Der findes mange forskellige skummadrasser, som alle har diverse fordele og ulemper. Disse afhænger hovedsageligt af, hvordan du bedst slapper af, når du skal sove, da den perfekte komfort ikke er ens for alle. Som oftest skelnes der mellem bløde, middelhårde og hårde skummadrasser, når det handler om komfort, men der er også nogle nyere og mere ergonomiske forhold, der bør tages i mente, når det kommer til at finde den skummadras, der giver dig den bedste komfort. Du får derfor her en gennemgang af de 11 bedste skummadrasser.

Sådan vurderer og udvælger vi madrasser

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære madrasser og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af madrasser til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste madrasser.

Hos bedzzz.dk vurderer vi madrasserne på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Madrassernes egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af madrasser

Disse parametre bliver sammenstillet med pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Emma Original Madras – Bedste skummadras + vores klare anbefaling

 • Topscorer hos Testfakta
 • Lavet i airgocell skum, som giver høj komfort og ergonomi
 • Mest værdi for pengene

Vil du have en af de mest anmelderroste og veldesignede skummadrasser, er det ”Emma Original”, du skal vælge. Hos producenten modtager madrassen 4,82/5 stjerner af mere end 600 kunder. Det er ergonomien og den forbedrede søvnkomfort, de mange forbrugere lægger vægt på, når madrassen bliver anmeldt. Det særlige ved Emma Original er, at den er skabt til at forme sig efter din krop hver nat. Den er af Testfakta kåret som bedst i test

Produktet er lavet med det specielle ”Airgocell skum”, der er kilden til den maksimerede komfort og den store fleksibilitet i madrassen. 

Skummet fungerer på dén måde, at det vil forme sig efter din krop og dens bevægelser om natten. Når du rejser dig op fra madrassen, vil den genfinde sin naturlige, flade form. 

Det er ikke kun ergonomien, du får glæde af med den test- og prisvindende skummadras. Airgocell skummet har temperaturregulerende egenskaber, så madrassen er behagelig for dig at sove på både sommer og vinter. Når det kommer til at købe dobbeltmadras, har dette punkt stor betydning. Der kan være forskel på, hvor varme eller kuldskære vi hver især er. Med Emma Original kommer både dig og din kæreste eller ægtefælle komme til at sove trygt og tempereret, da skummet automatisk regulerer jeres kropstemperaturer. 

Alle dele af Emma Original er skabt til, at du kan få glæde af produktet i mange år frem. Skummadrassen har et aftageligt betræk, så du kan vedligeholde den og holde sengemiljøet hygiejnisk. 

Emma Original vs. markedet

Som følge af den høje kvalitet og det særlige ”Airgocell skum” behøver du ikke bruge en topmadras, når du vælger Emma Original. Dette kan få betydning for dig, når du skal købe skummadras, og prisen har indflydelse på dit valg. Hvor det i stort set alle sammenhænge er nødvendigt med supplerende køb af topmadras for at fuldende komforten, er dette ikke tilfældet med Emma Original.

Egenskaber

 • Topmadras ikke nødvendig 
 • Airgocell skum 
 • Prisbelønnet madras
 • Perfekt for dig med rygproblemer 
 • Aftageligt betræk 
 • Temperaturregulerende 
 • Dobbeltmadras
 • Den er af Testfakta kåret som bedst i test
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hoppekids Koldskumsmadras – det kvalitetsbevidste og sikre valg

Hoppekids Koldskumsmadras

Som du formentlig kan se, så er der flere faktorer, der spiller en rolle, når du skal vælge den rigtige skummadras for din krop. Mange af disse faktorer kan dog være svære at forholde sig til, hvis du ikke med sikkerhed ved, hvordan du egentlig sover om natten. Men bare rolig, i dette tilfælde er der også det mere sikre valg i form af en Hoppekids Koldskumsmadras. Denne madras har både kvaliteten samt det enkle design med sig, og så egner den sig godt til både voksne og børn. 

Denne type madras er ikke lige så specialiseret som mange af de andre skummadrasser på listen. Derimod er den mindre i forhold til vægt og tykkelse, og så har den et generelt design, der opfylder mange af de behov, som der stilles til de bedste skummadrasser. Lige netop derfor er madrassen også med på listen over de bedste skummadrasser på markedet.

Kort sagt må denne madras siges at være specielt god til dig, som endnu ikke lider af småskavanker, ømhed i kroppen, støvmideallergi etc. En Hoppekids Koldskumsmadras omfavner kroppen på den rigtige måde, og så er den Oeko-tex certificeret, hvilket er din garanti for, at der er tale om en madras af yderst høj kvalitet.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Unikka Swiss Line – Kvalitets skummadras

 • Opnå ekstra højde
Unikka Swiss Line

Med sine tre lag skum er det formentlig nemt at gætte, at en Unikka Swiss Line madras er højere end gennemsnittet, og faktisk så er dette ikke bare lidt. Denne madras er derfor også specielt kendt for at være ekstra høj, hvilket gør, at den egner sig specielt godt til en lavere seng, som du gerne vil tilføje lidt ekstra fylde samt højde til. Desuden så egner denne skummadras sig også ekstra godt til de ældre grundet højden. Mange ældre eller fysisk svagere personer der oplever gangbesvær har nemlig ofte lettere ved at komme ud af en højere seng, da de ikke skal bøje knæerne så meget for at komme ud over kanten af sengen.

Desuden så har denne skummadras selvfølgelig også komforten og åndbarheden på plads. Den er nemlig udstyret med et specielt 3D-net i siderne, som sikrer en god ventilation. Dette gør sig faktisk også gældende for Unikka Watergel madrassen, men der hvor en Unikka Swiss Line madras skiller sig ud er, at den har et lag bæreskum på 12 cm, samt to lag polyesterskum af 4 cm der gør madrassen blød at ligge på. Der er altså her tale om komfort af yderst høj kvalitet. Hvis du dog ikke er til en alt for høj madras, men stadig ønsker at opnå komfort i særklasse, så skal du ikke kigge langt ned på listen. Faktisk skal du bare læse mere om en Foam Lux madras.

Unikka Watergel madras – God åndbarhed og komfort

 • Udstyret med koldskum og 2 ekstra lag, som giver kroppen god støtte
 • Regulerer varmen når du sover
 • Allergivenlig
 • Fordeler nemt vægten af din krop, for maksimal komfort
Unikka Watergel madras

Med Unikka Watergel madrassen går du aldrig ned på fordele. Denne madras indeholder nemlig flere af de mest populære egenskaber, som du finder blandt madrasserne på listen. 

Madrassen kan betegnes som værende storesøsteren til den praktiske Unikka Antaris madras. Unikka Watergel madrassen er nemlig også udstyret med koldskum, men består yderligere også af to lag skum, som er med til at forbedre støtten af kroppen, når du sover.

Umiddelbart kan tre lag skum godt lyde som en meget tæt madras, men faktisk har skummet lige netop den modsatte effekt. Denne madras er således også mere åndbar end mange andre skummadrasser. Hver af de tre lag skum har nemlig forskellige egenskaber, som henholdsvis er med til at:

 • Regulere varmen når du sover
 • Gøre madrassen mere allergivenlig
 • Fordele vægt samt forme sig efter kroppen

Waterlily er et af de tre lag skum, som er benyttet i madrassen. Denne gode egenskab finder du desuden også i den behagelige Unikka Swiss Line madras, der også er udstyret med tre lag skum.

Unikka Antaris – Temperaturregulerende skummadras

 • God ventilering pga. koldskum i madrassen
 • Afleder nemt varme og fugt
 • Vaskbart betræk
Unikka Antaris madrassen

Dette er endnu en af de skummadrasser, hvor den store bevægelsesfrihed kommer dig til gode. Dette er dog på en lidt anden måde end ved mange andre madrasser. Unikka Antaris madrassen er nemlig designet i højelastisk koldskum. Dette vil sige, at madrassen har en bedre ventilering end andre skummadrasser. Skummet i madrassen er nemlig skåret ud i riller som øger ventileringsgraden samt gør den bedre til at aflede varme og fugt. Hvis du har svært ved at finde den optimale temperatur om natten, så kan en Unikka Antaris madras altså være et ideelt redskab til at holde den perfekte sovetemperatur. 

Udover selve skummet så er madrassen også udstyret med et strikket betræk bestående af viskose og polyester. Betrækket er aftageligt, og grundet de gode materialer er det også nemt at vaske. Selvom madrassen ikke har allergivenlighed som førsteprioritet, så har du altså selv gode muligheder for at holde den ren og bakteriefri.

Der er altså flere fordele at hente med denne madras, og lige netop derfor er den også med på listen over de bedste skummadrasser. Koldskum er kommet for at blive, og den praktiske Unikka Antaris madras er derfor ikke den eneste af slagsen, som du finder på listen.

Latex EAGIS

Latex EAGIS

En skummadras er ikke længere bare noget, der bruges til at sove på. Vi tilbringer mere og mere tid i sengen, da denne i højere grad er begyndt at fungere som sofa, specielt blandt unge. Der efterlader sig derfor også flere bakterier i sengen, end du formentlig lige er opmærksom på. Med en Latex EAGIS skummadras skal du dog ikke tænke over dette i lige så stor grad som normalt, da denne madras er allergivenlig samt antibakteriel. Madrassen er behandlet med EAGIS, hvilket gør det umuligt for bakterier at leve i madrassen. Dette er generelt en fordel for din sundhed, men det er i højere grad også fordelagtigt for personer med støvmideallergi. Derudover er madrassen også særdeles behagelig, hvis du døjer med ubehag, når du sover. De behagelige materialer gør nemlig, at Latex EAGIS madrassen former sig efter kroppen, så snart du lægger dig ned. På denne måde aflaster madrassen kroppen, hvorved du er sikret god komfort samt bedre søvn. 

Latex AEGIS er dog langt fra den eneste madras, der både sikrer dig optimal søvn samt helbredsmæssige goder. Her finder du nemlig flere af de ypperligste skummadrasser, som bare er lidt bedre end de fleste.

Se også Skummadras – Sådan vælger du den bedste skrevet af sleepzone.dk.

Se vores artikel om: Testoversigt – sådan vælger du den rigtige boksmadras

Læs også vores artikel om: Springmadras test – guide til at finde den optimale for dig

FAQ

👍 Er skummadrasser gode for ryggen?

Valget af madras og hårdhed af madrassen skal tilpasses ens vægt og kropsbygning. Der findes et hav af gode skummadrasser på markedet som alle er gode for ryggen. Nogle bruges alene og andre er perfekte i kombination med en god topmadras.

🤓 Er skummadrasser dårlige for ryggen?

Nej, skummadrasser er i udgangspunktet ikke dårlige for din ryg. Men det kommer an på hvad for en skummadras du vælger og om den er tilpasset din vægt og kropsform. Udvalget af skummadrasser dækker bredt og der er gode madrasser at finde til enhver forbruger.

🧐 Hvor længe holder en skummadras?

En god seng, og en god skummadras bør ikke bruges i mere end 10 år. Vi bruger en tredjedel af vores liv i sengen og deres elasticitet og komfort slides med årene, ligesom vores krop forandrer sig med alderen også, og får andre behov for støtte.

🤔 Hvordan ved du at din madras trænger til udskiftning?

Er du begyndt at få opvågninger med rygsmerter i løbet af natten, kan det skyldes, at din seng ikke giver dig den fornødne støtte. Det kan også være din kropsform har ændret sig, og dette kan give øget ubehag om natten og tyde på et behov for en ny seng.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar