Står du og skal have købt en ny sovesofa med chaiselong, gælder det om at holde tungen lige i munden. Der er nemlig mange forskellige modeller at vælger imellem, der hver især har deres egne specifikke fordele. Ønsker du en guide til bedre at komme igennem med det rette valg, er heldet med dig, da du her finder en oversigt over test af de bedste typer af sovesofa med chaiselong på markedet. Sådan vælger du den rigtige sovesofa: Nemlig med godt indblik i en del af de forskellige typer og modeller.

Sådan vurderer og udvælger vi sovesofaer

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære sovesofaer og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af sovesofaer til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste sovesofaer.

Hos bedzzz.dk vurderer vi sovesofaerne på parametre som:

  • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
  • Sovesofaernes egenskaber og specifikationer
  • Forhandlerens garantier, service og omdømme
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
  • Eventuelle officielle tests af sovesofaer

Disse parametre bliver sammenstillet med pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Marino Chaiselongsofa – vendbar og super praktisk

  • Meget sovesofa for pengene
  • Træben i høj kvalitet
  • Æstetisk sofa i slidstærkt polyester

 

Marino Chaiselongsofa

Denne smukke og æstetiske sofa er en klassiker, der vil passe ind i stort set ethvert hjem. Selve denne sovesofa med chaiselong er ikke blot super flot i sit design, men også praktisk, så du ikke behøver bekymre dig unødigt meget om hverken vedligehold eller dens indretningsmæssige muligheder i dit hjem. Det vedligeholdelsesvenlige aspekt er blandt andet opnået i kraft af sofaens slidstærke stofbetræk samt de massive træben, der ikke bliver trætte eller slidte over tid. Chaiselongen er nem at flytte rundt på, og er desuden vendbar, således at den enten kan være højre- eller venstrevendt alt efter dit hjem og dine præferencer.

Sofaen passer med sit slidstærke polyester og tidløse design ind i de fleste hjem, hvad end det er studieboligen, gæsteværelset eller dagligstuen. Du kan således også bruge den i mange forskellige typer af indretning, da dette møbel kan komplimentere en lang række af forskellige stilmæssige udtryk. Oven i det har den en god kombination af fasthed og eftergivende blødhed, der gør den perfekt til både at sidde på eller sove i – lige meget hvem du er.

Sacramento Chaiselong Sovesofa – god og alsidig soveplads

Sacramento Chaiselong Sovesofa

Denne flotte sovesofa i stilrent blokdesign er god til langt de fleste formål, om så det er til gæsteværelset, stuen eller studieboligen. Sofaen er god og fast i det, og kan med garanti hjælpe enten dig eller dine gæster til en lækker søvn, man ellers sjældent forbinder med denne type af konvertibel seng.

Er du glad for alsidighed og mange muligheder, er denne sovesofa med chaiselong muligvis et godt match for dig. I udslået tilstand måler sovesofaen nemlig 195 centimeter i længden og 140 centimeter i bredden. Dette er en perfekt mellemstørrelse hvad senge angår, som derfor gør, at du kan vælge at sove enten én person eller sammen med en anden – uden at nogen af disse muligheder vil føles ukomfortable. Der er altså hverken for lidt eller for meget plads, når man forholder sig til de fleste menneskers gennemsnitlige behov.

Sofaen er god til prisen, og du får et rigtigt solidt møbel for pengene. Blandt andet er stoffet lavet af et slidstærkt materiale, og udover det kan du ligesom med den førnævnte sovesofa med chaiselong udnytte kvadratmeterne i dit hjem optimalt i kraft af det fine opbevaringsrum. Gennemgående får du derfor rigtig meget møbel for pengene, også uden at det betyder, at du skal gå på kompromis med hverken funktionalitet eller udseende. Kan du lide det lidt ”blokkede” look, er denne sovesofa garanteret noget for dig.

Innovation Living, Bragi Sovesofa m/chaise Lys Grå – Luksusmodel i dansk design

  • Dansk design af Emil Højfeldt og Per Weiss
  • Håndlavet madras
  • 12 cm posefjedre som sikrer høj komfort

 

Innovation Living, Bragi Sovesofa m/chaise Lys Grå – Luksusmodel i dansk design

Denne sovesofa er til dig, der nægter at gå på kvalitetskompromis. Til dig der både er stil- og funktionsbevidst. Til dig der helst byder overnattende gæster det allerbedste. Bragi Sovesofa er ikke ligefrem billig. Men dét er heller ikke meningen med modellen. Meningen er, at du får en sovesofa, som du kan nyde godt af både nu og på lang sigt. Der er jo ikke ligefrem nogen god grund til at købe et møbel, som du efter seks måneders brug lige så godt kan kassere. Bragi Sovesofa har både et lækkert design og en glimrende holdbarhed. Dette er måske hovedårsagen til, at modellen hitter blandt forbrugerne på unoliving.com

Bragi Sovesofa er produceret af det danske designhus Innovation Living. Koncernen har siden 1989 særligt beskæftiget sig med multifunktionelle møbler, og af mange betragtes de i dag som en udpræget specialist inden for sofasenge. Vælger du Bragi Sovesofa, vil du begynde at kunne forstå, hvor Innovation Livings mere end solide ry kommer fra.
Bragi Sovesofa måler 238 x 181 x 238 cm. Den har en siddehøjde på 38 cm, og der er 19 cm. fra gulv til metalramme. Modellen er tegnet i et samarbejde mellem designerne Emil Højfeldt og Per Weiss, og madrassen er håndlavet. Både ben og ramme er fremstillet af matlakeret og sort metal, og sofaens madras er udstyret med 12 cm. posefjedre, som sikrer fremragende komfort, når du bruger møblet. 

Bragi Sovesofa har et klassisk, lysegråt design. Den er desuden forsynet med en højrevendt chaiselong, som gør, at du nemt kan bruge den som både sovesofa og afslapningsstation. Sofaens hovedfunktion vil selvfølgelig altid afhænge af dig. Men investerer du i Bragi Sovesofa, kan du vide dig sikker på, at du får masser af mulige funktioner for de penge, du giver ud. 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Ascoli Lounge Sofa – tilbagelænet og afslappende

  • Lækkert loungedesign som passer ind i de fleste hjem
  • Tykke puder og ryglån sikrer høj siddekomfort
  • 365 dages returpolitik hos Unoliving
Ascoli Lounge Sofa

Som navnet indikerer, er denne sofa en såkaldt lounge-udgave. Med det sagt er den således indbegrebet af den tilbagelænede og afslappede livsstil. Dermed ikke sagt, at hele dit liv behøver at være bygget op omkring de principper, men med en sofa som denne opnår du bestemt et redskab til at kunne koble helt fra, når omstændighederne er til det: Måske efter en lang arbejdsdag, eller efter en presset uge med alverdens pligter og gøremål. Med en sofa som denne får du den helt rigtige tiltning af kroppen, mens du kan smække benene op uden dårlig samvittighed.

Sofaen består af klassiske materialer såsom metal, polyester og træ, og der er derfor ikke en finger at sætte på det designmæssige aspekt. Vil du gerne have et udseendemæssigt let møbel til din stue, er denne sofa derfor også et godt bud. Blandt andet opnår sofaen denne lethed i kraft af de små og tynde ben, der gør møblet mindre tungt at se på, men som på samme tid udfylder deres rolle om et robust og holdbart fundament.

Udseendemæssigt er dette en sofa, der ikke gør nogen noget, og som kan passe ind i en lang række af forskellige hjem.

MONZA Chaiselong Sovesofa Højrevendt OUTLET Fredericia

MONZA Chaiselong Sovesofa Højrevendt OUTLET Fredericia – Stor sovesofa med siddepuder i højelastisk skum

Hvis du er en prisbevidst indkøber, er dette sandsynligvis sovesofaen for dig. Monza Chaiselong findes ofte på tilbud, men dette betyder langt fra, at du med dette møbel kommer til at gå på kompromis med kvaliteten. Sofaen er blandt de mest populære modeller på xl-mobler.dk, og dét er der en lang række gode grunde til. 

Monza er en italiensk kollektion, som særligt er karakteriseret ved kombinationen mellem det lettere bombastiske og det udpræget elegante. Monza-serien omfatter blandt andet møbler til spisestuen, soveværelset og gæsteværelset, og samtlige designs har evnen til både at tilføje volume og stilistisk særpræg til hjemmet. Monza Chaiselong er bestemt ingen undtagelse. 

Sovesofaen måler 368 x 282 x 191 cm., og dens udslåede liggemål er 296 x 123 cm. Sofaen har som udgangspunkt chaiselong i venstre side, men den kan også leveres spejlvendt. Dette giver dig mulighed for at tilpasse sofaen specifikt til dit hjem og din boligindretning. 

Modellen findes både med tekstillæder og stof, og den har et fint farvetema, der kombinerer forskellige nuancer af grå. Chaiselongen er forsynet med en opbevaringsboks, og dermed har du mulighed for for eksempel at opbevare dit lager af gæstesengetøj sammen med selve møblet. Hvis du tit har overnattende gæster, oplever du måske, at du af og til bruger lidt for meget tid på at finde sengetøj, puder og dyner frem. Monza Chaiselong eliminerer dette problem for dig – og siddepudernes højelastiske skum sikrer desuden dine gæster et mere end komfortabelt ophold på sofaen. God nattesøvn er mere end vigtigt. God nattesøvn er vitalt for enhver. God nattesøvn findes flere steder – og med Monza Chaiselong kan du sove roligt velvidende, at dine gæster uden tvivl gør det samme.

Vila Chaiselong Sofa

Vila Chaiselong Sofa

Denne højrevendte sovesofa med chaiselong er til dig, der ikke kan få nok med plads til at slænge dig. Den brede chaiselong er ideel til hvis I for eksempel skal være flere folk om at ligge og slappe af på samme tid, eller hvis du selv vil kunne bredde dig ud uden at skulle tage hensyn til kedelige faktorer såsom pladsmangel eller dårligt design i forhold til komfortabilitet. De hele 110 centimeters bredde er enestående, når det kommer til optimal fryd og velvære: Hvilket i og for sig for rigtig mange mennesker er et af de væsentligste punkter at have in mente, når der skal vælges ny sovesofa eller chaiselong.

Det her er en sovesofa med chaiselong, der er praktisk og udformet på en måde, der passer til hverdagens uforudsigelighed. Det kan blandt andet opleves med de smarte sædehynder, der hver især er fastgjort med velcro, så det ikke skrider omkring, men samtidigt let kan tages af ved for eksempel rengøring. Sovesofaen her er således oplagt til familier med børn, både på grund af den ekstra plads, der gør at I alle kan slænge jer, men bestemt også på grund af de praktiske detaljer, som der virkelig er kælet for i designet af denne sofa.

Himalaya Sovesofa

Himalayan sofa bed

For mange folk er det en vigtig kvalitet, at en sofa skal være praktisk, og altså ikke blot se flot ud. Denne sovesofa udmærker sig ved at klare sig ekstra godt på det praktiske aspekt, uden nødvendigvis at gå på kompromis med et gennemført design. Således har den både den dobbelte funktion af at kunne fungere som henholdsvis sofa og seng, ligesom det er kendetegnet ved andre sovesofaer, men har udover denne kvalitet og den fordel at have indbygget opbevaringsplads i chaiselongen.

Opbevaringsplads i chaiselongen er en kvalitet, der kan komme stort set ethvert hjem til gavn: Om så det er til opbevaring af sengetøj eller legetøj, gør ikke så meget: Hovedpointen er, at det kan skabe god udnyttelse af pladsen i dit hjem, også uden at det behøver være hverken iøjnefaldende eller for den sags skyld synligt.

Har du udover en sans for det praktiske også en sans for, at designet gerne skal være efter dit hoved, er denne sofa næppe et dårligt bud. Der er nemlig gode muligheder for at vælge præcis den opbygning og farve, som du føler kunne passe ind i dit hjem. Med lækre bløde puder og en optimal brug af pladsen, både når sofaen er dannet til seng og i almindelig tilstand, kvalificerer denne sovesofa med chaiselong sig til en af de absolutte topplaceringer inden for området.

Standford LUX Hjørnesofa

Standford LUX Hjornesofa

Denne lækre hjørnesofa i luksuriøst design fås både med chaiselong-delen i højre eller venstre side, hvilket giver god mulighed for dig i forhold til at vælge den optimale sovesofa til det rum, du står og skal have indrettet. Ligesom flere andre af disse testvindende sovesofaer med chaiselong, har denne den fordel at have et rigtig fint opbevaringsrum indbygget i sig. Derudover er sofaen her både rummelig og prisvenlig, og kan således nemt give god siddekomfort for hele familien, uden at det behøver koste en bondegård.

Det er dog ikke blot siddekomforten, der er i top ved denne sovesofa. Også selve søvnen vil føles let og naturlig i kraft af den gode affjedring, der er lavet med såkaldt ”bonell” affjedring og ”PU” skum. På trods af det fancy-klingende navn dækker denne type af affjedring ganske enkelt over det faktum, at fjedrene består af én enkelt metaltråd, der er sammenhængende igennem hele chaiselongen. Det er den old school måde at affjedre en madras på, men ikke desto mindre virker det upåklageligt. Mens denne affjedring sørger for at holde betrækket spændt op til hver en tid, sørger skummet for den lækre komfort og den bløde sidde- eller liggeplads, som du med fordel kan få glæde af og udnytte maksimalt.

Ask Chaiselong Sofa

Ask Chaiselong Sofa

Denne sofa er ganske enkelt en fryd for øjet. Med sine lækre, ubrudte flader står hynderne skarpt frem, og det samme gælder for sofaens generelle form og linjer, som tydeligvis ikke er valgt med tilfældighed. Der er med den største tydelighed gået en imponerende mængde af omhu og snilde ind i at designe dette flotte møbel: Hynderne på chaiselongen er let skrånende for et kækt udseende og en lækker siddekomfort, og det samme gælder de fine sofaben lavet af træ eller eventuelt metal.

Ligesom at designet er en fryd for øjet rent visuelt, er komforten også en fryd for kroppen rent oplevelsesmæssigt. Sofaen her er nemlig udfyldt med koldskum, der udover at forlænge møblets levetid, også er rigtig rart at sidde på. Selve hynderne er betrukket med stof af polyester, hvilket har den egenskab, at det kan tages af og vaskes i hånden. På den måde er der ingen grund til at græde over spildt mælk – den flotte sofa kan med lethed blive så god som ny igen!

Sofaen er højrevendt, men generelt meget dynamisk i sit udseende. Den virker således ikke tung eller uharmonisk, hvilket ofte kan være en risiko ved sofaer og sovesofaer med chaiselong.

Toscana Chaiselong Sofa

Toscana Chaiselong Sofa

Har du øje for detaljen, skal du måske overveje at være på udkig efter særlige typer af stof, der ikke blot kan give et helt nyt visuelt udtryk til sofaen og din stue, men også en ny og anderledes behagelig følelse, når du sidder i møblet. Inden for den kategori klarer denne såkaldte Toscana Chaiselong sig rigtig godt. Den er nemlig lavet af det fineste og blødeste fløjl, der passer perfekt ind i det moderne hjem.

Udover at være lavet med lækre materialer er denne chaiselong og sofa også smart i kraft af sin gode funktionalitet. Således er det for eksempel muligt at flytte den store chaiselong-puf omkring, så sofaen kan vende imod enten venstre eller højre. Det giver en god alsidighed, når det handler om mulighederne for indretning i det enkelte hjem.

Selvom betrækket ikke er lavet af det ofte brugte slidstærke polyester, er der bestemt ikke gået på kompromis med holdbarheden. Denne type af fløjlsbetræk er nemt at vedligeholde, og har desuden også en god robusthed overfor slid og ælde. Det betyder også, at sofaen kan gå hen og blive et hit i langt de fleste hjem, givet at du er glad for denne type af betræk.

MaisonOne Chaiselong Sofa

MaisonOne Chaiselong Sofa

Er du glad for det enkle og stilrene nordiske design, vil denne sofa med garanti være et hit hos dig. Den er ikke blot super smuk med sine elegante proportioner og let skrånende detaljer, men har også et element af nordisk hygge over sig: Det er blandt andet opnået i kraft af de fyldige sofapuder og det rare stof, der indbyder til at lægge sig for at læse en god bog, eller måske til lidt god sofa-hygge foran fjernsynet, enten for dig selv eller sammen med andre. Sofaen rummer nemlig rigtig fint flere personer, og er en perfekt ramme for en hyggelig krog i hjemmet.

Sofaen har en god komfort med en såkaldt medium fasthed. På den måde synker du ikke helt ned i hynderne, men får præcis den rette mængde modstand og support til at det bliver en perfekt afbalanceret oplevelse. Puderne i ryggen er desuden let skrånende i præcis den rette vinkel til at indbyde til afkobling og total afslappelse, når først du får smidt benene op og lænet dig tilbage. På mange måde er det således en sofaoplevelse, du sent vil fortryde. Naturligvis er denne type af chaiselong i en lidt højere prisklasse end mange af de andre sofaer i denne testoversigt, men kvaliteten er bestemt afspejlet derefter.

FAQ

🤓 Hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal købe en sovesofa?

Når du skal købe en sovesofa, er det vigtigt, at du kigger efter holdbarhed, design og komfort. Særligt komforten er vigtig, hvis du eller gæster ofte skal overnatte på den. Designet er helt op til din smag, men overvej dit budget, for det er godt at investere i komfort.

🧐 Skal en sovesofa trækkes ud?

Du kan både få sovesofaer, der kan trækkes ud, men du kan også få sovesofaer, der ikke kan og som bare er én enkelt sofa. Mange vælger en sovesofa, som kan trækkes ud, da dette sparer plads, men samtidig gør, at der kan sove flere på sofaen.

🤔 Hvad er forskellen mellem en sovesofa og en futon?

En futon er en stor madras, der ofte kan foldes midtpå med en funktion i rammen, så den både kan fungere som sofa og soveplads. En sovesofa er derimod en sofa, hvor en madras er integreret og kan slås ud til en seng. Begge dele er pladsbesparende.

🤩 Kan jeg bruge en almindelig madras med en sovesofa?

I princippet kan du godt putte en almindelig madras på en sovesofa, og det er op til dig selv at vurdere, om det er komfortabelt og rart eller ej. Dog rådes du ofte til at investere i en ekstra madras, der er lavet til den præcise sovesofas model.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar