimelig pris. 

I denne seng finder du en god, vendbar madras med pocket-fjedre. Det, at den er vendbar, betyder også, at den vil kunne holde i mange år. Pocket-fjedrene er omgivet at polyskum, som er et billigt, men godt materiale. Det er noget af det, der gør prisen på denne seng så overkommelig. Foroven får du en god topmadras på fire centimeter. Du vil måske bide mærke i, at fire centimeter er noget mindre end visse andre topmadrasser her på listen, men hvis du ikke har brug for særlig støtte, så er denne topmadras også rigtig god. 

Denne seng er i øvrigt, ligesom alle andre senge på denne liste, drevet af en Linak-motor, som er en god, pålidelig, dansk produceret motor. 

Fordelene ved Urban-sengen er:

 • Det er god og billig seng
 • Det er lækkert dansk design
 • Den er drevet af en god Linak-motor

Hvordan vælger du den rigtige seng?

Om en elevationsseng er det rette for dig, er selvfølgelig noget, kun du selv kan bestemme. Der findes nemlig flere gode typer af senge den dag i dag. 

Det kan dog siges, at en elevationsseng er et rigtigt godt valg, hvis man er glad for enten at læse eller at se tv i sengen, da en af de smarteste egenskaber ved denne form for seng er, at man kan hæve og sænke fodenden. På den måde kan man altså komme op og sidde i sin seng. Det kan man i øvrigt ofte gøre med blot et tryk på en knap, mens man ligger i sengen. 

Hvor mange penge du vil bruge på din seng, er også noget, du må gøre op med dig selv. De findes nemlig, som du måske har set i vores guide, i mange forskellige prisklasser. 

Men netop sengen er måske et møbel, der er hver at bruge lidt ekstra penge på. Vi tilbringer nemlig næsten halvdelen af vores tid i en seng, og det skyldes ikke mindst, at søvnen er så vigtig for vores sundhed og velbefindende. At vælge en ordentlig seng kan altså have en enorm betydning for din livskvalitet, så vælg med omhu.

Få styr på termerne

I denne guide har vi nævnt en del forskellige termer, som ofte forekommer, når man læse om elevationssenge. Hvis du ikke føler, at du har helt styr på dem, så vil vi lige kort forklare nogle af dem her.

 • Elevationseng: Er en seng, som kan hæves og sænkes i hoved- og/eller fodende.
 • Springmadras: Er en madras med fjedre.
 • Pocket-fjedre: Er fjedre, som er adskilt ved hjælp af poser.
 • Multipocket-fjedre: Er mindre end almindelige pocket-fjedre, så man får plads til flere af dem i den madras.
 • Topmadras: Er den mindre madras, som ligger øverst på din seng, og som kan give dig den komfort og stabilitet, du helst vil have. 
 • Latex: Er et materiale, som ofte forekommer i topmadrasser. Dette materiale er meget åndbart og har en afkølende effekt. Derfor er det godt, hvis man ofte fryser.
 • Memory foam: Er et andet materiale, som ofte forekommer i topmadrasser. Memory foam vil give dig en bedre støtte end latex, og så vil det kunne hjælpe dig til bedre at holde varmen.
 • Komfortzoner: Er en inddeling af fjedre, der har til formål at give dig en optimal støtte til forskellige steder på kroppen. For eksempel skuldre og hofte.


Læs også: 

FAQ

Hvordan vælger jeg en elevationsseng?
Det er nemt at blive overvældet af de mange muligheder på markedet, og særligt hvis du kigger på nettet, så er der mange forskellige modeller. Læs eventuelt en guide igennem eller tag ud i butikken, hvor du kan prøve nogle af modellerne af. Det kan gøre en verden til forskel.
Hvilken er den bedste elevationsseng for seniorer?
Der er ikke nødvendigvis nogle elevationssenge, der er bedre for seniorer end andre. For mennesker i alle aldre gælder det samme, og det handler blot om at finde lige netop den, der opfylder både behov og ønsker. Vælg dog gerne en, der gør det nemt at stå ud ad sengen.
Anbefaler læger elevationssenge?
Læger anbefaler i nogle tilfælde, at du bør købe en elevationsseng. Det er særligt til dig, der døjer med ryggen og derfor nemt får ondt, hvis du ligger i sengen for at læse eller se fjernsyn. Her kan elevationssengen være helt perfekt og faktisk have en positiv indvirken på kroppen.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Essence-elevationssengen 140×200 – lækker og stilfuld til én eller to personer

Essence elevationssengen på 140×200

Også den næste seng i vores guide, er en lækker seng, som ville passe godt i et stilfuldt hjem. Med denne seng har man desuden mulighed for selv at tilpasse ben og gavl, så den falder præcist i ens egen stil. Du kan for eksempel vælge både runde og firkantede ben, og ben i både eg og aluminium. Denne seng er desuden produceret i Danmark, så du kan være helt sikker på, at det er en elevationsseng af høj kvalitet for en eller to personer.

I madrassen finder du pocket- og multipocket-fjedre, som altså vil sige, at den er optimeret for at give dig den bedste komfort. Også derfor får du i denne seng fem komfortzoner, som vil give din krop en fantastisk støtte, så du kan være sikker på, at du vil ligge godt. Topmadrassen er på hele ti centimeter, hvilket gør den særdeles behagelig at ligge på, så du kan slappe af i din seng.

Hvis du vælger Essence-sengen på 140×200 centimeter, vil du opleve at få blandt andet:

 • En stilfuld seng med mulighed for personlig tilpasning
 • En madras med pocket- og multipocket-fjedre
 • En lækker topmadras på hele ti centimeter.

Essence-elevationssengen 80×200 centimeter – stilfuld seng til én

Essence elevationssengen på 80×200

Denne seng minder meget om storebroren ovenfor, i det den også er en lækker seng, som kunne falde godt ind i et stilfuldt hjem. Ligesom med den større version af Essence-elevationssengen har du mulighed for selv at tilpasse sengen, alt efter hvad der falder i din stil. Du kan dog med denne seng kun selv vælge ben. De kan være runde eller firkantede, i egetræ eller aluminium. Selve sengen fås i antracitgrå eller lysegrå.

I denne seng finder du også en madras med pocket- og multipocket-fjedre og fem komfortzoner, som gør den særdeles behagelig at ligge i. 

Du får også en lækker topmadras på ti centimeter, som er blød og behagelig. Med denne topmadras vælger du selv, om den skal være i latex eller memory foam. Latex er godt for dem, som har det varmt om natten, mens memory foam er godt, hvis du ofte fryser eller har brug for lidt ekstra støtte i din madras. 

Fordelene ved Essence-sengen på 80×200 cm er blandt andet:

 • Det er en flot og stilfuld seng
 • Du får pocket- og multipocket-fjedre 
 • Du får også en lækker topmadras på ti centimeter

Talalay-elevationssengen: En god og afkølende seng i topklasse

Talalay elevationssengen

Denne elevationsseng vil give dig en suveræn søvnoplevelse. Med denne seng vil du nemlig få et godt, solidt leje at ligge på, så du kan være sikker på, altid at få den optimale støtte.

Med Talalay elevationssengen vil du nemlig kunne nyde godt af en madras udover det sædvanlige. Den består af en lækker springmadras, som kan vendes, og som indeholde hele 261 pocket-fjedre for den ypperste komfort. Rundt om disse pocket-fjedre finder man Talalay latex, som er et fuldstændigt naturligt materiale, der giver en fantastisk åndbarhed. Alt dette er arrangeret, så du får fem komfortzoner.

Derudover får du også en indbygget topmadras med i købet, så det alt sammen er samlet i ét fabelagtigt Coolplus-betræk. Dette betræk hjælper dig til at komme af med varmen om natten, hvilket er godt, når man vil sove tungere. Vores kropstemperatur falder nemlig, når vi sover. Derfor er et køligere miljø godt for os i søvnen. 

Hvis du vælger Talalay-sengen, vil du få glæde af fordele så som:

 • Én god madras samlet i ét betræk
 • En lækker springmadras med 261 pocket-fjedre og Talalay latex omkring
 • Et Coolplus-betræk, der virker afkølende for dig om natten

Spider Boxelevation: En luksuriøs seng i topklasse

Spider Boxelevation

En af de måske mest luksuriøse elevationssenge du finder her på listen, er Spider Boxelevation-sengen. Denne seng befinder sig absolut i topklassen, men prisen er dog også derefter. Denne seng er dansk produceret, så her har man skullet leve op til en vis standard. Herhjemme går man nemlig meget op i kvaliteten. 

Noget af det, der gør denne seng værd at overveje, er springmadrassen. Her finder du nemlig pocket- og multipocket-fjedre i to lag. Du får også fem komfortzoner i denne seng. Dertil kommer også en topmadras på ti centimeter og en mulighed for at vælge mellem latex og memory foam. Latex vil være et godt valg, hvis du ofte har det varmt om natten. Memory foam er godt for dig, som ofte fryser eller dig, som har brug for lidt ekstra støtte. 

Til denne seng vælger du selv farven, om den skal være medium, fast eller ekstra fast, og om den skal have gavl. Denne kan enten være væghængt, trenset, ternet eller asymmetrisk.

Nogle af fordelene ved at vælge Spider Boxelevation-sengen er:

 • Det er en luksuriøs seng, som befinder sig i topklassen
 • Du får pocket- og multipocket-fjedre i to lag
 • Topmadrassen er på ti centimeter

Nature-elevationssengen: En eksklusiv seng med en latexmadras

Nature elevationssengen

Vi vil afslutte vores guide med den eksklusive Nature-elevationsseng. Det virker som en god seng, at runde vores guide af med, da det er svært at finde mangler ved denne seng. Tværtimod får du en enestående seng, som uden tvivl ville kunne give dig mange gode nætter søvn. 

Her får du nemlig en skøn latexmadras, som er lavet af overvejende naturlatex og derudover syntetisk latex. Med denne madras får du i øvrigt hele syv komfortzoner, og så kan den i øvrigt vendes, så den holder længere. 

Du får også en skøn topmadras på otte centimeter med LUX latex, som er omgivet af et lækkert og blødt betræk af bomuld. Dette betræk kan tages af og vaskes efter behov. Man kan dog også vælge en Talalay-topmadras, som er i Talalay-materiale, og som er fuldstændig naturligt og i øvrigt har antibakterielle egenskaber. Denne topmadras er på ni centimeter, og så har den både en sommerside og en vinterside.

Med denne skønne seng, får du fordele så som:

 • En enestående seng, som vil give mange gode nætters søvn
 • En skøn latexmadras af overvejende naturlatex og derudover syntetisk latex
 • Valget mellem en LUX latex-topmadras eller en Talalay-topmadras

Auping Match-elevationssengen: En seng i smukt og bæredygtigt design

Auping Match elevationssengen

I den højeste prisklasse finder vi også elevationssengen under navnet Auping Match, som er en fantastisk seng, der giver en formidabel liggekomfort. Udover at man ligger godt i den, skiller den sig dog også ud på at være en stilren seng i et smukt design, der ydermere er lavet efter bæredygtige principper.

Det vigtigste er naturligvis, når du køber en seng, at du ligger godt i den. Her får du en springmadras med pocket-fjedre, fem komfortzoner og naturlatex, som kan regulere både fugt og temperatur. Derfor kan du bestemt regne med også at ligge godt i denne seng. Den vil med dens stilrene design desuden passe godt ind i et hvert soveværelse og sikkert også dit.

Derudover er denne seng lavet efter bæredygtige principper. Det skyldes, at mindst halvdelen af sengens materialer er genanvendte. Udover det kan disse materialer bruges igen, når man, engang om mange år, ikke bruger sengen mere. 

For at opsummere blot nogle af fordelene ved Auping Match-sengen:

 • Den er lavet i et stilrent og smukt design
 • Den er god at ligge i
 • Den er også lavet efter bæredygtige principper med genbrugte og genbrugelige materialer

Topline.elevationssengen: En behagelig seng til en fair pris

Topline elevationssengen

Topline-sengen vil være en rigtig god elevationsseng for dem, som gerne vil have en god seng uden at bruge alt for mange penge på den. Det er nemlig en lækker og behagelig seng med gode egenskaber, og så ligger den nogenlunde på midten af vores prisskala. Derved kan man altså sagtens få råd til noget godt uden at være millioner.

Med denne seng får du en god, solid madras med multipocket-fjedre i den. Denne form for fjedre er mindre end almindelige pocket-fjedre. På den måde bliver der altså også plads til flere af dem, hvilket skaber en rigtig god og komfortabel madras at ligge på. Disse multipocket-fjedre er fordelt på fem komfortzoner, der hver støtter forskellige dele af din krop som for eksempel skuldre og hofte. 

Udover det får du også en fin topmadras på seks centimeter. Her kan du vælge mellem en med latex og en topmadras med memory foam, der hver har sine fordele. 

For at opsummere fordelene ved Topline-sengen:

 • Det er en god seng, der ligger på midten af prisskalaen
 • Den har multipocket-fjedre for fantastisk komfort
 • Du kan vælge mellem latex og memory foam i din topmadras

Highline Lux DF-elevationssengen: Stilfuldt design af rent naturmateriale i topkvalitet

Highline Lux DF elevationssengen

Den næste seng vi kan anbefale i vores guide, er Highline Lux DF-elevationssengen. Det kan vi, fordi også den er en seng i topkvalitet produceret herhjemme i Danmark efter gode standarder. Denne seng fås enten i antracitgrå eller lysegrå, og så kan du helt selv vælge, om du vil have en gavl eller ej. Uanset hvad du vælger, vil du dog få en lækker seng i et stilfuldt design, som ville passe god ind i et hvert soveværelse.

Det ville den ikke mindst fordi den, måske vigtigst af alt, vil skabe de helt rigtige forhold for en god nats søvn. I madrassen finder du smart-pocket-fjedre, som giver en exceptionel støtte for din krop, så du ligger korrekt, når du sover. Det betyder også, at du ikke vil vende og dreje dig en masse i løbet af natten. Derudover finder du en skøn topmadras på hele 11 centimeter i rent naturmateriale, nemlig Talalay-latex.

Hvis du vælger denne seng, får du altså fordele som:

 • Et smukt og stilfuldt møbel til soveværelset
 • Smart-pocket-fjedre i madrassen, som giver en exceptionel støtte
 • En lækker topmadras på hele 11 centimeter i rent naturmateriale

Norland Luksus EL 

Norland Luksus EL

Denne model er ligeledes produceret af danske Norland. Her får du dog en langt billigere model – dog stadig i høj kvalitet.

Derfor bør du vælge denne:

 • Springmadras i høj kvalitet
 • To mulige topmadrasser
 • 5-Zoners pocket/multipocketfjedre

Sengen har en totalhøjde på 19 centimeter, og den har en bredde på 180 centimeter og en højde på 200 centimeter. Dette gør den selvsagt ideel, hvis du har en sengepartner. I stil med andre Norland-senge har modellen en LINAK-motor med gulvlys, og motoren styrer du nemt via en app på enten telefon eller tablet. Den trinløse indstillinger giver dig mulighed for helt frit at vælge en madrasposition, som passer dig. Topmadrassen er dertil 100% skridfri, hvilket sikrer dig en stabil og skridfri nattesøvn. 

De to automatiske nakkevip bidrager til sengens glimrende komfort, og som med Norland Luksus EL Box kan du frit vælge mellem to forskellige topmadrasser. Ingen kender din krop bedre end dig selv. Og derfor vil du altid selv bedst kunne vurdere, om det er Luksus Latex eller Wondpur, der bedst vil kunne understøtte dine nætter. Er du i tvivl om, hvilken madras du bør vælge, skyldes det måske, at du foreløbigt har vænnet dig til ikke at sove ordentligt. Hvis dette er tilfældet, bør du ikke tøve med at spørge din forhandler til råds. 

Uanset hvad burde Norland Luksus EL kunne optimere både din nattesøvn og din nattero markant.

Norland Luksus EL vs. markedet

Selvom prisen er én af de største forskelle på denne model og den ovenstående, skal du ikke frygte at komme til at gå på kvalitetskompromis, blot fordi du vælger denne lidt billigere model. Norlands senge er altid i verdensklasse kvalitet. Og med Norland Luksus EL får du rigeligt for dine penge.

Krone Signatur Elevation Plus

Krone Signatur Elevation Plus

Der er mange grunde til, at Krone er blandt de mest populære producenter af elevationssenge. For det første er deres senge til at betale. Og for det andet er de oftest af sublim kvalitet.

Derfor bør du vælge denne:

 • Sengen ligger i den prisvenlige ende af spektret
 • Blødt, behageligt og vaskbart betræk
 • Topmadras i enten allergivenligt latex eller lækker wonderpur

Denne model måler 180 centimeter i bredden og 200 centimeter i højden. Derfor egner den sig særligt godt som dobbeltseng.

Når du køber Krone Signatur Elevation Plus 180x200cm, får du to sæt ben med. Sengen har 28 lameller, hvoraf de midterste er justerbare, og LINAK-motoren kan styres trådløst via en app, som du kan downloade på din telefon og på din tablet. Topmadrassen har en dybde på 10 cm., og du vælger frit mellem en kerne i latex og en kerne i wonderpur. Det ventilerende bamboo 3D-betræk er både blødt, behageligt og vaskbart. Kombineret med 5-Zoners pocket/multipocketfjedre og et klassisk og stilrent design gør ovenstående kvaliteter modellen fra Krone til et fremragende valg. Leder du efter en elevationsseng, som både er bare nogenlunde prisvenlig, brugervenlig, komfortabel og holdbar, er Krone Signatur Elevation Plus 180x200cm sandsynligvis lige noget for dig.  

Hvis du er i tvivl om, hvilken topmadras du skal vælge, bør du sætte dig lidt ind i materialerne. Hvor latexmadrassernes mest fremtrædende fordele er, at de er allergivenlige, optimerer wonderpur din komfort ved at huske formen på din krop. Det rette valg afhænger selvfølgelig af dig.

Krone Signatur Elevation Plus vs. markedet

Modellen fra danske Krone er blandt de mest prisvenlige elevationssenge i denne oversigt. Hvor mange elevationssenge koster op mod 40.000 kr., ligger denne seng som regel godt under de 30.

Krone Deluxe

Krone Deluxe elevationssengen

Den næste seng på vores liste er Krone Deluxe-elevationssengen, som bestemt også er værd at overveje, når man kigger på senge. Her får du i øvrigt en god springmadras med i købet, men i denne springmadras finder du både pocket- og multipocket-fjedre. De sidstnævnte fjedre er mindre end almindelige pocket-fjedre. Sådan får man altså plads til flere fjedre i én madras, og derfor vil man også opnå en bedre støtte for kroppen. Det er især godt for folk med større kroppe og mindre godt for eksempelvis børn, som er for lette til at tynge fjedrene. 

Med denne seng får du også fem komfortzoner og desuden en fortræffelig topmadras på hele ti centimeter med bambus-betræk, så man ligger godt. Derudover kan du selv vælge, om du skal have en medium, fast eller ekstra fast madras.

Krone Deluxe sengen er i øvrigt produceret herhjemme i Danmark, hvor man går meget op at opnå en ordentlig kvalitet. For at opsummere blot nogle af fordelene ved denne seng:

 • Den er produceret i Danmark, hvor man går op i kvalitet
 • Man får en fortræffelig topmadras på hele ti centimeter
 • Springmadrassen indeholder både pocket- og multipocket-fjedre for bedre støtte for kroppen

Krone Elevation

Krone elevationssengen

Hvis man er på budget, så er Krone-sengen måske et rigtig godt valg. Man kan få den i størrelser til både én eller to personer, som naturligvis også har en betydning for prisen. Det er dog en seng, der befinder sig i den billigere ende af denne liste. I springmadrassen finder man både pocket- og multipocket-fjedre og fem komfortzoner, så man vil ikke skulle gå på kompromis med den gode komfort. Man kan desuden selv vælge mellem en medium, fast eller ekstra fast hårdhed, og så kan man vælge mellem en topmadras med latex eller med memory foam efter behov. 

Latex vil være godt for dem, som ofte har det varmt om natten, mens memory foam eller celsius vil være bedre for dem, som ofte fryser om natten. Derudover er memory foam kendt for at yde en særdeles god støtte, hvorfor det også er et godt valg for dem med rygproblemer. 

Hvis man vælger at købe Krone-sengen, så får man altså:

 • En god elevationsseng for dem på budget
 • Et valg mellem en topmadras med latex eller memory foam alt efter behov
 • En springmadras med både pocket- og multipocket-fjedre for bedre komfort

Norland Cloud EL Box 2D

Norland Cloud EL Box 2D

Er man til gengæld ude efter en mere eksklusiv seng, så findes de snart ikke mere eksklusive end Norland Cloud EL Box 2D-elevationssengen. Det er måske et omstændigt navn, men det er altså også et omstændigt design og derved en særdeles lækker seng af slagsen. Med denne seng får man en springmadras, der, som du måske har gættet, indeholder pocket-fjedre. Disse ligger dog i to lag, så du vil ligge ekstra bekvemt. Sengen har fem komfortzoner, en latex topmadras på ni centimeter, og så kan du vælge mellem en medium, fast og ekstra fast madras. 

Denne seng har i øvrigt gulvbelysning, så du kan finde vej ud af rummet, hvis du skal op om natten, uden at vække din partner. Og så er den drevet af Linak-motor, som er et dansk mærke, der faktisk har lavet motoren i samtlige senge i vores guide. Derfor er denne seng både brugervenlig og støjsvag.

For at opsummere hvorfor Norland Cloud EL Box 2D er et godt valg:

 • Det er en eksklusiv seng af slagsen
 • Springmadrassen indeholder pocket-fjedre i to lag
 • Den er drevet af en Linak-motor, som er brugervenlig og støjsvag

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar