Der findes mange forskellige skummadrasser, som alle har diverse fordele og ulemper. Disse afhænger hovedsageligt af, hvordan du bedst slapper af, når du skal sove, da den perfekte komfort ikke er ens for alle. Som oftest skelnes der mellem bløde, middelhårde og hårde skummadrasser, når det handler om komfort, men der er også nogle nyere og mere ergonomiske forhold, der bør tages i mente, når det kommer til at finde den skummadras, der giver dig den bedste komfort. Du får derfor her en gennemgang af de 11 bedste skummadrasser.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Unikka Antaris madrassen er temperaturregulerende og giver dig stor bevægelsesfrihed

Unikka Antaris madrassen

Dette er endnu en af de skummadrasser, hvor den store bevægelsesfrihed kommer dig til gode. Dette er dog på en lidt anden måde end ved mange andre madrasser. Unikka Antaris madrassen er nemlig designet i højelastisk koldskum. Dette vil sige, at madrassen har en bedre ventilering end andre skummadrasser. Skummet i madrassen er nemlig skåret ud i riller som øger ventileringsgraden samt gør den bedre til at aflede varme og fugt. Hvis du har svært ved at finde den optimale temperatur om natten, så kan en Unikka Antaris madras altså være et ideelt redskab til at holde den perfekte sovetemperatur. 

Udover selve skummet så er madrassen også udstyret med et strikket betræk bestående af viskose og polyester. Betrækket er aftageligt, og grundet de gode materialer er det også nemt at vaske. Selvom madrassen ikke har allergivenlighed som førsteprioritet, så har du altså selv gode muligheder for at holde den ren og bakteriefri.

Der er altså flere fordele at hente med denne madras, og lige netop derfor er den også med på listen over de bedste skummadrasser. Koldskum er kommet for at blive, og den praktiske Unikka Antaris madras er derfor ikke den eneste af slagsen, som du finder på listen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med en Unikka Watergel madras går du aldrig ned på åndbarhed og komfort

Unikka Watergel madras

Med Unikka Watergel madrassen går du aldrig ned på fordele. Denne madras indeholder nemlig flere af de mest populære egenskaber, som du finder blandt madrasserne på listen. 

Madrassen kan betegnes som værende storesøsteren til den praktiske Unikka Antaris madras. Unikka Watergel madrassen er nemlig også udstyret med koldskum, men består yderligere også af to lag skum, som er med til at forbedre støtten af kroppen, når du sover.

Umiddelbart kan tre lag skum godt lyde som en meget tæt madras, men faktisk har skummet lige netop den modsatte effekt. Denne madras er således også mere åndbar end mange andre skummadrasser. Hver af de tre lag skum har nemlig forskellige egenskaber, som henholdsvis er med til at:

  • Regulere varmen når du sover
  • Gøre madrassen mere allergivenlig
  • Fordele vægt samt forme sig efter kroppen

Waterlily er et af de tre lag skum, som er benyttet i madrassen. Udover at gøre skummadrassen mere åndbar og allergivenlig, så giver dette altså også madrassen et bæredygtigt præg. Denne gode egenskab finder du desuden også i den behagelige Unikka Swiss Line madras, der også er udstyret med tre lag skum.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Opnå ekstra højde samt kvalitet i særklasse med Unikka Swiss Line

Unikka Swiss Line

Med sine tre lag skum er det formentlig nemt at gætte, at en Unikka Swiss Line madras er højere end gennemsnittet, og faktisk så er dette ikke bare lidt. Denne madras er derfor også specielt kendt for at være ekstra høj, hvilket gør, at den egner sig specielt godt til en lavere seng, som du gerne vil tilføje lidt ekstra fylde samt højde til. Desuden så egner denne skummadras sig også ekstra godt til de ældre grundet højden. Mange ældre eller fysisk svagere personer der oplever gangbesvær har nemlig ofte lettere ved at komme ud af en højere seng, da de ikke skal bøje knæerne så meget for at komme ud over kanten af sengen.

Desuden så har denne skummadras selvfølgelig også komforten og åndbarheden på plads. Den er nemlig udstyret med et specielt 3D-net i siderne, som sikrer en god ventilation. Dette gør sig faktisk også gældende for Unikka Watergel madrassen, men der hvor en Unikka Swiss Line madras skiller sig ud er, at den har et lag bæreskum på 12 cm, samt to lag polyesterskum af 4 cm der gør madrassen blød at ligge på. Der er altså her tale om komfort af yderst høj kvalitet. Hvis du dog ikke er til en alt for høj madras, men stadig ønsker at opnå komfort i særklasse, så skal du ikke kigge langt ned på listen. Faktisk skal du bare læse mere om en Foam Lux madras.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Foam Lux madrassen med behageligt Aloe Vera betræk

Foam Lux madrassen

Aloe Vera er gennem de senere år blevet et populært plejemiddel, og dette er ikke uden grund. Plantens egenskaber er nemlig yderst sunde for kroppen, og så indeholder den nogle specielle blødgørende fibre. Lige netop derfor kan du også forvente en madras i topkvalitet med et behageligt Aleo Vera betræk, hvis du vælger at investere i en Foam Lux madras.

Selve madrassen består udelukkende af komfortskum, hvilket gør, at den tilpasser sig efter kroppen, når du ligger i den. Madrassen har en højde på ca. 14 cm, hvilket gør den en anelse lavere end Unikka Swiss Line madrassen. Selvom denne skummadras ikke har tre lag, så er den dog mindst lige så komfortabel at ligge i, ligesom den også giver dig stor bevægelsesfrihed. 

Madrassen egner sig særdeles godt til dig, hvis du bare ønsker en madras, hvor du ligger behageligt. Den er simpel og produceret af gode materialer. Derudover er den også Oeko-Tex 100 certificeret, hvilket vil sige, at den lever op til alle de krav, som mærkningen stiller. På denne måde kan du blandt andet være sikker på, at madrassen hverken indeholder kemikalier eller kan gøre skade på miljøet eller dit helbred.

Kort sagt er der tale om en god madras til brug i simple sengerammer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Cloud Silver skummadras med indbygget topmadras

Cloud Silver skummadras

En madras kan godt blive for simpel, hvis du ønsker at bruge din nye skummadras til et helt bestemt formål. Alle madrasser har hver deres fordele, men hvis du er på udkig efter en madras, der aldrig går ned på gode egenskaber og langt fra er så simpel, som den lyder, så kan det være en Cloud Silver skummadras, du leder efter. Denne madras har det hele. Den er høj, komfortabel, fast, udstyret med blødt Aleo Vera betræk og så kan den både bruges til elevationssenge samt sengerammer. 

Det der gør lige netop denne skummadras yderst speciel er, at den har en indbygget topmadras, hvorved du slipper for besværet med at holde den livlige topmadras på plads. Den indbyggende topmadras er produceret af trykaflastende memory skum, mens den nederste del af madrassen er opbygget af en mere fast komfortskumskerne. Der er her tale om en gylden kombination, som gør, at madrassen hverken bliver for hård eller for blød. På denne måde er du således sikret den mest optimale nattesøvn. 

Memory skummet har derudover også den effekt, at det blidt former sig efter kroppen, hvilket gør, at du får optimal nakkestøtte, uanset hvordan du vender og drejer dig om natten. Cloud Silver madrassen er derfor også et oplagt valg, hvis du ofte føler ømhed i dine led. Dette gør sig faktisk gældende for alle madrasserne på listen, men du har dog også muligheden for at tilpasse din madras endnu mere efter dine behov, hvis du for eksempel vælger at investere i den fleksible Visco Superior skummadras.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Få den støtte der passer dig og din nattesøvn med en Visco Superior skummadras

Visco Superior skummadras

Det er meget forskelligt fra person til person, hvilken hårdhed af skummadrassen der er bedst for kroppen, og lige netop derfor er en Visco Superior skummadras yderst praktisk. Madrassen fås nemlig i flere forskellige grader af hårdhed, da den er zoneinddelt, hvilket er med til at sikre, at du får den rigtige aflastning samt støtte for din krop.

Derudover er madrassen også udstyret med et vaskbart Bamboo cover, som gør, at den har taget en af tidens helt store trends til sig. Bambus er blevet et særdeles populært materiale, når det kommer til at skabe øget komfort, men også når man taler om at gøre materielle goder mere miljøvenlige. Med et betræk af bambus er du sikret en blød yderside af madrassen, og da du selv kan vaske betrækket, kan du altså også være med til at mindske risikoen for bakterier samt støvmider i sengen.

Også denne madras indeholder den gyldne kombination af memory skum og komfortskum. Madrassen er altså lige så praktisk designet indvendigt som udvendigt. Desuden har Visco Superior skummadrassen også en god højde i forhold til at komme ud af samt op i sengen, specielt hvis du på den ene eller den anden måde er gangbesværet eller har problemer med balancen, når kroppen endnu ikke helt er vågen om morgenen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Cloud Gold – En skummadras med komfort og højde i særklasse

Cloud Gold

Visco Superior har mange fordele grundet madrassen højde, men det har Cloud Gold madrassen i særdeleshed også. Denne skummadras har nemlig en samlet tykkelse på hele 24 cm. Så ikke nok med at den er komfortabel at ligge på, så er den også yderst robust, hvilket vil være en stor fordel for dig, som bevæger dig meget om natten. 

Uro i kroppen under søvnen er ikke unormalt hos mange danskere, det kan derfor være en god ide at anskaffe sig en madras, som er slidstærk. Dette kan du gøre ved at investere i en Cloud Gold skummadras. Samtidig får du også en skummadras, som udelukkende er designet af produkter i høj kvalitet. Blandt andet er madrassen udstyret med både komfortskum og memory skum, hvilket gør den både fast og blød på en og samme tid. Derudover er madrassen også overtrukket med et aftageligt Aloe Vera betræk, som både er blødt samt sundt for kroppen at ligge på. Det at betrækket er aftageligt betyder desuden, at du selv kan være med til at holde bakterier og allergier på et minimum i dit sengemiljø. Men dette har du i højere grad også mulighed for at gøre, hvis du investerer i den populære Cloud Silver skummadras.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Lad lillebror, Cloud Silver, forbedre din søvn med komfort i særklasse

Cloud Silver

Som navnet antyder, så er Cloud Silver madrassen lillebroren til Cloud Gold madrassen. Dette betyder dog ikke, at producenten er gået ned på kvalitet, snarere tvært imod. For denne skummadras er en mindre udgave af Cloud Gold madrassen, hvilket gør, at den ofte egner sig til et bredere spektrum af sengetyper. Madrassen er med en højde på 20 cm knap så tyk som sin storebror, hvilket også har sine fordele. En af disse fordele er blandt andet, at Cloud Silver madrassen er mere hård. Dette betyder, at madrassen egner sig specielt godt til nogle bestemte kropstyper. 

Et af de mange råd der gør sig gældende, når det kommer til at vælge den bedste skummadras er, at du skal være opmærksom på at vælge en madras, som får din rygrad til at ligge lige, og lige netop til dette formål er en hårdere skummadras ofte sagen, hvis du har en krumning på ryggen.

Hvis du gerne vil guides yderligere i form af ”sådan vælger du den rigtige skummadras”, så kan nogle gode huskeregler være at vælge en madras som:

  • Tilgodeser småskavanker
  • Passer til din alder i forhold til hårdhed. Jo ældre du er, des hårdere en madras bør du ofte købe.
  • Passer til den stilling du sover i

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hoppekids Koldskumsmadras – det kvalitetsbevidste og sikre valg

Hoppekids Koldskumsmadras

Som du formentlig kan se, så er der flere faktorer, der spiller en rolle, når du skal vælge den rigtige skummadras for din krop. Mange af disse faktorer kan dog være svære at forholde sig til, hvis du ikke med sikkerhed ved, hvordan du egentlig sover om natten. Men bare rolig, i dette tilfælde er der også det mere sikre valg i form af en Hoppekids Koldskumsmadras. Denne madras har både kvaliteten samt det enkle design med sig, og så egner den sig godt til både voksne og børn. 

Denne type madras er ikke lige så specialiseret som mange af de andre skummadrasser på listen. Derimod er den mindre i forhold til vægt og tykkelse, og så har den et generelt design, der opfylder mange af de behov, som der stilles til de bedste skummadrasser. Lige netop derfor er madrassen også med på listen over de bedste skummadrasser på markedet.

Kort sagt må denne madras siges at være specielt god til dig, som endnu ikke lider af småskavanker, ømhed i kroppen, støvmideallergi etc. En Hoppekids Koldskumsmadras omfavner kroppen på den rigtige måde, og så er den Oeko-tex certificeret, hvilket er din garanti for, at der er tale om en madras af yderst høj kvalitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Latex EAGIS tager højde for dit helbred

Latex EAGIS

En skummadras er ikke længere bare noget, der bruges til at sove på. Vi tilbringer mere og mere tid i sengen, da denne i højere grad er begyndt at fungere som sofa, specielt blandt unge. Der efterlader sig derfor også flere bakterier i sengen, end du formentlig lige er opmærksom på. Med en Latex EAGIS skummadras skal du dog ikke tænke over dette i lige så stor grad som normalt, da denne madras er allergivenlig samt antibakteriel. Madrassen er behandlet med EAGIS, hvilket gør det umuligt for bakterier at leve i madrassen. Dette er generelt en fordel for din sundhed, men det er i højere grad også fordelagtigt for personer med støvmideallergi. Derudover er madrassen også særdeles behagelig, hvis du døjer med ubehag, når du sover. De behagelige materialer gør nemlig, at Latex EAGIS madrassen former sig efter kroppen, så snart du lægger dig ned. På denne måde aflaster madrassen kroppen, hvorved du er sikret god komfort samt bedre søvn. 

Latex AEGIS er dog langt fra den eneste madras, der både sikrer dig optimal søvn samt helbredsmæssige goder. Her finder du nemlig flere af de ypperligste skummadrasser, som bare er lidt bedre end de fleste.

Gå ikke på kompromis med bæredygtighed med en Mayan Latex skummadras

Mayan Latex skummadras

Det at Mayan Latex skummadrassen er bæredygtig hentyder til, at madrassen er designet i organiske og naturlige materialer. Når du tænker på bæredygtighed generelt, så er det formentlig de alternative plastikredskaber til diverse hverdagssituationer, der først lander i dine tanker, men når det kommer til Mayan Latex madrassen, skal du tænke i blødere baner. Dette skyldes, at der er tale om en skummadras, hvor komforten er i særklasse.

Madrassen er helt igennem CO2 neutral, og så er den organisk hele vejen rundt. Der er altså tale om et gennemtænkt design, som både har fokus på miljøet og din komfort. For ikke nok med at madrassen er behagelig at ligge på samt miljøvenlig, så er den også allergivenlig, da den er bakterieafvisende. 

Ydermere er madrassen også fugtafledende, hvilket gør, at den er mere robust og holder længere tid end andre madrasser. Sidst men ikke mindst kan det nævnes, at madrassen giver dig en bred bevægelsesfrihed, hvilket er en egenskab, den deler med mange af de øvrige skummadrasser, som er blandt de bedste på markedet. Fri bevægelighed er nemlig en helt essentiel egenskab, der er med til at sikre den optimale nattesøvn.

Denne side er anmeldt af: Kristine T. Petersen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar