Det kan være hårdt for kroppen at være gravid, især i den sidste del af graviditeten når maven begynder at vokse, og energien begynder at svinde. For gravide er komfort derfor et absolut must i hverdagen, men desværre oplever mange gravide søvnproblemer og ømme muskler, fordi traditionelle senge og puder ikke er designet til at understøtte den gravides specielle behov. 

Derfor vælger mange at købe en graviditetspude for at sikre den ultimative komfort, så du som gravids kan vågne op frisk og veludhvilet gennem hele graviditeten – uden at være øm i eksempelvis lænd og ryg. 

Graviditetspuder kommer i mange forskellige former og designs, men fællesnævneren er, at de er designet så de på bedst mulig vis understøtter hele den gravides krop under søvn og hvile. De mange forskellige designs og former kan imidlertid være svære at navigere rundt i, især hvis du er gravid for første gang og ikke er helt sikker på, hvad dine behov er. 

Hvis du vil have hjælp til at vælge den graviditetspude, der er rigtig for dig, får du her en oversigt over de graviditetspuder, der klarer sig bedste i test. 

BBHUGME justerbar graviditetspude – udviklet af kiropraktorer

  • Udviklet af kiropraktorer
  • Kan også benyttes som ammepude
  • Længden og tykkelsen kan justeres efter dine behov
graviditetspude

I den lidt dyrere ende af skalaen finder vi et produkt fra BBHUGME, der giver dig både graviditetspude i et og samme design. Det unikke ved denne pude er, at både længden og tykkelsen kan justeres, så du som gravid altid kan tilpasse pudens form til dine forskellige behov. Dette justerbare design har den fordel, at det giver puden mange anvendelsesmuligheder under og efter gravidteten. 

Den kan både bruges for ekstra komfort i de tidlige stadier af graviditeten, når maven er lille men udmattelsen stor, og den kan bruges i de sidste måneder af graviditeten, når den gravide har behov for ekstra støtte til den store mave. 

Alle der har prøvet at være gravid, og alle der kender en, der har været gravid, ved hvor vigtigt komfort er gennem hele graviditeten. For gravide er søvn og generel afslapning yderst vigtigt, og med en graviditetspude som denne får du altså et produkt, der er designet til at give netop dette og så kan den endda anvendes som ammepude, når den lille ny er kommet til verden. 

Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at også denne pude er blevet bragt til verden i samarbejde med professionelle fagfolk. Denne gang er det en gruppe af kvindelige kiropraktorer, der har været på spil og hjulpet med at udvikle dette unikke design for optimal komfort i alle graviditetens faser. Det er derfor svært at vælge forkert, når du ved, at produktet er udviklet i samarbejde med folk, der ved hvad de laver og har gjort karriere ud af at give folk komfort. 

Doomoo graviditetspude – Optimal støtte med fyld af EPS-kugler

  • EPS-kuglerne sørger for optimal støtte hele natten
  • Antibakterielt fyld
  • 180 cm lang
Doomoo ammepude graviditetspude

Er du som følge af din graviditet så uheldig, at du døjer med problemer med bækkenbunden? Oplever du, at du efterhånden får sværere og sværere ved at få en god nats søvn, som maven og den lille indeni vokser sig stor? Så er denne pude til graviditet og amning fra Doomoo måske lige den løsning, du har brug for, som også er populær hos Mammashop.

Doomoo graviditetspude i grå anbefales netop til at komme alle disse problemer til livs af jordemødre. En af de ting, som gør Doomoo-puden særligt velegnet til opgaven, er de små EPS-kugler, som pudens fyld består af. De går nemlig ind og sørger for, at puden beholder sin oprindelige hårdhed i lang tid ad gangen – hvilket sikrer dig stabil støtte både hele natten under din graviditet og også under amningen efter fødslen. Derudover har EPS-kuglerne også den praktiske fordel, at de er antibakterielle, hvilket kort sagt betyder, at bakterier ganske enkelt ikke kan overleve naturligt i denne Doomoo-pude – en egenskab, som især kan gå hen og blive praktisk, når det er tid til at amme den lille ny.

Puden er intet mindre end 180 cm lang, hvorfor selv høje kvinder kan bruge den til at få en god nats søvn under deres graviditet. Mange oplever klart forbedret søvn ved at ligge på siden med puden mellem benene og hovedet hvilende på den – men hvis denne position ikke lige er dig, er puden heldigvis så fleksibel, at den kan arrangeres på et hav af andre måder.

Til amning er puden også som tidligere nævnt en stor hjælp med sin faste form og fleksibilitet. Her kan den med fordel foldes og placeres i moderens skød under barnet. Denne position sikrer, at barnet ligger godt og har et stabilt greb om brystvorten og tager lidt af belastningen af moderens skulderparti, ryg og nakke. Bomuldsbetrækket er nemt at vaske, og hvis de luftfyldte EPS-kugler efter længere tid mister deres fylde, kan ekstra altid tilkøbes og fyldes nemt i puden.

this is ere

Fossflakes Comfort I graviditetspude inkl. betræk, hvid – Astma- og allergivenlig topkvalitet, som ikke fylder i sengen

  • Astma- og allergivenligt fyldt
  • Tåler vask ved 60 grader
  • Giver god støtte, så du får en god nats søvn
Fossflakes Comfort I graviditetspude

Denne simple, men effektive pude er det perfekte redskab til den gravide kvinde, som har brug for ekstra støtte uden risiko for allergiske reaktioner eller astmarelaterede problemer. Med Comfort I-puden fra Fossflakes får du godt med støtte til ømme led efter en lang dag som gravid, og denne pude sørger for, at du får den ekstra støtte, du har brug for. Udover at give dig en behagelig, uforstyrret nats søvn, så kan Fossflakes Comfort I-puden også gøre underværker for andre typiske problemer under en normal graviditet som f.eks. ømhed i lænden og hævede fødder.

Når det kommer til design, så er denne Comfort I-pude fra Fossflakes både stilren og funktionel, selv i de smallere senge på markedet. Den har en flot, aflang firkantform med skarpe linjer, og puden er udstyret med et blødt, sandfarvet betræk i det lækreste bomuldssatin. Modsat mange andre puder til graviditet og amning, så er denne pude en perfekt størrelse til at gøre underværker for kroppen uden at fylde i sengen. Så der er stadig masser af plads til at putte med både partner, kæledyr, pyntepuder – eller hvad du ellers kan finde på.

Som tidligere nævnt er pudens fyld astma- og allergivenligt – og både pude såvel som betræk er såresimpelt at vaske ved 60 grader i vaskemaskinen og smide i tørretumbleren bagefter. Glem endelig ikke at ryste puden regelmæssigt for at bevare dens volumen – og vælger du at bruge tørretumbler frem for lufttørring, skal det ske ved lav varme. Derudover skal du blot sørge for at undgå skylde- og vaskemiddel med enzymer, som nedbryder vigtige proteiner i puden – og så har du en uundværlig støtte til hele kroppen i lang tid.

Stor u-formet graviditetspude fra Zenkuru

Stor u-formet graviditetspude fra Zenkuru

Vi bliver i den lidt billigere ende af skalaen med denne graviditetspude fra Zenkuru, der byder på et helt specielt design. Denne pude har en unik u-form, der gør det meget nemmere for dig som gravid at finde en behagelig stilling at sove i, så du undgår at vågne op med ømme muskler i hele kroppen. Den store u-form tilpasser sig efter din krops buer og kanter, så du er sikret optimal støtte til både mave, ryg, nakke og ben. 

Den optimale støtte til din gravide krop er alfa omega, især når du sover, og med denne u-formede graviditetspude slipper du for at ligge og vende dig hele natten for at finde en behagelig soveposition. 

Denne pude kan desuden også sagtens benyttes for behagelig søvn efter graviditeten er ovre, og ønsker du bare at sidde og slappe af i sengen, gør den sig også ganske udmærket som behagelige siddepude, der giver dig støtte til hele kroppen. Alt det får du til en meget favorabel pris. 

Lækker u-formet graviditetspude med topkarakterer fra Fossflakes

Lækker u-formet graviditetspude

En anden pude der kommer i et lækkert u-formet design, er denne graviditetspude fra Fossflakes. Med dette produkt springes der et par trin op ad prisskalaen, men så får du til gengæld også en graviditetspude, der scorer absolut topkarakter i test. 

Her får du en graviditetspude, der giver dig al den komfort du som gravid behøver – både om natten når du sover, samt om dagen når du sidder – og har du problemer med bækken eller lænd, er dette produkt et rigtigt godt valg. 

Denne graviditetspude er desuden Oeko-Tex Standard 100 certificeret, og så er den også astma- og allergivenlig. Førstnævnte er din garanti for, at denne graviditetspude ikke er fremstillet af materialer med hormonforstyrrende stoffer eller farlige kemikalier. At puden er astma- og allergivenlig, behøver ingen dybere forklaring. Er du allergiker, er dette produkt altså perfekt for dig. Alt du skal gøre er at vaske den engang imellem i vaskemaskinen ved 60 grader, så er du sikret at din graviditetspude forbliver fri for pollen og støvmider. 

Ekstra blødt BBHUGME cover til graviditetspude

Ekstra blødt BBHUGME cover til graviditets- og ammepude

Dette produkt er for dig, der ønsker at opgradere din BBHUGME graviditetspude med et lækkert betræk. Dette overtræk er meget blødt og kan købes af dig, der ejer en BBHUGME graviditetspude, som du ikke ved, hvad du skal bruge til nu, hvor din graviditet er overstået. Med dette overtræk kan du forvandle din komfortable graviditetspude til den mest fantastiske lille babypude. 

Hvis du sidder med din lille, smukke nyfødte og mangler et behageligt sted, hvor han eller hun kan ligge, når du ønsker at bruge tid på at hygge eller lege, er dette altså løsningen for dig. Du kan også lade dit barn hvile på puden, hvis du har brug en pause, og du kan her være sikker på, at dit barns hoved og ryg er godt beskyttet af det komfortable design. 

Overtrækket er lavet af Oeko-Tex Standard 100 certificeret bomuld, som er din forsikring for, at der ikke findes nogen farlige kemikalier eller hormonforstyrrende stoffer i det produkt, du er i gang med at købe. Dette er yderst vigtigt, for dit barns udvikling og sundhed kan påvirkes af for mange farlige kemikalier og hormonforstyrrende stoffer og give problemer senere i livet. 

Graviditetspude fra Flossflakes for dig, der elsker at sove på siden

graviditetspude

Her får du en alsidig pude, der kan bruges til mere end bare graviditetspude under graviditeten. Comfort-I hedder den, og den kommer i et lækkert aflangt design og med et blødt, hvidt betræk. Denne graviditetspude er hele 158 cm. lang, og den kan derfor bruges af både høj og lav. Den gode længde sikrer, at du som gravid får den perfekte støtte til hele kroppen – både hoved, lænd, hofte og ben. 

Denne graviditetspude er det perfekte valg for dig, der elsker at sove på siden, da du nemt kan finde en behagelig soveposition ved at placere dine ben rundt om puden, samtidigt med at du kan hvile dit hoved på pudens øverste del. 

Brugen af en pude som denne behøver dog ikke nødvendigvis at begrænse sig til støtte den gravide under graviditeten. Forestil dig hvordan dine børn vil elske at lege med en stor og behagelig pude som denne, og forestil dig hvordan du også efter graviditeten selv kan benytte den for mere behagelige nætter, eller til at øge komforten i din sofa. 

Denne pude er desuden også allergivenlig, og den kan maskinvaskes ved 60 grader, så du altid nemt kan holde den ren. 

Chicco Boppy Silverleaf – Rejsevenligt design, som støtter mave og ryg

Chicco Boppy Silverleaf

Chicco Boppy Silverleaf er en komfortabel og støttende graviditetspude, som er en særligt god rejsemulighed. Den har en kompakt og praktisk størrelse, som er nem at håndtere og have med med på tur. Den måler bare L: 48 x B: 52 x H: 15 centimeter.

Ønsker du ekstra støtte til din mave og ryg under graviditeten, er Boppy Silverleaf et godt valg. Puden er konstrueret med særligt fokus på at forebygge eller mindske mave- og lændesmerter. Formen er alsidig og fleksibel, så du kan få den helt rigtige støtte til din krop.  

Puden fra Chicco har et hvidt design med et dekorativt print. Printet har et mønster med blade i en sart og fin farvekombination. Hygiejnen er i orden, da betrækket er aftageligt og tåler maskinvask. Det anbefales at vaske betrækket ved 30 grader. På den måde har du altid en frisk og ren graviditetspude. 

Det er Chiccos ambition at lette hverdagen for forældre af småbørn, og den italienske producent trækker på over 50 års erfaring i deres produktudvikling. Det kommer til syne ved den høje kvalitet og komfort, der er kendetegnet ved Bobby Silverleaf graviditetspuden. Her får du et ergonomisk design, som kan være din trygge støtte i nattetimerne.  

Omslaget er af materialet polykaton, som er en blanding af bomuld og polyester. Naturmaterialet bomuld gør materialet behageligt at røre ved, mens polyester forbedrer slidstyrken. Du får altså her et både blødt og solidt materiale og skal ikke bekymre dig om produktets holdbarhed. 

Forkæl dig selv ved at investere i Boppy Silverleaf graviditetspuden, der kan bidrage til bedre søvnkvalitet og øget velvære. Pudens forebyggende effekt på eventuelle mave- og rygsmerter kan på sigt give dig større overskud i samvær med dit kommende barn.

this is ere

Doomoo Support Droppar – Ergonomisk støtte for ekstra komfort

Doomoo Support Droppar

Support Droppar er skabt af Doomoo i samarbejde med jordmødre og gynækologer. Her får du ergonomisk støtte af arm, mave, ryg og knæ, og komforten er i højsædet. Brug den under og efter graviditeten og til både hvile og søvn. 

Oplever du fysiske gener, kan Support Droppar være med til at afhjælpe dem. Puden kan anvendes på to forskellige måder, alt efter hvilken støtte din krop har brug for. 

Du kan vælge at placere puden foran din krop mellem knæ og ankler. På den måde aflaster puden bækkenspænding, og du opnår en god liggeposition. 

Du kan også vælge at placere Support Droppar foran din krop under maven og mellem knæene. På den måde opnår du støtte af mave og arm, og bækkenspændinger lindres. Samtidig kan din skulder bedre hvile.

Pudens betræk er af god kvalitet. Det består yderst af 95 % økologisk bomuld og 5 % elastan, så det er både blødt, elastisk og bæredygtigt. For nem rensning er det aftageligt og tåler maskinvask ved 30 grader. 

Fyldet består af behageligt genbrugt polyesterfiber, som har en god evne til at støtte kroppen korrekt. Samtidig holder fyldet puden på plads, så du kan få en god nats søvn. Support Droppar kan både afhjælpe gener nu og her, men også være med til at forebygge fremtidige smerter.   

Ved at investere i modellen fra Doomoo skaber du de bedste forudsætninger for uforstyrret hvile og søvn. Samtidig er den fin i boligindretningen. Graviditetspuden har et rent, hvidt design og et print med et moderne og minimalistisk mønster. 

Producenten Doomoo, der er en del af belgiske Delta Diffusion, har i høj grad fokus på sikkerhed. Produkterne gennemgår forskellige tests, inden de kommer på markedet. Derfor har producenten et meget anerkendt produktudvalg, og Support Droppar er bestemt et populært produkt i sortimentet.

i samarbejde med PriceRunner

Babymoov graviditetspude – 3-i-1 pude til både før og efter fødslen

Babymoov graviditets- og ammepude

Denne graviditetspude fra Babymoov er den perfekte pude til dig, der leder efter et produkt, som kort sagt kan det hele og intet mindre. Babymoov-puden sørger for at understøtte din voksende mave, så det hverken går udover ryg, lænd, bækken eller led – hvilket naturligvis også giver dig meget bedre vilkår til at få alt den søvn, du har brug for, uden at blive forstyrret af smerter og irritation. Når du engang har født jeres lille ny, kan puden også anvendes til amning, hvor den understøtter både dig og den lille – og senere i forløbet er den såmænd også fleksibel nok til at agere som støtte eller decideret stol til barnet. 

Når du læser denne liste, er der ret stor sandsynlighed for, at du er gravid – og derfor vil vi naturligvis starte med at gennemgå, hvad Babymoov-puden kan gøre for dig, før fødslen finder sted. Denne periode er notorisk for alle de kropslige gener, der oftest følger med den, særligt i forbindelse med nattesøvnen. Mange af disse gener kan Babymoov-puden lindre, hvis du sørger for at sove på siden med puden mellem benene og under hovedet. Med denne position får du støtte til både knæ, lænd, mave, nakke og hoved – og du kan fokusere på at falde i dyb søvn i stedet for at vende og dreje dig for at finde en bare nogenlunde behagelig position.

Efter fødslen kan puden med fordel anvendes som ammepude, så dit barn ligger i en optimal position til amning, og du skåner dine skuldre og arme. Og som barnet udvikler sig, kan puden både støtte den lilles ryg eller mave, så de kan fokusere på at ligge ordentligt – og senere i forløbet er den også særdeles praktisk som et behageligt ryglæn, når tiden kommer til at sidde op selv.

this is ere

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Helsam – graviditetspude med mange anvendelsesmuligheder

graviditetspude

En anden mulighed for dig som nybagt mor, er at købe en behagelig graviditetspude. Det kunne eksempelvis være denne lækre pude fra Helsam, der er designet med en mindre u-form, så den passer perfekt til dit nye familiemedlem. En graviditetspude giver ekstra støtte til dig og din baby, når du skal amme. 

Det kan nogle gange være svært at finde en behagelig position under amning, og hvis du er en af dem, der lider af ømme muskler efter amning, er denne graviditetspude lige noget for dig. Pudens praktiske u-form gør det nemt for dig at ligge din baby i dit skød, så både du og den lille er komfortable. 

Du kan også ligge din baby på denne pude i sofaen, eller du kan vælge at bruge den til at støtte under din ryg eller din arm, når det er blevet spisetid for den lille. Sidst men ikke mindst er denne pude også fantastisk, hvis du bare mangler et sikkert og behageligt sted, hvor du kan placere din baby, når du vil lege med ham eller hende og fremvise det stykke legetøj, du netop har købt. 

Puden kan desuden både vaskes i maskinen og tørres i tørretumbleren, så du altid er sikret et rent og behageligt produkt. 

CHICCO graviditetspude – udviklet i samarbejde med fysioterapeuter

graviditetspude

Denne graviditetspude fra CHICCO er for dig, der ønsker flere forskellige muligheder i en og samme graviditetspude. Dette er ikke bare en pude i et simpelt, aflangt eller firkantet design, men et avanceret produkt skabt til at give dig så mange muligheder for komfort som muligt i din graviditet. 

Helt konkret er denne graviditetspude bygget med et tredelt design, der er meget fleksibelt, så du kan bruge puden lige præcis på den måde, der passer bedst til dig. De mange muligheder gør, at du som gravid er sikret den bedste komfort i alle situationer, da du kan kombinere det tredelte design til at passe på en måde, som fungerer for dig. 

Dette design er på ingen måde tilfældigt, for denne graviditetspude er nemlig udviklet i samarbejde med fysioterapeuter. Designet er altså skabt af professionelle, der om nogen kender til betydningen af komfort samt vigtigheden heraf. 

Her får du altså et produkt med et design, der giver flere muligheder end andre mere simple produkter og derfor sikrer den gravide komfort gennem den lange og til tider hårde graviditet. Fordelen ved denne pude er, at den er udviklet af fagfolk, der ved, hvad der er vigtigt, og du kommer derfor ikke til at gå galt i byen med dette produkt.  

Markland graviditetspude – bedst til prisen

graviditetspude

Her giver BabyTrold dig et produkt i et lidt simplere design, men til en pris de færreste andre kan matche. Et simpelt design betyder dog ikke, at denne graviditetspude ikke giver den gravide komfort, men at mulighederne for fleksibilitet og justering er mere begrænsede end ved de to forrige produkter. 

Men er du netop på udkig efter en graviditetspude i et simpelt design og til en rigtigt god pris, så er dette produkt lige noget for dig. Det aflange design gør puden perfekt til dig, der godt kan lide at kramme din pude med hele kroppen. Du kan lade dit hoved hvile på den ene af pudens ender, mens din voksende mave vil være trygt placeret og beskyttet af pudens midterste del. Derudover kan du placere dine ben omkring pudens bund, så du på en og samme tid kan assistere hele kroppen i dens hvil, så du som gravid kan få den nattesøvn, du fortjener og behøver. 

Har du problemer med nattesøvnen og lider du af ømme muskler og led, er denne graviditetspude altså måske en løsning for dig. Til sidst må det også nævnes, at du med denne pude ikke bare får et produkt, der kan anvendes under graviditeten, men en pude der efter fødslen også kan bruges som ammepude og sågar som siddestøtte for den lille. Den store fordel ved denne graviditetspude er helt klart prisen, så er du på udkig efter et billigt men godt produkt, skal du slå til her. 

Graviditetspude i 15 forskellige farver fra Terapy

Graviditetspude i 15 forskellige farver fra Terapy

Denne graviditetspude fra Terapy er for dig, der ønsker selv at kunne bestemme farven på din pude. Her kan du vælge imellem 15 forskellige farver – alt lige fra aubergine til turkis og videre til pink. Der er med andre ord farver for en hver smag. 

Derudover er dette produkt et billigt valg, der som mange af de andre graviditetspuder også har anvendelsesmuligheder uden for graviditeten. Puden kommer i en stor og aflang form og er derfor også perfekt til at aflaste hele kroppen. Læg eksempelvis puden under din gravide mave, mens du omfavner pudens bund med dine ben. Derved undgår du at vågne op fra din nattesøvn med smerter i dine ben og resten af kroppen, og du kan nemt finde en behagelig position på siden. 

Efter graviditeten kan du bruge denne pude som helt almindelig sækkestol, da det store, firkantede design gør den oplagt til dette formål. Terapy, der har designet denne pude, er nemlig kendt for at lave lækre sækkestol med et behageligt fyld, der former sig efter kroppen på den, der sidder i sækkestolen. Den oprindelig form vender tilbage igen, når den siddende har rejst sig, og din sækkestol eller graviditetspude mister således ikke sin form som mange andre puder gør det. 

Blød graviditetspude fra Clair de Lune til en rigtig god pris

graviditetspude

Her får du en billig graviditetspude fra Clair de Lune i et klassisk aflangt design. Puden kommer i en flot lyserød, creme eller lyseblå farve, der alle virkelig indbyder til hygge og afslapning. Fordelen ved denne graviditetspude er, at den er virkelig blød og behagelig at sove med, så du altid er sikret en god oplevelse. 

Pudens materiale er bomuldsjersey, som virkelig er et materiale, der kan presse krammetrangen frem. Som andre aflange graviditetspuder er den rigtig god at sove med, især hvis du kan lide at sove på siden, hvor den igennem natten vil være med til at aflaste hele din krop, så du kan vågne op næste dag frisk og veludhvilet og uden smerter i ryg, lænd eller ben. 

Puden er lidt korte end andre aflange graviditetspuder, og den passer derfor godt til dig, der gerne vil have aflastning til kroppen, men samtidigt gerne vil sove med separat hovedpude. 

Clair de Lune er et klassisk engelsk designfirma, hvis rødder går helt tilbage til 1943. Firmaet er familieejet og er kendt for produkter i allerhøjeste kvalitet, og du kommer derfor ikke til at blive skuffet, hvis du vælger dette produkt, der ovenikøbet er billigt. 

YouCare graviditetspude i rigtig god kvalitet

graviditetspude

YouCare har designet en meget behagelig og lækker graviditetspude, der har to lange ben og en god bredde, der giver rigtig mange anvendelsesmuligheder. Denne graviditetspude er en smule anderledes i designet end andre puder på listen. 

Den store form kan bedst bekrives som en bred u-form, der måler hele 95 centimeter fra det ene ben til det andet. Hver af pudens ben er 117 centimeter lange, så du får her et produkt, der kan bruges af de fleste. Puden er optimal som støtte til gravide, der ønsker ekstra komfort under hvile eller søvn, og puden er designet sådan, at den former sig perfekt om kroppen, så den gravide er sikret maksimal støtte hele vejen rundt. 

Denne pude kan blandt andet bruges ved afslapning i sofaen, men du kan også tage den med på bilens bagsæde, hvis du ønsker ekstra komfort på de lange ture. Der findes mange andre anvendelsesmuligheder med dette produkt, så det er bare med at være kreativ. 

Efter graviditeten gør puden sig også godt som ammepude, og den kan generelt benyttes af folk, der ønsker ekstra komfort, hvis en omstændighed tvinger dem til sengen i en længere periode. 

Hvad er en graviditetspude?

En graviditetspude, også kendt som en ammepude, er en pude, der er specielt designet til gravide kvinder for at give ekstra støtte og komfort under graviditeten. Graviditetspuder fås i forskellige størrelser og former, men de fleste er formet som en lang pude, der kan støtte hele kroppen.

Graviditetspuder kan hjælpe med at lindre smerter og ubehag i ryggen, nakken, hofterne og andre dele af kroppen, der kan blive belastet under graviditeten. Puden kan også hjælpe med at forbedre søvnkvaliteten og reducere rastløshed om natten.

Graviditetspuder kan også være nyttige, når du ammer, da de kan hjælpe med at positionere babyen i den rigtige højde og vinkel og give ekstra støtte og komfort til både mor og baby.

Der findes forskellige typer af graviditetspuder, herunder C-formede, U-formede og J-formede puder, der kan formes og tilpasses til forskellige positioner og behov. Graviditetspuder fås også i forskellige materialer og fyld, såsom memory-skum, bomuld og syntetiske materialer.

Læs også vores artikel om: Guide til at vælge den rigtige juniorseng

FAQ

🤓 Hvornår skal jeg begynde at bruge en graviditetspude?

Generelt starter mange gravide med at bruge en graviditetspude omkring uge 20, da det er her livmoderen begynder at vokse sig større. Du kan dog sagtens starte både tidligere eller senere i graviditeten, da det fuldstændig afhænger af, hvornår du får brug for komforten fra puden.

🤔 Hvilken type graviditetspude er bedst?

Det er forskelligt fra person til person, hvilken type af graviditetspude der er bedst. Dette afhænger nemlig fuldstændig af, hvilken støtte der giver dig den største komfort. Generelt er det dog en god ide at gå efter en pude, som støtter dig på en god og ergonomisk måde.

🧐 Er det nødvendigt at have en graviditetspude?

Det er selvfølgelig ikke en nødvendighed, at du absolut skal have en graviditetspude. Dog er der rigtig mange fordele at opnå ved at bruge en graviditetspude, da de netop er med til at støtte og aflaste din krop. Dermed kan de altså hjælpe dig til at sove bedre.

🙃 Kan jeg skade min baby ved at sove på højre side?

Nej. En undersøgelse fra 2019 viser, at der ikke er en større risiko for at skade din baby, når du sover på højre side, end når du sover på din venstre. Det er derimod faktisk en god ide generelt at sove på siden, da det styrker dit blodomløb.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar