Du husker måske vandsengens indtog i de danske hjem igennem 1970’erne, og hvis ikke, har du helt sikkert hørt historier fortalt om det. Siden da er den aldrig helt forsvundet ud af danskernes bevidsthed, og mange vælger da også stadig at have en seng af denne lækre type. Det er der flere forskellige grunde til. Først og fremmest er en vandseng utroligt dynamisk og komfortabel at ligge i sammenlignet med de fleste andre madrastyper. Udover det er vandsenge praktiske i forhold til rengøring, da de nemt kan tørres af med en fugtig klud, for eksempel hvis du har dyr med pels.

Overvejer du, om en vandseng måske er det rette for dig, kan du her blive klogere ved at se denne oversigt over en test af de to enestående vandsenge længere nede på denne liste. Her finder du de bedste vandsenge på markedet. Med et godt overblik over deres egenskaber og unikke fordel, står du bedre i din beslutningsproces – sådan vælger du den rigtige seng!

ProSleep by Akva – fantastisk vandseng i 180×210 centimeter

  • Hårdheden kan justeres efter dine behov
  • Tilpasser sig automatisk din krop
  • 100% ftalat-fri og Oek0-tex certificeret

Denne vandseng er udarbejdet med dig for øje, og du kan dermed regne med, at din komfort vil være i højsæde. Denne vandseng kan bestilles til at passe til præcis dine præferencer, hvad end de så måtte være. Det betyder i praksis, at du for eksempel kan vælge imellem to forskellige hårdheder – fast og mellem. Fordi denne seng er en dobbeltvandseng, er det desuden muligt at kombinere disse to hårdheder på kryds og på tværs. Således kan du for eksempel vælge at bestille kombinationen fast/fast, mellem/mellem eller måske fast/mellem, hvis dig og din partner har forskellige præferencer hvad angår liggekomfort.

Vandsengen tilpasses individuelt, så den er god til præcis dig og dine behov, og på den måde kan understøtte den bedst mulige nattesøvn. Listen over ting, der er individuelt tilpassede, gælder blandt andet dæmpningen, vandmængden inde i madrassen, samt temperaturen på vandet. Disse faktorer er med til at sikre, at sengen på bedst mulig vis sørger for at trykaflaste din krop, så du kan sove som på en sky.

God for dig på alle tænkelige måder

Vandsengen er god for dig på alle tænkelige måder. Med en vandmadras er liggekomforten nemlig i top, og heller ikke materialemæssigt er der noget at sætte en finger på ved denne model af vandseng. Den er nemlig udarbejdet af materialer i allerhøjeste kvalitet, primært d.et såkaldte laminerede premiumvinyl. Dette materiale er hundrede procent ftalat-frit, så du på den front aldrig behøver at bekymre dig for indvirkningen på din krop. Udover det har vandsengen et certifikat af standard nummer 100 ved det anerkendte mærke Oeko-Tex.

Udenpå dette højkvalitetsmateriale funder du et betræk i lækker kvalitet, som er med til at sikre velvære og en behageligt afsluttet overflade. Denne overflade er naturligvis både aftagelig og allergivenlig, så du ikke behøver bekymre dig om hverken sundhed eller praktikaliteter.

Mulighed for et væld af tilpasninger og indstillinger

Som det allerede er blevet gjort klart, kan denne vandseng tilpasser til dine og din partners behov den til mindste detalje. Ved I på forhånd, at I nok kommer til at ønske at prøve forskellige indstillinger af, har denne vandseng den fordel at have muligheden for levering med én eller to madrasser. Vælger I at få leveret blot én madras, må I finde kompromisvillighed og enighed frem, når I sammen skal indstille sengen på bedst mulig vis. Vælger I derimod at få den leveret med to individuelle madrasser, åbnes en verden af muligheder: Her er det nemlig muligt at indstille de forskellige dele hver for sig. Det kan for eksempel være, hvis du ønsker en anden hårdhed og temperatur end din partner. Det er smart, og sikrer, at I begge får den mest optimale og skræddersyede søvn præcis til jeres egne individuelle behov.

Men hvad gør så de forskellige justerbare aspekter? 

At blive forvirret over de mange forskellige indstillinger og muligheder er helt forståeligt og almindeligt. Det finder du dog nemt ud af med denne korte guide. Vælger du, at det skal justeres på dæmpningen, vil dette have effekt på vandbevægelserne, så de vil føles mere stille. Er du derfor ikke så vild med den gyngende oplevelse, man ofte forbinder med en vandseng, kan en god mængde af dæmpning være en god idé for dig. På den måde bliver det stadig muligt for dig at nyde godt af alt det gode ved denne vandseng uden at skulle føle dig søsyg. Det er alle de bedste egenskaber samlet i én løsning!

Hvad med miljøet og CO2-udledningen?

Vandsenge har fået lidt et ry for at være nogle rigtig store energislugere, hvorfor det kan opleves, at folk af og til ser en smule skævt til dem. Der er dog sket rigtig meget siden at de først vandt frem, og det er derfor i høj grad muligt at finde en god og energieffektiv vandseng: Denne fra Akva er bestemt et eksempel på det.

Varmesystemet, der sørger for at temperaturen altid er perfekt til at understøtte din søvn, lige meget hvilken årstid vi befinder os i, er således noget af det mest energieffektive, du finder på markedet. Endnu bedre bliver det i kraft af den indbyggede mulighed for automatisk dag- eller nattefrakobling, så der ikke bruges unødig energi, når du ikke bruger sengen.

Dansk kvalitet og smukt design 

Går du op i kvalitet, gode produktionsforhold, og et design med øje for detaljen, vil denne vandseng med al sandsynlighed være en fryd for dig at få fingrene i. Sengen er nemlig lavet af professionelle danske fagfolk af materialer produceret her i landet. Det er ikke blot lækkert, men også godt for både den danske industri og for miljøet, fordi det nedsætter transportomkostninger at have alting produceret i et småt geografisk område. Disse er dog ikke de eneste faktorer, der står bag den gennemførte danskhed: Allervigtigst er det nemlig, at materialerne er i allerhøjeste kvalitet, og at der virkelig er kælet for detaljerne.

Selve det udseendemæssige ved designet er ikke til at tage fejl af. Kompakt, minimalistisk og stramt design pryder denne vandseng, og den er således på alle måder et moderne eksempel på denne klassiske form for seng. I forhold til de designmæssige aspekter kan du selv vælge at sætte dit præg på nogle af tingene. Således er det blandt andet muligt at vælge imellem forskellige farver stof – lysegrå eller mørkegrå. Udover det kan du vælge at have en sengesokkel, der står solidt plantet i jorden, eller du kan vælge at tilkøbe ben for at opnå et mere luftigt og dynamisk look.

Andre ting, du kan vælge, hvorvidt du ønsker at tilkøbe til denne vandseng, er en sengegavl samt et tilhørende natbord, der vil matche i designet og give et gennemført look til soveværelset som helhed. Selv uden disse tilkøb kommer man dog ikke udenom, at sengen er utrolig skarp i sit udseende, og med garanti vil tilføre noget godt udseendemæssigt til det rum, den kommer til at stå i.

De svære beslutninger

Det kan være svært at beslutte sig for, hvilken type af seng, man bør købe, og specielt hvad angår vandsenge kan det føles som en ekstra stor beslutning. Det kan blandt andet både skyldes, at disse senge ikke længere er et specielt udbredt valg, og at det derfor kan være svært at vide, om det er det rette for en selv.

Vandsenge er, grundet deres mange fantastiske egenskaber, naturligvis i en mere pristung klasse end andre typer af senge, hvilket også kan være medvirkende til, at det kan føles som en ekstra stor beslutning. Det gælder dog om at mærke efter egne ønsker.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Hardside Vandmadras – til dig med en eksisterende 182×213 centimeter vandseng

Hardside Vandmadras

Er I glad for den eksisterende ramme til vandseng, som I har stående, men har I samtidigt brug for en ny madras? Så er der heldigvis gode muligheder for dette, og bestemt ingen grund til at købe en komplet vandseng inklusiv en ramme, når nu I i forvejen har en derhjemme.

Der kan være mange grunde til at få udskiftet sin vandmadras. En af disse grunde kan for eksempel være en øget energieffektivitet samt øget liggekomfort og indstillingsforbedring. Denne type af hardside vandmadras er god på alle disse punkter, og kan derfor vise sig at være en investering, du kan gå hen og blive glad for igennem mange år.

Få individualiteten tilbage i fokus

Med en madras som denne bliver det i høj grad muligt at bringe individualiteten i jeres parforhold tilbage i fokus. Det er nemlig en såkaldt todelt madras, som gør det muligt at tilpasse den individuelle komfort ned til mindste detalje. Mange har med deres gamle vandseng været vant til, at der blot var én stor fælles vandpose, men dette er ikke længere tilfældet med de nyere og mere moderne vandmadrasser.

Det kan være nemt at forledes til at tro, at en todelt madras vil føles kluntet og udynamisk, men heldigvis er dette på ingen måder tilfældet. Med den rette detalje i designet er det nemlig blevet opnået, at der i madrassen ingen mærkbar overgang eksisterer. Det åbner en helt ny verden op, fuld af muligheder for at opdage, præcis hvad I hver især har brug for af support og indstillinger af sengen.

Tilkøbes to forskellige varmelegemer, bliver det blandt andet muligt at have forskellige temperaturindstillinger reguleret efter jeres behov, så hver side af sengen vil føles forskellig. Udover det er det naturligvis muligt at påfylde vand i præcis den rette mængde til hver især at tilfredsstille jeres ønsker.

Komforten er skudt helt i top

De fleste senge er udformet med det formål at have den absolut mest optimale komfort, og denne vandsengsmadras er bestemt ingen undtagelse. Den har virkelig sørger for at kæle for detaljen og for at være orienteret imod den enkelte bruger. Det ses blandt andet i kraft af de mange individuelle indstillinger, som det er muligt at føre ud i livet, samt den gode teknologi, der står bag. Det er blandt andet med til at sikre en unik og enestående form for trykfordeling, der er med til at sikre en helt fænomenal komfort.

Madrassen kommer med mulighed for dobbelt massage, hvilket er en egenskab, man bestemt ikke bør undervurdere. Massagen kan indstilles på en række af forskellige måder, og fungerer ganske enkelt ved, at der efter behov skabes forskellige mønstre af rystelser i vandet. Ligesom de andre aspekter i denne vandmadras til vandseng kan det naturligvis indstilles individuelt i de forskellige sider af sengen.

Det kan være en perfekt mulighed for virkelig at kunne koble fra efter en lang og stressende arbejdsdag, eller til bare at give sig selv noget velfortjent velvære, når alting bliver for meget. At være opmærksom på sig selv og sin egen tilstand kan være rigtig sundt, og kræver faktisk ikke så meget at gøre noget ved. På den måde er det helt normalt at opleve, at man faktisk får en bedre og mere overskudsagtig hverdag, når blot man tager sig tid til at være god imod sig selv og sin krop.

Praktisk og nemt

Skal du være god imod dig selv, giver det bestemt også mening at investere i noget, der ikke kommer til at kræve uanede mængder af vedligehold. Heldigvis er denne vandmadras utroligt taknemmelig på den front, og har således et lækkert topmadrasbetræk, der uden problemer kan lynes af og nemt vaskes. Det er altså på alle måder en luksusudgave af en vandmadras, også i forhold til praktikaliteterne. Det er dermed ikke for ingenting, at produktnavnet for denne lækre madras har fået navnet ”BEDST”.

Også godkendt til babyer

Hvad end du har børn eller ej, kan det være en beroligende information at vide, at denne vandmadras også er godkendt til babyer. Det er sket ud fra en vurdering om, at den ikke indeholder nogen skadelige stoffer. Blandt andet er det ftalatfri vinyl, som madrassen består af, produceret i Danmark efter alle kunstens regler. Udover det lever selve vandmadrassen også op til det velkendte Oeko-Tex mærke af standard 100. Dette bevidner en madras, der ikke blot er god for liggekomforten, men også god på alle andre punkter, uden at have nogen skadelige bivirkninger.

FAQ

Er det godt for mig at sove i en vandseng?
Ja, det er generelt godt for dig og din krop at sove i en vandseng. Vandsengen kan nemlig give den sovende en følelse af wellness, såvel som at den kan være med til at forbedre potentielle muskelsmerter. Dermed kan en vandseng altså være rigtig god for din krop.
Kan der gå hul på en vandseng?
Der kan godt gå hul på vandsenge, men generelt skal der en hel del til, før det sker. Generelt siger man, at der ikke kan gå hul på en vandseng, hvis du bruger dem på normal vis. Dog bør du undgå at opbevare skarpe genstande i sengen.
Hvor ofte skal jeg skifte vandet i en vandseng?
Du skal faktisk slet ikke skifte vandet i din vandseng. Du kan nemlig have det samme vand i vandsengen igennem hele dens levetid, hvis du blot husker at tilføje algedræber til vandet én gang om året. Dermed er det altså ikke hårdt for din vandregning at have en vandseng.
Hvor lang tid holder en vandseng?
Hvor lang tid din vandseng holder afhænger selvfølgelig af, hvilken kvalitet den er i. Dog har vandsenge generelt en rigtig lang holdbarhed, så du kan regne med et sted mellem 10 og 20 år. Det er en god investering, som du kan få glæde af mange år ud i fremtiden.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar