Vi tilbringer en tredjedel af vores liv i sengen, og derfor er det vigtigt at have forholdene i orden. 

Det kan du passende gøre ved at få fat på en rullemadras i god kvalitet, som tjener flere nyttige formål. Der findes rigtig mange forskellige typer på markedet, og det kan være vanskeligt at vælge den helt rigtige, som passer til din krop.

Vi har har gjort det nemt for dig og udvalgt en række gode rullemadrasser, og rådgiver dig samtidig i, hvordan du bør vedligeholde din madras, når du har købt den. 

I oversigten finder du modeller, der varierer i både pris, kvalitet og størrelse, så der helt sikkert en rullemadras, der passer til dine behov.

Nordic Dream Quiltet Rullemadras 100% Bomuld – helt fri for skadelig kemi

 • Testet for skadelige stoffer og OEKO-Tex 100 certificeret
 • Beskytter madrassen mod sved, væske og snavs
 • Tåler vask
Nordic Dream Quiltet Rullemadras Bomuld
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Effektiv madrasbeskytter

Med den quiltede rullemadras fra Nordic Dream får du en effektiv madrasbeskytter, der er nem at vedligeholde. Du behøver bare at vaske den 3-5 gange om året og sørge for at trække lidt i den, når den er våd, så den ikke krymper for meget. 

En klar fordel ved modellen er, at den er mærket med OEKO-TEX® Standard 100. Det betyder, at rullemadrassen er testet for skadelige stoffer på grundlag, der er strammere end reglerne i Danmark og resten af EU. 

På den måde er du som forbruger sikker på, at produktet ikke indeholder skadelig kemi, hvilket vi på redaktionen vægter virkelig højt. 

Samtidig får du med Nordic Dream Quiltet Rullemadras 100% Bomuld en model, der kommer i flere størrelser. Du kan derfor vælge mellem for eksempel en rullemadras 140×200 eller en stor rullemadras 180×200. 

Du kan altså vælge lige præcis den størrelse, der passer bedst til din seng og dine behov. Det er et plus, fordi det langt fra er alle, der har gavn af at bruge standardstørrelserne. 

Modellen fra Nordic Dream er kendetegnet ved at være af høj kvalitet. Rullemadrassen bidrager til et sundt sovemiljø og beskytter din madras rigtig effektivt mod sved, snavs og væske. 

Den gode kvalitet betyder, at prisklassen er lidt i den højere ende, men til gengæld er du også sikker på, at du ikke skal ligge på skadelig kemi om natten. 

Når du skal vaske rullemadrassen, er et godt tip, at du undgår tørretumbling, men i stedet sørger for at tørre den i den friske luft. Frisk luft er i det hele taget et nøgleord, når det kommer til at vedligeholde rullemadrasser som modellen fra Nordic Dream. 

Fordele:

 • Vælg mellem flere størrelser
 • Nem at vedligeholde
 • God madrasbeskytter
 • 100% bomuld

Ulemper: 

 • Prisklasse i den højere ende
 • Krymper i vask

Sebra Rullemadras – billig madrasbeskytter til de yngste

Sebra Rullemadras
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

God rullemadras til børn

Vi er vilde med rullemadrassen fra Sebra, fordi de giver familiens yngste medlemmer mulighed for at få en god nattesøvn i sunde omgivelser. 

Modellen kommer i to størrelser, en babystørrelse og en juniorstørrelse, så du kan vælge den, der passer bedst til dit barn. Rullemadrassen er fremstillet af gode materialer i form af 100% bomuld og et fyld af polyester. 

Du kan nemt vedligeholde modellen, som skal vaskes ved 60 grader. Fordi madrassen er lille, er den nem at have med at gøre, og du med fordel ryste den med korte mellemrum. 

Vi ser en klar fordel i, at modellen er billig. Du får madrassen til en rigtig fornuftig pris, hvilket gør det til et godt rullemadras tilbud. Det betyder også, at værdien for dine penge er fin, og du får, hvad du betaler for. 

I forhold til prisen er det den måske bedste rullemadras, som dog har den ulempe, at den ikke kan bruges til voksne. Derfor skal du vælge en anden model, hvis det er dig selv, der skal bruge en ny madrasbeskytter. 

Ved at bruge modellen kan du holde dit barns seng frisk og hygiejnisk, mens du samtidig beskytter den madras eller topmadras, barnet ligger på. 

Et nyttigt plus ved rullemadrassen er, at den er udstyret med elastik i alle hjørner. Det betyder, at madrassen bliver holdt på plads, selvom dit barn vender og drejer sig i sengen.

Gode rullemadrasser har også den fordel, at de holder lagenet på plads. Det er en stor gevinst i praksis, fordi de færreste bryder sig om at sove på et lagen, der er helt krøllet og i uorden.  

Fordele:

 • Vælg mellem to størrelser
 • 100% bomuld
 • Blød og komfortabel
 • Elastik i alle hjørner

Ulemper: 

 • Kan ikke bruges til voksne
 • Ikke temperaturregulerende

Derfor skal du bruge en rullemadras

Du undrer dig måske over, hvorfor du egentlig skal bruge en rullemadras. Hvad gør den godt for? Er den overhovedet nødvendig? 

Strengt taget er det ikke nødvendigt for dig at benytte en rullemadras, men det en rigtig god idé at gøre det alligevel. Det er der flere gode grunde til, og to af dem kommer her. 

 • Beskyt din madras

Rullemadrasser bliver også kaldt for ”skånelagener”, og det er ikke uden grund. Ét af de primære formål med en rullemadras er at beskytte din madras og/eller topmadras. 

Som madrasbeskytter absorberer rullemadrassen sved og beskytter madrassen mod fordampning og den nedbrydende syre, som sved indeholder.

På den måde kan du undgå, at madrassen bliver slidt og ødelagt for tidligt, og det sparer dig både tid, besvær og penge. 

 • Komfort og hygiejne

En rullemadras tjener ikke kun din madras, men i høj grad også dig selv. Du får nogle gode, hygiejniske gevinster, og du får også en bedre komfort. 

Rullemadrasser kan sikre, at dit lagen ikke glider rundt, hvilket er rigtig behageligt. Samtidig giver de dig et yderligere, tyndt lag, som øger din komfort i sengen, hvad enten det er en kontinentalseng eller ej.  

Du skal ikke forveksle en rullemadras med hverken en boksmadras eller en topmadras. 


Sådan forlænger du levetiden på din madras

Enhver madras bliver naturligvis mere og mere slidt med årene, men de færreste er klar over, at de selv kan gøre noget for at forlænge madrassens levetid.

Grundlæggende afhænger levetiden af madrassens vedligeholdelse, kvalitet, udsættelse for sved samt din kropsvægt. 

Hvis du ikke passer godt på din madras, kan du regne med, at polstringen er ødelagt efter omtrent 7 år. Dog kan du, hvis du passer godt på den, forlænge madrassens levetid til 10 år. 

Her kommer derfor nogle generelle og konkrete råd til, hvordan du kan forlænge levetiden. 

 • Brug en rullemadras

En rullemadras er en rigtig god idé at bruge, hvis du gerne vil skåne madrassen for syreholdig sved, som i sidste ende er det, der nedbryder skum og latex i for eksempel en skummadras

Du kan mindske effekten af sveden, så madrassens polstring ikke går så hurtigt i stykker, ved at bruge en rullemadras. Husk at vaske den 5-6 gange om året. 

 • Undgå at bruge sengetæppe

Et sengetæppe kan se pænt ud, men det forhindrer fugt i at undslippe madrassen. Giv i stedet madrassen rigeligt med luft ved at rulle dynerne sammen i fodenden, så madrassen kan tørre. 

 • Luft din topmadras

Frisk luft er et nøgleord, når det handler om at passe på din madras. Sørg derfor for at lufte din topmadras ca. 4 gange om året, hvor du undgår vådt vejr og direkte sollys. Hvis det er en mulighed, så luft også gerne hele din madras. 

 • Sørg for at vende din madras jævnligt

Din kropsvægt er en stor synder, når det kommer til at slide din madras ned. Sørg derfor for at vende din madras omtrent en gang i kvartalet, hvor du bytter om på fod- og hovedende. Har du en springmadras, skal du også være opmærksom på for- og bagside.  

 • Brug et kvalitets kuvertlagen 

Over din rullemadras vil du gerne have et lagen af høj kvalitet. Især en bambuslagen i høj kvalitet som eksempelvis fra Wonderliving vil være et godt valg.


Hvor ofte skal sengetøjet vaskes?

Det er en ganske udbredt opfattelse, at sengetøj helst skal vaskes hver eller i hvert fald hver anden uge. Dog er det ikke nødvendigvis sådan, det skal være. 

Hvis ingen i din familie lider af allergi, og sengetøjet ikke er beskidt, kan du med fordel nøjes med at vaske dit sengetøj en gang måneden. Sådan lyder anbefalingen fra Anne Grete Rasmussen, bedre kendt som Fru Grøn, der er husholdningsøkonom og ekspert i rengøring. 

Tøjvask koster mange ressourcer i form af vand, tid, kemikalier og strøm, og derfor bør du vente med at vaske sengetøjet, til det virkelig trænger. 

Som et tip til den daglige rengøring af dit sengetøj lyder anbefalingen, at du med fordel kan ryste dyne og pude. Derudover er det en fordel at lufte dyne og puder en gang hver anden uge, og endelig er det et tredje og opsigtsvækkende råd, du bør kende. 

Det drejer sig om at undlade at rede sengen, og du skal heller ikke lægge sengetæppe på. Vælger du at rede sengen kort efter, at du er stået op, holder du fugten i sengen. Det er en god idé at undgå, fordi det giver gode betingelser for husstøvmider. 

Er der kommet blod, opkast, urin eller lignende på sengetøjet, skal du selvfølgelig sørge for at få det vasket. Det er især noget, du skal være opmærksom på, hvis du har små børn, der ikke helt har lært at holde sig endnu.

FAQ

Hvad er en rullemadras?
En rullemadras er det øverste lag mellem sengens (top-)madras og lagenet. Rullemadrassen er tynd og fleksibel og har til formål at beskytte din madras mod sved og fugt.
Hvordan vælger du den bedste rullemadras?
Når du skal vælge den bedste rullemadras, bør du overveje faktorer som kvalitet, materiale, størrelse og pris. På den måde kan du få en madras, der matcher dine behov.
Hvor længe holder en rullemadras?
Det kommer an på slid, kvalitet og materiale, men i princippet kan den godt holde i over fem år. Dog er den generelle anbefaling, at du udskifter den hvert tredje år.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Soveland Klima rullemadras – temperaturregulerende rullemadras i høj kvalitet

 • Temperaturregulerende
 • Uden skadelig kemi
 • Nem at vedligeholde
Soveland Klima rullemadras

Sundt sovemiljø med dansk produceret madrasbeskytter

Soveland Klima rullemadras er kendetegnet ved en ekstremt smart egenskab, som vi er store beundrere af. Modellen er temperaturregulerende, og det giver dig en unik soveoplevelse. 

Med et fyld af naturlige Cell Solution fibre tilpasser rullemadrassen sig til din krops komforttemperatur. Det vil sige, at du får et tempereret soveklima, hvilket er virkelig vigtigt for mange, når de skal have deres nattesøvn. 

De færreste kan lide at sove for varmt, men samtidig vil de fleste gerne undgå at have det for koldt. Det problem er løst med Klima rullemadrassen, der altså selv regulerer temperaturen. 

Vi anbefaler især modellen fra Soveland til dig, der har en elevationsseng derhjemme. Det gør vi, fordi rullemadrassen har split i begge ender, så madrasserne kan blive hævet og sænket uafhængigt af hinanden. 

Når du vælger rullemadrassen, får du et sikkert produkt, hvor der ikke er brugt skadelige kemikalier i produktionen. På den måde kan du gå til køjs med god samvittighed og uden frygt for, at skånelagenet er farligt at ligge på. 

Det er en stor rullemadras 180×210, som ikke egner sig til alle behov. Er du på udkig efter en større model, er den imidlertid et oplagt valg, fordi kvaliteten er rigtig høj. 

En anden fordel ved Klima rullemadrassen er, at den er let for dig at vedligeholde. Du kan blot vaske den ved 60 grader 4-6 gange om året og hængetørre den. 

Sørger du for at vedligeholde rullemadrassen ordentligt, vil det gavne dig på sigt, fordi den på den måde vil blive ved med at være en god madrasbeskytter. 

Et godt råd er, at du strækker modellen i facon igen, når du har vasket den, fordi den krymper op mod omkring 2% ved vask. På den måde kan du sikre, at den holder sin form i så lang tid som muligt. 

Fordele:

 • Fremstillet af naturlige fibre
 • Temperaturregulerende
 • Oeko-Tex 100 certificeret
 • Rigtig høj kvalitet

Ulemper: 

 • Dyr
 • Kan være for stor til dit behov

Soveland Bomuld Rulle Topmadras – rullemadras i høj kvalitet

 • Tåler vask op til 80 grader
 • OEKO-TEX 100 certificeret
 • Beskytter madrassen uden at gå på kompromis med din sovekomfort
Soveland Bomuld Rulle Topmadras

Bedre komfort i sengen

Vi er vilde med Soveland Bomuld Rulle Topmadras, og der er der flere grunde til. 

Først og fremmest får du en blød rullemadras, der øger din komfort, når du skal sove. Du får en bedre søvnkomfort, fordi rullemadrassen er så tynd, at du stadig får støtten fra din madras. 

Samtidig er rullemadrassen tilstrækkeligt tyk til, at den beskytter madrassen nedenunder mod slid og sved. Vi mener, at den kombination er guld værd i praksis. 

Modellen fra Soveland kommer med den fordel, at den er kogeægte. Det betyder, at den kan klare at blive kogevasket uden, at kvalitet, farve og facon tager skade. 

Du kan derfor nemt holde din rullemadras bomuld i god stand ved at vaske den ved 80 grader. Kogevasken har den effektive virkning, at husstøvmider og bakterier ikke kan leve i rullemadrassen. På den måde kan du opretholde modellens gode hygiejne, hvilket er vigtigt. 

Når du vælger Soveland Bomuld Rulle Topmadras, er du samtidig sikker på, at den er produceret under ordentligt forhold. Skånelagenet er lavet af bomuld, der er Oeko-Tex 100 certificeret. Det er en rar sikkerhed at have som forbruger. 

Modellen fra Soveland er af god kvalitet, og prisen er derfor også lidt i den højere ende. Til gengæld vurderer vi, at du får en meget fornuftig værdi for pengene, fordi du får den kvalitet, du betaler for. 

Den gode kvalitet betyder samlet set, at modellen er nem at vedligeholde, mens den samtidig er en god madrasbeskytter og giver fin komfort. Det sunde sovemiljø vil helt sikkert være noget, du kommer til at sætte stor pris på. 

De fleste af os bruger en tredjedel af vores liv på at sove, og derfor bør du generelt ikke tøve med at prioritere ordentlige soveforhold. 

Fordele:

 • Indeholder ingen skadelige kemikalier
 • God værdi for pengene
 • Giver dig god komfort
 • Kogeægte model

Ulemper: 

 • Højere prisklasse
 • Krymper i vask

Mille Notti Featherbed Topmadras – blød og indbydende topmadras

Mille Notti Featherbed Topmadras

Dejlig topmadras i bomuld og fjer

Mille Notti Featherbed er en topmadras, der er fremstillet i en blød blanding af bomuld og fjer. Betrækket er af 100% bomuld, hvilket er et klart plus, fordi det er rart at ligge på. Til gengæld er fyldet 90% gåsefjer og 10% gåsedun, hvilket gør topmadrassen virkelig blød og komfortabel. 

Du bør bruge en topmadras som Mille Notti Featherbed, hvis du gerne vil ligge ekstra godt i din seng. I manges øjne er en topmadras sengens vigtigste madras, fordi det er den, du er i direkte kontakt med. 

Af den grund er det af stor betydning, at topmadrassen er blød og behagelig at ligge på, fordi den fungerer som sengens øverste lag. 

Når du bruger en topmadras, er det desuden vigtigt, at du passer godt på den. Det kan du gøre ved at bruge én af de rullemadrasser, vi har udvalgt til listen. Vi mener, at kombinationen af en rulle- og topmadras er helt afgørende for et godt og sundt sovemiljø. 

Med Mille Notti Featherbed får du en topmadras, der er nem at rengøre og vedligeholde. Vi mener, at nem vedligeholdelse er en stor fordel i praksis, fordi det giver dig mulighed for at bruge din energi på andre ting. 

Det eneste, du behøver at gøre for at vedligeholde Mille Notti Featherbed, at hyppig luftning og regelmæssig vask. Du bør lufte og ryste topmadrassen ofte, mens du med fordel kan vaske betrækket på 60 grader fra tid til anden. 

Modellen fra Mille Notti er af fornuftig kvalitet og vil være med til at sikre, at du får en god nattesøvn i komfortable omgivelser. 

Fordele:

 • Giver god komfort
 • Høj kvalitet
 • Betræk i 100% bomuld
 • 100% fjer som fyld

Ulemper: 

 • Høj pris
 • Ikke beregnet på at fungere som madrasbeskytter

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar