En daybed er en sovesofa. Punktum. Som ved så mange andre ting er det her den engelske betegnelse, der vinder indpas, men vigtigt for dig at vide er, at denne testoversigt af de forskellige daybeds kan hjælpe dig med finde den, der passer ind i entreen, stuen eller gæsteværelset i dit hjem eller på dit kontor. Her på listen finder du de bedste daybeds, hvor udvalget spænder over minimalistisk skandinavisk design og mere sofistikerede sofaer med nakkestøtte i flere farver.

Woud Level daybed med cognac læder

  • Skandinavisk design
  • Betrukket i læder
  • Passer ind i de fleste dagligstuer
Woud Level daybed

Her får du noget af det skandinaviske design nævnt før at se, for Woud Level daybed har et rustikt look og byder ikke på mere, end der behøves: En flade at ligge på og otte ben, der er placeret, så sovesofaen får optimal støtte. Her er hverken ryglæn eller nakkestøtte, hvilket stiller denne daybed sjovt ved, at den kan stå midt i et rum, uden den rent æstetisk skiller sig ud. Gæsterne kan således sætte sig til rette på den i entreen, mens de tager sko af eller på.

Afhængigt af pladsen i stuen kan den stå med luft til begge sider og give dig mange gode hvil, hvor du føler dig fri. Sofaen sparker dørene ind til en ny verden af behagelige middagslurer.

Optimal bredde til at hvile eller sidde

Selve pladen og også stellet er lavet af egetræ og dækket af et lag læder i lækker cognacbrun farve, der giver sovesofaen en evne til at passe ind i en almindelig dagligstue mættet med jordfarver. Med fladens mål på 190×76,5 cm har du god plads at boltre dig på, samtidig med at Woud Level ikke optager så meget plads i bredden, at det giver noget ergonomisk problem i forhold til at bruge den som bænk. Så du kan være sikker på, at den kan tjene talrige formål.

Innovation Ghia Wood – meget fleksibel daybed

Innovation Ghia Wooden

Den smarte og fleksible daybed er meget populær blandt xl-møblers kunder. 

Du får her et møbel, som er meget fleksibelt, og som kan have flere forskellige funktioner. Ud over at være en daybed,  kan den bruges både som sofa og som gæsteseng. Desuden kan den hæves og sænkes i armlænene, der kan have tre forskellige niveauer. Du kan også vælge imellem flere forskellige tekstiler. Så alt i alt er der tale om et møbel, der er meget anvendeligt, og som tilmed er så smukt, at det sagtens kan stå placeret et centralt sted i hjemmet.

Møblet måler 210 x 90 cm, hvilket er mere, end en standard-seng måler. Det giver dig god plads at ligge og sidde på. De medfølgende puder og rygstøtten sørger for, at du får et møbel, der er fleksibelt og godt at sidde i og ligge i. Brug møblet til en overnattende gæst, eller nyd selv at bruge det lige, som du har lyst til.

Springmadrassen er ret høj, og den er velpolstret og fyldt med pocketfjedre i god kvalitet. Det gør den ekstra velegnet som enkeltmandsseng.

Da begge armlæn kan hæves og sænkes, giver det dig en udvidet mulighed for at indrette dig i møblet på den helt perfekte måde. 

Vælg den farve på stoffet, som du synes bedst om, og som passer bedst ind i din indretning. Så har du et super lækkert og fleksibelt møbel, som kan bruges på den både praktiske og den hyggelige måde.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Handvärk Daybed Vegetal Messing håndlavet i Danmark

Handvark Daybed Vegetal Messing

Denne daybed har dansk design og er lavet i hånden inden for landets grænser, hvilket giver dig et produkt mellem hænderne, der er kernedansk. Selvom navnet ikke afspejler det. Handvärk Vegetal Messing byder på en bølget overflade af glat læder, der lover et komfortabelt sæde og lækre hvil. Med 186×85 cm flade og glatte kanter er denne daybed ideel til at ligge eller sidde på, uden at bredden giver dig nogen problemer i forhold til komforten i dine knæled.

Bølget overflade forkæler din ryg

Med Handvärk Vegetal Messing daybed får du en sovesofa af høj kvalitet, hvis varme messingfarve passer perfekt til den mere lyse farvepalet, der er gennemgribende i mange sommerhuses inventar. Det er især i naturligt sollys, at det bedste bringes frem i den beige-gyldne farve, og daybedden bliver en fryd for øjet ligesom for kroppen. Sovesofaen er yderst ergonomisk, da det bølgede leje effektivt formår at imødegå rygradens naturlige krumning.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

OGK Savbriks Natur fra Skovshoved Møbelfabrik

OGK Savbriks Natur from Skovshoved Mobelfabrik

Du får en lækker daybed med ramme i lyst træ at hvile på med OGK Savbriks Natur. At både ramme og leje kommer i forskellige nuancer af beige leder i første omgang tankerne hen på havemøbler, som sovesofaen ligner meget. Men den passer æstetisk ind i gæsteværelser og stuer med masser af naturligt sollys. 200 cm længde og 100 cm bredde giver dig en flade at ligge på, at der i højere grad end Woud Level lægger op til at sove i stedet for at sidde på sofaen.

At lejets to længdekanter er afrunde, bidrager også til at skabe en pseudoramme til denne sovesofas sider, der holder dig på lejet. Omvendt gør de afrundede kanter det lidt mindre sjovt at sidde på den med knæenes undersider hvilende mod kanten, så du skal opveje hensyn her.

Skrueløs samling af sovesofa

OGK Savbriks Natur er let at samle, skille ad og flytte rundt på, da den ikke bruger skruer, og du pakker den ned i hørlærredsposen med skulderrem, der følger med. Montering af benene foregår ved at binde dem fast med reb af sisal, der er en plantefiber til fremstilling af tov. At metal ikke indgår, bidrager sammen med valget af materialer til at gøre denne sovesofa bæredygtig.

Bloomingville – Bulky Daybed

Bloomingville Bulky Daybed

Med denne fleksible daybed får du mange ekstra funktioner. Den kan nemlig bruges som daybed, som enkeltmandsseng og som dobbeltseng. Så har du altid en eller to ekstra sovepladser. I hjemmet med beskeden plads kan den også sagtens være det primære sidde- og liggemøbel. Dermed sparer du meget plads.

Den fremstår elegant, uanset hvordan du bruger den, og de to dejlige springmadrasser har en virkelig god komfort – både når du sidder og ligger. Farven er grå, og det slidstærke stof er af polyester. De flotte træben er hvidolierede, hvilket giver et flot og solidt udtryk. 

Der følger også en pølle med i det samme stof, og den er med til at give øget komfort og fleksibilitet.

Du kan placere daybedden i flere rum, afhængigt af hvordan du primært skal bruge den. Det kan være i stuen, på teenageværelset, i gæsteværelset eller i et andet rum, hvor den kommer til sin ret, og hvor det er praktisk.

Bulky Daybed måler 200 x 86 cm pr. madras, og den har en højde på 42 cm. Pøllen er 86 cm lang, og den har en diameter på 20 cm. Det giver god plads, både når den er daybed, enkeltmandsseng og dobbeltseng.

Du kan supplere med nogle puder og tæpper, og så har du en dejlig og attraktiv hvileplads i dagtimerne og en god seng, når det er sovetid.

Bloomingville – Madison Daybed Natur

Bloomingville Madison

Denne flotte daybed i rattan fra Bloomingville har sin helt egen stil, som kan give rummet et strejf af hygge og natur. Den er nemlig produceret af rattan og udformet som en stor ellipseformet kurv med en dejlig tyk madras. Det forholdsvise spinkle understel gør, at det er selve madrassen og kurven, der er de mest dominerende elementer. 

Det er en meget lækker og indbydende daybed, som du bare har lyst til at sætte dig eller lægge dig i. Læg en god håndfuld puder og et hyggeligt tæppe i den, og du har et alletiders hyggeligt møbel, som tilmed klæder din indretning.

Møblet måler 185 x 80 cm, og dens højde er på 55 cm. Det betyder, at du kan ligge i den i din fulde længde, hvis du vel at mærke har en højde på max. 185 cm. Ellers er der fint med plads i daybedden, som du kan tilbringe mange dejlige stunder i – både siddende og liggende.

Den er fremstillet af eg og polyester, og dens naturlige look bringer et lille stykke natur ind i din indretning. Det klæder de fleste indretninger, at der findes nogle elementer af naturmateriale i rummet. Det giver noget særligt til stemningen.

Du kan placere Madison Daybed Natur flere steder i hjemmet. Det kan være i stuen, i spisestuen, i udestuen eller i et andet rum, hvor den kan få den placering, som den fortjener.

House Doctor Diva daybed i stilrent design

  • Sofistikeret design
  • Ergonomisk nakkepudde
  • Professionelt look
House Doctor Diva daybed

Vi starten denne guide i daybeds af med House Doctor Diva daybed, der satser på det sofistikerede design frem for det mere spartanske, der får lov at dominere ved så mange andre sovesofaer. Farveskalaen ligger ovre i det mørke spekter, hvor det er mørkegrå farve, der viser en diskret professionalitet, som er spændt ud over lejet, og som også pryder benene.

Den mørke farve gør det svært for denne daybed visuelt at passe ind i en dagligstue med masser af varmere farver, men den er smuk blandt entreens klinker og i diverse kontormiljøer.

Få ergonomisk hvil med nakkestøtte

Sovesofaen har ikke noget ryglæn, men til gengæld nakkestøtte i den ene ende. Det hjælper med at bringe hoved, nakke og ryg på lige linje, hvilket giver dig et ergonomisk hvil. Når de tre er placeret ret, bliver der nemlig ikke lagt usundt pres på rygraden. Med lejets dimensioner på 180×70 cm er der også rigelig med plads til en enkelt person, så du kommer ikke til at kæmpe for at holde dig på overfladen. Daybedden bliver et fast og værdsat stykke inventar.Du får optimale hvil på House Doctor Diva, og som navnet antyder, har den en niche ved at være en seng til klienter i stereotypen på en psykologs kontor. Det gør den attråværdig blandt professioner, hvor at give folk mulighed for at hvile sig uden for hjemmets vægge er tiltrængt.

Zeal 70×200 daybed med fjederkomfort

Zeal 70x200 daybed

Zeal fra Innovation er en sovesofa, under hvis madras du finder masser af fjedre, der sikrer den høje komfort ved at tilpasse sig den måde, du ligger på. Det er den fra senge velkendte understøttelse af hele kroppen under søvn, der for alvor sørger for, at daybedden virker som et reelt alternativ til en almindelig sofa eller briksen i køkkenet. Ryggen får en optimal støtte.

Sovesofaen har ikke så meget plads i bredden, men alligevel nok, hvis du er typen, der holder sig i ro under søvn. Ryglæn gør i øvrigt sit for at holde dig på lejet, så du kan nyde et friskt hvil.

Findes i flere farver

Ved tilkøb kan du finde en dedikeret topmadras til Zeal, der både giver dig større komfort og skåner selve sofaen for slid på fjedre eller leje. Daybedden kommer i øvrigt i flere forskellige farver med mulighed for specialpolstring, så det bliver ikke en udfordring for dig at finde en model, der har de rette farver til dit hjem: Twist Granite, Soft Coral, Mist Blue og Flashtex Dark Gray er blot nogle af farverne, du får at vælge mellem, når du overvejer Zeal sovesofaen.

Innovation Living – Linna Daybed – ellipseformet design

Innovation Living – Linna Daybed

Det, der først springer i øjnene ved Linna Daybed, er det helt særlige design. Den består af en relativ høj og lys madras med et ret spinkelt understel af sort metal. Desuden er selve madrassen ellipse-formet, hvilket gør den helt speciel. Madrassen er også ekstra tyk, hvilket gør den ekstra komfortabel at ligge på.

Det giver alt i alt et møbel, som giver noget ekstra til din indretning, og som kræver lidt plads omkring sig. Du kan derfor fint placere den et centralt sted i rummet, så den kommer til sin ret. 

Linna Daybed måler 200 x 80 cm, hvilket svarer til det, som en standardseng måler. Dermed har du fint med plads, når du lige har brug for en powernap, at læse, høre musik eller lignende. Madrassens gode polstring med de mange pocketfjedre gør, at den er yderst behagelig at ligge på. 

Du kan placere daybedden på steder i hjemmet, hvor der lige er brug for en ekstra hygge- eller lliggeplads. Det kan være i stuen, i køkken alrummet eller i udestuen. Den vejer 36 kg, og det gør den nem at flytte rundt på. Det er i det hele taget et ret fleksibelt møbel med gode funktioner. Hvis du forsyner den med nogle flotte og behagelige puder og et hyggeligt tæppe, så har du en super attraktiv liggeplads, som alle i familien gerne vil benytte sig af.

Innovation Living – Napper Daybed – stilren og velpolstret

  • 5/5 stjerner hos Ilva
  • Minimalistisk design
  • Nem at flytte rundt på
Innovation Living – Napper Daybed

Denne enkle og stilrene daybed er meget populær i Ilva. Her får den 5 stjerner ud af 5, og den får blandt andet følgende ord med på vejen: ”Perfekt til alt!” og ”Super flot og blød. Den er prikken over i’et i min stue”.

Her får du en lækker daybed, som er nem at placere i dit hjem. Den er nemlig helt enkel i designet, og dens smukke grå farve og de flotte ben i lakeret egetræ er ganske neutrale i looket. Møblet vil ikke ”larme” i det samlede udtryk. Den vil “bare” stå og udstråle nedtonet, god stil.

Den er lang nok til, at de fleste kan ligge udstrakt på den, da den måler 200 x 80 cm. Det svarer til målene på en standard-seng. Det betyder, at du kan lægge dig og slappe af, læse eller høre musik. Du får et meget komfortabelt underlag at ligge på, for denne daybed er velpolstret og forsynet med masser af pocket fjedre. Det giver en solid og blød affjedring. Desuden hører der en god nakkepude med til daybedden. Det giver ekstra komfort.

Du kan placere dette møbel flere steder i hjemmet. Den kan stå i stuen, på gæsteværelset, i udestuen eller hvor, der ellers kan være plads til sådan én. Da den kun vejer 30 kg, er den ret nem at flytte rundt på. Det gør den til et fleksibelt møbel, som er både praktisk og behagelig at have i hjemmet.

UNIT10 daybed L36 Bjørk blå nutidig daybed

UNIT10 daybed L36 Bjork bla

UNIT10 daybedden kommer med et afrundet leje og blå/hvid farvepalet, hvilket maner til ro i en tid med dynamisk design, hvor kraftige farver og kantede former dominerer. På toppen af madrassen er en pude, der også er afrundet, og med den får dit hoved noget at støtte sig på, så du får mere ergonomiske hvil. Det bidrager til at trække denne sovesofa over i feltet, hvor funktionaliteten er målrettet søvn, mens at bruge den som sofa er et sekundært formål.

Træramme med høj lysægthed

Daybedden passer med sine farver og beroligende design ind i kontorer, hvor der er fart på og kan være brug for et lille afbræk i pauserne. Stellet består af egetræ og støtter effektivt op om madrassen. Træet har en lysægthed på 5-7, hvilket er din garant for, at træet kan tåle masser af lys, før dets form begynder at tage skade. Lysægthed er din garant for lang levetid.Det kræver ikke noget særligt arbejde at holde daybedden ren, og faktisk er det lettere end sofaen, da der ikke er nogen revner at støvsuge mellem. Du vrider slet og ret bare en klud op og tørrer 80×191 madrassen samt ben af, og så har du gjort tilstrækkeligt til at få skidtet væk.

Unfurl Soft Mustard Flower med indstilleligt ryglæn

Unfurl Soft Mustard Flower

Denne danskproducerede daybed er sidste stop på denne liste og byder på en indbydende sennepsfarve og lækker tekstur. Unfurl Soft Mustard Flower byder på et stilrent design, der hverken er relativt komplekst som Zeals eller skåret helt ind til benet som ved UNIT10 sofaen.

Med madrassens mål på 120×200 cm, når ryglænet slås ned, er der plads til to. Det er en sovesofa, der giver dig det bedste af begge verdener, da den med ryglænet oppe er en lækker sofa at slænge sig på, mens den hurtigt kan omdannes, så den giver en behagelig søvn for to.

Sofa med effektiv rygstøtte

Også her bruges pocketfjedre for at simulere madrassens evne til at tilpasse sig den position, du ligger i, som kendetegner en dedikeret seng. Det giver dig komfort ved søvn og hvile.Når du bruger daybedden som sofa, kan ryglænet lige så godt være slået op og give støtte, og du kan justere det i flere højder. Den håndsyede madras giver dig et lækkert leje at ligge på.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar