En topmadras er en hynde, som du placerer over din almindelige madras. Der kan være mange fordele ved at gøre dette: Det kan både give højere komfort, bedre nattesøvn, en bedre kropsholdning og beskytte den underliggende madras mod fugt og slid. Hvis du er på udkig efter den helt rigtige topmadras eller rullemadras, så findes der i dag rigtigt mange muligheder på det danske marked. Vi har undersøgt, hvad der eksisterer i dag, og lavet denne guide til netop dig – her finder du de bedste topmadrasser. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Split Luksus Wonderpur – øko-certificeret komfort

topmadras

Denne topmadras har en stor højde på 10 cm, hvilket er et godt udgangspunkt for en behagelig nattesøvn. Desuden er madrassen fremstillet af formskum, hvilket er et materiale med mange fordele. Hvis du for eksempel er typen, som har problemer med at vende dig om natten, kan det være et tegn på et mangelfuldt sovemiljø. Formskum kan som materiale hjælpe dig, da det kan forme sig efter din krop – navnlig dine skuldre og hofteled, som er nogle af de vigtigste kontaktpunkter på sengen. Andre fordele ved materialet er, at det er meget blødt og holder godt på varmen – selv i de kolde vintermåneder.

Udover selve materialet har Split Luksus Wonderpur den fordel, at madrassen er komplet vaskbar med det såkaldte Bamboo 3D betræk, som produktet er fremstillet af. Dette gør det nemt for dig at holde din soveplads ved lige i hverdagen, hvilket er en god feature. I det hele taget er der mange egenskaber ved denne topmadras, som gør den bæredygtig over længere tid. Med madrassen følger der både en fem-årig garanti og et miljørigtigt OEKO-TEX 100 certifikat.

 

Vigtigste features ved Split Luksus Wonderpur:

 • Støttende formskum
 • Vaskbar
 • Øko-certificeret
 • Fem års garanti
 • Mål: 180x120x10 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Norland Luksus Wonderpur – hygiejne og komfort i én madras

topmadras

Det fleste af os kender scenariet, hvor der måske lige går lidt længere tid end optimalt, før sengetøjet får en tur i maskemaskinen. Det er simpelthen bare en kendsgerning med en travl dagligdag. Selv hvis du er meget OBS på hygiejnen, kan en upålidelig topmadras nærmest begynde at synes levende over længere tid. Hvis du er træt af dette, så kan Norland Luksus Wonderpur muligvis også hjælpe dig. Denne topmadras er nemlig fremstillet i materialer, som nærmest giver produktet et immunforsvar mod bakterier mv. Udover dette er produktet vaskbart, hvilket rykker dens gode testscores endnu højere op, når det kommer til hygiejnen. Oven i hatten får du fem års garanti.

Udover dette er produktet fremstillet i formskum, som understøtter dine muskler og led, når du lægger dig til at sove. Denne komfort kan være en sand gave for dig, der har svært ved at finde en god soveposition. Derudover hjælper det dig med at holde på varmen. Betrækket er fremstillet af organisk bambus, hvilket giver en god ventilation til at opveje, at formskum absorberer meget varme. 

 

Vigtigste features ved Norland Luksus Wonderpur:

 • Antibakteriel
 • Fremstillet i understøttende formskum
 • Organisk betræk
 • Fem års garanti
 • Mål: 90x200x10 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Norland Eksklusiv Latex – to-i-en model med ventilation

topmadras

På materialesiden er denne topmadras fremstillet af latex. Inden for verdenen af topmadrasser findes der flere materialer, som hver har deres fordele. Latex er navnlig kendt for at have god ventilation, hvilket beskytter dig mod svedeture i sengen – som bekendt er det nemlig bedst ikke at lægge sig til at sove på et sted, hvor det er for varmt. Hvis du har problemer med overophedning, så led efter latex i din nye topmadras – sådan vælge du den rigtigte beskyttelse mod hedeslag.

En særlig feature for dette Norland produkt er, at topmadrassen både har en sommer- og en vinterside med forskellig ventileringsevne. På denne måde har du flere muligheder for at kontrollere temperaturen, når du lægger dig til at sove. Denne feature er ikke til at finde på mange andre produkter på markedet i dag og hjælper med at give produktet en høj testscore. Norland Eksklusiv Latex har dog også flere gode features på den mere basale side: Fem års garanti og et certifikat for at være fri for skadelige stoffer.

 

Vigtigste features ved Norland Eksklusiv Latex:

 • Ventilerende latex
 • Både en sommer- og en vinterside
 • Certificeret fri for skadelige stoffer
 • Fem års garanti
 • Mål: 90x200x10 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Diamant Split topmadras – splitmadras med avanceret ventilation

topmadras

En såkaldt split madras er en madras, der mest er beregnet til elevationssenge, hvor to partnere gerne vil deles om én madras og ikke døje med fordybninger på midten. Designet er snedigt udformet, så madrassen er sammenføjet på midten, mens I begge har mulighed for at vælge jeres egen elevation – hvis nu kun den ene af jer gerne vil foretage lidt godnatlæsning for eksempel.

Udover dette har Diamant topmadras en anden speciel feature i sig: Selve kernen. Navnet “Diamant” henviser til, at madrassens indre materiale er naturligt grafit, hvilket er et usædvanligt materiale inden for verdenen af topmadrasser. Målet med at prøve nye materialer af har været at finde en madras, som både har fremragende ventilationsevne, fugtadledning og komfort. Grafitten inde i madrassen er målt til at være hele fire gange så varmeafledende som almindelig latex, som ellers er kendt for at være kongen af varme- og fugtafledning. Du får altså en madras fremstillet i et naturprodukt, som ligefrem er svanemærket. Alt i alt kan den samlede pakke altså tilbyde dig og din partner en glimrende søvnkomfort.

Vigtigste features ved denne Diamant topmadras:

 • Split design
 • Fremstillet i varmeafledende grafit
 • Svanemærket
 • Mål: 160x200x6 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Wonderland Premium – luksuriøs topmadras med pulse latexkerne

topmadras

Wonderland Premium kan være et godt valg for dig, der leder efter en luksuriøs madras til enkeltsengen. Madrassen er fremstillet til at være meget fleksibel, hvilket gør den nem at folde sammen og pakke væk. Dette kan for eksempel være smart, hvis du bruger den til din gæsteseng eller lign. 

Dine gæster ville dog i hvert fald føle sig forkælede, hvis de får denne model som underlag. Denne topmadras er nemlig fremstillet med en latexkerne behandlet med en særlig metode, der gør hele strukturen mere uniform og dermed mere blød at ligge på. Ligesom andre latex-madrasser kan Wonderland Premium derudover give solid støtte. Udover at madrassen er komfortabel og ergonomisk, så er den også nem at have at gøre med, hvis den bliver en del af din husholdning. Madrassen kan vaskes ved 60 grader og med sin quick dry tekstilfunktion går der ikke lang tid, før madrassen er klar til brug igen. Ydermere kan betrækket tages af og udsættes for en ekstra kærlig behandling, hvis du skulle ønske det.

 

Vigtigste features ved Wonderland Premium:

 • Madraskerne i pulse latex
 • Nem at folde sammen
 • Quick dry tekstilfunktion
 • Aftageligt betræk
 • Kan vaskes ved 60 grader
 • Mål: 90x210x7 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nocturne Sleep Supreme – sammenfoldelig topmadras til stærk pris

topmadras

Nocturne Sleep er en model, som særligt udmærker sig i tests, når det kommer til kompakthed og prisdygtighed. Det er er nærmest den perfekte kandidat til at bruge, hvis du har det med at få mange gæster på besøg, som hver især skal bruge en soveplads. Nocturne Sleep Supreme er nemlig nem at rulle sammen og pakke væk i et skab eller lign, og er derfor en glimrende mulighed, hvis du har et budget i tankerne, når du er på udkig efter nye topmadrasser.  

Selve madrassens kerne er fremstillet i koldskum, hvilket er et materiale, der tilbyder udmærket blødhed og komfort, samtidig med at det er nemt at bukke sammen. Hvis du tidligere har anvendt madrasser i andre skumbaserede materialer, så vil du muligvis også kunne genkende dem i dette produkt. Betrækket er ydermere nemt at tage af og kan vaskes ved 40 grader. Dette er særligt nyttigt for dig, der gerne vil holde dig og/eller dine gæsters sovemiljø rent over længere tid. Disse features gør det nemt at lade Nocturne Sleep Supreme indgå i den daglige husholdning.

 

Vigtigste features ved Nocturne Sleep Supreme:

 • 4 cm koldskumkerne
 • Aftageligt betræk
 • Kan vaskes ved 40 grader
 • Mål: 140x200x5 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Wonderland Premium Split – med aftageligt betræk til elevationsseng

topmadras

Til dig der leder efter solid komfort til din todelte elevationsseng, så er det helt sikkert relevant at overveje en split topmadras til at løse denne opgave. Wonderland tilbyder en Premium model til elevationssengen, som helt sikkert kunne være værd at overveje, alt at dømme efter hvordan den præsterer i forbrugertests. 

På bundlinjen er madrassens kerne fremstillet i naturligt latex, hvilket giver den en spændstighed og evne til at tilpasse sig dig og din sovekammerats kroppe. Derudover kan en kerne i latex give god ventilation, så du nemmere undgår svedeture på de varme sommernætter mv. Der er i det hele taget indbygget flere features i Wonderland Premium, som gør den til et godt valg, hvis du er træt af fugtige topmadrasser. Betrækket kan nemt tages af og vaskes, hvilket ellers er noget af en bedrift, når det kommer til split madrasser. Ydermere kan du støtte dig op ad den smarte quick dry teknologi indbygget i tekstilet til at sørge for, at topmadrassen bliver tør igen.

 

Vigtigste features ved Wonderland Premium Split:

 • Split topmadras til elevationsseng
 • Madraskerne i naturligt latex
 • Quick dry tekstil
 • Aftageligt betræk
 • Kan vaskes ved 60 grader
 • Mål: 180x210x7 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Innovation Living Inno Topper – topmadras i transportabelt format

topmadras

Med Innovation Living Inno Topper er der tale om en topmadras med fokus på at være nem at transportere i kompakt format. Den umiddelbart vigtigste feature ved denne madras er, at den nemt kan rulles sammen og bæres rundt på i den opbevaringspose, som følger med. Dette kan bl.a. både være smart for dig, der ofte er på farten eller gerne vil have mulighed for at opmagasinere madrassen fra tid til anden.

Madrassen får dog også point for at være behagelig at ligge på, ikke at forglemme. Kernen er fremstillet i polyetherskum, hvilket er et ekstremt fleksibelt materiale, der former sig efter din krop. Liggekomforten kan altså udmærket gøre det ud for noget med denne model. Udover at modellen er transportabel og behagelig, er den også nem at have med at gøre i din daglige husholdning. Hvis du føler et behov for at give denne topmadras en kærlig hånd, så kan du både tag betrækket af og vaske Innovation Living Inno Topper i vaskemaskinen ved 60 grader. 

 

Vigtigste features ved Innovation Living Inno Topper:

 • Kerne fremstillet i polyetherskum
 • Kan nemt rulles sammen
 • Opbevaringspose medfølger
 • Kan vaskes ved 60 grader
 • Mål: 200x140x5 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Temprakon Advance Down Topper – letvægter med dunfyld

topmadras

Dun er et naturprodukt og inden for verdenen af topmadrasser betyder dette, at madrassen tilbyder naturlig varmeholdbarhed og ventilering, når du går til køjs. Det samme kan siges at gøre sig gældende for Temprakon Advance’s bud på en topmadras med dun. Konstruktionen gør den nem at folde sammen og opbevare, hvor du ønsker det. Derudover er den “let som en fjer”, som man måske kunne forvente. Alt dette gør Temprakon Advance til et godt bud på en topmadras, som du kan tage med på farten eller opmagasinere, hvis du ønsker det.

Våren, dvs. betrækket, er desuden fremstillet i fint cambric bomuld, hvilket er et ekstra plus for liggeoplevelsen. Hvis du holder af dun i din dyne, så vil du sandsynligvis også holde af dun i din topmadras, når du prøver det. Underlaget er blødt og nemt at synke ned i, hvilket mange foretrækker, når de leder efter en ny topmadras. Derudover kan du trygt lægge topmadrassen i vaskemaskinen, hvis du mener, at den får brug for en opfrisker.  

 

Vigtigste features ved Temprakon Advance Down Topper:

 • Topmadras med 900g dunfyld
 • Letvægtig
 • Vår i fint cambric bomuld
 • Kan vaskes ved 60 grader
 • Mål: 200×180 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

HUMA – prisstærk model til  dobbeltsengen

topmadras

Danske HUMA har produceret en god topmadras til dobbeltsengen i en lav prisklasse. Med denne basismodel får du sådan set alt, hvad du leder efter: Ekstra støtte til muskler og led når du sover, og beskyttelse af din madras mod fugt og slitage.

Selve topmadrassen er fremstillet i purskum, hvilket er et materiale, der kan forme sig efter dig og din sovekammerats kroppe. En skummadras kan navnlig være et godt valg for dig, der foretrækker et underlag, der beskytter mod fryseture om natten. Når du ligger på madrassen, vil du nemlig synke lidt ned i underlaget, hvilket giver en slags omsluttende effekt. Med dynen over dig vil du altså opleve, at du er vældigt godt isoleret hele vejen rundt.

Mange af os har desuden forskellige præferencer, når det kommer til blødheden af det underlag, vi sover på: Er det for blødt, så kan det være svært at vende sig, og er det for hårdt, ja, så er det for hårdt. Denne madras finder dog en fin balance ved at have en medium fasthed, hvilket er et plus.

 

Vigtigste features ved HUMA:

 • Kerne fremstillet i purskum
 • Medium fasthed
 • Godt for budgettet
 • Beskytter madrassen
 • Mål: 180x200x2,5 cm

ZensiZone – konfigurerbar topmadras i mange størrelser

topmadras

ZensiZone tilbyder dig det sjældne privilegium at sammensætte din egen topmadras, som du ønsker den. Dette kan være en fordel for dig, der leder efter noget helt bestemt, når du indretter dit soveværelse. ZensiZone kommer for det første i mange forskellige størrelser, hvilket kan være en hjælp, hvis din sengeramme ikke lige passer med standardmålene inden for sengetøjsindustrien. Derudover har du mulighed for at vælge mellem tre former for madrasfyld:

 • 50 mm latex. Dette materiale er navnlig kendt for at være stabilt og for at give god og allergivenlig komfort.
 • 50 mm visko. Dette materiale udmærker sig særligt ved sin evne til at for sig efter din krop, og på denne måde tilbyde dine muskler og led mere støtte under nattesøvnen.
 • 65 mm ergo+. Dette særlige materiale er udarbejdet til at være særligt blødt og nærmest give dig en svævende fornemmelse, når du ligger på det.

Som prikken over i’et får du med dette produkt også et glimrende betræk, som både er ventilerende, antibakterielt og varmeabsorberende. Du får altså mange nyttige og valgfri features med i dette produkt.

Vigtigste features ved ZensiZone:

 • Tre forskellige mulige indlægstyper
 • Åndbart og køligt klimabetræk
 • Mange forskellige størrelser at vælge imellem

Jensen Tempsmart Split – temperaturregulerende model til elevationssengen

topmadras

Hvis du har en elevationsseng og leder efter en topmadras i split-form, men ikke helt kan beslutte dig for, hvor spændstig madrassen skal være, så kunne Jensen Tempsmart Split måske være værd at overveje. Madrassen er nemlig en split model, som deler sig på midten, og der er indarbejdet lidt alsidighed i konceptet. Den har nemlig to sider: Den ene er glat, og den anden er rillet. Den glatte side er mærkbart blødere end den hårdere. Hvis du veksler lidt mellem at foretrække et superblødt underlag og mere fast støtte, så kan denne model altså være din redning.

Tempsmart har dog flere smarte indbyggede features udover den dobbelte funktionalitet. Indmaden er fremstillet i en særlig form for latex, Innergetic, som er ekstra god til at ventilere og aflede fugt – den kan altså siges at være en forbedret latex-madras. Som navnet angiver er Tempsmart også temperaturregulerende. Dette betyder kort sagt, at madrassen er i stand til at fungere som en slags termostat for dig og dermed aktivt modvirke ubehagelige temperatursvigninger, som kan forstyrre nattesøvnen.

 

Vigtigste features ved Jensen Tempsmart Split:

 • Split model
 • To forskellige sider
 • Innergetic Latex kerne
 • Temperaturregulerende
 • Fås i flere størrelser

Dunlopillo Natura Split – topmadras med optimal støtte og aflastning

topmadras

Hvis du leder efter en split model til din elevationsseng, og gerne vil finde noget, som giver dig og din sovekammerat maksimal støtte og aflastning af muskler og led: Overvej Dunlopillo’s Natura Split. Som navnet angiver, er madrassens kerne fremstillet i 100% naturligt latex, hvilket nok kan siges at være det bedste materiale til at lægge et solidt fundament for en god nattesøvn. Materialet er nemlig fra naturens side vældigt spændstigt og kan naturligt aflede varme og fugt. Det at madrassen er meget åndbar betyder ikke, at det bliver en kold nat, men at madrassen kan aflede al den overflødige varme, som ellers kan forstyrre nattesøvnen. 

Udover madraskernen er der indbygget smart funktionalitet i betrækket. På overfladen er det fremstillet i quiltet materiale, som lagenet ikke glider rundt på i nattens løb. Derudover er betrækket delbart, hvilket gør det muligt at eksperimentere lidt med split-funktionen i midten. At betrækket er delbart gør det også nemt at tage af og vaske, når du gerne vil holde dit sovemiljø ved lige.

 

Vigtigste features ved Dunlopillo Natura Split:

 • Fremstillet i støttende latex
 • Høj åndbarhed
 • Quiltet delbart betræk
 • Betræk kan vaskes
 • Fås i flere størrelser

Restzone – god værdi for pengene

topmadras

Der kan være mange gode grunde til i det hele taget at anskaffe sig en topmadras: Den beskytter både sengen mod slitage og dit helbred mod søvnløse nætter. Mange af os er imidlertid interesserede i at holde os inden for et budget, når vi indretter soveværelset. Restzone er et rigtigt godt bud på en madras, som har alt den basale funktionalitet, som du kunne ønske dig, samtidigt med, at den er mild over for budgettet. 

Madrassen kommer i mange forskellige størrelser, så du kan med stor sandsynlighed finde en, som passer til din sengeramme. Kernen er fremstillet i viskoelastisk skum, som kan siges at være en fætter til memoryskum. Materialet formår at forme sig efter kroppen, hvilket giver god varmeisolation for dig, der ikke bryder dig om at fryse om natten. Derudover er materialet særdeles holdbart, hvilket kan siges at være en fordel, hvis du netop er ude efter at få værdi for dine penge. Du kan i øvrigt også holde madrassen ved lige ved at tage betrækket af og vaske det i ny og næ. 

 

Vigtigste features ved Restzone:

 • Fremstillet i viskoelastisk skum
 • Aftageligt betræk
 • Kan vaskes
 • God værdi for pengene
 • Mange forskellige størrelser

Lotus – god basismodel i særligt varmeafledende skum

Lotus er endnu en topmadras, der kan siges at være en god basismodel for dig, der forstår værdien i at have et godt sovemiljø. Madrassen kommer i mange forskellige størrelser, så det er som oftest til at finde en model, der passer til dine behov. Derudover er der bestemt ikke sparet på kvalitet, når det kommer til materialerne i Lotus madrassen.

For det første er madrassens kerne fremstillet i en særlig form for skum. Dette materiale er lidt ligesom memoryskum i stand til at forme sig efter din krop og give trykaflastning. Med den særlige Memory Cool teknologi er madrassen blevet udsat for en særlig behandling under fremstillingen, som gør den ekstra god til at aflede varme for dig. Dette er en klar fordel, da skummadrasser oftest fravælges, fordi alternativerne er lidt bedre til at aflede varme. Her kan man sige, at du får lidt af det bedste fra to verdener. Lotus er desuden udstyret med et naturligt bambusbetræk, som er naturligt varmeafledende og nemt at vaske, når du har behov for det.

 

Vigtigste features ved Lotus:

 • Fremstillet i Memory Cool skum
 • Naturligt varmeafledende bambusbetræk
 • Betræk kan maskinvaskes
 • Fås i mange forskellige størrelser

Nordisk Fjer Comfort – helsetopmadras behandlet med aloe vera

topmadras

Hvis du er vild med ideen om at have en topmadras fremstillet i memoryskum, men måske hellere vil finde en model, der er nemmere at kapere for pengepungen, så led ikke længere end en Nordisk Fjer Comfort. Du får med denne madras en rigtig god basismodel i det materiale, som du har i tankerne. Memoryskummet former sig nært efter din krop, og kan dermed hjælpe dig med at finde den helt rigtige soveposition, uden at du skal ligge og vende dig natten lang. Materialet bruges bl.a. inden for sundhedssektoren til at hjælpe patienter med muskel- og ledsmerter. Der kan altså være noget om snakken, når man siger, at memoryskum er bygget til at være så behageligt som muligt.

Nordisk Fjer Comfort har imidlertid endnu mere helse over sig end som så. Betrækket er behandlet med ekstrakt fra aloe vera planten. Denne bruges bredt til helseformål og i denne sammenhæng hjælper overfladebehandlingen med at afstøde mider, lugt og svamp i dit sovemiljø. Med denne model får du altså rigtigt meget komfort og helse med for pengene.

 

Vigtigste features ved Nordisk Fjer Comfort:

 • Kerne fremstillet i memoryskum 
 • Behandlet med aloe vera
 • Aftageligt og vaskbart betræk
 • Mål: 140x200x6 cm

MasterBed top ST H SPLIT – split madras i trykaflastende skum

topmadras

Hvis du leder efter en ny topmadras, der både passer til din elevationsseng og særligt tager hånd om din soveposition, så er denne model bestemt et godt bud. Denne topmadras har navnlig fået gode karakterer i tests for at være meget behagelig at sove i med sit trykaflastende skum. Ved mange andre topmadrasser har målet i fremstillingen bare været at fremstille et blødt produkt. Dette forhindrer desværre ikke ens følsomme led: skuldre, hofter mv. i at synke ned i akavede positioner i løbet af natten. MasterBed top ST H SPLIT er fremstillet i viskoseskum, som former sig efter din krop, samtidigt med at den giver støtte. På denne måde sikres din komfort natten lang, samtidigt med at du undgår fryseture.

Udover at produktet tilbyder dig stor komfort, kan du også regne med, at produktet er nemt at håndtere i husholdningen. Det er komplet vaskbart ved 60 grader og afstøder mider m.m. Dette er en klar fordel, da topmadrasser over længere tid som bekendt godt kan blive en anelse “brugte”. 

 

Vigtigste features ved MasterBed top ST H SPLIT:

 • Split-madras til elevationssengen
 • Fremstillet i trykaflastende skum
 • Allergivenlig og mide-uvenlig
 • Vaskbar ved 60 grader 
 • Mål: 180x200x4 cm

Topmatt. Magna – Talalay latex til sommer og vinter

topmadras

Magna er fremstillet i såkaldt Talalay latex. Dette giver denne topmadras nogle nyttige egenskaber for dig, der gerne vil have den ultimative komfort i dit sovemiljø. Selve Talalay-termen henviser til ophavsmanden til en teknologi, som kunne gøre cellestrukturen i latex rundere og mere åben. Når den bruges til at fremstille kernen til en topmadras medfører det, at madrassen føles særligt blød og ventilerende, samtidigt med at der ikke gives køb på den gode støtte, som latex er kendt for.

Med i produktet får du også den smarte feature, at Magna både har en sommer- og en vinterside. Behovet for ventilation er jo som bekendt lidt forskelligt, alt efter hvilken årstid, der er tale om. Du kan bare vende madrassen rundt for at gå i “vinter-modus” og omvendt, når du føler et behov for at skifte. 

Ved mange andre produkter på markedet betyder mange smarte features ofte, at der gives køb på sundhed og sikkerhed, men det ser ikke ud til at være tilfældet her. Magna er nemlig både allergi- og astmavenlig, hvis dette indgår i dine købsovervejelser.

 

Vigtigste features ved Topmatt. Magna:

 • 7 cm kerne af Talalay latex fra gummitræer
 • Sommer- og vinterside
 • Allergi- og astmavenlig
 • Mål: 200x180x7 cm

MasterBed Top – 3D betræk med stærk ventilering 

topmadras

Denne solo-model fra det danske MasterBed giver en luksuriøs brugeroplevelse med flere smarte features. Kernematerialet er en særlig form for viskoelastisk skum, som former sig efter din krop alt efter din kropstemperatur. Skummet former sig efter din krop, så din soveplads passer til dine følsomme muskler og led. Desuden kan skummet fordele trykket fra din krop over et bredere område, hvilket gør, at det nærmest føles som at sove på en sky, når du bruger madrassen. Alt dette giver særligt et boost til din søvn, hvis du oplever at have smerter i muskler og led, eller måske bare gerne vil have den ultimative komfort i din søvnmiljø.

Selvom denne topmadras har en skumkonstruktion, som hjælper dig med at holde varmen, er den stadig vældigt åndbar. Dette skyldes 3D-konstruktionen i madrassens betræk, som aktivt sørger for, at du kan sove behageligt natten lang. Oven i alle de smarte features får du også en topmadras, som er nem at vedligeholde i hverdagen: Betrækket er nemlig vaskbart ved 60 grader og passer nemt ind i de fleste vaskemaskiner på markedet i dag.

 

Vigtigste features ved MasterBed Top:

 • Trykaflastende skum
 • Særligt åndbart 3D-betræk
 • Vaskbar ved 60 grader 
 • Mål: 90x200x6 cm

Nexus Minipocket – topmadras med affjedring

topmadras

Nexus adskiller sig fra mange andre topmadrasser på markedet i dag ved at inkorperere fjedre i deres produkter. Produktets høje anmeldelser tyder på, at Nexus er kommet godt af sted med dette koncept. Nexus Minipocket’s indmad består af 3 andele: To lag i latex pakket som en sandwich rundt om et lag spækket med små pocketfjedre, der giver produktet en komfort udover det sædvanlige. 

Der gemmer sig også endnu flere hemmeligheder i madrassens latex-konstruktion: De to lag består nemlig af forskellige former for latex. Den ene side er fremstillet i klassisk latex, kendt for sin gode stabilitet og spændstighed, mens den anden er fremstillet i en særlig form for vulkaniseret latezx (Talalay), som er ekstra blød og ventilerende for hele din krop. Alt efter hvad du foretrækker, kan du altså vende din Nexus Minipocket rundt og opnå den komfort, som du søger.

Betrækket er desuden udarbejdet i særligt CoolPlus tekstil, hvilket gør det åndbart til de varme nætter. Alt i alt får du altså et produkt, hvor summen bliver til noget mere end sine andele. 

 

Vigtigste features ved Nexus Minipocket:

 • Affjedret model
 • Kan vendes for at ændre fasthed
 • Betræk i naturligt CoolPlus tekstil
 • Mål: 200x90x10 cm

Svane Pure – fremstillet i specialudviklet Elastic

topmadras

Svane Pure er en topmadras fremstillet til dobbeltsengen og fås i mange forskellige størrelser. Dette er en fordel for dig, der måske har en seng, som ikke følger alle standardmål inden for sengeverdenen i dag. Uanset hvordan din seng er udformet, så får du med Svane Pure en godt anmeldt madras, hvis kernemateriale tilbyder en helt særlig form for komfort for din krop.

Elastic er en form for polyskum, men det er i fremstillingen blevet modificeret efter forskellige avancerede metoder til at være særligt spændstigt og ventilerende. Dette bl.a. er en fordel for dig, som har overvejet latex til din nye madras, men måske leder efter noget lidt mere skræddersyet til opgaven. Elastic har nemlig lign. egenskaber, omend der er blevet brugt smart teknologi til at føre konceptet videre end hidtil. 

Udover kernematerialet har betrækket også flere smarte egenskaber. Det er udformet i åndbart tekstil, hvilket gør Svane Pure’s vigtigste egenskab, ventilering, endnu bedre. Udover dette er betrækket vaskbart, hvilket kan være en klar hjælp i den daglige husholdning.

 

Vigtigste features ved Svane Pure:

 • Topmadras til dobbeltseng
 • Kerne i Elastic-materiale
 • Betrukket med åndbart tekstil
 • Vaskbar ved 60 grader
 • Fås i mange bredder og længere

Topper Original 7 – ekspertgodkendt til din ryg

topmadras

Det er ganske enkelt en kendsgerning, at ikke alle topmadrasser er skabt ens. Nogle madrasser er designet med komfort i tankerne, men er i sidste ende lidt for bløde eller for hårde. Topper Original 7 er i stedet udarbejdet efter tankegangen, at hemmeligheden bag god komfort og stabilitet er en sund vægtfordeling i din topmadras. 

Det viskoelastiske fyld i Topper Original er netop designet til dette formål, og flere eksperter siger god for, at projektet er lykkes med bragende succes. Madrassen er blevet anbefalet af godt og vel 30.000 rygeksperter, hvilket kan være en relevant betragtning for dig, der måske døjer med rygsmerter og leder efter den rigtige topmadras. Madrassen er ligefrem anerkendt af NASA, hvilket vidner om dens evne til at håndtere helt særlige brugerkrav.

Alt i alt får du altså med dette produkt altså et rigtigt godt bud på en madras, hvis teknologi til vægtfordelings kan sikre din nattesøvn nu og i fremtiden. Helt lavpraktisk kan du desuden nyde godt af, at produktets betræk er vaskbart, hvilket er en nyttig feature til den daglige husholdning.

 

Vigtigste features ved Topper Original 7:

 • Viskoelastisk fyld
 • God vægtfordeling
 • Anbefalet af mange rygeksperter
 • Mål: 80x200x7 cm

Essence Celsius – til dig der gerne holde varmen om natten

topmadras

Mange har prøvet at vågne op om natten flere gange og føle sig lige kolde som en istap. Essence Celsius kan være særlig god for dig, som leder efter en topmadras, som kan hjælpe dig med at holde dig behageligt varm i løbet af natten. Kernen er fremstillet i et særligt syntetisk materiale, som hedder Celsius. Materialet virker lidt på samme måde som memoryskum og kan forme sig efter din krop, alt efter hvor høj din kropstemperatur er. Det at materialet former sig efter din krop er en klar fordel, da du på denne måde kan blive godt pakket ind i både dyne og topmadras, når du gør til køjs. Dette er en klar hjælp, hvis du bekymrer dig om at holde dig varm i nattens løb.

Der er også flere features, som gør madrassen til et smart valg til daglig brug. Betrækket er nemig både vaskbart og antibakterielt, hvilket gør det nemt at holde din topmadras ved lige nu og i fremtiden. 

 

Vigtigste features ved Essence Celsius:

 • Særligt kernemateriale i form af Celsius
 • Godt til at holde dig varm
 • Øko-tex certificeret
 • Vaskbart og antibakterielt betræk
 • Mål:  80x200x10 cm

Essence Trenset – trenset topmadras i kraftig kvalitet

topmadras

Denne topmadras er en kraftig fætter fremstillet i naturlig latex, hvilket giver den en spændstighed og komfort, som ikke er til at tage fejl af – det har i hvert fald været dommen i mange forbrugeranmeldelser af Essence ‘s trensede topmadras. At topmadrassen er trenset vil sige, at der er foretaget syninger gennem hele madrassen. Dette giver ikke bare madrassen et elegant look, men hjælper også med at holde indmad og betræk på plads. Nøgleordet er altså her, at madrassen kan tilbyde dig lidt ekstra stabilitet med sin trensede konstruktion. For dig, der leder efter noget, som er stabilt at ligge på og robust på sigt, er dette en klar fordel.

Udover dette er der tænkt over muligheden for at skifte præferencer alt efter årstiden. Essence’s trensede model har nemlig både en sommer- og en vinterside, som henholdsvis er quiltet i uld og bomuld. Her har du altså flere muligheder for at vælge, hvor varmefast din madras skal være. Dette er en klar fordel, da der jo som bekendt kan være store udsving i det danske vejr året rundt.

 

Vigtigste features ved Essence Trenset:

 • Kraftig kerne i naturligt latex
 • Trenset
 • Sommer- og vinterside
 • Mål: 90x210x6 cm

Essence Celsius 180x200x10 – behagelig varme til dobbeltsengen

topmadras

Essence har i deres sortiment også en Celsius topmadras, der egner sig særligt godt til dobbeltsengen. Hvis du leder efter en madras, som kan sikre dig og din sovemakker en behagelig beskyttelse mod kulde natten lang, så kan denne model altså være et godt valg. Det særlige Celsius-materiale minder lidt om memoryfoam på den måde, at det kan forme sig efter kroppen – for denne model i tandem. Celsius er dog et materiale, hvor der er sat særligt fokus på, at du kan få god kropskontakt med selve underlaget, hvor du sover – dette sikrer nemlig, at du bliver optimalt “pakket ind” til natten med dynen over dig. Det kunne nærmest godt minde lidt om, at du ligger inde i en iglo.

Udover Celsius-modellernes evne til at holde på varmen, er det også gode til at ventilere, så det ikke bliver for varmt. Der er tænkt over at udarbejde betrækket i et naturmateriale (bambus), som øger åndbarheden markant ved produktet. Ydermere er betrækket vaskbart, hvilket er en hjælp i husholdningen. Derudover er produktet som helhed øko-certificeret.

 

Vigtigste features ved Essence Celsius 180x200x10:

 • Model til dobbeltseng
 • Madraskerne i Celsius-materiale
 • Vaskbart betræk
 • Øko-certificeret
 • 180x200x10 cm

Moment Split – fugtafledende topmadras til elevationsseng

topmadras

Moment Split er en H-formet madras til elevationssengen, så enten dig eller din sovekammerat for eksempel kan sidde op og læse, mens den anden sover. Samtidigt er madrassen sammenfæstnet på midten, så der ikke er nogle sprækker i midten af sengen, hvilket mange foretrækker, da det gør underlaget mere stabilt. 

Moment split er fremstillet i naturligt latex, hvilket giver den mange positive egenskaber. For det første er latex kendt for at være glimrende til at aflede fugt. Dette gør, at Moment Split kan hjælpe med at modvirke svedeture m.m., når du går til køjs. Desuden er latex et meget spændstigt og solidt materiale, hvilket gør produktet godt til dig, der vægter en stabil soveplads med god rygstøtte natten lang. Materialet rejser sig nemt efter brug og lader sig ikke nedbryde af fugt m.m. over tid.

Betrækket på Moment Split kan tages af og vaskes, hvilket er en klar praktisk fordel for dig, der gerne vil holde din soveplads ren nu og i fremtiden. Alt i alt får du altså et pålideligt produkt, der er nemt at vedligeholde i hverdagen.

 

Vigtigste features ved Moment Split:

 • Split model til elevationssengen
 • Fremstillet i fugtafledende latex 
 • Betræk kan tages af og vaskes
 • Mål: 160x200x6 cm

Essence Lux – holdbar topmadras med åndbarhed og høj liggekomfort

topmadras

Essence Lux er et godt valg for dig, der leder efter en topmadras til din enkeltseng, som er lige så komfortabel, som den er holdbar – med andre ord er det en god investering for dig, der gerne vil have god værdi for pengene. Essence Lux formår bl.a. at være så holdbar, fordi den er fremstillet i solid naturligt latex. Dette materiale er kendt for at være blandt de mest holdbare inden for verdenen af topmadrasser. 

Latexkonstruktionen byder dog også på en høj grad af komfort, hvilket skyldes den særlige Talalay-behandling, som kernen får ved produktionen: Det udvider og afrunder cellestrukturen i latex-molekylerne, hvilket du kommer til at opleve som en latex-madras, der både er blød og spændstig.

Kernen er pakket ind i et åndbart 3D-betræk, hvis konstruktion godt kunne minde lidt om et par moderne løbesko: Der er kort sagt tænkt på at give dig størst mulig åndbarhed, samtidigt med, at du selvfølgelig kan holde varmen om natten. Apropos varme har du mulighed for at vende madrassen rundt til en vinter- eller sommerside, alt efter hvor meget varmeisolering, du har brug for.

 

Vigtigste features ved Essence Lux:

 • Talalay latex topmadras
 • Sommer- og vinterside
 • 3D-betræk øger åndbarheden
 • 80x200x10 cm

Diamant topmadras  – varmeafledende grafit til enkeltsengen

topmadras

Diamants topmadrasser har fået medvind pga. de mange fordele ved at kunne tilbyde os produkter i et unikt materiale. Deres sortiment af topmadrasser dækker heldigvis også dig, der ikke har nogen elevationsseng, men stadig godt kunne tænke dig at nyde godt af de mange fordele ved Diamant’s topmadrasser. 

Med i pakken får du en topmadras til den større enkeltseng, som har alle fordelene fra grafitmaterialet: Det giver fantastisk støtte til ryggen, sørger for at din krop opnår den rette temperatur hurtigere og er desuden meget varmeafledende. Alt dette kan potentielt forbedre din nattesøvn. Diamant sætter desuden høje standarder for byggekvaliteten af deres madrasser, hvilket er en tilbagevendende kommentar i div. forbrugertests.

En anden fordel ved Diamant’s madrasser er, at de er fremstillet af svanemærkede naturprodukter fra begyndelse til ende. Det er bl.a. brugen af naturprodukter, som hjælper produkterne med at opnå deres høje ventilationsevne mv. Samtidig kan et naturprodukt også ofte være løsningen for dig, der døjer med allergier og gerne vil tage bestik af dem, når du leder efter en ny topmadras til en god nattesøvn. 

 

Vigtigste features ved denne Diamant topmadras:

 • Madras til enkeltsengen
 • Kerne i Diamants grafit
 • Svanemærket
 • Mål: 120x200x6 cm

Latex Prestige – fyldig latex-komfort

topmadras

Latex Prestige tager på flere måder ideen om latex i topmadrasser skridtet videre. Latex er kendt for at være blandt de bedst materialer, når der kommer til at skabe god ventilation under din nattesøvn. Derudover tilbyder materialet en fast støtte til dine muskler og led, hvilket gør det lidt lettere at finde en god liggeposition. Ydermere er latex også ofte det rigtige valg for dig, som leder efter et allergivenligt underlag til dit sovemiljø.

Med sin tykkelse på hele 6 cm er kernen i Latex Prestige højere end de fleste latex-madrasser, som findes på markedet i dag. Med denne størrelse kan du forvente god støtte, høj åndbarhed og stor elasticitet, som kan siges at være udover det sædvanlige. Særligt den høje densitet i madrassen kan hjælpe dig med at få en bedre nattesøvn. En tyk topmadras fremstillet i dun lyder måske som en meget god ide på papiret, men det kan ende med at blive en lang nat, hvor man vender sig meget. Denne tykke topmadras i latex i latex finder et godt kompromis, da den både formår at være tyk og stabil. 

 

Vigtigste features ved Latex Prestige:

 • Ventilerende latex
 • Fyldigere end almindelige latex-madrasser
 • Allergivenlig
 • Svanemærket
 • Mål: 180x210x6 cm

Mayan Green – 100% organisk og miljøvenlig komfort

topmadras

Anmeldelserne af Mayan Green taler nærmest for sig selv. Der er tale om en sand topscorer med høje scores over hele linjen. Hele konceptet lyder også nærmest for godt til at være sandt: En miljøvenlig og organisk madras, som tilbyder dig fremragende komfort? Mayan Green kan på mange måder siges at være et succesfuldt resultat af at satse på fordelene ved at bruge naturlige materiale i en topmadras. I disse materialer er der nemlig mange nyttige egenskaber.

Den naturlige spændstighed og ventilationsevne i latex er kendt. Mayan har dog fremstillet en kerne med særligt høj densitet. Her skal densitet ikke forveksles med “hårdhed”. Der er snarere tale om en spændstig madras, som giver din ryg og andre led i kroppen bedre støtte og dermed potentielt en bedre nattesøvn. 

Alt dette fås i en pakke, som er certificeret til at være miljøvenlig på alle ledder og kanter. Dette både når det kommer til CO2-aftrykket, beskyttelsen af flora og fauna mv. Ydermere er madrassens naturlige profil venlig for dig, der er allergiker, men ikke vil give køb på komfort under din nattesøvn.

 

Vigtigste features ved Mayan Green:

 • 100% organisk latex
 • Høj densitet
 • Topscorer
 • Miljøvenlig
 • Mål: 180x200x6 cm

Mayan Pulse – SonoCore kerne med særlig smidighed

topmadras

Pulse er endnu en topmadras fra Mayan’s sortiment med ambition om at være det naturlige og naturvenlige valg. Du får i pakken en yderst spændstig topmadras fremstillet i en særlig latex-kerne fra gummitræer. Den naturlige latex hjælper både på ventilationen og rygstøtten mens du sover, og er derfor et godt valg for dig, der hverken kan lide svedeture om natten eller at vende dig konstant under de små timer. Særligt for Mayan Pulse er den såkaldte SonoCore-metode, der er blevet brugt til at fremstille madrassen. Her får madrassen en særligt ensartet, smidig og stærk overflade. Der kan altså siges at være tale om mere end en typisk latex-madras med dette produkt.  

Udover dette er der flere grunde til at sove med god samvittighed ved køb af dette produkt. Det er nemlig dekoreret med mange forskellige miljø-certifikater. Derudover er madrassen yderst allergivenlig med sit svanemærke og sine antibakterielle egenskaber. Samlet set får du altså et produkt, som giver dig en ualmindeligt god naturlig komfort, hvor du samtidigt kan stå inde for fremstillingen fra A til Å.

 

Vigtigste features ved Mayan Pulse:

 • Naturlig latex med SonoCore kerne
 • Fri for skadelige stoffer
 • Allergivenlig
 • Antibakteriel
 • Mål: 180x210x6 cm

Mayan Green Split – organisk H-split topmadras

topmadras

I Mayan’s sortiment finder du også modeller i den såkaldte H-split form, som er særligt velegnet til elevationssenge, hvor dig og din sidemakker gerne vil have, at topmadrassen så at sige mødes på midten. Med i pakken får I glæde af Mayan’s ambitiøse investering i at fremstille et godt naturprodukt, som bestemt ikke giver køb på komforten – og her taler anmeldelserne og testene i øvrigt for sig selv.

Denne model er fremstillet i 100% organisk latex, hvilket giver en topmadras, som både er komfortabel og varmelafledende samt giver god rygstøtte. Ydermere er selve betrækket ligefrem et naturprodukt: Fremstillet af en form for træfiber. Dette bidrager til madrassens funktionalitet ved at øge ventilationsevnen og holdbarheden af produktet. 

Green Split’s naturlige sammensætning er også en fordel for dig, der tilfældigvis er allergiker, men stadig godt kunne tænke dig en naturlig topmadras i højeste kvalitet. Mayan’s modeller er alle både venlige over for allergikere og personer med bevidsthed om at beskytte vores klima. Med et væld af certifikater inden for klima og allergivenlighed er du bestemt godt dækket ind her.

Vigtigste features ved Mayan Green Split:

 • H-Split topmadras
 • Organisk latex
 • CO2-neutral
 • Tencelbetræk i træfiber
 • Mål: 180x200x6 cm

Pulse by BN – ekstremt åndbar split model 

topmadras

Denne split model til din elevationsseng udmærker sig særligt ved at være ekstremt åndbar. Der er nemlig indbygget forskellige smarte metoder i fremstillingen af produktet, som gør at Pulse skiller sig ud fra mængden. Der bruges en form for højfrekvente varmebølger til at give latex-indmaden en regelmæssig og åndbar struktur. Dette giver en helt ny form for komfort, som du kan have glæde af. Oven i købet er denne måde at fremstille topmadrassen på særligt energivenlig i forhold til gængse metoder, hvor der bruges opvarmet vanddamp – der skal nemlig ikke bruges så meget energi. Hele konceptet kaldes Pulse Latex og lægger navn til dette glimrende produkt fra BN.

Udover den særlige latex får du flere andre nyttige features, hvis du vælger at investere i en Pulse. Betrækket er fremstillet i træfiber. At anvende naturprodukter til betrækket øger åndbarheden og holdbarheden af produktet. Derudover har topmadrassen ligefrem et slags “immunforsvar”: Materialerne er alle antibakterielle, hvilket gør at du kan trygt kan læne dig op ad denne topmadras i hverdagen, uden at der kommer uventede gæster på besøg.

 

Vigtigste features ved Pulse by BN:

 • Fremstillet i Pulse Latex
 • Ekstremt åndbar
 • Lavt energiaftryk
 • Antibakteriel
 • Mål: 160x200x6 cm

Temprakon Advance – vaskbar og temperaturregulerende

topmadras

Som navnet angiver, byder denne model på mere avanceret funktionalitet, end man kunne forvente fra topmadrasser – der er jo som bekendt ikke mange bevægelige dele i denne type produkter. Temprakon Advance udmærker sig særligt ved at være en temperaturregulerende topmadras. Madrassens 3D-betræk ventilerer aktivt og konstant. På denne måde bliver dit søvnmiljø ikke forstyrret af en alt for varm dyne på en sommernat eller lign. Temperaturreguleringen er ligefrem Space-certificeret, hvilket betyder, at materialet kan vedligeholde en behagelig temperatur natten lang. 

Selve indmaden i madrassen er ydermere fremstillet i latex, hvilket er endnu en hjælp til at holde en behagelig temperatur: Det er nemlig en af materialets mange fordele, når det kommer til topmadrasser. Oven i hatten så behøver du heller ikke engang at bekymre dig om produktets aftryk på miljøet, da dette også er en af fordelene ved latex.

Madrassen er også et udmærket bud til dig, der gerne vil holde dit soveplads ren og hygiejnisk året rundt. Temprakon Advance er nemlig komplet vaskbar, hvilket gør det nemt og bekvemt at vedligeholde dit produkt og give soveværelset den opfrisker, som du har i tankerne. 

 

Vigtigste features ved Temprakon Advance:

 • Temperaturregulerende latex-madras
 • Space-certificeret
 • Miljøvenlig
 • Vaskbar
 • Mål: 140x200x4 cm

Denne side er anmeldt af: Måns Henriksson 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar