Til at beklæde en madras findes der et utal af forskellige slags lagner i form af både stiklagner, toplagner, kuvertlagner og mange andre typer af lagner. Kuvertlagnet gør det muligt uden en elastik at påføre dette på topmadrassen.

Der er mange producenter af kuvertlagner, som har forskellige modeller, og derfor har vi samlet et overblik over de produkter, der klarer sig bedst. Det er vigtigt, at du vælger det rigtige produkt til dine personlige behov, og derfor er der i denne oversigt lagt vægt på at fremhæve de forskellige fordele ved hvert kuvertlagen.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Unikka kuvertlagen 80x200x5cm mørkegrå/satin – det stilfulde valg

Unikka kuvertlagen 80x200x5cm morkegra satin

Dette kuvertlagen har en fin glans og kan lægges glat og stramt på din sengs topmadras. En af fordelene ved et Unikka kuvertlagen er det store udvalg af både størrelser og farver, der gør det muligt at finde den type kuvertlagen, der passer lige til dig og din stil.

Et Unikka kuvertlagen er både glat og blødt, da det er lavet af 100% bomuld. Det giver lagnet en fordel, i og med at bomulden formår at suge fugt, så det altid vil være rart og tørt at ligge på. Satinvævningen, som lagnet er lavet af, er med til at give stoffet en smuk glans. På den måde har dette kuvertlagen fra Unikka både en smuk kvalitet samtidig med, at det er rart og behageligt at ligge på.

Unikka kuvertlagen fås i forskellige størrelser med forskellige mål både i bredden, længden og højden. Faconen på lagnet passer til en topmadras i højden 5-10 cm, hvorefter de andre mål kan vælges. Denne type af kuvertlagen bliver liggende der, hvor du vælger at lægge det, så det stadig holder sig glat og pænt. Dette skyldes faconsyningen, der er med til at gøre denne type kuvertlagen både pænt og nemt at arbejde med.

En anden fordel ved et Unikka kuvertlagen er muligheden for at vælge mellem mange forskellige farver, så du bedst muligt kan udtrykke din egen stil og smag i soveværelset.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Envelope Sheet kuvertlagen 180 x 200 x 10 cm – et klassisk og miljøvenligt valg

Envelope Sheet kuvertlagen 180x200x10cm

Hos Ilva er det muligt at købe et kuvertlagen i hvid bomuldssatin. Lagnet kan vaskes ved 60 grader og kan tørres i tørretumbleren ved en nedsat temperatur på maksimalt 80 grader. Derudover kan et Envelope Sheet kuvertlagen stryges ved max 200 grader – det vil sige ved tre prikker på strygejernet.

Kuvertlagnet, som er lavet i materialet bomuldssatin, kan hverken renses eller bleges. Til gengæld er lagnet Oeko-Tex certificeret, hvilket gør denne type af kuvertlagen fordelagtig for den miljøbevidste forbruger. Med et Oeko-Tex certificeret produkt kan forbrugeren være sikker på, at varen er godkendt ud fra krav, der handler om indholdet af kemiske stoffer, som kan være medvirkende til at skade både miljø og helbred. Så denne type af kuvertlagen er et lagen, der er testet og godkendt ud fra disse krav.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kuvertlagen 100×200 cm – hvid – Bomuldssatin – det allergivenlige valg

Kuvertlagen 100x200cm - hvid - Bomuldssatin

Med dette kuvertlagen af producenten Luna Denmark har du et lagen, der er vævet med fine tråde af 100% bomuld, og som er vævet af satin. Selvom du vasker det igen og gien, så bliver kuvertlagnet ved med at holde sin form og passer dermed stadig perfekt til din topmadras.

Kuvertlagnets materiale i 100% bomuld gør lagnet slidstærkt samtidig med, at det skaber en rar og blød overflade på sengen. Dette er en af grundene til, at denne type kuvertlagen er blevet forhandlet i mange år og gør sig bemærket ved sin gode pasform og den bemærkelsesværdige, bløde overflade. Samtidig ligger lagnet blandt favoritterne hos Sovelands kunder.

Den optimale topmadras til et kuvertlagen med disse mål på 100×200 cm er en topmadras med en højde på mellem 5 og 8 cm. Dermed ikke sagt at topmadrasser, der enten er en smule højere eller lavere, ikke kan passe selv samme kuvertlagen. For netop at øge sandsynligheden for at kuvertlagnerne passer i størrelsen, selv efter et utal af vaske, er de blevet syet lidt i overstørrelse samtidig med, at det er kvalitetsbomuld, der er blevet anvendt til vævningen af lagnerne. Afslutningsvis har en efterbehandling sørget for, at lagnerne krymper minimalt.

Dette lagen er derudover at foretrække for dig, som sætter pris på, at materialerne i kuvertlagnerne er allergivenlige. Det gør sig gældende her, samtidig med, at kuvertlagnet er Oeko-Tex 100 certificeret.

Med dette kuvertlagen til 169 kroner produceret af Luna Denmark, har du et lagen, der er fordelagtigt i den travle hverdag. Lagnet kan både vaskes ved 60 grader samt tumbles og stryges.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kuvertlagen 140×200 cm – sort – Bomuldssatin – et stilfuldt valg

Kuvertlagen 140x200cm - sort - Bomuldssatin

Med en pris på 199 kroner har producenten Luna Denmark produceret et kuvertlagen i farven sort, der måler 140×200 cm. Kombineret med disse mål fungerer også dette kuvertlagen bedst til topmadrasser, der måler mellem 5 og 8 cm i højden. Dog kan de sagtens tilpasses topmadrasser, som er forskellige fra disse mål ved enten at være lavere eller højere.

Lagnet kan med sin hurtige levering leveres inden for 1-2 hverdage.

Derudover er det vigtigt at lægge mærke til, at dette lagen er satinvævet af fine bomuldstråde, som gør det blødere og mere smidigt end andre lagner. Når et lagen er lavet af 100% bomuld, vil der altid være risiko for, at det krymper en smule i vask. Det er der taget højde for med et kuvertlagen fra Luna Denmark. Det skyldes, at lagnerne er lavet en smule i overstørrelse, så de efter mange vaske stadig passer perfekt i størrelsen på topmadrassen.

Lagnet kan med sin hurtige levering leveres inden for 1-2 hverdage. Derudover er dette kuvertlagen Øko-Tex 100 certificeret og er dermed endnu et lagen i rækken med fordele for den miljøbevidste forbruger.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kvalitetsbevidste valg: kuvertlagen by BN – Sort

Kuvertlagen by BN - Sort

Når du køber et kuvertlagen af mærket Sengetid, køber du et kuvertlagen i høj kvalitet. Et kuvertlagen fra Sengetid i sort har en trådtæthed på 250 tråde per kvadrattomme, hvilket vil sige, at fugten på lagnet efter kort tid bliver ledt væk og således giver dig et tørt og rart søvnmiljø.

Kvaliteten af din søvn er vigtig, og den har en del at gøre med det lagen, du vælger at sove på. Det er det element, du er fysisk tættest på under søvnen. Derfor er det en god idé at eje et lagen af høj kvalitet, og med et kuvertlagen fra Sengetid har du det gennemførte finish på din seng.

Et sort kuvertlagen fra Sengetid måler 80×200 cm og kan dermed benyttes på 4-10 cm topmadrasser. Det har en vægt på 1 kg og er vævet i bomuldssatin. Den øgede trådtæthed på 250 tråde per kvadrattomme gør lagnet både blødere og lækrere at sove med. Dette kuvertlagen kan fås til en pris på 249 kroner og kan leveres inden for 1-3 hverdage.

Kuvertlagen – Lysegrå – et solidt valg til pengene

Kuvertlagen - Lysegra

Også et lysegråt kuvertlagen er at få i mærket Sengetid. Med en størrelse på 90×200 cm er modellen typen af kuvertlagner, der passer til de fleste enkeltsenge. Derudover er denne specifikation af kuvertlagen lavet af 100% bomuld, hvilket er en fordel, da det er et materiale, som er godt til at tåle vask. Så udover at være behageligt for kroppen er denne type af kuvertlagen også en fordel for den praktisk anlagte køber.

Kuvertlagnet i lysegrå er produceret i et EU-land, da det er lavet i Portugal. Derudover har det 200 tråde per kvadrattomme og er vævet med ekstra tæt vævning bestående af ekstra fine garner.

Med en produktkvalitet og et komfortniveau i top kan dette kuvertlagen med gratis levering blive dit for en pris på 249 kroner. Med en leveringstid på 2-8 hverdage står du hurtigt med et lysegråt, nyt kuvertlagen fra Sengetid i hænderne.

Kuvertlagen by BN – Indigo til dobbeltsengen

Kuvertlagen by BN - Indigo

Dette kuvertlagen er vævet i bomuldssatin og måler 180×200 cm, hvilket gør det oplagt som lagen til en standard dobbeltseng. Det fås i den karakteristiske, blå farve indigo og er vævet i 100% bomuldssatin, hvilket gør at kuvertlagnet er af høj kvalitet.

Derudover er dette lagen fordelagtigt, da det hurtigt afleder fugt, så du, når du ligger i din seng, med det samme har følelsen af et tørt og komfortabelt lagen.

Denne type kuvertlagen fra Sengetid passer til 4-10 cm topmadrasser og er dermed anvendeligt til flere forskellige topmadrasser, så længe du er opmærksom på kuvertlagnets mål.

Også kuvertlagnet i indigo har en høj andel af trådtæthed. Dette gør lagnet blødere at ligge på, stærkere i strukturen og i det hele taget lækrere i materialet.

Sådan vælger du det rigtige kuvertlagen

I guiden oven for har vi samlet en række af de bedste kuvertlagner, så det nu er muligt for dig at træffe det rette valg. Ved at se på de forskellige kuvertlagners fordele og funktioner, bliver det muligt at vælge det helt rigtige kuvertlagen til dig og dine behov.

Guiden gør det også muligt at danne sig et overblik over kuvertlagnernes forskelle, når det kommer til blandt andet materiale og Øko-Tex 100 certificering. Dermed bliver det muligt for dig som forbruger at tydeligt at kunne se, hvad du skal være opmærksom på, når du køber et af guidens listede produkter.

Denne side er anmeldt af: Anton A. Nielsen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar