Til at beklæde en madras findes der et utal af forskellige slags lagner i form af både stiklagner, toplagner, kuvertlagner og mange andre typer af lagner. Kuvertlagnet gør det muligt uden en elastik at påføre dette på topmadrassen.

Der er mange producenter af kuvertlagner, som har forskellige modeller, og derfor har vi samlet et overblik over de produkter, der klarer sig bedst. Det er vigtigt, at du vælger det rigtige produkt til dine personlige behov, og derfor er der i denne oversigt lagt vægt på at fremhæve de forskellige fordele ved hvert kuvertlagen.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Kuvertlagen 140×200 cm – sort – Bomuldssatin

Kuvertlagen 140x200cm - sort - Bomuldssatin

Med en pris på 199 kroner har producenten Luna Denmark produceret et kuvertlagen i farven sort, der måler 140×200 cm. Kombineret med disse mål fungerer også dette kuvertlagen bedst til topmadrasser, der måler mellem 5 og 8 cm i højden. Dog kan de sagtens tilpasses topmadrasser, som er forskellige fra disse mål ved enten at være lavere eller højere.

Lagnet kan med sin hurtige levering leveres inden for 1-2 hverdage.

Derudover er det vigtigt at lægge mærke til, at dette lagen er satinvævet af fine bomuldstråde, som gør det blødere og mere smidigt end andre lagner. Når et lagen er lavet af 100% bomuld, vil der altid være risiko for, at det krymper en smule i vask. Det er der taget højde for med et kuvertlagen fra Luna Denmark. Det skyldes, at lagnerne er lavet en smule i overstørrelse, så de efter mange vaske stadig passer perfekt i størrelsen på topmadrassen.

Lagnet kan med sin hurtige levering leveres inden for 1-2 hverdage. Derudover er dette kuvertlagen Øko-Tex 100 certificeret og er dermed endnu et lagen i rækken med fordele for den miljøbevidste forbruger.

Kuvertlagen 100×200 cm – hvid – Bomuldssatin – det allergivenlige valg

Kuvertlagen 100x200cm - hvid - Bomuldssatin

Med dette kuvertlagen af producenten Luna Denmark har du et lagen, der er vævet med fine tråde af 100% bomuld, og som er vævet af satin. Selvom du vasker det igen og gien, så bliver kuvertlagnet ved med at holde sin form og passer dermed stadig perfekt til din topmadras.

Kuvertlagnets materiale i 100% bomuld gør lagnet slidstærkt samtidig med, at det skaber en rar og blød overflade på sengen. Dette er en af grundene til, at denne type kuvertlagen er blevet forhandlet i mange år og gør sig bemærket ved sin gode pasform og den bemærkelsesværdige, bløde overflade. Samtidig ligger lagnet blandt favoritterne hos Sovelands kunder.

Den optimale topmadras til et kuvertlagen med disse mål på 100×200 cm er en topmadras med en højde på mellem 5 og 8 cm. Dermed ikke sagt at topmadrasser, der enten er en smule højere eller lavere, ikke kan passe selv samme kuvertlagen. For netop at øge sandsynligheden for at kuvertlagnerne passer i størrelsen, selv efter et utal af vaske, er de blevet syet lidt i overstørrelse samtidig med, at det er kvalitetsbomuld, der er blevet anvendt til vævningen af lagnerne. Afslutningsvis har en efterbehandling sørget for, at lagnerne krymper minimalt.

Dette lagen er derudover at foretrække for dig, som sætter pris på, at materialerne i kuvertlagnerne er allergivenlige. Det gør sig gældende her, samtidig med, at kuvertlagnet er Oeko-Tex 100 certificeret.

Med dette kuvertlagen til 169 kroner produceret af Luna Denmark, har du et lagen, der er fordelagtigt i den travle hverdag. Lagnet kan både vaskes ved 60 grader samt tumbles og stryges.

Juna Percale lagen (180x200cm) – Sundt og slidstærkt lagen i valgfri farve

 • Materialer af høj kvalitet og slidstyrke
 • Nem at gøre ren
 • Tåler tørretumbler

Juna Percale lagen (180x200cm)

Går du op i looket i dit soveværelse, og sætter du pris på, at lagen og sengebetræk matcher hinanden? Med dette budgetvenlige Juna Percale kuvertlagen kan du selv bestemme den ønskede farve.

Du kan frit vælge mellem de 3 standardfarver – grå, hvid og sort på det bløde og slidstærke kuvertlagen, der passer til dobbeltsengen. 

Lagenet er en favorit hos kunderne hos Coolshop.dk.

Den helt store fordel ved Juna lagenet er dets materiale i 100 % bomuld. Dette rene materiale er lavet af de stærkeste fibre, så du kan få glæde af dit tekstilprodukt i lang tid frem. 

Det har stor betydning for miljøet i dit soveværelse, at du vælger tekstiler, der er lavet af sunde og naturlige materialer. Bomuld er et hudvenligt materiale, der tillader huden at ånde optimalt, så du ikke skal bekymre dig om at vågne svedig op midt om natten i fremtiden. 

Om du vælger at vaske Juna lagenet ved 40 eller 60 grader, er op til dig. Her kommer bomuldsmaterialet dig til gode, da det bliver lige så rent og hygiejnisk ved at blive vasket ved 40 grader, som det gør ved 60 grader. Kuvertlagenet er lavet til at kunne passe perfekt omkring en topmadras, der måler mellem 4-8cm i tykkelsen. 

Du får den mest enkle og smidige vask og rens af lagenet, der tåler tørretumbler. 

Udvalgte specifikationer 

 • Kan vælges i 3 forskellige standardfarver 
 • Matcher topmadrasser på op til 8cm i tykkelsen 
 • Høj slidstyrke 
 • Let at vaske og rengøre 
 • Tåler tørretumbler 
 • Fremstillet i 100 % bomuld 

Envelope Sheet kuvertlagen 180 x 200 x 10 cm

Envelope Sheet kuvertlagen 180x200x10cm

Hos Ilva er det muligt at købe et kuvertlagen i hvid bomuldssatin. Lagnet kan vaskes ved 60 grader og kan tørres i tørretumbleren ved en nedsat temperatur på maksimalt 80 grader. Derudover kan et Envelope Sheet kuvertlagen stryges ved max 200 grader – det vil sige ved tre prikker på strygejernet.

Kuvertlagnet, som er lavet i materialet bomuldssatin, kan hverken renses eller bleges. Til gengæld er lagnet Oeko-Tex certificeret, hvilket gør denne type af kuvertlagen fordelagtig for den miljøbevidste forbruger. Med et Oeko-Tex certificeret produkt kan forbrugeren være sikker på, at varen er godkendt ud fra krav, der handler om indholdet af kemiske stoffer, som kan være medvirkende til at skade både miljø og helbred. Så denne type af kuvertlagen er et lagen, der er testet og godkendt ud fra disse krav.

Kuvertlagen By Skagen (180x200cm)

 • 100% bomuld
 • Satinvævning som øger komforten
 • 4,7/5 stjerner hos Coop
Kuvertlagen By Skagen (180x200cm)

Når du vil have et sundt og komfortabelt lagen, skal du både forholde dig til type af materiale og vævningsmetode. Den bedste kombination er at vælge et komfortlagen som dette eksklusive produkt fra By Skagen, der er lavet af satinvævet bomuld. 

Satinvævningen sørger for, at du får det mest hudvenlige underlag, der skaber høj komfort og optimal åndbarhed hele året rundt. 

Det eksklusive lagen er et populært valg hos kunderne hos Coop.dk.

På trods af den høje kvalitet befinder lagenet sig i mellemprisklassen. Det er det perfekte valg for dig, der vil have maksimal kvalitet for pengene. 

Hvor andre moderne og slidstærke lagener er lavet til at kunne passe til at dække en topmadras på op til 8cm i tykkelsen, er By Skagen produktet mere fleksibelt. 

Det særlige ved lagenet er, at det kan passe til de tykkeste topmadrasser af både naturlatex og memory foam. Dermed kan du udskifte din topmadras uden at skulle investere i nyt kvalitetslagen. 

Har du i forvejen fokus på miljøvenlighed og højkvalitetsprodukter til hjemmet, kender du sikkert allerede den danske virksomhed By Skagen. Når du køber interiør og møbler fra virksomheden, får du danskdesignede og danskproducerede varer, der bringer komfort og elegance i hjemmet i mange år frem.

Du kan vaske dit kuvertlagen fra By Skagen på 60 grader igen og igen, uden det tager skade eller forringes i slidstyrke. 

Udvalgte specifikationer

 • Eksklusivt valg  
 • God pris sammenholdt med designet og den høje kvalitet 
 • Lavet i 100 % bomuld 
 • Tåler gentagen vask ved 60 grader
 • Satinvævning 
 • Kan passe til topmadrasser på op til 10cm i tykkelsen

Södahl lagen (180x200cm)

 • Allergivenligt og produceret i OEKO-TEX certificeret bomuld
 • Satinvævning som skaber en blød og fin tekstur på dit lagen
 • God slidstyrke

Södahl lagen (180x200cm)

Lider du af husstøvmideallergi, eller har du eller din kæreste tendens til overfølsomhed, skal du være ekstra påpasselig, når du køber sengetøj og lagener. Det er tekstilprodukterne til sengen, der har stor indflydelse på din daglige trivsel. 

Dette sunde og hygiejniske lagen er en kundefavorit hos Coolshop.dk

Sover du i et uhygiejnisk eller allergifremkaldende sovemiljø, kan det forårsage allergiske reaktioner i fremtiden, som du aldrig kan slippe af med igen. 

Med dette moderne og stilrene kuvertlagen fra Södahl kan du skabe det sundeste sovemiljø for dig selv og din kæreste eller ægtefælle. 

Lagenet er beregnet til en dobbeltseng, og det er fremstillet i 100 % OEKO-TEX certificeret bomuld. Det er den fineste og bedste bomuldskvalitet, du kan vælge. Når du går efter OEKO-TEX certificerede tekstilprodukter, kan du være sikker på, at der ikke er anvendt kemikalier eller andre sundhedsskadelige stoffer i produktionen og til fremstillingen af stoffet. 

Södahl kuvertlagenet er skabt til den moderne seng, der har et øverste topmadraslag på op til 8cm. 

Om du er til en hvid eller mørkegrå farve, er op til dig og dine præferencer i forhold til indretning og look i soveværelset.  

Som noget særligt er lagenet lavet med ”satinvævning”. Denne produktions- og fremgangsmetode skaber den blødeste og mest fine tekstur på dit lagen, som giver komfort både sommer og vinter. 

Udvalgte specifikationer 

 • Høj komfort
 • Stor slidstyrke 
 • Perfekt for allergikere og dig der vil undgå allergi i fremtiden
 • Kan vælges i 2 forskellige farver 
 • Egnet til tykke topmadrasser på op til 8cm i tykkelsen 
 • Satinvævning 
 • Lavet af 100 % OEKO-TEX certificeret bomuld 

Unikka kuvertlagen 80x200x5cm mørkegrå/satin

Unikka kuvertlagen 80x200x5cm morkegra satin

Dette kuvertlagen har en fin glans og kan lægges glat og stramt på din sengs topmadras. En af fordelene ved et Unikka kuvertlagen er det store udvalg af både størrelser og farver, der gør det muligt at finde den type kuvertlagen, der passer lige til dig og din stil.

Et Unikka kuvertlagen er både glat og blødt, da det er lavet af 100% bomuld. Det giver lagnet en fordel, i og med at bomulden formår at suge fugt, så det altid vil være rart og tørt at ligge på. Satinvævningen, som lagnet er lavet af, er med til at give stoffet en smuk glans. På den måde har dette kuvertlagen fra Unikka både en smuk kvalitet samtidig med, at det er rart og behageligt at ligge på.

Unikka kuvertlagen fås i forskellige størrelser med forskellige mål både i bredden, længden og højden. Faconen på lagnet passer til en topmadras i højden 5-10 cm, hvorefter de andre mål kan vælges. Denne type af kuvertlagen bliver liggende der, hvor du vælger at lægge det, så det stadig holder sig glat og pænt. Dette skyldes faconsyningen, der er med til at gøre denne type kuvertlagen både pænt og nemt at arbejde med.

En anden fordel ved et Unikka kuvertlagen er muligheden for at vælge mellem mange forskellige farver, så du bedst muligt kan udtrykke din egen stil og smag i soveværelset.

Kuvertlagen – Lysegrå

Kuvertlagen - Lysegra

Også et lysegråt kuvertlagen er at få i mærket Sengetid. Med en størrelse på 90×200 cm er modellen typen af kuvertlagner, der passer til de fleste enkeltsenge. Derudover er denne specifikation af kuvertlagen lavet af 100% bomuld, hvilket er en fordel, da det er et materiale, som er godt til at tåle vask. Så udover at være behageligt for kroppen er denne type af kuvertlagen også en fordel for den praktisk anlagte køber.

Kuvertlagnet i lysegrå er produceret i et EU-land, da det er lavet i Portugal. Derudover har det 200 tråde per kvadrattomme og er vævet med ekstra tæt vævning bestående af ekstra fine garner.

Med en produktkvalitet og et komfortniveau i top kan dette kuvertlagen med gratis levering blive dit for en pris på 249 kroner. Med en leveringstid på 2-8 hverdage står du hurtigt med et lysegråt, nyt kuvertlagen fra Sengetid i hænderne.

Sådan vælger du det rigtige kuvertlagen

I guiden oven for har vi samlet en række af de bedste kuvertlagner, så det nu er muligt for dig at træffe det rette valg. Ved at se på de forskellige kuvertlagners fordele og funktioner, bliver det muligt at vælge det helt rigtige kuvertlagen til dig og dine behov.Guiden gør det også muligt at danne sig et overblik over kuvertlagnernes forskelle, når det kommer til blandt andet materiale og Øko-Tex 100 certificering. Dermed bliver det muligt for dig som forbruger at tydeligt at kunne se, hvad du skal være opmærksom på, når du køber et af guidens listede produkter.

FAQ

🧐 Hvordan vælger jeg sengetøj?

Når du skal vælge et nyt og lækkert sæt sengetøj, er det vigtig, at du undersøger hvilke materialer, du kan lide at have mod din krop. Er du eksempelvis vild med følelsen af satin eller bomuld, er det helt oplagt at investere i et lækkert sæt sengetøj i materialet.

🤔 Hvilke slags lagner bruger hoteller?

Hoteller, og især flerstjernede hoteller, vælger ofte at bruge lagner af yderst god kvalitet. Det kan for eksempel være silkelagner, der føles bløde mod huden, eller lagner lavet i 100% bomuld. Der findes flere forskellige former for lagner – blandt andet stræklagnet, som mange hoteller gør brug af.

👍 Hvilket trådtal er bedst for lagner?

Trådtallet er antallet af tråde vævet sammen i en kvadratramme stof. Trådtallet ændres alt efter hvilket stof du syer i. Til bomuld kan du for eksempel vælge Percale vævningen, som sikrer blødhed samt et flot finish. Derudover gør det stoffet let åndbart og perfekt til sommer.

💰 Hvor meget skal du bruge på lagner?

Du bestemmer selv, hvor meget du ønsker at bruge på lagner. Prisen ændrer sig alt efter kvalitet og materiale, så det er altså op til dig selv at vurdere, hvilket form for lagen du vil have. Ønsker du et bomuldslagen til en dobbeltseng, koster det i gennemsnit 500 kr.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar