Nogle mennesker kan måske inderst inde tænke: “Hvad er meningen med en sengegavl?”. En sengegavl kan for eksempel se smart ud og pifte værelsets udseende op. Den kan bidrage med lidt farve eller en anden type materiale, der kan give et flot og nyt indspark i værelset. Med en behagelig pude i ryggen og et blødt tæppe hen over benene, er en sengegavl med til at give den perfekte oplevelse for enten at se TV eller Netflix eller at læse i en god bog i sengen. Nedenfor teksten her finder du en guide til de bedste sengegavle, der klarer sig bedst.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Asymmetrisk gavl – et nyt pift til sengen og værelset

 • Flot og moderne design
 • Forhindrer ridser på væggen
 • Nem at installere
Asymmetrisk gavl

Denne asymmetriske sengegavl har et flot og moderne udseende, der kan give lidt ekstra til værelset. Den kan fås i to farver – både i mørkegrå og lysegrå, hvilket giver dig en mulighed for, at denne sengegavl kan passe ind i netop dit værelse.

Den asymmetriske sengegavl kan normalt fås i to bredder:

 • 160 cm
 • 180 cm

Der er også mulighed for specialmål, hvis man ønsker det. Dette skal dog fremstilles særligt. Man kan kontakte sælgeren og høre nærmere om specialmål. Højden på sengegavlen er 130 cm, og tykkelsen på denne er 8 cm.

Denne sengegavl er fremstillet i komfortabelt stof og materiale, hvilket gør den behagelig at sidde og læne sig op ad, når man befinder sig i sengen. Samtidig med at den er bekvemmelig at læne ryggen op ad, så forhindrer sengegavlen også, at der ikke kommer mærker og anden slitage på væggen.

Sengegavlen med det asymmetriske udseende skal stå på gulvet og dermed ikke påsættes direkte på sengen. Den er derfor nem og smertefri at sætte op, og den skader samtidig heller ikke sengen, da sengegavlen ikke skal skrues på denne.

Prisen for denne asymmetriske sengegavl er på cirka 4.995,00 danske kroner.

Chesterfield gavl – sengegavlen med en vintage inspiration

Chesterfield gavl

Denne Chesterfield sengegavl kan fås for cirka 3.995,00 dansker kroner.

Sengegavlen har en højde på 108 cm og en tykkelse på 8 cm. Selve bredden af sengegavlen kan fås i to forskellige størrelser. Enten 160 cm eller 180 cm. Hvis man har andre ønsker for bredden af sengegavlen, kan der fremstilles specialmål. Her kan man kontakte sælger for at forhøre sig.

Denne sengegavl kan fås i farven grå. Selve udseendet på denne Chesterfield sengegavl har taget lidt inspiration fra den retro og vintage Chesterfield sofa. Dette kan ses i sengegavlens ternede eller firkantede tryk i stoffet, som også ses i de kendte sofaer. Denne sengegavl kan altså give en retro fornemmelse til værelset, hvilket lige i øjeblikket er på mode.

I forhold til opsætningen af denne sengegavl, kan den opsættes på to forskellige måder. Man kan vælge enten at sætte den på gulvet, hvilket er uproblematisk, eller man kan vælge at hænge den op på væggen. Dette kræver lidt mere end at sætte den på gulvet, men er dog stadig meget nemt.

Chesterfield sengegavlen er fremstillet i gråt og blødt stof. Den er dermed mere komfortabel at læne sig op ad end væggen. Samtidigt med dette beskytter sengegavlen også væggen fra afsmitninger, mærker og ridser, som der kunne være risiko for at komme.

Plan gavl – en sengegavl med et enkelt udseende

 • Fås i flere forskellige farver og størrelser
 • Kan både hænges på væggen, på sengen, eller stilles på jorden
 • Beskytter væggen imod ridser
Plan gavl

Denne sengegavl kan fås i tre forskellige bredder, hvilket gør, at den nemt kan passe til din seng og dit værelse. Den kan fås i bredderne:

 • 120 cm
 • 140 cm
 • 160 cm
 • 180 cm

Dertil er målene på sengegavlen 108 cm høj og 8 cm i tykkelsen. Hvis sengegavlen dog stadig ikke skulle passe til din seng, kan man kontakte sælgeren for mere specifikke og specielle mål.

Denne plane sengegavl kan også fås i tre forskellige farver, som er lysegrå, mørkegrå og sort. Med dens meget enkle udseende uden store mønstre eller pangfarver, vil denne sengegavl kunne passe ind i hvilket som helst værelse med en hvilken som helst stil.

Sengegavlen har også tre forskellige muligheder for at blive opsat, så man selv kan vælge, hvilken måde man foretrækker. Man kan vælge mellem disse tre muligheder

 • Hænge den på væggen
 • Sætte og lade den stå på gulvet
 • Sætte den fast på sengen med L-beslag, hvor beslagene købes separat

Ved at købe denne sengegavl har man en mere behagelig flade at sidde op ad end væggen. Sengegavlen er betrukket med stof, som er med til at beskytte væggen fra mulige mærker og ridser.

Ternet gavl – en sengegavl med et tidløst udseende

Ternet gavl

Denne ternede sengegavl kan stilles op og blive stående på gulvet. Opsætningen er dermed ikke specielt krævende og er lige til. Udover at være nem at sætte op, så har denne sengegavl også et tidløst udseende med de diskrete tern, der ville kunne passe til enhver indretning i hjemmet.

Sengegavlen fås i to farver nemlig mørkegrå og lysegrå, som er farver, der matcher alle andre farver og dermed dit værelse.

I forhold til størrelsen af denne sengegavl, så er højden på 130 cm, og tykkelsen er 8 cm. Bredden af sengegavlen kan fås i to størrelser nemlig 160 cm og 180 cm. Hvis man har et ønske om andre mål, der er mere unikke, kan man kontakte sælger, for at høre om fremstillingen af sengegavlen med specialmål til netop din seng og dit værelse.

Ikke nok med at pynte på værelset og sengen, så yder denne sengegavl også en praktisk funktion. Den hæmmer dannelsen af mærker og ridser på væggen, der kan forekomme, når man ellers ville læne sig op ad væggen i sengen. Dertil er sengegavlen også mere komfortabel at støtte ryggen på end væggen.

Prisen for denne ternede sengegavl er cirka 4.995,00 danske kroner.

Living & More Peacock – En sengegavl der skaber blikfang

Living&more sengegavl Peacock Sort

Denne Living&more sengegavl Peacock er populær hos Coop og er, som navnet antyder, inspireret af den majestætiske påfugl. Det store flotte og buede mønster på sengegavlen er inspireret af påfuglens mønstrede og elegante fjer, som den stolt viser frem. Gavlen er lavet i sort, og den passer derfor godt til en hvilken som helst anden farve. Den kan derfor nemt passes ind på værelset.

Sengegavlen adskiller sig fra mange andre sengegavle med de store og flotte påfuglefjer. Mønsteret skaber straks opmærksomhed i rummet, og det kan derfor pynte flot på værelset. Denne sengegavl kan derfor bruges som et livligt statement piece på værelset, hvor det skaber blikfang. Gavlen kan live selv en kedelig og tom væg op.

Desuden er sengegavlen lavet i det bæredygtige materiale rattan. Dette materiale er en hurtigvoksende græsart, som ofte bliver brugt til møbelfremstilling. Når rattan bliver fældet, vil der gå 5-7 år før det regenererer, og derfor er dette materiale et bæredygtigt valg. Rattan er også et solidt materiale, som kan holde i mange år. Denne sengegavl er altså både en bæredygtig løsning, og desuden giver materialet en skøn følelse af at få naturen ind i soveværelset.

Sengegavlen passer til en seng på 180 cm., og den kræver ingen montering, da den kan stå mellem seng og væg.
Du skal altså blot skubbe sengen lidt ud fra væggen, så sengegavlen kan placeres bagved sengen.
Det kræver altså minimalt arbejde, og du kan derfor hurtigt få sat den dekorative sengegavl op. Gavlen koster desuden ca. 1299 kr., hvilket er overkommelig pris sammenlignet med andre sengegavle. Denne sengegavl giver altså et livligt og dekorativt udtryk i rummet til en god pris.

Denne Peacock sengegavl fra Living&more har følgende mål:

 • 160 cm. i højden
 • 187 cm. i længden
 • 5 cm. i dybden

Dunlopillo side

Dunlopillo Side Sengegavl

Denne sengegavl er populær hos Ilva. Det kan blandt andet forklares gennem de flotte knapdetaljer, som giver et elegant look til sengen. Sengegavlen er designet i en mørkeblå farve, som passer godt ind i et hvert rum. Det er nemt at finde pyntegenstande og møbler, som passer til den dæmpede farve. Sengegavlen findes desuden også i farverne sand, lysegrå og antracit. Disse nedtonede og rolige farver kan altså være med til at skabe en afslappet atmosfære i soveværelset.

Dunlopillo side sengegavl er designet med flotte sidekanter, som er med til at indramme sengen. Det giver et anderledes og meget elegant udtryk til sengen i soveværelse. Gavlen er desuden nem at montere i værelset, da den blot skal placeres bagved sengen. På den måde bliver gavlen hurtigt en ekstra del af sengen.

Sengegavlen passer til senge med en bredde på 180 cm., og de flotte detaljer på gavlen kan være med til at live den neutrale seng op. Knapdetaljerne på sengegavlen danner et flot mønster af ruder, og det fanger hurtigt blikket på værelset. Hvis du har en tom væg i soveværelset, kan sengegavlen altså være med til at pynte flot op ad væggen.

En sengegavl kan være en praktisk investering til værelset, da den beskytter væggen mod slitage og snavs.
Denne sengegavl er ingen undtagelse, da den dækker det område af væggen, hvor du sidder i sengen. På den måde slipper du for grimme pletter på væggen. Desuden giver gavlen en behagelig støtte i ryggen, så du kan sætte dig godt til rette i sengen. Efter en lang og travl dag kan du smide benene op i sengen og læne dig tilbage i sengen for at slappe af.

Sengegavlen har følgende mål:

 • 125 cm. i højden
 • 180 cm. i længden
 • 24 cm. i dybden
 • 49 kg. i vægt

Living&more sengegavl sort

Living&more sengegavl sort

Denne sengegavl kan købes i disse følgende mål:

 • 144 cm i bredden
 • 105 cm i højden
 • 10 cm i dybden eller tykkelsen

Sengegavlen er betrukket med møbelstof, der giver den et simpelt udseende. Der er dermed ikke noget mønster eller anden form for print på sengegavlen. Den vil kunne give et eksklusivt udseende til sengen og vil kunne give værelset et løft.

Prisen for denne sengegavl er cirka 1.999,00 danske kroner, hvilket er en meget overkommelig pris for en sengegavl.

Denne enkle sengegavl vil kunne yde en god komfort for dig og din ryg, så du ikke længere behøver at støtte ryggen direkte op ad væggen. Samtidigt med dette vil væggen også blive skånet for ridser, slitage og mærker, der muligvis kunne opstå ved for eksempel at læne ryggen direkte op ad væggen.

Sengegavlen kan kun købes i én farve, nemlig farven sort. Det er dog ikke en ulempe, at den kun kan købes i én farve, da sort er en farve, der vil kunne gå til en hvilken som helst farvepalette, som kunne være den gennemgående for et værelse.

Living&more sengegavl sand

Living&more sengegavl sand

Denne sengegavl har et tidløst design, der vil kunne give dit værelse et fornyet look med et friskt pust. Det tidløse look vil man ikke blive træt af grundet den naturlige farve. Sengegavlen kan kun købes som sandfarvet. Sandfarve er dog en klassisk farve, der kan matche enhver anden farve, der kunne præge soveværelset. Farven giver også en luksuriøs fornemmelse i rummet.

Designet på sengegavlen er eksklusivt med trenset syninger. Sengegavlen er betrukket med stof, som vil være bekvemmelig for ryggen, hvis man skulle sidde op i sengen og hygge med Netflix eller en spændende bog.

Målene for denne sandfarvede sengegavl er 10 cm i dybden eller tykkelsen. Højden er 105 cm og bredden for sengegavlen er 184 cm.

Prisen for denne sengegavl er cirka 4.499,00 danske kroner. For en luksuriøs og flot sengegavl vil dette være pengene værd.

Ud over at ville klæde et hvilket som helst soveværelse, vil denne sandfarvede sengegavl også have en praktisk funktion. Sengegavlen vil kunne skærme væggen for at blive misfarvet eller blive udsat for anden form for slitage, der kunne komme ved at læne ryggen direkte op ad væggen.

Living&more sengegavl Antracit

Living&more sengegavl Antracit

For en pris på cirka 2.299,00 danske kroner er det muligt at forny værelset med en flot og enkel sengegavl. Denne sengegavl kan købes i farven antracit grå, som er en mørk nuance af grå, der kan gå til alle farver. Prisen er overkommelig, og denne simple sengegavl vil klæde ethvert værelse.

Målene for denne mørkegrå sengegavl er 184 cm i bredden. Højden for sengegavlen er 105 cm og dybden eller tykkelsen er 10 cm.

Designet for denne sengegavl i antracit er enkelt og ubesmykket. Der er ingen mønstre eller syninger, hvilket gør det muligt for denne sengegavl at passe ind hvor som helst.

Sengegavlen er dækket af stof, som vil gøre den mere bekvemmelig at sidde op ad frem for en kold væg. Udover at være mere komfortabel og pynte værelset vil sengegavlen også have en praktisk funktion.

Sengegavlen vil kunne forhindre væggen i at blive slidt eller udsat for slitage som for eksempel at få mærker. Dette kunne eksempelvis henne, hvis man lænede sig direkte op ad væggen.

Hvis man står og mangler en sengegavl, der skal give et pift af farve, vil denne sengegavl være en god mulighed.

Living&more sengegavl Grå

Living&more sengegavl Gra

Denne sengegavl har trenset syninger, som skaber et mindre tydeligt mønster på sengegavlen således, at den ikke er helt glat og blank. Det skaber lidt spil i sengegavlens look, og sengegavlen vil kunne give et flot og fornyet udseende til værelset.

Sengegavlen kan kun købes i en grå farve. Dog er grå en farve, der vil kunne klæde andre møbler i et soveværelse, som kan have andre farver.

Målene for denne grå sengegavl er følgende:

 • 105 cm i højden
 • 10 cm i tykkelsen eller dybden
 • 184 cm i bredden

Sengegavlen har et luksuriøst udseende præget af elegance, der vil klæde enhver seng. Denne grå sengegavl er også betrukket med stof.

Hvis man sidder op i sengen, vil denne sengegavl være mere komfortabel at støtte ryggen mod, end væggen ville være. Dertil vil sengegavlen også kunne beskytte væggen mod for eksempel at blive slidt eller udsat for slitage, der ellers kunne have mulighed for at opstå.

Prisen for denne grå sengegavl med trenset syning er cirka 4.499,00 danske kroner. Prisen afspejler sig i forhold til kvaliteten af sengegavlen med dens eksklusive fornemmelse.

Nocturne Gold Modi

Nocturne Gold Modi

Denne sengegavl er designet i et minimalistisk udtryk, som passer godt ind i den skandinaviske indretning.
Sengegavlen er betrukket med et mørkeblåt stof, som giver et roligt udtryk i soveværelset. Desuden findes sengegavlen også i farverne gold antracit, gold lysegrå og gold sort, som også vil komme til sin ret i etenkelt- og nordiskindrettet soveværelse. De fleste farver går godt i spænd med de nedtonede farver, og det er derfor nemt at style soveværelset, så det passer til sengegavlen.

Gavlen er populær hos Ilva og adskiller sig fra mange andre typer af sengegavle, da den skal hænge på væggen. Mange sengegavle skal enten stå bagved sengen på gulvet eller monteres direkte på sengen. Denne sengegavl er lavet med 2 simple stropper, så den nemt kan hænges op på væggen. Gavlen skaber et spændende udtryk, hvor der er et kig til væggen mellem gavl og seng.

Sengegavlen koster cirka 1299 kroner, og den ligger derfor i den billige ende, hvis den sammenlignes med andre sengegavle. Du får altså et enkelt og skandinavisk udtryk til soveværelset til en god og overkommelig pris.

Da sengegavlen skal hænge på væggen, kan du selv tilpasse gavlen i højden, så den passer til dig. På den
måde kan du få den bedst mulige støtte i ryggen, når du læner dig op ad gavlen. Du undgår altså at købe en sengegavl, som enten er for lav eller for høj. Desuden undgår du, at væggen bliver slidt og beskidt, da du læner dig op ad sengegavlen i stedet for væggen. Du kan altså sidde behageligt i sengen og nyde en god bog eller se en spændende film.

Nocturne gold modi sengegavl har følgende mål:

 • 55 cm. i højden
 • 180 cm. i længden
 • 7 cm. i tykkelsen
 • 19 kg. i vægt

Sengegavl ternet

Sengegavl ternet

Hvis man ønsker en sengegavl, der er enkel, men samtidig har en smule mønster, der kan skabe lidt liv, vil denne ternede sengegavl være et godt valg som den næste sengegavl. Den kan vælges både i farverne mørk antracit grå og i lys grå, hvor begge farver vil passe ind i ethvert værelse uanset farvekombinationer og stilarter.

Målene for lige netop denne sengegavl er 8 cm i dybden eller tykkelsen. Højden er 130 cm og bredden af sengegavlen er 180 cm.

Opsætningen af sengegavlen er meget simpel og kvik at udføre, da sengegavlen blot skal stilles på gulvet bag sengen. Denne sengegavl skal altså ikke monteres og påsættes din seng direkte, og den skal heller ikke monteres fast på væggen. Dette slipper man for.

Prisen for denne ternede sengegavl ligger på cirka 5.999,00 danske kroner.

Da sengegavlen yderst er betrukket med stof, vil den være komfortabel at læne sig op ad, når man sidder i sengen. Hvis man også har en pude i ryggen, vil oplevelsen af at læse eller se fjernsyn være komplet. Samtidig skærmer denne ternede sengegavl også væggen for at blive snavset eller ridset eller på anden måde blive slidt, hvilket er en fordel.

Sengegavl trenset

Sengegavl trenset

For en pris på 4.999,00 danske kroner er det muligt at få fingrene i en flot sengegavl, der har taget inspiration i fortidens design. Designet har taget udgangspunkt i at være vintage med dens trensninger som mønster, som leder tankerne hen på de kendte retro Chesterfield sofaer.

Denne sengegavl kan købes i to forskellige farver, som enten er mørk antracit grå eller lys grå. Disse farver kan matche en hvilken som helst farvepalette, og de er dermed i stand til at passe ind i hvilket som helst værelse.

Målene for denne sengegavl med trensninger er 120 cm i højden. Tykkelsen eller dybden af sengegavlen er 12 cm, og bredden er på 180 cm.

Det er en flot forarbejdet sengegavl, som meget nemt og hurtigt kan sættes op. Sengegavlen skal blot stilles bag sengen på gulvet. Man slipper dermed som køber for at montere sengegavlen på væggen eller at skrue og montere sengegavlen fast direkte på selve sengen.

Da sengegavlen står op ad væggen bag sengen, skærmer denne væggen for at få mærker eller at få en anden form for slitage, som muligvis kunne forekomme, hvis man lænede sig med ryggen direkte op ad væggen.

Sengegavl Væghængt

Sengegavl Vaeghaengt

Denne sengegavl er flot forarbejdet, og den har et enkelt design. Den glatte overflade uden et mønster gør det muligt for sengegavlen at passe ind i et hvilket som helst rum.

Det er kun muligt at købe denne sengegavl i farven sort. Farven sort passer og matcher dog til alle andre farver, og man behøver derfor ikke at bekymre sig.

Prisen for denne enkle sengegavl er 2.999,00 danske kroner, hvilket er en overkommelig pris for en sengegavl.

Sengegavlen, som er betrukket med et glat betræk, vil være mere behagelig at have i ryggen frem for væggen. At sidde i sengen med sin computer eller en bog vil være en bedre oplevelse ved købet af en sengegavl.

Monteringen af denne simple sengegavl kan udføres på to forskellige måder, der begge er lige til. Man kan vælge at stille sengegavlen bag sengen uden at skrue den fast til sengen. Man kan også i stedet vælge at montere sengegavlen fast til væggen med beslag, der sikrer, at den sidder fast.

Ophængs beslag vil følge med, når sengegavlen købes. Man skal dermed ikke selv ud og købe beslag, der passer til.

Uanset hvilken måde man vælger at opstille sin sengegavl på, vil det være nemt og hurtigt.

Målene for sengegavlen er 180 cm i bredden, 108 cm i højden og 8 cm i dybden.

Sengegavl asymmetrisk

Sengegavl asymmetrisk

Denne sengegavl kan købes for cirka 5.999,00 danske kroner. Den kan købes i to forskellige farver, så man har noget at vælge i mellem. Den findes i både mørk antracit grå og i lys grå. Uanset hvilken farve man kunne foretrække, vil begge muligheder kunne bidrage til et flot værelse.

Sengegavlen har målene 130 cm i højden og 8 cm i dybden eller tykkelsen. Bredden for sengegavlen er 180 cm.

Designet for denne sengegavl er enkelt, men har dog et pift af mønster i form af lidt asymmetri. Stregerne på sengegavlen danner et asymmetrisk mønster, der giver lidt spil. Det er en flot forarbejdet sengegavl med et smukt design.

I forhold til opsætningen af denne sengegavl skal den blot stå på gulvet bag sangen. Den står altså løst, og man behøver ikke at montere og skrue den fast til sengen.

Sengegavlen vil være rar at kunne læne sin ryg op ad, når man sidder op i sengen, hvor den kolde væg ville være mindre behagelig.

Samtidig med at bidrage til et flot værelse, vil sengegavlen også kunne beskytte væggen fra at blive snavset eller udsat for anden slitage, der vil kunne komme.

Elegance Headboard Pinot 118

Elegance Headboard Pinot 118

Denne sengegavl har et simpelt design, der dog har et strejf af lidt spil med de få striber. Dette gør, at sengegavlen ikke er helt banal, men til gengæld har lidt elegance over sig og er dertil ikke så kedelig. Denne sengegavl vil kunne være en pæn del af indretningen på dit værelse.

Sengegavlen kan kun fås i farven sort og fremstilles kun med en bredde på 180 cm. Prisen for sengegavlen er på cirka 4.999,00 danske kroner.

Da sengegavlen er betrukket med stof, udgør den også en mere behagelig støtte til ryggen end væggen ellers ville gøre. Den forhindrer også væggen i at blive beskidt eller få mærker, som der kunne komme ved at læne ryggen op ad den. Man behøver dermed ikke at gøre væggen rent.

Det elegante udseende vil kunne give et ekstra pift til værelset. Den sorte farve vil også kunne gå til alt andet, der vil befinde sig på værelset, da sort kan matche til alle farver. Denne sengegavl vil være et sikkert valg som sengegavl, da udseendet samtidigt også er tidløst.

Mondrian Deluxe Headboard 210 HS49

Mondrian Deluxe Headboard 210 HS49

Med denne sengegavl kan du få en dejlig oplevelse i sengen med en god bog eller en god serie på Netflix. Den kan give en behagelig støtte for ryggen og med en dyne over benene og en pude i ryggen, vil der ikke være et bedre sted at sidde end i sengen for at læse eller se film. Denne sengegavl er mere deluxe, hvilket fremgår af navnet. Dette betyder også, at prisen selvfølgelig stiger en lille smule. Prisen for denne sengegavl er cirka 5.999,00 danske kroner.

Designet på sengegavlen er enkelt med et tryk af firkanter, der alligevel giver den lidt spil, så den ikke er helt bar. Sengegavlen kan fås i en lysegrå farve, der vil kunne klæde ethvert værelse og give det et lidt mere eksklusivt udseende.

Sengegavlen har også endnu en funktion end bare at klæde et værelse og være behagelig for ryggen. Den yder også en praktisk funktion. Denne sengegavl er med til at forhindre slitage og snavs på væggen, der kunne opstå, hvis man tit lænede sig direkte op ad væggen med ryggen. Man behøver altså ikke at gære væggene rent, når man har en sengegavl.

Velour Gavl Trenset 

Velour Gavl Trenset

Denne sengegavl kan fås for 4.999,00 danske kroner og kan vælges i tre forskellige farver, som er:

 • Blå
 • Grøn
 • Rosa

Sengegavlen har et retro design, der skinner igennem ved udseendet, der har taget udgangspunkt i de såkaldte Chesterfield sofaer. Denne sengegavl har samtidig fået et moderne drej i form af at være betrukket med stoffet velour, som i disse tider er populært.

Stoffet af velour giver en elegance og et stilrent udtryk til sengegavlen, og man får en følelse af, at sengegavlen er luksuriøs. De tre forskellige farver, som sengegavlen kan vælges i, kan give et friskt pust til dit værelse og et spark af farve, der kan give lidt spil i rummet.

Da sengegavlen er betrukket med velour, vil denne også være rar og komfortabel at læne sig op ad med ryggen, når man sidder i sengen. Med et tæppe over benene og en kop te i hånden, får man en pragtfuld og afslappende oplevelse, når der skal læses eller ses fjernsyn.

Udover at give et smukt udseende til dit værelse, vil denne sengegavl også være praktisk i form af at beskytte væggen fra for eksempel ridser og mærker og anden form for slitage, der kunne forekomme.

Målene for denne sengegavl er 180 cm i bredden, 120 cm i højden og 12 cm i tykkelsen.

Valg af sengegavl til værelset

Det at vælge den næste sengegavl kan være svært. Det afhænger af ens personlige budget og stil samt målene for ens seng.

Der er flere varianter af farver at vælge i mellem og dertil også forskellige stilarter. Der er både mørke og lyse farver at vælge i mellem. Derudover er der også valget mellem et simpelt udtryk, et moderne præg, et iøjnefaldende udtryk eller en retro og vintage inspiration.

Sengegavle kan være med til at udtrykke netop din personlige stil på dit værelse, og de kan samtidig give en ekstra komfort.

Se også denne artikel på inspirationtilbolig.dk: De bedste sengegavle

Læs også vores artikel om: Guiden til at udvælge det bedste kuvertlagen

Se vores artikel om: Guide: Sådan vælger du den rigtige sengeramme til din seng

FAQ

🧐 Hvordan vælger jeg det rigtige hovedgærde?

For at vælge det rigtige hovegærde, skal du først og fremmest finde ud af hvilket design, hovedgærdet skal have; det skal passe til indretningen af dit soveværelse. Derefter skal du finde ud af, hvor blødt det skal være, for at du kan sidde behageligt op af det.

🤔 Kan du montere et hovedgærde på væggen? 

Der findes mange hovedgærder, som nemt kan monteres på væggen uden større besvær. Faktisk vælger mange at montere deres hovedgærde på væggen for at spare plads, men også så det er behageligt at sidde direkte op ad. Der findes mange muligheder, når det kommer til vægmontering af hovedgærde.Ž

💰 Er et hovedgærde det værd?

Det er op til dig at vurdere, om et hovedgærde er pengene værd, og om du vil investere i et. Dog kan de være smarte for dig, der bruger meget tid i din seng, og som har brug for ekstra blød støtte til både ryg, nakke og hoved.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar