Udvalget af sengerammer til soveværelset er fyldt med muligheder, men kan samtidig også virke overvældende. På markedet er der mange forskellige producenter, som hver især har til hensigt at designe deres sengerammer præcis til deres potentielle købere. Her lægges der vægt på ting som design, materiale og størrelsen på sengerammen.

I denne guide kan du derfor finde en del variation i de forskellige modeller, der er. Er det for eksempel vigtigt, at sengerammen både fremstår smuk, men også naturlig i soveværelset? Så er det her muligt at få kendskab til syv forskellige sengerammer.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Wrap Sengeramme 180 x 200 cm – skaber et sundt indeklima

Wrap Sengeramme

Denne sengeramme fra Wrap er fremstillet i mat lakeret egefinér, hvilket giver sengen en flot lys træfarve, der passer ind i størstedelen af de danske hjem i dag. Sengerammen har ben i sort pulverlakeret metal og består af en simpel sengeramme med en sengegavl, der bøjer ind omkring hovedenden.

Sengerammen har nogle praktiske funktioner i form af, at hovedgærdet beskytter væggen mod slitage samt holder puden på plads, så den ikke ender på gulvet i løbet af natten. Derudover er Wrap Sengeramme skabt til vendbare madrasser. At vende madrassen skaber et sundere sovemiljø, hvorfor denne funktion især er praktisk til at holde luften i soveværelset frisk og ren.

Sengerammen har nogle faste mål: I højden måler den 38 cm, i bredden måler den 180 cm og i længden måler den 200 cm. Wrap Sengeramme vejer 43 kg. 

Sengerammen kan med fordel købes sammen med produkter i samme serier for at give soveværelset et monokromt og ensartet look. Overvej for eksempel Wrap sengebordet eller Wrap kommoden, der begge har de samme ben i sort pulverlakeret metal samt samme look i træ.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Roll Sengeramme 180 x 200 cm – perfekt til nordiske hjem

Roll Sengeramme

Denne Roll sengeramme er fremstillet med et betræk i Toro 6836 Navy stof og ben i sortmalet træ, men den passer alligevel ind i størstedelen af de danske hjem, hvis primære look ikke er lyse farver. Grundet sengens mørke farve kan den nemlig stadig blive betragtet som et neutralt møbel, der kan mikses og matches med andre farver i samme tone, men netop grundet dens farve kan den også bruges som et fokusmøbel i soveværelset, hvor den vil have den egenskab, at den bringer farve til rummet. Det er faktisk muligt at forvandle hele soveværelsets udtryk med bare en enkelt seng.

Hvis ikke Toro 6836 Navy er din yndlingsfarve, så fås sengerammen også i farverne Toro 6830 Grå, Toro 6826 Mustard og Toro 6847 Emerald. 

Sengerammen er dermed alsidig, men den er faktisk også praktisk, da du kan bruge sengerammen til at skabe opbevaringsplads nedenunder, og så passer den til vendbare madrasser, hvilket skaber den bedste luft og det bedste sovemiljø i soveværelset.

Sengerammen har nogle faste mål: i længden måler den 200 cm, i bredden måler den 180 cm, og så vejer den 86 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Tempur Move Elevationsbund – ren luksus

Tempur Move Elevationsbund

Denne Tempur Move Elevationsbund er fremstillet i en mørk grå farve. Den er konstrueret som en stålkonstruktion, der tillader dig at ændre formen på madrassen med den medfølgende trådløse fjernbetjening. Elevationen er med slideback og findes både i hovedenden og fodenden, og så findes der en madrasbremse i siden og i fodenden. 

Der findes mange fordele ved en elevationsseng; de kan afhjælpe hovedpine, refluks og vand i benene og de er perfekte til gravide og ammende. Dette er nogle af de helbredsmæssige fordele, mens luksusfordelene indebærer, at du kan læse eller se tv i sengen, og så at det bare er rent luksus, fordi du kan indstille din seng, præcis som du foretrækker, at den skal stå.

Fordelene ved denne elevationsseng er netop disse, mens ulemperne er i prisen, og så i det faktum af benene ikke medfølger, hvilket er en ekstra udgift oveni den i forvejen dyre ramme.

Sengerammen har nogle faste mål: den måler 20 cm i højde – uden ben – 200 cm i længden og 90 cm i bredden. Sengen vejer 43.1 kg. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nocturne 1501 Elevationsbund – flot seng i lyst træ

Nocturne 1501 Elevationsbund

Denne Nocturne 1501 elevationsbund består af en sengeramme med 28 lameller, der har elbetjent elevation i både fodenden og hovedenden, der kontrolleres af en fjernbetjening med ledning. Det er en trækonstruktion, i farven ”natur” – en lys træfarve.

Sengerammen er eksklusive ben, gavn og madras, og prisen inkluderer altså kun sengerammen, lamellerne og motoren. 

Med Nocturne 1501 Elevationsbund gør du det nemt for dig at finde den helt rette stilling af sove i, men også til ren afslapning i sengen. Det gælder uanset om du skal se tv eller læse en god bog – eller måske du blot har lidt hovedpine, som du vil afhjælpe i løbet af natten. Selv hvis du blot ønsker en normal seng til afveksling, så stiller du bare sengen neutralt, hvorefter du kan nyde følelsen af en flad seng.

Nocturne 1501 Elevationsbund har nogle faste mål: i længden måler den 200 cm og i bredden måler den 90 cm, hvilket svarer til en enkelt mands seng. Hvis du søger en sengeramme til både dig og din partner, skal du investere i to af disse for at opfylde jeres behov. Sengerammen vejer 5 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kaagaard Ramme 422 140×200 Bøg – en funktionel sengeramme

Kaagaard Ramme 422 140×200 Bog

Denne sengeramme fra Kaagaard fås til dobbeltsenge og har pæne, afrundede hjørner, der giver modellen et flot look. Sengerammen består af træ, som er udarbejdet i dansk snedker-kvalitet. Rammen er, ligesom de andre modeller fra Kaagaard, lavet i robust træ. Modellen fås i fire forskellige farver: hvid, sort, lakeret bøg og hvidolieret eg.

Sengerammen indeholder nogle praktiske dele, som er med til at gøre modellen funktionel. Blandt andet har hoved- og bengærdet nogle praktiske elementer, der kommer til udtryk på forskellige måder: Er sengen placeret frit i rummet, kan hovedgærdet være med til at holde hovedpuden på plads. Derudover kan hovedgærdet også sørge for at isolere hovedet mod træk og samtidig sørge for at væggen ikke bliver udsat for slitage. Både hovedgærdet og bengærdet har faste mål: hovedgærde (79 cm) og bengærde (69 cm).

Også en Kaagaard sengeramme i bøg gør det muligt at vælge den perfekte størrelse til den person, der skal sove i sengen. Sengerammen er også en god løsning på soveværelset, som kan være besværligt indrettet med blandt andet skråvægge eller bjælker.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Messina Fyr Olie – en klassisk og minimalistisk valg

Messina Fyr Olie

I soveværelset er det vigtigt at føle sig godt tilpas. Derfor er det ikke ligegyldigt hvilke møbler og udtryk, du omgiver dig med. Med en anden sengeramme i Messina-serien er det muligt at skabe en behagelig og indbydende atmosfære i soveværelset. Denne sengerammet har et klassisk ydre, der bærer præg af træ. Dette skyldes, at den består af fyrretræ og derudover også er overfladebehandlet med olie.

En sengeramme i fyrretræ i Messina-serien kan fås til en fordelagtig pris samtidig med, at du får god kvalitet for pengene. Sengerammen er af holdbar kvalitet, og du vil derfor kunne have glæde af en Messina Fyr Olie i lang tid.

Sengerammen passer ind i det minimalistisk indrettede soveværelse samtidig med, at det er muligt at tilkøbe sengehylder til ekstra opbevaring. Foruden de fire skuffer, der er under sengen, er det muligt at anskaffe sig sengehylder, der passer ind i indretningen og kun gør det samlede udtryk af soveværelset endnu mere stilfuldt. På den måde er det muligt at give soveværelset det helt rigtige trælook og gøre udtrykket komplet.

Kaagaard Ramme 380x85x200 Hvid, Metal ben i forskellige farver

Kaagaard Ramme 380x85x200 Hvid, Metal

Med en Kaagaard sengeramme har du en enkel sengeramme med ben, der enten kan være koniske træben eller runde ben af metal. Sengerammen fås derudover i fire forskellige farver: Sort, hvid, lakeret bøg eller hvidolieret eg. Det gør det muligt at vælge den individuelle sengeramme, der passer bedst til dig.

Udover de forskellige muligheder i forhold til udseendet er det også muligt at vælge imellem et stort udvalg af forskellige størrelser af sengerammer. Det kan være en fordel i forhold til hvem, der skal ligge i sengen, så sengen kan tilpasses derefter. Bærer dit soveværelse præg af for eksempel skråvægge eller andet, der kan gøre det vanskeligt at tilpasse indretningen efter din personlige stil, så gør en Kaagaard sengeramme det også muligt at skabe en seng, der alligevel passer ind i soveværelset.

Det er muligt at kombinere en Kaagaard sengeramme med en planbund og en madras, så du får en komplet seng. Sengerammen er af robust træ, som har et pænt design. Med netop en Kaagaard sengeramme og en matchende planbund kan det lade sig gøre at sætte dit personlige præg på soveværelset med lige det design, du foretrækker.

Kaagaard sokkelseng nr. 381 hvid 90 x 200 – enkelt design

Kaagaard sokkelseng nr. 381 hvid 90 x 200

En af fordelene ved en sengeramme fra Kaagaard er muligheden for at skifte madrassen ud, når den en dag er så slidt, at den ikke kan bruges længere. Dermed er det muligt at beholde sin sengeramme og købe en ny madras, som kan placeres i denne.

Med en Kaagaard sokkelseng kan du indrette dit soveværelse personligt og selv kombinere sengerammen med den madras, du foretrækker. På den måde kan du opnå en god nattesøvn og være tilfreds med måden, soveværelset er indrettet på.

Denne sengeramme kan fås i fire forskellige træsorter/farver, som er: sort, hvid, bøg og eg olie. Derudover har en Kaagaard sokkelseng en bredde på helt ned til 70 cm. og op til 120 cm., hvilket gør det muligt at placere den forskellige steder i soveværelset. Så med en sengeramme i enkelt design og robust kvalitet kan du tilpasse din seng lige efter dine behov.

Auping Original ramme – 180×210 cm – stor værdi for pengene

Auping Original ramme – 180×210 cm

Denne seng er blevet prisbelønnet for ting som: funktionalitet, ergonomi, design, materialevalg og originalitet. Modellen fremstår smuk og elegant og har et minimalistisk design.

Med en Auping Original ramme bliver det muligt at få din sengeramme leveret med gavl. Derudover er det også en mulighed at tilvælge planbunde eller elevationsbunde som et ekstra element til din sengeramme. Samtidig kan det lade sig gøre selv at vælge en madras, men også at sammensætte sengen med en Auping madras, så den seng, du får leveret, er komplet.

Det er muligt både at vælge én stor dobbeltmadras eller to enkeltmadrasser, når du køber en Auping Original ramme, da begge dele kan lægges i sengerammen. Fordelen ved at vælge én stor madras er, at du ikke skal tage dig af problemet med revnen mellem madrasserne, som ellers kan opstå i den velkendte dobbeltseng bestående af to enkeltmadrasser.

Det fordelagtige ved at vælge en madras fra Auping er blandt andet den optimale elasticitet som komfortlag af latex giver, idet du ligger i sengen. Madrasserne fra Auping kan bortlede fugt og også ventilere aktivt, så din seng bliver ved med at være frisk og ren.

Messina Fyr Hvid – praktisk og enkelt design

Messina Fyr Hvid

Med en sengeramme af modellen Messina Fyr Hvid i soveværelset har du et bud på en sengeramme, som med sit praktiske design gør det muligt at opbevare forskellige ting under sengen. Der er god plads i Messina sengerammens fire store skuffer til alt fra sengetøj til puder, og det bliver derfor lettere for dig at overskue soveværelset.

Sengerammens materiale består af massiv hvidmalet fyrretræ, hvilket kan være med til at sætte et lyst præg på soveværelset. Derudover er denne model også af en fordelagtig og holdbar kvalitet, som med sit både funktionelle og smukke design passer ind i de fleste soveværelser.

Det kan være svært at finde en sengeramme i massivt træ uden at skulle betale en formue. Sammenlignet med andre sengerammer af andet materiale befinder sengerammer af massivt træ sig ofte i den dyre ende af skalaen. Messina-serien gør det muligt at eje en sengeramme af massivt træ samtidig med, at prisen holdes på et fornuftigt niveau. Denne kombination gør Messina sengerammen til en model, der er værd at eje, og som med fordel kan sætte et præg på soveværelset.

Messina Kernebøg – produceret af solide materialer

Messina Kernebog

En af fordelene ved en sengeramme i massiv kernebøg er, at modellens solide konstruktion øger dens grad af holdbarhed. Med denne model bliver det muligt at opnå den måske bedste nattesøvn, der er på området, samtidig med at det foregår i gode og naturlige omgivelser.

Med et stykke håndværk i form af en sengeramme i Messina-serien står du med en sengeramme, der er blevet behandlet med både omhyggelighed og omhu, imens den er blevet produceret. Det gør det muligt at købe en sengeramme i eksempelvis massiv kernebøg, som kan være med til at sætte præg på et hvilket som helst soveværelse.

Et af fortrinnene ved selv at udvælge en sengeramme er, at du selv kan vælge, hvordan din madras skal indrammes. Det er derfor ikke nødvendigt at gå på kompromis med kvaliteten, når du vælger sengeramme og madras hver for sig. Her er det muligt at matche en sengeramme i Messina-serien med lige netop den madras, du foretrækker. En sengeramme er derfor det oplagte valg, både hvis du allerede er indehaver af en madras, som du gerne vil beholde, eller hvis du ønsker at anskaffe dig en ny, der passer til den sengeramme, du har udset dig.

Test af de forskellige sengerammer

Det kan være svært at træffe det rigtige valg, når der skal vælges mellem mange forskellige modeller af sengerammer. Derfor kan det være en fordel at læse guidens gennemgang af de forskellige modeller, som giver et overblik over udvalget af sengerammer. Guiden kan hjælpe dig til at træffe det rigtige valg til netop dine behov. Her kan du se en sammenligning af de forskellige produkter, så du ved, hvad du som forbruger skal være opmærksom på. På den måde bliver valget af den rigtige sengeramme mere overskueligt. 

Guiden gjorde det tydeligt at se nogle af forskellene på modellerne med hensyn til blandt andet design og tilkøb af madrasser, der passer i størrelsen.

Denne side er anmeldt af: Hannah H. Johansen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar