Hvis du hører til typen af mennesker, der sætter pris på indretning og stil, ved du, hvor vigtigt det er, at alle elementer i et rum spiller sammen. Det er både afgørende i forhold til eksempelvis møbler og billeder, men absolut også, når det kommer til mindre ting, der er med til at sætte det helt rette finish på indretningen. Her har et sengetæppe mere at skulle have sagt, end man umiddelbart kunne tro. Derfor får du her et bud på 18 smarte sengetæpper, som alle sammen har forskellige fordele inden for blandt andet materiale og design.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet

Norhland sengetæppe grå – Bedste sengetæppe til prisen

 • Redaktionens anbefaling
 • Mest værdi for pengene
sengetaeppe_graa

Sengetæppet fra Norhland passer godt ind i den skandinaviske og minimalistiske indretning. Sengetæppet er designet i en Flint Gray farve, som er en meget nedtonet farve. Det skaber en rolig stemning i værelset. Tæppet falder derfor nemt ind i de rolige farver i den skandinaviske indretning. Tæppet kan også bruges i et værelse med fremtrædende farver for at skabe ro i rummet. 

Sengetæppet er lavet af Crinkle bomuld, som giver et let krøllet udtryk. Det kan være med til at skabe liv på værelset, uden at strukturen på tæppet kommer til at overtage rummet. Det krøllede udtryk kan også være med til at pynte flot på værelset.  

Sengetæppet er designet af Norhland, der producerer håndlavede kvalitetssenge. Norhland er et dansk brand, der producerer alle deres produkter i Danmark. Du er derfor sikret den gode danske kvalitet.  

Sengetæppet måler 240 x 260 cm., og det passer derfor til en stor dobbeltseng. Med sengetæppet kan du hurtigt gemme dyne og pude væk, når der kommer gæster. 

Norhland sengetæppe grå vs. Markedet

Sammenlignet med de andre sengetæpper i guiden ligger sengetæppet fra Norhland i den billige ende af skalaen. Du kan finde sengetæppet til 799 kr., så det er overkommeligt at finde et nyt sengetæppe til en fordelagtig pris. Du får desuden et flot danskdesignet sengetæppe, der passer ind i den moderne indretning. Med sengetæppet fra Norhland får du et flot og enkelt design til en skarp pris. 

Specifikationer

 • 240 x 260 cm. 
 • Crinkle bomuld
 • Dansk design

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Norhland sengesæt hvid – Bedste sengesæt til prisen

 • 140 x 200 cm – oeko-tex certificeret sengetøj
 • Det sengesæt hvor at du får mest værdi for pengene
hvid

Det hvide sengesæt fra Norhland passer godt ind i den skandinaviske indretning i hjemmet. Et hvidt sengesæt er efterhånden blevet synonym for luksus og renlighed. Sengesættet passer perfekt ind på værelset, da den hvide farve passer sammen med alle farver. Du kan derfor kombinere med farvede sengetæpper og puder i sengen. 

Sengesættet er produceret i 100% bomuld, så det er dejligt blødt at sove med om natten. Bomuldet er standard 100 Oeko-tex certificeret, hvilket er din sikkerhed for, at der ikke er sundhedsskadelige stoffer i sengesættet. 

Sengesættet fra Norhland er en del af brandets sengetøjsserie, hvor der er fokus på et enkelt og stilrent design. Sengesættene i serien er alle lavet i dæmpede farver, som passer til den nordiske indretningsstil. 

Du kan vaske sengesættet ved 60 grader og stryge det ved maks. 150 grader. Du kan derfor nemt holde sengesættet ved lige. Sengetøjet er lavet med en lynlås i puden og dynebetrækket, så dynen og puden bliver i betrækket.     

Norhland sengesæt hvid 140 x 200 cm. vs. Markedet

Med sengesættet fra Norhland får du stilrent sengetøj i en nordisk kvalitet. Bomuldsstoffet føles blødt mod huden, og du kan trygt sove med sengetøjet, fordi det ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Desuden er sengesættet med til at give værelset et luksuriøst og æstetisk udtryk. Det passer godt ind i den skandinaviske indretning. 

Specifikationer

 • Farve: hvid
 • 140 x 200 cm.
 • Oeko-tex bomuld
 • Vask ved 60 grader
 • Tørretumbler ved normal temperatur
 • Strygning ved maks. 150 grader

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

House Doctor Lia – Premium valg

 • Simpelt og elegant
House Doctor Lia

Lia sengetæppe fra House Doctor er både blødt og komfortabelt, og binder din indretning sammen på en æstetisk måde. Det er det perfekte valg til det moderne og stilrene hjem. 

Sengetæppet er fremstillet i bomuld, hvilket netop er det, der gør tæppet så blødt. Det skaber også et simpelt og elegant design, der passer ind i de fleste moderne hjem – både dem, der gerne vil have lidt dæmpede farver blandet ind i deres indretning, men også de hjem, der holder sig til neutrale farver. Tæppet fås i flere forskellige farver, både en mørk grå farve, en flot og neutral sandfarve og i Bordeaux. 

Lia sengetæppet er designet og fremstillet af varemærket House Doctor, der tilbyder et bredt udvalg af materialer, nuancer og overflader. Udvalget binder din indretning sammen på en æstetisk måde – uanset hvilket indretning du har i hjemmet, kan House Doctor tilbyde harmoni, mens alle produkter også er en glæde for øjet i sig selv.

Særligt arbejder House Doctor med linjerne i deres produkter, hvilket også ses i Lia Sengetæppet, der har et gennemgående svagt ternet mønster over hele fladen. Det bryder det ensfarvede sengetæppe og giver et mere interessant udtryk, uden at tæppet larmer.

Tæppet måler 260 cm x 260 cm. Derfor kan det pynte og give et elegant look til en dobbeltseng uden problemer.

i samarbejde med PriceRunner

 

KUBUS Navy Blazer – Et lille designvidunder 

KUBUS Navy Blazer

Går du op i design, indretning og god kvalitet? Så er det uden tvivl dette superlækre sengetæppe, som du skal skrive på årets ønskeliste. Det vil give dig mere glæde i hverdagen, end du overhovedet aner.

Det er et tæppe, som du skal kigge på hver eneste dag – både når du står op, og når du går i seng igen. Så derfor er det særdeles vigtigt, at det har et skønt og smukt look, som man må sige, at dette sengetæppe fra Georg Jensen absolut har. Tæppet har et helt særlig geometrisk mønster, som består af en flot kombination af zigzag-rækker og gåseøje-ruder. Dette skaber en helt særlig form for mønster, som er unikt og særprægende.

Og ikke nok med, at tæppet er et lille design- og grafiskvidunder, så er kvaliteten også i top. Stoffet er nemlig en blanding af bomuld (60%) og viskose (40%), som giver en behagelig blød kvalitet.

Du kan fuldende looket med KUBUS puder i selvsamme farve eller en anden. På denne måde vil du skabe et soveværelse, som er lige til et boligmagasin. Mix og match lige præcis, som du ønsker.

Sengetæppet ligger i den høje ende af prisklasser, men du vil til gengæld få et elegant, klassisk og holdbart sengetæppe ind i dit hjem, som er hver en øre værd. Er du en indretningshaj, så skal og bør du eje dette sengetæppe, som vil skabe et indbydende soveværelse. 

Kan købes i størrelsen 190×260 eller 260×260.
Sengetæppet fås også i den grålige farve kaldet ’Castlerock’. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Bayamon sengetæppe 245 x 260 cm – til den store dobbeltseng

Bayamon sengetaeppe 245 x 260 cm

Har du i dit soveværelse en seng, der af mange måske kunne kategoriseres som en af de lidt større dobbeltsenge, så er et sengetæppe af mærket Bayamon med målene 245 x 260 cm muligvis noget for dig. Dette sengetæppe fås til 599 kroner i den stilfulde farve steel grey og er lavet i materialet polyester. Det smarte ved netop dette sengetæppe er modellens ens for- og bagside, der gør det muligt at vende tæppet om, hvis der skulle være behov for det uden samtidig at ændre på soveværelset fuldendte look.

Et Bayamon sengetæppe er også en fordel for dig, der ofte har en tøjvask i gang. Sengetæppet kan nemlig vaskes ved 40 grader og går derfor nemt sammen med en helt almindelig kulørt tøjvask. Derudover er det også muligt at stryge sengetæppet ved max 110 grader, så det fremstår helt glat, når det omgiver sengen. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at et Bayamon sengetæppe efter en vask skal hængetørres i skyggen for bedst muligt at beholde dets look og gode kvalitet.

Selvom sengetæppet med sine mål kan virke stort og knap så overskueligt, så er det med en vægt på kun 1,65 kg et sengetæppe, der er nemt at have med at gøre. Ønsker du at gøre lidt ekstra ud af soveværelsets samlede look, er det også muligt at supplere et Bayamon sengetæppe med et Bayamon Gavlpudebetræk i samme farve til dine puder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Petunia sengetæppe 245 x 260 cm – det miljøvenlige valg

Petunia sengetaeppe 245 x 260 cm

Er du villig til at give lidt mere for et sengetæppe end nogle af de tidligere nævnte modeller, så koster et Petunia sengetæppe 999 kroner hos Ilva. Ved at købe denne type sengetæppe får du lidt mere end blot et almindeligt sengetæppe for pengene. Dette Petunia sengetæppe, med sine mål på 245 x 260 cm, er Oeko-Tex certificeret, og er derfor det oplagte valg til dig, der går op i bæredygtighed. Det vil sige, at du som forbruger kan have god samvittighed over at købe textil, som lever op til kravene om blandt andet ikke at være skadelig for miljøet.

Et Petunia sengetæppe fås i farven offwhite/frostgray eller måske nærmere kendt som farven råhvid. Hvis du benytter netop denne farve i din boligindretning, giver den god mulighed for at skabe sammenhæng i din indretning, så alle elementerne går op i en højere enhed. Derfor er et sengetæppe af mærket Petunia til dig, der går op i at skabe det perfekt look til soveværelset, da denne farve blandt andet er nem at kombinere med andre farver i indretningen. Så ønsker du at dit hjem skal fremstå stilfuldt på den helt rigtige måde, så er et Petunia sengetæppe værd at tage med i dine overvejelser.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

HAY Mega Dot Sengetæppe Mørkegrå – det moderne valg

HAY Mega Dot Sengetaeppe Morkegra

Det velkendte mærke HAY, som har produceret en lang række af forskellige produkter blandt andet inden for boligområdet, har en sengetæppemodel, som også er værd at tage et kig på. Et HAY Mega Dot Sengetæppe fås i mørkegrå og er skabt i et vendbart design. Sengetæppet har på den ene side et mørkegråt look, hvor den anden side i stedet er lysegrå. Det er en fordel for dig, som ønsker lidt variation i indretningen uden at behøve at skulle investere i en helt masse nyt tilbehør til soveværelset.

Et HAY Mega Dot sengetæppe er designet med et geometrisk mønster, der består af ikoniske dots og dermed udstråler et moderne design. Ikke blot designet er fordelagtigt, for hvis du er typen, der lægger vægt på god kvalitet, så et dette sengetæppe lavet i blødt bomuld, der føles lækkert, og som er med til at danne et stilrent look i soveværelset.

Det er muligt at vælge mellem flere forskellige størrelser af dette sengetæppe, som veksler både i længden bredden. Derudover er sengetæppet oplagt til at blive kombineret med blandt andet et udvalg af puder, så du kan skabe lige den stil, der passer til dit soveværelse og din smag.

i samarbejde med PriceRunner

 

HAY Crinkle Sengetæppe – det stilbevidste valg

HAY Crinkle Sengetaeppe

Det populære mærke HAY har med denne model formået at designe et både blødt og lækkert sengetæppe, der kan passe ind i de fleste soveværelser. Ved hjælp af en kombination af en mønstret struktur, frynser og den grå farve kan denne type af sengetæppe være med til at gøre dit soveværelse en tand hyggeligere.

Med målene på 270 x 270 cm og en pris på 1299 kroner hører sengetæppet til i en prisklasse, der er til at betale, men som alligevel ikke befinder sig i den helt billige ende. I den forbindelse er det muligt at betale sengetæppet over flere omgange og på den måde undgå at betale det samlede beløb med det samme.

Hvis du ønsker et mere fuldendt look i soveværelset, er det muligt at tilkøbe flotte puder, som kan være med til at pifte soveværelset op. Disse vil fungere godt med et HAY Crinkle sengetæppe, og dit soveværelse vil både fremstå koordineret, men i høj grad også moderne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Griselle sengetæppe mørkeblå fra Lene Bjerre – et populært valg

Griselle sengetaeppe morkebla fra Lene Bjerre

Et smukt tæppe fra Lene Bjerre kan være med til at skabe både hyggelige og stilfulde omgivelser i dit hjem. Om dit hjem er indrettet på den ene eller den anden måde, så er denne model af et sengetæppe fordelagtig, da tæppet har to forskellige farver på henholdsvis for- og bagside. I dette eksempel er sengetæppet mørkeblåt på den ene side, men har en lysere blå nuance på tæppets anden side. På den måde bliver det overskueligt at ændre på indretningen uden at skulle ud og investere i et helt nyt sengetæppe.

Griselle sengetæppet fra Lene Bjerre er lavet af 100% bomuld. Det har målene 280 x 260 cm og kan fungere godt sammen med eksempelvis forskellige puder i samme stil. På den måde bliver det muligt at indrette dit soveværelse, så dette rum er centreret omkring en gennemgående stilfuldhed. Med en pris på 2299 bevæger vi os over i den lidt dyrere prisklasse, men til gengæld får du et både lækkert og stilfuldt sengetæppe for pengene.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Juna Land sengetæppe. Multifarvet. 280 x 260 cm – et klassisk sengetæppe

Juna Land sengetaeppe. Multifarvet. 280 x 260 cm

I en lidt mere overkommelig prisklasse finder vi sengetæppet Land, der er produceret af producenten Juna. Med en pris på 799,95 kroner får du et sengetæppe, der måler 280 x 260 cm, og som er fremstillet i 100% bomuld.

Land-sengetæppet er smukt udformet, idet det er multifarvet og meget dekorativt i soveværelset. Det er med til at gøre rummet til et rart sted at være, da det skaber ro, der hvor det befinder sig.

Med henblik på design, er sengetæppet lavet med vaffelvævning, der gør Land-sengetæppet til et moderne sengetæppe til indretning af soveværelset. Udover typen af vævning kan tæppet også købes i forskellige andre farver og størrelser. På den måde bliver det lettere for dig nemt at finde netop det sengetæppe, der bedst muligt passer til din stil og den måde, du vælger at indrette dig på.

Et Land-sengetæppe er også fordelagtigt for dig, der i forvejen bruger tid på tøjvask. Sengetæppet kan vaskes ved de anbefalede 30 grader, hvilket gør denne opgave nem og overskuelig. Har du familie med børn, kan der hurtigt blive spildt ting på sengetæppet. Dette er ikke noget større problem, da det hurtigt kan løses med en vask. Dermed er tæppet både fordelagtigt for den stilbevidste samt den praktisk anlagte køber.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Julika sengetæppe 245 x 260 cm – skaber hygge og stemning

Julika sengetaeppe 245 x 260 cm

Vi ved allerede, at soveværelset er et af de vigtigste rum i hjemmet, når det handler om afslapning. Det er i dette rum, at du skal kunne lade op og komme til kræfter, når du har brugt en masse energi i løbet af dagen. Derfor er det heller ikke ligegyldigt hvilke møbler og ting, du vælger at have i dit soveværelse. Et Julika Sengetæppe kan være med til at sørge for, at atmosfæren i dit soveværelse er både hyggelig og behagelig.

Et Julika sengetæppe har målene 245 x 260 cm og egner sig derfor godt til en stor seng. Det er et sengetæppe, som kan være smuk inspiration til indretningen og stilen i dit soveværelse med sit vævede mønster i micro chip bomuld. Det er ikke et sengetæppe, der umiddelbart springer i øjnene, men det har med sine milde nuancer en rolig og behagelig effekt på helhedsindtrykket af rummet. Lægger du vægt på at få noget for pengene, så er et Julika sengetæppe noget for dig. Med sine omfattende mål koster sengetæppet kun 419 kroner og har dermed en overkommelig pris samtidig med, at der ikke bliver gået på kompromis med designet.

CamCam Wave Quiltet Tæppe Baby Dusty Rose – perfekt til børneværelset

CamCam Wave Quiltet Taeppe Baby Dusty Rose

Er du nybagt forælder, eller har du bare brug for et babytæppe til børneværelset, så er et quilttæppe fra CamCam måske noget for dig. I farven dusty rose er det smukke babytæppe oplagt til at sætte et personligt præg på børneværelset. Med sit flotte, bølgede mønster i rosa nuancer er sengetæppets design ideelt til en stilfuld indretning.

Babytæppet er oplagt som legetæppe, sengetæppe eller som underlag, hvor babyen kan rulle rundt og øve sig i forskellige bevægelser. Sengetæppets flotte farve er også med til at skabe et afdæmpet look, men har samtidig den fordel, at det nemt kan kombineres med mange andre farver. Farven er også varm og omfavnende på en behagelig måde, hvilket er med til at give gode og optimale omgivelser til babyens udfoldelse.

Det er også vigtigt at nævne, at et quilttæppe fra CamCam skal skånevaskes ved 30 grader, når det skal rengøres. Fordi det netop er et babytæppe, er dette en fordel for dig, der ved hvor meget arbejde, der kan ligge i at vaske tøj, når man har en baby. Så med et babytæppe fra CamCam bliver dette ikke sværere, nej tværtimod.

R7B Copenhagen sengetæppe – R14 Almine – Flerfarvet giver farve til rummet

R7B Copenhagen sengetaeppe – R14 Almine – Flerfarvet

Med et Almine sengetæppe fra R7B Copenhagen har du et sengetæppe, der er lavet af 100 % økologisk bomuld. Dette sengetæppe er derfor en fordel for dig, der går op i, om produktionen af de textiler, der benyttes til forskellige produkter, foregår på ordentlig vis. Ved at bruge økologisk bomuld udledes der langt færre drivhusgasser, end når der produceres ikke-økologisk bomuld.

Og ikke nok med at et Almine sengetæppe fra R7B Copenhagen er lavet af gode materialer, så gør dets afdæmpede farver det muligt at give soveværelset et roligt og behageligt udtryk. Med sine lyse farver kan sengetæppet passe ind i de fleste soveværelser og være med til at skabe en ramme omkring indretningen. Med en pris på 799 kroner får du et stort sengetæppe, der måler 240 x 260 cm. Det kan tåle at blive vasket ved skånevask ved 40 grader og er derfor nemt at have med at gøre for dig, der har travlt i hverdagen og i den daglige husholdning. Her er det muligt at vaske sengetæppet sammen med en helt almindelig tøjvask med kulørt tøj.

DK AUP Plaid Adonis Green 180×260 – et smukt og bæredygtigt sengetæppe

DK AUP Plaid Adonis Green 180x260

Til dig, der er glad for farver, er der her et eksempel på et sengetæppe, som kan sætte kulør på din hverdag og dit soveværelse. Med et smukt Auping Adonis sengetæppe har du et sengetæppe med et grafisk motiv i mørke- og lysegrønne farver, der kan være med til at gøre et ellers kedeligt soveværelse både smukkere og mere spændende at være i. Sengetæppet er tofarvet strikket og er afsluttet med en lys rosa kant, der med sin farve adskiller sig fra resten af sengetæppet. Materialet er af 100% bomuld i god kvalitet og har målene 180 x 260 cm.

Ud over sit smukke udseende kan sengetæppet vaskes ved 30 grader, men må dog hverken tørretumbles eller stryges. Derudover er mærket Auping medlem af en organisation ved navn Better Cotton Initiative (BCI), som kæmper for, at produktionen af bomuld i hele verden skal blive mere bæredygtig.

Med en pris på 1795 kroner kan sengetæppet leveres inden for 1-2 hverdage og dermed hurtigt blive dit.

Sengetæpper fra Night & Days – Personlighed igennem linjer

Sengetaepper fra Night & Days

Sengetæppet fra Night & Days er perfekt til dig, der arbejder i materialer og teksturer fremfor vilde farver, når det kommer til din indretning. Og netop dette sengetæppe kan give dit soveværelse et flot og gennemført udseende. I dets enkelthed vil det skabe ro i rummet, og du vil hurtigt kunne mærke en forskel, hvis rod påvirker dit humør og dit stressniveau. 

Sengetæppet er fremstillet i 100% Oeko-Tex certificeret polyester med fløjl på forsiden og glatvævet på bagsiden. Det betyder også, at du kan vælge mellem to forskellige looks, selvom fløjl forsiden nok vil være førstevalget. Derudover er tæppet også quiltet, hvilket betyder, at det er ekstra blødt og dermed det mere komfortabelt.

Den yderst høje kvalitet bærer præg af, at Night & Day har produceret tekstilvarer siden 70’erne. Udgangspunktet har altid været i gode kvaliteter og nytænkende designs, hvilket i dag har ført til at bredt sortiment af forskellige produkter, der sælges verden over. De sætter desuden en ære i at producere med omtanke. Derfor ses Oeko-Tex mærket ikke kun på dette ene sengetæppe, men på samtlige af deres sengesæt, puder, dyner, håndklæder og mange andre tekstiler.

De diagonale syninger kombineret med fløjl forsidens lodrette striber, skaber forskellige retninger. Derfor passer det perfekt ind i det moderne hjem, hvor der ofte arbejdes med linjer og spændende materialer fremfor vilde farver. Dæmpede farver er med til at skabe neutrale og rolige rum, hvilket passer perfekt til den moderne hverdag, der ofte er tæt pakket af arbejde, aftaler og meget andet.

Sengetæppet måler 220 cm x 240 cm. Derfor dækker det nemt en dobbeltseng med både dyner og puder, hvilket netop bringer ro og harmoni til sengen og værelset.

House Doctor Tribe 

House Doctor Tribe

Tribe sengetæppet er et rektangulært sengetæppe fra House Doctor, der tilhører Pricerunner.dk’s trendende produkter.

Sengetæppet er fremstillet i bomuld, hvilket er blandt de blødeste tekstiler, du finder på markedet. Med den neutrale farve og det diskrete mønster, vil det skabe en hyggelig atmosfære i dit soveværelse, som du kan understrege med brug af både puder og plaider ved siden af. Netop denne kombination skaber de bedste forudsætninger for hygge og varme i indretningen. 

Tribe er produceret af House Doctor, der formår at kombinere den skandinaviske stil med en boheme atmosfære. De stræber efter et skabe en skønhed i det uperfekte, hvilket gør deres stil provokerende på den helt rigtige måde, mens den samtidig er personlig og uformel. Det har resulteret i et stort sortiment af møbler, der passer perfekt til den moderne danskers hverdag.

Opnå det bedste og mest rolige resultat med sengetæppet ved at holde en rød tråd i form af sandfarvede og andre neutrale farver. Når du undgår brugen af for mange farver, vil du desuden opdage en anden ro og harmoni, der er optimalt og passer perfekt til hjemmet hos den travle familie. Jo mere ro du kan finde i hjemmet, jo mere energi har du til at takle en travl hverdag fyldt med arbejde og aftaler.

Sengetæppet måler 260 cm i længden og 140 cm i bredden. Derfor kan det sagtens dække en ¾ seng med både dyner og puder på en elegant og tilfredsstillende måde.

Neldo sengetæppe 260 x 260 cm 

Neldo sengetaeppe 260 x 260 cm

Det er ikke altid kun et spørgsmål om udseende og design, når det kommer til at anskaffe sig nye ting til hjemmet. Der er også andre elementer, der spiller ind, og hører du til typen af forbrugere, der går op i eksempelvis klimaet, så er et sengetæppe fra Neldo en fordelagtig model. Dette sengetæppe er Oeko-Tex certificeret og er derfor godkendt ud fra krav, der omhandler indholdet af kemiske stoffer, der kan tænkes at kunne skade både miljø og helbred. Med en pris på 999 kroner giver denne viden dermed dig som forbruger en form for beskyttelse, når du skal tage stilling til, hvilke produkter, du vil have i dit hjem.

Materialemæssigt er dette Neldo sengetæppe lavet af micro chip bomuld, som er nemt at have med at gøre, når der skal vaskes tøj. Sengetæppet tåler 40 grader og kan stryges ved helt op til 150 grader svarende til to prikker på strygejernet.

Sengetæppets design er præget af et vævet mønster, som stilmæssigt kan passe ind i de fleste soveværelser. Falder dette sengetæppe i din smag, er det også muligt at tilkøbe gavlpudebetræk i samme mærke, som har et mønster, der er identisk med sengetæppets.

Joy sengetæppe 260 x 260 cm 

Joy sengetaeppe 260 x 260 cm

Med sit trekantede mønster er et sengetæppe i mærket Joy med til på stilfuld vis at sætte præg på din indretning. Sengetæppet fås i farven beige melange, hvilket er med til at skabe varme og harmoni i soveværelset. Det kan samtidig bidrage til at nedbryde de skarpe kontraster, som ellers kan være i et hjem, der er præget af eksempelvis hvide vægge. Så når du træder ind i et soveværelse med et sengetæppe som modellen i mærket Joy, fornemmer du hurtigt, hvordan rummet er præget af en ro og afslappethed, der udspringer af netop de farver, der er til stede i rummet.

Sengetæppet i mærket, Joy, er lavet i materialet, polyester, og er med sine mål på 260 x 260 cm ideelt til et soveværelse med en større seng. På trods af målene vejer tæppet i sig selv ikke mere end 2,3 kg og er derfor ikke hverken besværligt eller tungt at have med at gøre.

Broste Copenhagen Quilt Ring Sengetæppe Indian Tan 

Broste Copenhagen Quilt Ring Sengetaeppe Indian Tan

Går du op i god kvalitet, flot design og i det hele taget luksus, så kan et sengetæppe fra Broste Copenhagen i serien Quilt være noget for dig. Med en pris på 3149 kroner, er dette sengetæppe i den dyrere ende af skalaen, men det er hos luxoliving.dk muligt at dele beløbet op i mindre beløb, så det hele ikke skal betales på én gang.

Denne model i farven Indian Tan er en model, som kan kategoriseres som et fint sengetæppe. Det er både lækkert og blødt og kan købes i flere forskellige flotte farver såsom: Smoked Pearl, Dove og Thyme. Materialet, som tæppet er fremstillet af, er velour af bomuld. Med sin smukke fremtoning kan du med dette sengetæppe fra Broste Copenhagen skabe en indbydende og behagelig stemning i soveværelset. Og ønsker du at fuldende looket med elementer fra samme serie, så fås blandt andet pudebetræk i samme farve og samme mærke til en pris af blot 299 kroner. På den måde kan du gøre indretningen af soveværelset komplet samtidig med, at du fastholder det designmæssige tema.

Aiayu Raw Quilt Striped sengetæppe Indigo 240 x 240 cm 

Aiayu Raw Quilt Striped sengetaeppe Indigo 240 x 240 cm

Du har sikkert hørt om en række ting, der kan gå til spilde, når der produceres forskellige produkter i dag. Det behøver du ikke længere at bekymre dig om i lige så høj grad, hvis du, som dit næste sengetæppe, vælger at købe et Aiayu Raw Quilt sengetæppe. Det består nemlig af mindre rester af stof fra fremstillingen af AIAYU økologisk sengetøj. Når disse rester kombineres ved hjælp af håndsyning, skaber de til sammen et enestående tæppe. Derfor er dette sengetæppe et tæppe for dig, der går op i, at dit hjem bærer præg af noget unikt. Der er nemlig ingen af de producerede tæpper, som er helt ens, og mængden af tæpper, der er til salg, afhænger af hvor meget stof, der er til overs til at lave dem.

Raw quiltet er bæredygtigt på flere måder, da det blandt andet produceres på en socialt kompatibel fabrik i Indien og samtidig fremstilles i 100% økologisk bomuld. Derfor kan du med god samvittighed investere i denne type sengetæppe med en pris på 3295 kroner. Selvom prisen på sengetæppet er i den dyre kategori, et det et sengetæppe, som er værd at investere i for dig, der er bevidst om de ulemper, der kan være, ved tekstilproduktion.

By Lassen Plaid Mesch Grå 

By Lassen Plaid Mesch Gra

En Mesch plaid fra By Lassen er en plaid, der er lavet af 100 % ren uld. I farven grå og med en pris på 999 kroner, er denne plaid både fordelagtig i pris samtidig med, at den passer godt ind i de fleste hjem. Mesch plaiden er med sine mål på 140 x 210 cm oplagt som sengetæppe til eksempelvis en halvandenmandsseng, men den kan også sagtens benyttes som tilbehør i enten lænestolen eller på sofaen.

Udover uldplaiden i grå fås den også i to andre farver: navy og mustard. På den måde er det muligt for dig at anskaffe dig en uldplaid, der passer til den atmosfære, du søger at skabe i rummet.

Med et mønster, der er kreeret af Mogens Lassen, er plaiden også en fordel for dig, der går op i detaljen, og som ønsker at sætte design i højsædet. En Mesch plaid har en karakteristisk, dobbeltvævet struktur, der er med til at gøre plaidsen endnu fyldigere. Så nyder du at have et tæppe inden for rækkevidde, som gør det nemmere at holde varmen på de kolde dage, så er Mesch plaiden måske noget for dig.

Nordal sengetæppe velour – støvet rosa – 220 x 270 cm 

Nordal sengetaeppe velour – stovet rosa – 220 x 270 cm

I mærket Nordal fås et sengetæppe i velour, der har bomuld på bagsiden. Denne model er i en flot, støvet, rosa nuance og kan dermed kombineres med forskellige puder i andre farver og med print. Det vil være med til at give dit soveværelse en helt ny, særpræget stil, der kan bidrage til at give rummet flere lag.

Er støvet rosa ikke lige din farve, fås modellen blandt andet også i farverne: bordeaux og sand. Dermed bliver det også muligt at skifte farve efter eksempelvis årstiderne eller bare i det hele taget, hvad du har lyst til. Et sengetæppe af mærket Nordal kan være med til at give varme i soveværelset og på den måde forbedre din nattesøvn. Specielt er et sengetæppe en fordel som supplement til de lidt koldere perioder, hvor vejret hurtigt kan skifte fra det ene til det andet. Så er du på udkig efter et sengetæppe til sengen, som både er smukt, men også godt i kulden, er dette sengetæppe fra Nordal værd at tage med i dine overvejelser.

Simone quiltet sengetæppe – Beige 

Simone quiltet sengetaeppe – Beige

Her har vi et sengetæppe i den billigere ende af skalaen. Med en pris på kun 495 kroner får du et sengetæppe i en neutral farve, som passer til de fleste soveværelser. Og det er en fordel, at sengetæppet fra Simone har den neutrale farve beige, da det kan være med til at skabe den ro i soveværelset, som især er vigtig, når du vil lade op og slappe af.

Af andre fordelagtige elementer har sengetæppet et vendbart design, der gør det muligt for dig at afgøre, om du på dagen mest har lyst til at vende striberne eller prikkerne opad. I sit smukke design er sengetæppet beklædt med forskellige mønstre, som på hver deres måde kan passe ind i et soveværelse.

Et sengetæppe fra Simone kan bruges til andet og mere end at pynte i soveværelset. Du kan med dette sengetæppe også overtrække din sofa eller bruge det, når du tager på stranden om sommeren. Så er du typen, der sætter pris på et produkt med flere funktioner, men som samtidig står til en god pris, så er et Simone quiltet sengetæppe måske noget for dig.

Hvilket sengetæppe skal jeg vælge?

I denne oversigt har vi sammensat en lang række af forskellige eksempler på sengetæpper med hver deres fordele og forskelle. Nu er det mere overskueligt for dig at foretage det rigtige valg, når du skal udvælge det sengetæppe, der passer bedst til dine personlige ønsker og behov.

Oversigten gør det derudover også muligt hurtigere at danne sig et overblik over de elementer, der er forskellige hos produkterne. Det kunne være ting som pris, mål eller materiale. Produkterne er ikke ens, men har alle sammen nogle fordele, der kan være værd at tage med i din betragtning, inden du træffer dit endelige valg. For dig som forbruger håber vi, at det er blevet lettere at navigere i det store udvalg.

FAQ

💰 Hvor kan jeg købe sengetæpper?

Du kan købe sengetæpper langt de fleste steder, der forhandler ting til boligen, tekstiler eller senge. Det kan både være fysiske butikker eller webshops. Ilva, TrendyLiving og Drømmeland er f.eks. tre gode bud, men der findes helt sikkert mange flere steder.

🤔 Hvordan vælger jeg et sengetæppe?

Et sengetæppe er hovedsageligt noget, du køber for æstetikkens skyld. Derfor er det vigtigste nok, at du vælger et, der passer til din personlige stil og indretningen i dit hjem. Derudover er det vigtigt, at sengetæppet har den rette størrelse til din seng.

🤓 Hvordan tager jeg mål til et sengetæppe?

Senge har som udgangspunkt standardmål, og derfor er sengetæpper lavet til at passe til senge i disse mål. Mål hvor stor din seng er, og søg efter sengetæpper til den størrelse. Du kan også vælge et større sengetæppe, hvis du vil have det til at nå et stykke udover sengen.

🤩 Hvordan kan jeg få min seng til at se luksuriøs ud?

Du kan give din seng et mere luksuriøst look ved at pynte den med flotte puder og et lækkert sengetæppe, f.eks. i silke eller andre smukke materialer. Du kan også sætte en sengegavl op bag din seng. Det giver et helt særligt og eksklusivt udtryk.

Denne side er anmeldt af: Alfred S. Nørgaard Rating 10/10

Author

Skriv en kommentar