Når man skal have ny seng og går ind til sengeforhandleren for at finde den, er det let at blive overvældet af de mange valg, der er. Bliver man i stedet derhjemme og kigger på internettet, vil man kun finde endnu flere valg. Typisk skifter man heller i senge hvert år, så der kan være sket meget, siden man sidst stod og manglede en god seng. Så hvordan vælger man lige den rette seng? 

Her er det måske en god idé at læse op på sagerne, og netop derfor har vi lavet denne omfattende guide. Denne guide er specielt tilegnet dem, der har kig på elevationssenge. Du kan også læse dig klogere på de forskellige specifikationer.

Vi har lavet en guide baseret på tests af de bedste og mest populære elevationssenge, der er på markedet lige nu. På den måde kan du her danne dig et overblik over, hvordan du vælger den rette elevationsseng, og ikke mindst hvilken seng der kunne være den rette seng for dig. Her finder du de bedste af de billige og de bedste af de dyre, da budgettet, når man skal have ny seng, kan være meget individuelt.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Krone Deluxe-elevationssengen: Særdeles høj kvalitet, produceret i Danmark

Krone Deluxe elevationssengen

Den næste seng på vores liste er Krone Deluxe-elevationssengen, som bestemt også er værd at overveje, når man kigger på senge. Her får du i øvrigt en god springmadras med i købet, men i denne springmadras finder du både pocket- og multipocket-fjedre. De sidstnævnte fjedre er mindre end almindelige pocket-fjedre. Sådan får man altså plads til flere fjedre i én madras, og derfor vil man også opnå en bedre støtte for kroppen. Det er især godt for folk med større kroppe og mindre godt for eksempelvis børn, som er for lette til at tynge fjedrene. 

Med denne seng får du også fem komfortzoner og desuden en fortræffelig topmadras på hele ti centimeter med bambus-betræk, så man ligger godt. Derudover kan du selv vælge, om du skal have en medium, fast eller ekstra fast madras.

Krone Deluxe sengen er i øvrigt produceret herhjemme i Danmark, hvor man går meget op at opnå en ordentlig kvalitet. For at opsummere blot nogle af fordelene ved denne seng:

 • Den er produceret i Danmark, hvor man går op i kvalitet
 • Man får en fortræffelig topmadras på hele ti centimeter
 • Springmadrassen indeholder både pocket- og multipocket-fjedre for bedre støtte for kroppen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Krone-elevationssengen: En rigtig god seng for dem på budget

Krone elevationssengen

Hvis man er på budget, så er Krone-sengen måske et rigtig godt valg. Man kan få den i størrelser til både én eller to personer, som naturligvis også har en betydning for prisen. Det er dog en seng, der befinder sig i den billigere ende af denne liste. I springmadrassen finder man både pocket- og multipocket-fjedre og fem komfortzoner, så man vil ikke skulle gå på kompromis med den gode komfort. Man kan desuden selv vælge mellem en medium, fast eller ekstra fast hårdhed, og så kan man vælge mellem en topmadras med latex eller med memory foam efter behov. 

Latex vil være godt for dem, som ofte har det varmt om natten, mens memory foam eller celsius vil være bedre for dem, som ofte fryser om natten. Derudover er memory foam kendt for at yde en særdeles god støtte, hvorfor det også er et godt valg for dem med rygproblemer. 

Hvis man vælger at købe Krone-sengen, så får man altså:

 • En god elevationsseng for dem på budget
 • Et valg mellem en topmadras med latex eller memory foam alt efter behov
 • En springmadras med både pocket- og multipocket-fjedre for bedre komfort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Norland Cloud EL Box 2D-elevationssengen: Et særdeles eksklusivt og lækkert valg af seng

Norland Cloud EL Box 2D

Er man til gengæld ude efter en mere eksklusiv seng, så findes de snart ikke mere eksklusive end Norland Cloud EL Box 2D-elevationssengen. Det er måske et omstændigt navn, men det er altså også et omstændigt design og derved en særdeles lækker seng af slagsen. Med denne seng får man en springmadras, der, som du måske har gættet, indeholder pocket-fjedre. Disse ligger dog i to lag, så du vil ligge ekstra bekvemt. Sengen har fem komfortzoner, en latex topmadras på ni centimeter, og så kan du vælge mellem en medium, fast og ekstra fast madras. 

Denne seng har i øvrigt gulvbelysning, så du kan finde vej ud af rummet, hvis du skal op om natten, uden at vække din partner. Og så er den drevet af Linak-motor, som er et dansk mærke, der faktisk har lavet motoren i samtlige senge i vores guide. Derfor er denne seng både brugervenlig og støjsvag.

For at opsummere hvorfor Norland Cloud EL Box 2D er et godt valg:

 • Det er en eksklusiv seng af slagsen
 • Springmadrassen indeholder pocket-fjedre i to lag
 • Den er drevet af en Linak-motor, som er brugervenlig og støjsvag

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Norland Eksklusiv EL-elevationssengen: En seng i topklasse til hele året

Norland Exclusive EL

Endnu en elevationsseng i topklasse er Norland Eksklusiv EL, som med sit danske design med sikkerhed vil leve op til forventningerne også hos den kræsne bruger. Denne seng har en springmadras med pocket- og multipocket-fjedre og fem komfortzoner, der vil hjælpe dig til at ligge bedst muligt, når du sover. Derudover får du også en topmadras på otte centimeter. 

Også med denne topmadras, kan man selv vælge, om man vil have den med latex eller memory foam, der altså har fordele alt efter om man ofte fryser om natten, eller om man oftere har det for varmt. Memory foam er også en fordel, hvis man for eksempel har rygproblemer, og man har brug for en særlig støtte for kroppen. Derudover har denne topmadras også en side til både sommer og vinter med bambusuld og uld. Så kan man altså vende madrassen alt efter om det er koldt eller varmt om natten.

Hvis du vælger Norland Eksklusiv EL-sengen, vil du altså få:

 • En super lækker seng i topklasse
 • Et valg mellem en topmadras med latex eller memory foam
 • Og desuden en topmadras med en side til både sommer og vinter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Auping Match-elevationssengen: En seng i smukt og bæredygtigt design

Auping Match elevationssengen

I den højeste prisklasse finder vi også elevationssengen under navnet Auping Match, som er en fantastisk seng, der giver en formidabel liggekomfort. Udover at man ligger godt i den, skiller den sig dog også ud på at være en stilren seng i et smukt design, der ydermere er lavet efter bæredygtige principper.

Det vigtigste er naturligvis, når du køber en seng, at du ligger godt i den. Her får du en springmadras med pocket-fjedre, fem komfortzoner og naturlatex, som kan regulere både fugt og temperatur. Derfor kan du bestemt regne med også at ligge godt i denne seng. Den vil med dens stilrene design desuden passe godt ind i et hvert soveværelse og sikkert også dit.

Derudover er denne seng lavet efter bæredygtige principper. Det skyldes, at mindst halvdelen af sengens materialer er genanvendte. Udover det kan disse materialer bruges igen, når man, engang om mange år, ikke bruger sengen mere. 

For at opsummere blot nogle af fordelene ved Auping Match-sengen:

 • Den er lavet i et stilrent og smukt design
 • Den er god at ligge i
 • Den er også lavet efter bæredygtige principper med genbrugte og genbrugelige materialer

Magna Crown-elevationssengen: En lækker og komfortabel seng for både allergikere og astmatikere

Magna Crown elevationssengen

Hvis du søger en elevationsseng, som er god og sund for dig at sove i – måske fordi du er en af dem, som lider af allergi eller astma, så har vi selvfølgelig også et godt bud på en lækker og allergivenlig seng, som alle ville kunne sove godt i.

I denne seng finder du en lækker madras med pocket-fjedre på 15 centimeter samt latex-polstring. Madrassen er også både foroven og forneden polstret med latex og uld, som giver madrassen en suveræn åndbarhed, så du på den måde opnår de bedste betingelser for en god søvn. Latex og uld er nemlig naturmateriale, som er særdeles godt for allergikere og astmatikere.

Du får ovenikøbet også en lækker topmadras på ti centimeter med, som også vil hjælpe dig til at ligge helt fantastisk blødt og komfortabelt. 

Hvis vi lige skal opsummere nogle af fordelen ved Magna Crown sengen, lyder de som følger:

 • Det er en både lækker og komfortabel seng at sove i
 • Denne seng er desuden god for allergikere og astmatikere, da madrassen er polstret med gode naturmaterialer
 • Du får også en lækker topmadras på ti centimeter med i købet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Urban-elevationssengen: Endnu en god seng for dem på budget

Urban elevationssengen

Hvis vi alligevel søger en god elevationsseng, som ligger i den billige ende af prisskalaen, så vil Urban-sengen være et godt bud. Du får ikke så megen valgfrihed med denne seng som med visse andre senge på listen. Til gengæld får du en god, solid pakkeløsning til en særdeles rimelig pris. 

I denne seng finder du en god, vendbar madras med pocket-fjedre. Det, at den er vendbar, betyder også, at den vil kunne holde i mange år. Pocket-fjedrene er omgivet at polyskum, som er et billigt, men godt materiale. Det er noget af det, der gør prisen på denne seng så overkommelig. Foroven får du en god topmadras på fire centimeter. Du vil måske bide mærke i, at fire centimeter er noget mindre end visse andre topmadrasser her på listen, men hvis du ikke har brug for særlig støtte, så er denne topmadras også rigtig god. 

Denne seng er i øvrigt, ligesom alle andre senge på denne liste, drevet af en Linak-motor, som er en god, pålidelig, dansk produceret motor. 

Fordelene ved Urban-sengen er:

 • Det er god og billig seng
 • Det er lækkert dansk design
 • Den er drevet af en god Linak-motor

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nordkap-elevationssengen på 90×200 centimeter: Giver god støtte for én person

Nordkap elevationssengen på 90×200

Ser vi alligevel til de lidt dyrere elevationssenge af slagsen, så kan vi se på sengen Nordkap, som passer godt til en enkelt person. Denne seng er dog stadig forholdsvis billig, og kan derfor sagtens være en god seng, hvis man er på budget. 

I denne seng får du en springmadras med pocket-fjedre. Derudover vil du få fem komfortzoner i sengen, som vil gøre den rigtig god at ligge i, og som vil give dig den helt rigtige støtte, så du ligger, som du skal. Disse pocket-fjedre er omgivet af skumpolstring. Du får også en god topmadras, som er i enten latex eller memory foam. Hvad der er bedst for dig, kommer an på, om du ofte har det varmt, når du sover, eller snarere fryser om natten. Latex virker nemlig afkølende, mens memory foam holder dig varm, samtidig med at det vil give lidt ekstra støtte til din krop.

Nogle af fordelene ved Nordkap-sengen er altså som følger:

 • Du får en seng med en god springmadras
 • Du får også en god topmadras, hvor du kan vælge mellem latex og memory foam
 • Du kan få den til en overkommelig pris

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nordkap-elevationssengen på 120×200 centimeter: God støtte til en eller to personer

Nordkap elevationssengen på 120×200

Den lidt større model er på 120×200 cm, og kan passe til en eller to personer. Den er ligesom sin lillebror en rigtig god seng, som også kan fås til en overkommelig pris. 

Med denne seng får du altså en vendbar springmadras med pocket-fjedre. Du får også fem komfortzoner, som vil gøre sengen yderst behagelig at ligge på, og som vil give dig en suveræn støtte i kroppen. Du får også med denne seng en lækker topmadras på syv centimeter, hvor du også kan vælge, om du vil have latex eller memory skum. Hvis du vælger latex, vil du opleve at blive afkølet i løbet af natten, mens memory foam dels vil holde dig varm, og dels vil give dig en lidt bedre støtte, end du får med latex.

Du kan desuden vælge om sengen skal være medium eller fast. Det er dog en god idé at vælge fast, hvis man er to personer, som skal sove i sengen.

Hvis du vælger Nordkap-sengen på 120×200 centimeter, får du:

 • En god seng til enten en eller to personer
 • En god springmadras med pocket-fjedre
 • Valget mellem en topmadras med latex eller memory foam

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Lyngdal-elevationssengen: En fin og smart seng

Lyngdal elevationssengen

Endnu en god elevationsseng der bestemt fortjener en plads i vores guide, er den, der hedder Lyngdal. Med denne seng får du en god solid seng at sove i, som desuden ser godt ud, og ville passe fint i et stilrent soveværelse. Den er nemlig lavet i et fint og tjekket design i en flot, lysegrå farve.

Madrasen i Lyngdal-sengen er en springmadras med pocket-fjedre. Man får i denne seng i øvrigt fem komfortzoner, og så kan man selv vælge, om madrassen skal være medium, fast eller ekstra fast. Derudover får man en topmadras på syv centimeter, hvor man kan vælge mellem latex og memory foam alt efter om man helholdvis har det varmt eller fryser meget om natten. Latex virker nemlig afkølende, mens memory foam kan virke varmende og give en lidt bedre støtte. 

Denne seng styres i øvrigt med en trådløs fjernbetjening eller med BlueTooth-tilkobling via en smartphone. Så bliver det ikke meget nemmere eller mere moderne.

Hvis du lige skal have fordelene ved at vælge Lyngdal-sengen igen, så lyder de:

 • Den er i et fint design
 • Man kan vælge mellem latex og memory foam i topmadrassen
 • Den kan styres trådløst

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Trondheim-elevationssengen: Godt dansk håndværk i et stilrent design

Trondheim elevationssengen

En anden elevationsseng som ville passe godt ind i et stilfuldt hjem uden at koste kassen, er Trondheim-sengen. Denne seng er også produceret i Danmark i en flot antracitgrå farve. Man kan selv vælge, om man er mere til ben i eg eller i metal, alt efter hvad man synes bedst om.

Det, at den er dansk produceret, betyder naturligvis også, at du kan regne med at få et ordentligt stykke håndværk. Her i Danmark går man nemlig meget op i kvalitet, og det ser man bestemt også i en seng som denne. En anden smart detalje ved sengen er, at den kan styres trådløst både med en tilhørende fjernbetjening og med en smartphone. Her skal man bare koble den til med BlueTooth.

Med sengen får man en springmadras med pocket-fjedre, som nemt kan vendes. Der er fem komfortzoner i sengen, så du ligger helt suverænt, og så får du med topmadrassen mulighed for at vælge imellem latex og memory foam efter behov.

Fordelene ved Trondheim-sengen er altså blandt andet:

 • Det er et stilrent valg, som nemt passer i fine soveværelser
 • Den kan styres trådløst
 • Det er godt dansk håndværk

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Stockholm Boxelevation: En eksklusiv og lækker seng

Stockholm Boxelevation

Med denne elevationsseng bevæger vi tilbage til de lidt mere eksklusive modeller, og dermed til den højere ende af prisskalaen. Man må dog sige, at man med Stockholm Boxelevation-sengen bestemt også får noget for pengene.

Denne seng vil tage sig godt ud i et hvert soveværelse, da den er lavet i et stilrent og eksklusivt design. Dertil hører også det smarte LED-lys under bunden, som kan lyse gulvet op om natten, uden at det vækker en partner. Det er dog ikke blot udseendet, der gør den til en eksklusiv elevationsseng. Det er bestemt også det, der gemmer sig indeni. 

I denne seng finder du nemlig en springmadras, der som så mange andre, har pocket-fjedre. Denne springmadras har dog både mini pocket-fjedre og intelligente pocket-fjedre i to lag, som gør den særligt god at ligge i. Du finder også en lækker topmadras, og du vælger selv, om denne skal være med latex eller memory foam.

Noget af det, der gør Stockholm Boxelevation til et godt valg, er således:

 • Det er en eksklusiv og lækker seng
 • Den har både mine pocket-fjedre og intelligente pocket-fjedre i springmadrassen
 • Du kan vælge mellem latex og memory foam i topmadrassen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Essence-elevationssengen på 140×200 centimeter: En lækker og siltfuld seng for en eller to personer

Essence elevationssengen på 140×200

Også den næste seng i vores guide, er en lækker seng, som ville passe godt i et stilfuldt hjem. Med denne seng har man desuden mulighed for selv at tilpasse ben og gavl, så den falder præcist i ens egen stil. Du kan for eksempel vælge både runde og firkantede ben, og ben i både eg og aluminium. Denne seng er desuden produceret i Danmark, så du kan være helt sikker på, at det er en elevationsseng af høj kvalitet for en eller to personer.

I madrassen finder du pocket- og multipocket-fjedre, som altså vil sige, at den er optimeret for at give dig den bedste komfort. Også derfor får du i denne seng fem komfortzoner, som vil give din krop en fantastisk støtte, så du kan være sikker på, at du vil ligge godt. Topmadrassen er på hele ti centimeter, hvilket gør den særdeles behagelig at ligge på, så du kan slappe af i din seng.

Hvis du vælger Essence-sengen på 140×200 centimeter, vil du opleve at få blandt andet:

 • En stilfuld seng med mulighed for personlig tilpasning
 • En madras med pocket- og multipocket-fjedre
 • En lækker topmadras på hele ti centimeter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Essence-elevationssengen på 80×200 centimeter: En lækker og stilfuld seng for én

Essence elevationssengen på 80×200

Denne seng minder meget om storebroren ovenfor, i det den også er en lækker seng, som kunne falde godt ind i et stilfuldt hjem. Ligesom med den større version af Essence-elevationssengen har du mulighed for selv at tilpasse sengen, alt efter hvad der falder i din stil. Du kan dog med denne seng kun selv vælge ben. De kan være runde eller firkantede, i egetræ eller aluminium. Selve sengen fås i antracitgrå eller lysegrå.

I denne seng finder du også en madras med pocket- og multipocket-fjedre og fem komfortzoner, som gør den særdeles behagelig at ligge i. 

Du får også en lækker topmadras på ti centimeter, som er blød og behagelig. Med denne topmadras vælger du selv, om den skal være i latex eller memory foam. Latex er godt for dem, som har det varmt om natten, mens memory foam er godt, hvis du ofte fryser eller har brug for lidt ekstra støtte i din madras. 

Fordelene ved Essence-sengen på 80×200 cm er blandt andet:

 • Det er en flot og stilfuld seng
 • Du får pocket- og multipocket-fjedre 
 • Du får også en lækker topmadras på ti centimeter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Highline Lux DF-elevationssengen: Stilfuldt design af rent naturmateriale i topkvalitet

Highline Lux DF elevationssengen

Den næste seng vi kan anbefale i vores guide, er Highline Lux DF-elevationssengen. Det kan vi, fordi også den er en seng i topkvalitet produceret herhjemme i Danmark efter gode standarder. Denne seng fås enten i antracitgrå eller lysegrå, og så kan du helt selv vælge, om du vil have en gavl eller ej. Uanset hvad du vælger, vil du dog få en lækker seng i et stilfuldt design, som ville passe god ind i et hvert soveværelse.

Det ville den ikke mindst fordi den, måske vigtigst af alt, vil skabe de helt rigtige forhold for en god nats søvn. I madrassen finder du smart-pocket-fjedre, som giver en exceptionel støtte for din krop, så du ligger korrekt, når du sover. Det betyder også, at du ikke vil vende og dreje dig en masse i løbet af natten. Derudover finder du en skøn topmadras på hele 11 centimeter i rent naturmateriale, nemlig Talalay-latex.

Hvis du vælger denne seng, får du altså fordele som:

 • Et smukt og stilfuldt møbel til soveværelset
 • Smart-pocket-fjedre i madrassen, som giver en exceptionel støtte
 • En lækker topmadras på hele 11 centimeter i rent naturmateriale

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Topline.elevationssengen: En behagelig seng til en fair pris

Topline elevationssengen

Topline-sengen vil være en rigtig god elevationsseng for dem, som gerne vil have en god seng uden at bruge alt for mange penge på den. Det er nemlig en lækker og behagelig seng med gode egenskaber, og så ligger den nogenlunde på midten af vores prisskala. Derved kan man altså sagtens få råd til noget godt uden at være millioner.

Med denne seng får du en god, solid madras med multipocket-fjedre i den. Denne form for fjedre er mindre end almindelige pocket-fjedre. På den måde bliver der altså også plads til flere af dem, hvilket skaber en rigtig god og komfortabel madras at ligge på. Disse multipocket-fjedre er fordelt på fem komfortzoner, der hver støtter forskellige dele af din krop som for eksempel skuldre og hofte. 

Udover det får du også en fin topmadras på seks centimeter. Her kan du vælge mellem en med latex og en topmadras med memory foam, der hver har sine fordele. 

For at opsummere fordelene ved Topline-sengen:

 • Det er en god seng, der ligger på midten af prisskalaen
 • Den har multipocket-fjedre for fantastisk komfort
 • Du kan vælge mellem latex og memory foam i din topmadras

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kongsberg-elevationssengen: En komfortabel seng, der holder

Kongsberg elevationssengen

Denne elevationsseng er også et godt bud på en lækker og komfortabel seng. I Kongsberg-sengen får du en springmadras, som kan vendes. Det betyder også, at sengen vil kunne holde længere. Den slags er jo også vigtigt, når man bruger penge på en god seng. Den skal ikke blot være god den første nat. Den skal netop også holde i mange år. 

Du finder også i denne madras hele 261 pocket-fjedre, som giver den en enestående komfort. Derudover har den også fem komfortzoner, så de forskellige dele af din krop vil have den rette støtte, når du ligger og sover. 

Ovenover springmadras har vi en lækker topmadras på syv centimeter. Her vælger du, om den skal være i latex eller i memory foam. Hvis du søger den ypperste komfort, kan du med fordel vælge memory foam. Det vil også hjælpe dig til at holde varmen, hvis du har brug for det. Modsat har latex en afkølende effekt.

Nogle af de fordele, der er ved at vælge Kongsberg-sengen, er altså:

 • Det er en lækker og komfortabel seng
 • Den har en springmadras med hele 21 pocket-fjedre
 • Du kan vælge mellem latex og memory foam i topmadrassen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kongsberg LUX-elevationssengen: En komfortabel og særdeles åndbar seng

Kongsberg LUX elevationssengen

En anden lækker elevationsseng fra Kongsberg er den, der hedder Kongsberg LUX. Denne seng et også yderst komfortabel, og så vælger du selv, om det passer dig bedst med medium, fast eller ekstra fast.

Springmadrassen er, ligesom i sengen ovenfor, vendbar. Det betyder som bekendt, at den vil kunne holde længere. Også i denne madras finder du 261 pocket-fjedre fordelt på fem komfortzoner. Det gør denne seng behagelig at ligge i. Den vil nemlig give dig en god støtte, de steder på kroppen du har mest brug for det. 

Topmadrassen i denne seng er på otte centimeter, hvilket gør den ekstra lækker og behagelig at ligge på, og så er den lavet i det de kalder latex LUX. Det er altså ekstra åndbart, som gør sengen sundere for dig at sove i. Betrækket på denne topmadras kan desuden vaskes for at holde det ekstra sundt og rent.

Fordelene ved at vælge Kongsberg LUX-sengen er altså blandt andet:

 • Du får en yderst komfortabel seng med mulighed for selv at vælge fasthed
 • Du får en springmadras med hele 261 pocket-fjedre
 • Du får en meget lækker og åndbar latex LUX-topmadras på otte centimeter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Talalay-elevationssengen: En god og afkølende seng i topklasse

Talalay elevationssengen

Denne elevationsseng vil give dig en suveræn søvnoplevelse. Med denne seng vil du nemlig få et godt, solidt leje at ligge på, så du kan være sikker på, altid at få den optimale støtte.

Med Talalay elevationssengen vil du nemlig kunne nyde godt af en madras udover det sædvanlige. Den består af en lækker springmadras, som kan vendes, og som indeholde hele 261 pocket-fjedre for den ypperste komfort. Rundt om disse pocket-fjedre finder man Talalay latex, som er et fuldstændigt naturligt materiale, der giver en fantastisk åndbarhed. Alt dette er arrangeret, så du får fem komfortzoner.

Derudover får du også en indbygget topmadras med i købet, så det alt sammen er samlet i ét fabelagtigt Coolplus-betræk. Dette betræk hjælper dig til at komme af med varmen om natten, hvilket er godt, når man vil sove tungere. Vores kropstemperatur falder nemlig, når vi sover. Derfor er et køligere miljø godt for os i søvnen. 

Hvis du vælger Talalay-sengen, vil du få glæde af fordele så som:

 • Én god madras samlet i ét betræk
 • En lækker springmadras med 261 pocket-fjedre og Talalay latex omkring
 • Et Coolplus-betræk, der virker afkølende for dig om natten

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nature-elevationssengen: En eksklusiv seng med en latexmadras

Nature elevationssengen

Vi vil afslutte vores guide med den eksklusive Nature-elevationsseng. Det virker som en god seng, at runde vores guide af med, da det er svært at finde mangler ved denne seng. Tværtimod får du en enestående seng, som uden tvivl ville kunne give dig mange gode nætter søvn. 

Her får du nemlig en skøn latexmadras, som er lavet af overvejende naturlatex og derudover syntetisk latex. Med denne madras får du i øvrigt hele syv komfortzoner, og så kan den i øvrigt vendes, så den holder længere. 

Du får også en skøn topmadras på otte centimeter med LUX latex, som er omgivet af et lækkert og blødt betræk af bomuld. Dette betræk kan tages af og vaskes efter behov. Man kan dog også vælge en Talalay-topmadras, som er i Talalay-materiale, og som er fuldstændig naturligt og i øvrigt har antibakterielle egenskaber. Denne topmadras er på ni centimeter, og så har den både en sommerside og en vinterside.

Med denne skønne seng, får du fordele så som:

 • En enestående seng, som vil give mange gode nætters søvn
 • En skøn latexmadras af overvejende naturlatex og derudover syntetisk latex
 • Valget mellem en LUX latex-topmadras eller en Talalay-topmadras

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Venus-elevationssengen: En bestseller og et luksuriøst valg af seng

Venus elevationssengen

Vi begynder vores guide med et sikkert og godt valg, nemlig Venus-elevationssengen. Med denne seng får du en god og solid springmadras, som indeholder pocket-fjedre, der er specielt udviklet til at optimere komforten for dig, når du ligger i sengen. De holdes nemlig adskilt ved hjælp af poser. På den måde bliver de på deres plads. Sådan kan man placere dem strategisk efter kroppen. Derved opnår man også hele syv komfortzoner i denne seng, som vil give dig en bedre støtte og således en bedre oplevelse, når du lægger dig. 

Dertil får du en lækker svanemærket topmadras på seks centimeter med en latex-kerne, som gør sengen god at ligge på. Og så kan du i øvrigt selv vælge, om du skal have en medium, fast eller ekstra fast seng.

Venus sengen er en bestseller hos Bedre Nætter, og derfor høster den også gode anmeldelser fra brugerne. Det er nemlig en luksuriøs seng i topklasse. Hvis du endnu ikke er solgt, får du her nogle af fordelene:

 • Det er en bestseller og en luksuriøs seng
 • Den har en lækker svanemærket topmadras
 • Du får hele syv komfortzoner i denne seng

Venus Plus-elevationssengen: Et luksuriøst design især for dem, der kan lide at se fjernsyn i sengen

Venus Plus elevationssengen

En af de muligvis mest luksuriøse elevationssenge du finder på denne liste, og på markedet for den sags skyld, er Venus Plus-sengen. Denne seng er lavet til dem, der både nyder at sove godt om natten, og at hygge sig i sengen med en god bog eller måske en spændende Tv-serie. Og netop det ligger denne seng op til i dens luksuriøse design.

Udover en formidabel springmadras med pocket-fjedre og valget mellem medium, fast og ekstra fast hårdhed, en topmadras på otte centimeter med valget mellem latex eller memory foam, og hele syv komfortzoner for ekstra komfort, får man også mulighed for at installere et fjernsyn i gavlen, så der aldrig er langt til hverken den gode søvn eller god gammeldags hygge. På den måde lægger Venus Plus-modellen altså op til mange gode nætter, aftner og morgner i sengen (hvis man da overhovedet vil stå op.)

Fordelene er altså:

 • Det er et yderst luksuriøst valg 
 • Man får rig mulighed for at se fjernsyn og hygge i sengen
 • Man får hele syv komfortzoner for ekstra komfort, både når man slapper af, og når man sover

Venus Natural-elevationssengen: En skøn seng med hele syv komfortzoner

Venus Natural elevationssengen

Endnu en særdeles lækker og behagelig elevationsseng er den, der går under navnet Venus Natural. Denne model ligger også i den høje ende af skalaen, når vi ser på kvaliteten. 

I denne seng finder man en gedigen springmadras, som indeholder pocket-fjedre og hele syv komfortzoner. Formålet med disse komfortzoner er at skabe den rette støtte baseret på din krop. Det vil sige, at en komfortzone altså vil være en særlig støtte tiltænkt for eksempel skuldre og hofte. Derfor vil en seng som Venus Natural med syv komfortzoner være et oplagt valg, hvis man ofte er øm og behøver særlig støtte om natten. Det kan dog også være et rigtigt godt valg, hvis man blot vil have mere komfort.

Udover springmadrassen finder du naturligvis også en lækker topmadras, som i dette tilfælde er svanemærket og lavet i fuldstændig naturligt materiale, nemlig naturlatex. Alt i alt vil det bidrage til en bedre søvn og derved en bedre livskvalitet.

For at gengive nogle af fordelene ved Venus Natural:

 • Det er en særdeles lækker og behagelig seng
 • Det er en seng med hele syv komfortzoner
 • Man får en svanemærket topmadras i fuldstændig naturligt materiale med i købet

Sirius Black-elevationssengen: Virker afkølende, når du sover

Sirius Black elevationssengen

Af dansk producerede senge i høj kvalitet er der, som du måske kan se, mange, og her er Sirius Black-elevationssengen absolut ingen undtagelse. Denne seng vil bestemt også kunne forsøde dit liv ved at give dig den gode danske komfort, som man let bliver forfalden til. 

Denne seng er lavet med pocket-fjedre og har fem komfortzoner, som vil kunne støtte forskellige punkter på din krop, så du ligger optimalt, når du sover. Madrassen er desuden polstret med det man kalder Cooltex, som vil virke afkølende på kroppen, og derved kan bidrage til en dybere og bedre søvn. Det skyldes, at vores kropstemperatur faktisk falder, når vi sover.

Udover springmadrassen følger også en topmadras på seks centimeter, der, ligesom springmadrassen, kan give en bedre støtte. På den måde vil du også opleve, at du vil kunne sove bedre om natten, fordi du ikke vender og drejer dig hele natten igennem.

Hvis du køber Sirius Black-sengen, vil du altså få:

 • En dansk produceret seng i høj kvalitet
 • En madras med cooltex-polstring, som virker afkølende på kroppen, og som bidrager til en dybere søvn
 • En god og solid topmadras, som giver en god støtte

Senses Pulse-elevationssengen: En bestseller til en ordentlig pris

Senses Pulse elevationssengen

Endnu en bestseller her på listen er Senses Pulse-elevationssengen, som man bestemt heller ikke må gå forbi. Denne seng befinder sig nærmere midten af prisskalaen end visse andre senge i vores guide, så den ville være et godt valg for dem, der gerne vil have en lækker seng at sove i, men som ikke ønsker at betale det helt store beløb for det.

Med denne seng får man en god springmadras med pocket-fjedre og som, til trods for den overkommelige pros, har hele syv komfortzoner, hvorved den altså kan konkurrere med nogle af de mest eksklusive senge, du ellers finder i vores guide. Derudover får du også en topmadras på seks centimeter, som man også ligger rigtig godt på. Denne topmadras er nemlig lavet med en Pulse Latex-kerne, som altså gør den med fleksibel og slidstærk, samtidig med at den er særdeles åndbar.

Man kunne altså med fordel overveje, om det netop var Senses Pulse-sengen, som man skulle have til at stå i soveværelset derhjemme. Nogle af fordelene er:

 • Det er en bestseller
 • Den har hele syv komfortzoner, som giver en særlig god støtte
 • Topmadrassen er en fleksibel og slidstærk Pulse Latex-kerne

Physio Natural-elevationssengen: En formidabel seng i særklasse

Physio Natural elevationssengen

Er man dog alligevel til det helt dekadente, så skulle man måske i stedet se på en elevationsseng som Physio Natural-sengen. Denne seng befinder sig nemlig i en klasse for sig, og den ville med garanti kunne give dig en uovertruffen sovekomfort i mange år. 

Physio Natural-sengen har en formidabel springmadras med et fantastisk fjedersystem, som må siges at være særdeles ergonomisk. Derfor vil den altså give dig en støtte, som er perfekt tilegnet kroppen. Denne springmadras indeholder Anatomic pocket-fjedre, der er placeret for at opnå den allerbedste komfort. Udover det, har denne seng altså også syv komfortzoner, hvad man også kunne forvente af en seng af denne klasse. Prisen er nemlig også derefter, men det kan være svært at sætte en pris god en god søvn. 

Foroven finder man en Mayan Pulse-topmadras i fuldstændig naturligt materiale, nemlig naturlatex, som er både robust og åndbart, og som vil danne et godt leje for kroppen.

Hvis du lige vil have nogle af fordelene ved Physio Natural en gang til, så er de:

 • Det er en dekadent seng i en klasse for sig
 • Denne seng har hele syv komfortzoner
 • Øverst på denne seng får man en Mayan Pulse-topmadras

Spider Boxelevation: En luksuriøs seng i topklasse

Spider Boxelevation

En af de måske mest luksuriøse elevationssenge du finder her på listen, er Spider Boxelevation-sengen. Denne seng befinder sig absolut i topklassen, men prisen er dog også derefter. Denne seng er dansk produceret, så her har man skullet leve op til en vis standard. Herhjemme går man nemlig meget op i kvaliteten. 

Noget af det, der gør denne seng værd at overveje, er springmadrassen. Her finder du nemlig pocket- og multipocket-fjedre i to lag. Du får også fem komfortzoner i denne seng. Dertil kommer også en topmadras på ti centimeter og en mulighed for at vælge mellem latex og memory foam. Latex vil være et godt valg, hvis du ofte har det varmt om natten. Memory foam er godt for dig, som ofte fryser eller dig, som har brug for lidt ekstra støtte. 

Til denne seng vælger du selv farven, om den skal være medium, fast eller ekstra fast, og om den skal have gavl. Denne kan enten være væghængt, trenset, ternet eller asymmetrisk.

Nogle af fordelene ved at vælge Spider Boxelevation-sengen er:

 • Det er en luksuriøs seng, som befinder sig i topklassen
 • Du får pocket- og multipocket-fjedre i to lag
 • Topmadrassen er på ti centimeter

Hvordan vælger du den rigtige seng?

Om en elevationsseng er det rette for dig, er selvfølgelig noget, kun du selv kan bestemme. Der findes nemlig flere gode typer af senge den dag i dag. 

Det kan dog siges, at en elevationsseng er et rigtigt godt valg, hvis man er glad for enten at læse eller at se tv i sengen, da en af de smarteste egenskaber ved denne form for seng er, at man kan hæve og sænke fodenden. På den måde kan man altså komme op og sidde i sin seng. Det kan man i øvrigt ofte gøre med blot et tryk på en knap, mens man ligger i sengen. 

Hvor mange penge du vil bruge på din seng, er også noget, du må gøre op med dig selv. De findes nemlig, som du måske har set i vores guide, i mange forskellige prisklasser. 

Men netop sengen er måske et møbel, der er hver at bruge lidt ekstra penge på. Vi tilbringer nemlig næsten halvdelen af vores tid i en seng, og det skyldes ikke mindst, at søvnen er så vigtig for vores sundhed og velbefindende. At vælge en ordentlig seng kan altså have en enorm betydning for din livskvalitet, så vælg med omhu.

Få styr på termerne

I denne guide har vi nævnt en del forskellige termer, som ofte forekommer, når man læse om elevationssenge. Hvis du ikke føler, at du har helt styr på dem, så vil vi lige kort forklare nogle af dem her.

 • Elevationseng: Er en seng, som kan hæves og sænkes i hoved- og/eller fodende.
 • Springmadras: Er en madras med fjedre.
 • Pocket-fjedre: Er fjedre, som er adskilt ved hjælp af poser.
 • Multipocket-fjedre: Er mindre end almindelige pocket-fjedre, så man får plads til flere af dem i den madras.
 • Topmadras: Er den mindre madras, som ligger øverst på din seng, og som kan give dig den komfort og stabilitet, du helst vil have. 
 • Latex: Er et materiale, som ofte forekommer i topmadrasser. Dette materiale er meget åndbart og har en afkølende effekt. Derfor er det godt, hvis man ofte fryser.
 • Memory foam: Er et andet materiale, som ofte forekommer i topmadrasser. Memory foam vil give dig en bedre støtte end latex, og så vil det kunne hjælpe dig til bedre at holde varmen.
 • Komfortzoner: Er en inddeling af fjedre, der har til formål at give dig en optimal støtte til forskellige steder på kroppen. For eksempel skuldre og hofte.

Denne side er anmeldt af: Malene J. Eriksen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar