Hvis du har en lille ny på vej, er det vigtigt at have en god soveplads klar. Her det optimalt at finde en god vugge, som skaber det perfekte underlag for en tryg og god søvn. Det er enormt vigtigt, at den lille får sovet godt igennem, og derfor betyder sovepladsen også rigtig meget. Selv hvis vuggen ikke bruges til nattesøvn, er den brugbar i løbet af dagen, når din baby skal have et behageligt sted at ligge og hygge. 

Det kan være svært at finde den helt rigtige vugge, hvis du ikke har meget viden omkring det. I denne artikel er der derfor lavet en test af de bedste 11 vugger, der kan findes på markedet, så du har en god guide at følge. Her finder du de bedste vugger til din baby.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Leander vugge

Leander vugge

Egenskaber: 

 • Hængevugge med krog
 • Koldskumsmadras inkluderet
 • Gode bevægelser
 • Stimulation af motorik og balance 
 • Smuk grå farve 

Dette er en hængevugge, hvor der følger en krog med, så du kan hænge den, hvor det bedst passer i jeres hjem. Du kan også flytte rundt på vuggen, hvis du for eksempel skal have den fra soveværelset til stuen. Det gør det let for dig at tage vuggen med dig, så din baby altid har en god liggeplads, lige meget hvor i hjemmet I befinder jer. 

Der følger en koldskumsmadras med, som skaber det perfekte liggeunderlag for din lille baby. Vuggen kan være med til at stimulere motorik og balance hos barnet, hvilket er en stor fordel hos en nyfødt. Desuden kommer den i en smuk mørkegrå farve, som passer ind i de fleste hjem. 

Skab trygge bevægelser

Dette er en vugge, som skaber nogle særligt rolige og trygge bevægelser for din baby. Det er bevægelser, som minder om dem, der var i mors mave, og derfor skaber en stor tryghed hos barnet. 

Desuden formår vuggen også at stimulere barnets evne til at bevæge sig og udvikle en god motorik og balance. Det behøver ikke være dig, som skaber svingningerne i vuggen, da barnet selv kan være en del af dette. Det er blandt andet en af de ting, som er med til at øge dit barns bevidsthed om egen krop og bevægelser. 

Ophæng

Når du skal hænge din vugge op, findes der flere muligheder. Den kan både hænges op på et stativ, som du kan tilkøbe ved siden af eller du kan hænge den op i en loftkrog. Hvis du vælger et stativ, kan vuggen let flyttes rundt fra rum til rum, så du altid kan tage den med dig, lige meget hvor i huset du og baby er. Ellers kan du investere i flere loftskroge, så du kan flytte den fra en krog til en anden uden et stativ. 

Betræk der kan vaskes

En af de helt store fordele ved denne vugge er, at der følger vaskbart betræk med. Vuggens stof og madras er lavet af bomuld, hvilket betyder, at det kan vaskes på op til 60 grader celsius uden brug af blegemiddel. Herefter skal det lufttørres, da det ikke tåler at komme i tørretumbleren.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Himmel til leandervugge

Himmel til leandervugge

Egenskaber: 

 • Æstetisk udseende til vuggen 
 • Polyester og bomuld 
 • Vaskbart. Tåler ikke tørretumbler 

Det er ikke kun en vugge i sig selv, som kan gøre en stor forskel for dit barns velvære og behag. Der findes også tilbehør, som kan tage vuggen til et helt nyt niveau. Dette er en himmel, som du kan bruge til den førnævnte Leander vuggemodel. 

En himmel kan skabe en øget tryghed for den lille, når han/hun ligger i vuggen. Den omfavner vuggen, så der bliver skabt en tryg lille hule i vuggen. Det er en rigtig god måde at skabe øget komfort for din baby, når han/hun ligger i vuggen og hygger.

Æstetisk look 

Det er ikke kun en himmel, som skaber øget tryghed og komfort for din baby i vuggen men også en smuk og æstetisk tilføje. Denne himmel har en let rosa farve, som let kan kombineres med andre farver i enten din stue eller soveværelset. Det er et smukt og glansfuldt stof, som skaber en drømmende og yndig effekt over vuggen. 

Det er oplagt at kombinere den rosa himmel med en hvid Leander vugge, hvor farverne spiller særligt godt sammen. Du kan også vælge farven ud fra kønnet af din baby. Har du en lille pige, er det oplagt at vælge en himmel i rosa, mens du kan få andre farver, som passer bedre til en dreng. Det er helt op til dig, hvilke farver du foretrækker til din babys vugge, og derfor findes denne himmel også i et hav af forskellige farver. 

Den kan vaskes

Denne himmel er lavet af polyester og bomuld, som du sagtens kan smide i vaskemaskinen. På den måde kan du sørge for, at himlen over din babys vugge altid er frisk og ren. Det er dog ikke en god idé at smide den i tørretumbleren, da dette kan skade stoffet. Du bør derfor lufttørre den, når den har været til vask.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Linea by Leander side by side seng

Linea by Leander side by side seng

Egenskaber: 

 • Lille seng med hjul 
 • Flyttes fra rum til rum 
 • Kobling til voksenseng 
 • Madras og sengerand medfølger 
 • Vaskbar madras og sengerand 

Dette er en lille seng, som din baby kan bruge, når han/hun skal have en tryg og god nattesøvn. Den kan kobles til din egen seng, hvilket betyder, at du kan skabe både tryghed og nærhed med din baby under nattesøvnen. Skulle han/hun bliver urolig, er du ikke mere end en håndsrækning fra barnet. Du kan hurtigt og let genoprette trygheden hos din baby i urolige tider og nætter. 

Kobling til din seng 

En af de smarte funktioner ved denne babyseng, er at den kan kobles til jeres egen voksenseng. Dette kaldes en side by side funktion, som hurtigt giver dig adgang til dit barn under urolige tider. En baby sover mange timer i døgnet, og derfor hænder det også ofte, at han/hun vågner om natten. I disse tider, er det vigtigt, at I kan komme hurtigt til barnet. Her er en Side by side funktion optimal. 

Det er let at koble sengen til siden af jeres voksen seng. Der følger to korte stropper med, når du køber sengen. Disse bruges til at spænde rammen på din egen seng, hvorfra babysengen kan klikkes fast. Hvis I som forældre har en seng uden ramme, er det muligt at tilkøbe to lange stropper, som kan i stedet kan spændes rundt om jeres boksmadras. 

Det er muligt at justere højden på kassen af babysengen, så I kan få den til at passe til jeres egen seng. Der kommer altså ikke til at være nogle ujævnheder i højde og komfort, når babysengen kobles til jeres. 

Den side af babysengen, som vender ind mod jeres seng, er lavet af mesh-materiale, som let kan klikkes ned på sengen med en slide-down åbning. På den måde har du hurtigt og let adgang til din baby, uden at du først behøver tænde lys eller bruge tid på noget andet. 

Fritstående seng

Det er ikke altid nødvendigt at koble babysengen til jeres egen. Om dagen kan det for eksempel være en fordel at kunne tage den med ned i stuen eller andre rum i huset. Derfor er det en stor fordel, at denne seng også fungerer som fritstående. Den har et sæt hjul på de to forreste ben, hvilket gør den ekstra let at flytte rundt på.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Roba vugge, Adam & Uglen

Roba vugge, Adam & Uglen

Egenskaber: 

 • Madras, senge rand, sengetøj og himmel inkluderet 
 • Hjul med bremse
 • Vuggefunktion 
 • Æstetisk udseende 

Denne vugge er et godt valg til din baby, hvis du ønsker en smuk vugge, som kan skabe trygge og behagelige bevægelser for din baby. Du kan tage vuggen med dig, hvor end du er i huset, så du altid har din baby i nærheden. Der er hjul på alle sengebenene, hvor du selv kan slå en bremse til og fra. Du kan let slå bremsen fra, hvis du gerne vil køre vuggen med ind i et andet rum i huset. 

Æstetisk udseende 

Dette er en vugge, som har et særligt æstetisk udseende. Den har en smuk og klassisk form, og kan fås i flere forskellige farver. Det er altså let at finde en farve, som passer godt ind i din indretning i enten stuen eller soveværelset. Med det smukke design, er det let at lade vuggen stå fremme, når der er gæster uden at føle at hele hjemmet er præget af børneting, som ikke klæder indretningen. 

Den skaber et smukt og æstetisk udtryk i hjemmet, som du stolt kan vise frem til dine besøgende uden at føle at hjemmet flyder i legetøj og skrigefarver. 

Vuggefunktion

Ved denne vugge, er det dig som forældre, der skal styre vuggefunktionen. Du kan derfor let skabe bevægelser i vuggen, når din baby er urolig og har brug for nogle trygge og behagelige bevægelser. Det er også let at stoppe funktionen igen og sætte en bremser for den, så den ikke vugger af sig selv. Det er altså helt op til dig at vurdere, hvornår der skal skabes bevægelser i vuggen. 

Tilbehør inkluderet 

En af de helt store fordele ved denne vugge er, at du får rigtig meget tilbehør inkluderet, når du køber den. Du får blandt andet en himmel, en madras, en sengerand og sengetøj med. Du behøver derfor ikke bruge en masse penge på at købe al tilbehøret ved siden af.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Baby trold krybbe

Baby trold krybbe

Egenskaber: 

 • Behagelig liggeplads for baby 
 • Side som kan sænkes eller fjernes 
 • Skaber nærhed og tryghed
 • Madrasmål til 40 x 80 cm 
 • Kan bruges som bænk 

Dette er en krybbe, som skaber stor tryghed og nærvær mellem dig selv og dit barn. Det er en super praktisk krybbe, hvor du kan fjerne eller sænke siden, så der er hurtig adgang til den lille. Det betyder også, at du kan stille krybben ved siden af jeres voksenseng, så baby er tæt på hele tiden, og der er hurtig adgang, hvis der opstår uroligheder i løbet af natten. Det skaber generelt en følelse af nærhed for både baby og forældre, når krybben står tæt op ad sengen. 

Sådan kobles den til voksensengen 

Hvis krybben skal hen og stå ved siden af voksensengen, er det let at sætte den til, så den passer i både højde og størrelse. Der er 8 forskellige højdeniveauer, som gør det muligt at justere den efter jeres seng. På den måde kan du sørge for, at den passer perfekt i højden og derved skabe så meget nærhed, som overhovedet muligt. 

Det er også let at flytte baby frem og tilbage fra den lille krybbe og sengen ved at tage siden af eller sænke den. Det kan for eksempel være meget praktisk, hvis du skal amme ham/hende. Der følger et metalstykke med, som skal bruges til at tilkoble krybben til sengen, så den sidder godt fast. Dette er let og hurtigt at gøre. 

Krybben kan bruges som bænk 

En af de smarte funktioner, som følger med ved denne krybbe, er, at den kan bruges som bænk. Du skal blot fjerne siden af krybben, når barnet ikke sover i den og herfra kan den bruges som en hyggelig børnebænk. Det kan for eksempel være oplagt at have den stående som en bænk om dagen inde på børneværelset, og ændre den til en krybbe om natten, når barnet skal sove.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hoppekids vugge

Hoppekids vugge

Egenskaber: 

 • 40 x 80 cm 
 • FSC-certificeret træ
 • Miljøvenlig vandbaseret lak 
 • Ombygning til bænk 
 • Let at flytte rundt på 

Denne lille vugge er den perfekte sove- og liggeplads for din lille nyfødte. Den har en passende lille størrelse, som giver en god tryghed, fordi baby er vant til lidt plads i mors mave. Det er derfor oplagt med en lille vugge, hvor baby kan føle sig hjemme og godt tilpas. 

Vuggen har et smukt og klassisk look. Den er bygget af FSC-certificeret træ og lakeret med en miljøvenlig og vandbaseret lak. Du kan altså stole på, at din baby kommer til at ligge i sunde og gode omgivelser uden nogle ubehagelige og skadelige kemikalier. 

På grund af den lille og lette størrelse på vuggen, er den let at flytte rundt på. Du kan derfor let tage den med fra soveværelset til stuen i løbet af dagen. På den måde har din baby altid en god liggeplads i nærheden af dig. 

Byg vuggen om til en bænk

En super smart feature ved netop denne vugge er, at du let kan ombygge den til en bænk. Det kan for eksempel være, at den ikke skal bruges i løbet af dagen. Her kan det være smart at lave en lille børnebænk, som kan stå inde på børneværelset eller ude i stuen. 

Det er en rigtig god løsning at ombygge vuggen, når den ikke længere kan bruges som soveplads. Det vil sige, at når barnet er blevet for stor til vuggen, kan han/hun få en lille bænk i stedet. Skulle der komme en lillesøster eller lillebror, er det også let at bygge bænken tilbage til en vugge igen. 

Kemikaliefri vugge

En af de helt store fordele ved denne vugge er, at den er helt fri fra kemikalier. Selve materialet til bygningen af vuggen er lavet af FSC-certificeret træ, mens lakken er miljøvenlig og vandbaseret. Det betyder, at din baby kommer til at ligge i trygge og sunde omgivelser, hvor der ikke er nogle skadelige stoffer i nærheden. De fleste bekymrer sig meget om at holde baby fra unaturlige og farlige kemikalier. Derfor er det en stor fordel, at der ikke er brugt giftige kemikalier, da det gør, at du kan føle dig tryg ved at bruge netop dette produkt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

My Baby Room Plus Side by Side babyseng

My Baby Room Plus Side by Side babyseng

Egenskaber: 

 • 39 x 84 cm 
 • Sænkbar side 
 • 6 højdeindstillinger 
 • Låsbare hjul 
 • Stilrent og flot design 
 • Ombygges til bænk 

Denne babyseng skaber den perfekte soveplads for din lille nyfødte. Den er bygget, så den let kan placeres ved siden af forældrenes seng. På den måde er I aldrig i lang væk, hvis der opstår uroligheder i løbet af natten. Der er endda en sænkbar side, så det er let og hurtigt at få hånden ind til den lille, hvis der er problemer. 

Det er også let at flytte rundt på sengen, fordi der følger låsbare hjul med. På den måde kan du altid have baby i nærheden af dig. Skal du lave noget i stuen eller køkkenet, kan du blot rulle sengen med, så din baby altid har en god liggeplads. 

6 højdeindstillinger 

En meget smart feature ved denne babyseng er, at den kan sættes op ad voksensengen, så forældrene altid har hurtig og let adgang til baby. Det skaber en god kontakt og tryghed, fordi der altid er et tæt nærvær mellem barn og forældre. 

Der findes 6 forskellige højdeindstillinger på sengen, så I let kan indstille højden, så den passer til jeres seng. På den måde kommer der ikke til at være ujævnheder i højden af babysengen og voksensengen. 

Byg den om til en bænk 

Når baby er blevet for stor til at bruge babysengen til at sove i, kan den let og hurtigt bygges om til en børnebænk. Dette skyldes, at der er en sænkbar side, som blot kan fjernes helt. Herefter står der en sød lille børnebænk tilbage, som blandt andet kan bruges inden på et børneværelse eller i stuen. 

Hvis der kommer mindre søskende senere hen, er det enormt let at påsætte den manglende side på bænken, så den igen fungerer som en babyseng. Du får altså rigtig meget brugsværdi ved at investere i en babyseng, som kan laves om til en bænk og bruges på flere forskellige måder.

Baby Dan Sofie vugge

Baby Dan Sofie vugge

Egenskaber: 

 • 74 x 84 x 40 cm 
 • Smukt og klassisk design 
 • Himmelpind inkluderet 
 • Svingfunktion 
 • Hvidlakeret bøgetræ

Dette er en smuk lille vugge, som skaber den perfekte soveplads for din lille baby. Den har en god lille størrelse, hvor barnet kan føle sig tryg og godt tilpas ligesom inde i mors mave. Der følger en smuk himmelpind med himmel med, som er med til at skabe et klassisk og romantisk look. 

Der er naturligvis en smart svingfunktion i vuggen, som kan styres af mor eller far. Det er altså op til jer, hvornår det er passende med nogle rolige og behagelige bevægelser for baby. Det er let at slå funktionen til og fra, så vuggen ikke svinger videre, når det ikke er jer, som styrer det. 

Let at flytte rundt på 

Denne vugge har en fin lille størrelse. Det betyder, at den er særdeles let at flytte rundt på. Det er en stor fordel, da du som mor eller far ofte bliver nødt til at flytte dig til forskellige rum i huset i løbet af dagen. Du kan for eksempel let flytte vuggen med fra soveværelset til stuen, så du kan få lavet nogle af dagens mål, samtidig med at have din baby i nærheden. Det skaber en rigtig god tryghed og nærhed mellem barn og forælder. Desuden betyder det, at dit barn altid har en god liggeplads lige meget, hvor i huset, I befinder jer. 

Smukt og klassisk design 

En af de helt store fordele ved denne vugge er det smukke og klassiske design. Det betyder blandt andet, at den let kan stå fremme i stuen, når der kommer gæster forbi. 

Når der kommer et barn ind i billedet, kan det hurtigt sætte en knap så klædeligt præg på indretningen. Dette er ikke tilfældet med denne vugge, som faktisk kan sætte et smukt og unikt præg på indretningen. Du kan altså få det bedste af begge verdener, hvor du ikke skal skjule dine babyting eller føle, at dit hjem bliver overtaget af meget farverigt og prangende børneinteriør

FlexiCrib

FlexiCrib

Egenskaber: 

 • Alder 0 til 5 år 
 • Loftophæng 
 • Let regulering af ophæng 
 • Nem og flytbar
 • Kombineret vugge og barneseng 
 • Inkluderet: madrasser, ophæng, taske til opbevaring, 
 • CE godkendt
 • Vaskbart materiale 

Dette er en super smart og fleksibel vugge, som kan bruges af børn fra en alder af 0 til 5 år. Dette skyldes, at den kan foldes ud fra en mindre babyvugge til en lidt større barneseng. Du får altså rigtig meget brugsværdi ud af købet af en sådan vugge, fordi den kan bruges i så mange år frem. En baby vokser meget hurtigt, og derfor bruges der normalt mange penge på at skifte senge ud, fordi barnet hurtigt bliver for stor. Det slipper du for med denne seng, som kan bruges i mange år. 

Vuggen kan let hænges op ved hjælp af et ophæng og regulerbart reb, som følger med. Du kan for eksempel hænge den op ved siden af jeres voksenseng. På den måde har I baby i nærheden uden at skulle opgive plads i jeres egen seng. Det er muligt at regulere længden på rebet til ophæng, så vuggen kan passe i højden med voksensengen. 

Tilbehør inkluderet

Du får i forvejen meget for pengene ved at investere i denne vugge, fordi den kan bruges i mange år frem af dit barn. Det er dog ikke engang alt, du får givet. Der er nemlig en hel del tilbehør, som er inkluderet i købet. Du slipper derfor for at bruge en masse ekstra penge på at købe tilbehør ved siden af. 

Du får blandt andet madrasser med, som både kan bruges til den lille vugge og den lidt større udfoldede udgave af en barneseng. Derudover følger der ophæng og reb med, så du let kan hænge vuggen op. Der følger også en taske med, hvor du kan pakke vuggen ned, hvis du skal have den med på ferie eller tur. Der er altså en hel del ekstra tilbehør, som du ikke skal købe separat, og som kan gøre dit liv lidt nemmere. 

Vaskbart materiale

Vuggen er CE-godkendt og lavet af et materiale, som du sagtens kan vaske i vaskemaskinen. Du kan vaske den på op til 60 grader celsius. Det frarådes dog at smide den i tørretumbleren. Du skal derfor lufttørre den efter, den har været igennem en vask.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kids Concept vugge

Kids Concept vugge

Egenskaber: 

 • 52 x 100 cm 
 • Bambus og vandbaseret lak 
 • Flot og minimalistisk design 
 • Smart gyngemekanisme med lås 
 • Let at flytte rundt på 

Dette er en smart vugge med en smukt og minimalistisk design. Den har en flot naturfarve, som passer godt ind i de fleste moderne og skandinavisk indrettede hjem. Det er altså en vugge, som du stolt kan have stående i stuen og vise frem til gæsterne. Hjemmet kan hurtigt blive overtaget af farverige og prangende børneting, når der kommer en lille nyfødt. Det behøver dog ikke være tilfældet, og med denne vugge, kan du sagtens have den stående fremme og vise folk, at du ikke er bange for at lade dine børneting stå fremme uden, at det påvirker indretningen negativt. 

Vuggen er lavet af bambus og vandbaseret lak, hvilket skaber en smukt og naturligt udtryk. Desuden er den fri for farlige kemikalier, så din baby altid kan sove trygt og godt i den. 

Smart gyngemekaniske

Vuggen er opbygget således, at den står fast og stabilt på fire sengeben, mens selve vuggen er tilsat en gyngemekanisme. På den måde skal du ikke være nervøs for, at vuggen vælter, samtidig med at du har mulighed for at sætte gyngefunktionen i gang, så du kan skabe beroligende bevægelser for din baby. 

Der er naturligvis en lås på gyngemekanismen, så den ikke gynger løs hele tiden. Du har derfor kontrollen over, hvornår det er passende med bevægelser i vuggen, og hvornår den skal stå stille. 

Kompakt og flytbar størrelse

Fordi det er en relativt lille og kompakt vugge, kan du let flytte rundt på den. Det er oplagt at have den stående inde ved voksensengen om natten, når I alle sover. Om dagen kan du derimod let tage vuggen med ud i stuen eller andre rum i hjemmet. På den måde har din baby altid en god liggeplads i nærheden af dig. Det er en god måde at skabe nærvær og tryghed mellem jer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Amazonas LooL baby vugge

Amazonas LooL baby vugge

Egenskaber: 

 • 70 x 45 cm 
 • Madras inkluderet
 • Vejer 6 kg 
 • Net til udsyn for baby
 • Stropper til ophæng i loft eller på stativ

Dette er en smart lille vugge, som let kan flyttes rundt fra rum til rum. Den har en god lille størrelse, som kan minde baby om livet inde i mors mave. De blide bevægelser fra vuggen er med til at skabe den vuggende fornemmelse, der findes inde i mors mave. Desuden stimulerer det din babys motoriske udvikling i en meget tidlig alder. 

Let ophæng

Der følger stropper med til vuggen, så du let kan hænge den op i loftet eller på et tilkøbt stativ. Det er helt op til dig, hvor du vil have vuggen hængende. Du kan for eksempel have en loftkrog inde i soveværelset ved siden af voksensengen, så baby er lige i nærheden, hvis der opstår uroligheder i løbet af natten. Stativet kan du bruge inde i stuen, når du skal have vuggen med om dagen. På den måde kan baby altid ligge og slappe af i sin vugge, selv når I befinder jer i andre rum i huset end soveværelset.  

Desuden vejer vuggen kun 6 kg, hvilket gør den enormt let at fragte rundt i huset. Du kan hurtigt og let flytte den fra et rum til et andet. 

Net i siden 

En smart feature ved denne vugge er, at der er et net i siden af vuggen. Dette skaber flere fordele for din babys velbefindende. 

Som en ting, er det er god måde at skabe udsyn for baby på. Han/hun får muligheden for at følge med i, hvad der sker rundt omkring. 

En anden fordel er, at det giver godt luftomløb inde i vuggen. Der er derfor altid godt med luft nede i vuggen, hvor den lille ligger trygt og godt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Læs også vores artikel om: Guide til at vælge den rigtige juniorseng

Se også Bedste slyngevugger skrevet af barnetsunivers.dk.

Denne side er anmeldt af: Laurits H. Clausen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar