En daybed er en sovesofa. Punktum. Som ved så mange andre ting er det her den engelske betegnelse, der vinder indpas, men vigtigt for dig at vide er, at denne testoversigt af de forskellige daybeds kan hjælpe dig med finde den, der passer ind i entreen, stuen eller gæsteværelset i dit hjem eller på dit kontor. Her på listen finder du de bedste daybeds, hvor udvalget spænder over minimalistisk skandinavisk design og mere sofistikerede sofaer med nakkestøtte i flere farver.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

House Doctor Diva daybed i stilrent design

House Doctor Diva daybed

Vi starten denne guide i daybeds af med House Doctor Diva daybed, der satser på det sofistikerede design frem for det mere spartanske, der får lov at dominere ved så mange andre sovesofaer. Farveskalaen ligger ovre i det mørke spekter, hvor det er mørkegrå farve, der viser en diskret professionalitet, som er spændt ud over lejet, og som også pryder benene.

Den mørke farve gør det svært for denne daybed visuelt at passe ind i en dagligstue med masser af varmere farver, men den er smuk blandt entreens klinker og i diverse kontormiljøer.

Få ergonomisk hvil med nakkestøtte

Sovesofaen har ikke noget ryglæn, men til gengæld nakkestøtte i den ene ende. Det hjælper med at bringe hoved, nakke og ryg på lige linje, hvilket giver dig et ergonomisk hvil. Når de tre er placeret ret, bliver der nemlig ikke lagt usundt pres på rygraden. Med lejets dimensioner på 180×70 cm er der også rigelig med plads til en enkelt person, så du kommer ikke til at kæmpe for at holde dig på overfladen. Daybedden bliver et fast og værdsat stykke inventar.

Du får optimale hvil på House Doctor Diva, og som navnet antyder, har den en niche ved at være en seng til klienter i stereotypen på en psykologs kontor. Det gør den attråværdig blandt professioner, hvor at give folk mulighed for at hvile sig uden for hjemmets vægge er tiltrængt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Woud Level daybed med cognac læder

Woud Level daybed

Her får du noget af det skandinaviske design nævnt før at se, for Woud Level daybed har et rustikt look og byder ikke på mere, end der behøves: En flade at ligge på og otte ben, der er placeret, så sovesofaen får optimal støtte. Her er hverken ryglæn eller nakkestøtte, hvilket stiller denne daybed sjovt ved, at den kan stå midt i et rum, uden den rent æstetisk skiller sig ud. Gæsterne kan således sætte sig til rette på den i entreen, mens de tager sko af eller på.

Afhængigt af pladsen i stuen kan den stå med luft til begge sider og give dig mange gode hvil, hvor du føler dig fri. Sofaen sparker dørene ind til en ny verden af behagelige middagslurer.

Optimal bredde til at hvile eller sidde

Selve pladen og også stellet er lavet af egetræ og dækket af et lag læder i lækker cognacbrun farve, der giver sovesofaen en evne til at passe ind i en almindelig dagligstue mættet med jordfarver. Med fladens mål på 190×76,5 cm har du god plads at boltre dig på, samtidig med at Woud Level ikke optager så meget plads i bredden, at det giver noget ergonomisk problem i forhold til at bruge den som bænk. Så du kan være sikker på, at den kan tjene talrige formål.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

OGK Savbriks Natur fra Skovshoved Møbelfabrik

OGK Savbriks Natur from Skovshoved Mobelfabrik

Du får en lækker daybed med ramme i lyst træ at hvile på med OGK Savbriks Natur. At både ramme og leje kommer i forskellige nuancer af beige leder i første omgang tankerne hen på havemøbler, som sovesofaen ligner meget. Men den passer æstetisk ind i gæsteværelser og stuer med masser af naturligt sollys. 200 cm længde og 100 cm bredde giver dig en flade at ligge på, at der i højere grad end Woud Level lægger op til at sove i stedet for at sidde på sofaen.

At lejets to længdekanter er afrunde, bidrager også til at skabe en pseudoramme til denne sovesofas sider, der holder dig på lejet. Omvendt gør de afrundede kanter det lidt mindre sjovt at sidde på den med knæenes undersider hvilende mod kanten, så du skal opveje hensyn her.

Skrueløs samling af sovesofa

OGK Savbriks Natur er let at samle, skille ad og flytte rundt på, da den ikke bruger skruer, og du pakker den ned i hørlærredsposen med skulderrem, der følger med. Montering af benene foregår ved at binde dem fast med reb af sisal, der er en plantefiber til fremstilling af tov. At metal ikke indgår, bidrager sammen med valget af materialer til at gøre denne sovesofa bæredygtig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Handvärk Daybed Vegetal Messing håndlavet i Danmark

Handvark Daybed Vegetal Messing

Denne daybed har dansk design og er lavet i hånden inden for landets grænser, hvilket giver dig et produkt mellem hænderne, der er kernedansk. Selvom navnet ikke afspejler det. Handvärk Vegetal Messing byder på en bølget overflade af glat læder, der lover et komfortabelt sæde og lækre hvil. Med 186×85 cm flade og glatte kanter er denne daybed ideel til at ligge eller sidde på, uden at bredden giver dig nogen problemer i forhold til komforten i dine knæled.

Bølget overflade forkæler din ryg

Med Handvärk Vegetal Messing daybed får du en sovesofa af høj kvalitet, hvis varme messingfarve passer perfekt til den mere lyse farvepalet, der er gennemgribende i mange sommerhuses inventar. Det er især i naturligt sollys, at det bedste bringes frem i den beige-gyldne farve, og daybedden bliver en fryd for øjet ligesom for kroppen. Sovesofaen er yderst ergonomisk, da det bølgede leje effektivt formår at imødegå rygradens naturlige krumning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

UNIT10 daybed L36 Bjørk blå nutidig daybed

UNIT10 daybed L36 Bjork bla

UNIT10 daybedden kommer med et afrundet leje og blå/hvid farvepalet, hvilket maner til ro i en tid med dynamisk design, hvor kraftige farver og kantede former dominerer. På toppen af madrassen er en pude, der også er afrundet, og med den får dit hoved noget at støtte sig på, så du får mere ergonomiske hvil. Det bidrager til at trække denne sovesofa over i feltet, hvor funktionaliteten er målrettet søvn, mens at bruge den som sofa er et sekundært formål.

Træramme med høj lysægthed

Daybedden passer med sine farver og beroligende design ind i kontorer, hvor der er fart på og kan være brug for et lille afbræk i pauserne. Stellet består af egetræ og støtter effektivt op om madrassen. Træet har en lysægthed på 5-7, hvilket er din garant for, at træet kan tåle masser af lys, før dets form begynder at tage skade. Lysægthed er din garant for lang levetid.

Det kræver ikke noget særligt arbejde at holde daybedden ren, og faktisk er det lettere end sofaen, da der ikke er nogen revner at støvsuge mellem. Du vrider slet og ret bare en klud op og tørrer 80×191 madrassen samt ben af, og så har du gjort tilstrækkeligt til at få skidtet væk.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Zeal 70×200 daybed med fjederkomfort

Zeal 70x200 daybed

Zeal fra Innovation er en sovesofa, under hvis madras du finder masser af fjedre, der sikrer den høje komfort ved at tilpasse sig den måde, du ligger på. Det er den fra senge velkendte understøttelse af hele kroppen under søvn, der for alvor sørger for, at daybedden virker som et reelt alternativ til en almindelig sofa eller briksen i køkkenet. Ryggen får en optimal støtte.

Sovesofaen har ikke så meget plads i bredden, men alligevel nok, hvis du er typen, der holder sig i ro under søvn. Ryglæn gør i øvrigt sit for at holde dig på lejet, så du kan nyde et friskt hvil.

Findes i flere farver

Ved tilkøb kan du finde en dedikeret topmadras til Zeal, der både giver dig større komfort og skåner selve sofaen for slid på fjedre eller leje. Daybedden kommer i øvrigt i flere forskellige farver med mulighed for specialpolstring, så det bliver ikke en udfordring for dig at finde en model, der har de rette farver til dit hjem: Twist Granite, Soft Coral, Mist Blue og Flashtex Dark Gray er blot nogle af farverne, du får at vælge mellem, når du overvejer Zeal sovesofaen.

Unfurl Soft Mustard Flower med indstilleligt ryglæn

Unfurl Soft Mustard Flower

Denne danskproducerede daybed er sidste stop på denne liste og byder på en indbydende sennepsfarve og lækker tekstur. Unfurl Soft Mustard Flower byder på et stilrent design, der hverken er relativt komplekst som Zeals eller skåret helt ind til benet som ved UNIT10 sofaen.

Med madrassens mål på 120×200 cm, når ryglænet slås ned, er der plads til to. Det er en sovesofa, der giver dig det bedste af begge verdener, da den med ryglænet oppe er en lækker sofa at slænge sig på, mens den hurtigt kan omdannes, så den giver en behagelig søvn for to.

Sofa med effektiv rygstøtte

Også her bruges pocketfjedre for at simulere madrassens evne til at tilpasse sig den position, du ligger i, som kendetegner en dedikeret seng. Det giver dig komfort ved søvn og hvile.

Når du bruger daybedden som sofa, kan ryglænet lige så godt være slået op og give støtte, og du kan justere det i flere højder. Den håndsyede madras giver dig et lækkert leje at ligge på.

Denne side er anmeldt af: Simone A. Kruse Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar