En halvanden mands seng er lige præcis det, det lyder som – det er en seng i en mellemstor størrelse, som passer til dig, der ikke har plads til en dobbeltseng, men som på samme tid gerne vil have nok plads i sengen til at sprælle hele natten. Følg med i vores guide nedenfor og find ud af, hvilke halvanden mands seng, der er bedst ifølge os, og find den, som passer bedst til dine behov.

Snefrid Älv – klassisk kontinentalseng med 7 komfortzoner

Redaktionens Anbefaling

  • 3 madraslag
  • 7 forskellige komfortzoner
  • 25 års garanti

Kontinentalsengen Snefrid Älv er helt traditionelt opbygget med 3 madraslag. Hvert madraslag har en helt særlig funktion, så du får den bedste liggekomfort. Vil du have én af de bedste senge på markedet, skal du overveje Snefrid Älv fra danske Nordic Dream.

Derfor skal du vælge Snefrid Älv

  • Kontinentalseng med 3 madraslag
  • Med pocketfjedre og 7 individuelle komfortzoner
  • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Solid seng med 3 madraslag

Bunden af sengen Snefrid Älv er en solid boxmadras med en sengeramme i fyrretræ. Fyrretræ meget hårdført, og du får hele 25 års garanti på rammebrud og fjedrebrud.

Trælamellerne i bunden er også ekstra forstærkede, så sengen er lavet til at holde til mange års god søvn.

Springmadrassen er der, hvor den største del af sengens komforten skal findes. Indvendigt er sengen fyldt med danskproducerede pocketfjedre, der ligger i et dobbeltlag.

Pocketfjedrene er fordelt i madrassen, så de kraftigste er i det område, hvor du vil være tungest i madrassen. Der er derfor hele 7 områder, der er individuelt tilpasset kroppens vægtfordeling.

Omkring hofterne og lænden vil din krop være tungest, og derfor er disse områder ekstra forstærkede med kraftige fjedre. De kraftige fjedre sikrer, at du ikke synker ned og svajer i ryggen, så du støttes korrekt under søvn og hvile.

100 dages risikofri prøveperiode

Bestiller du den gode boxseng Snefrid Älv hos Nordic Dream, får du rig mulighed for at teste din seng af, før du bestemmer dig endeligt. Nordic Dream tilbyder nemlig deres kunder en 100 dages risikofri prøveperiode.

I prøveperioden kan du kvit og frit få skiftet madrassen ud, hvis du ikke har bestilt den med den rigtige fasthed. Er du ikke tilfreds med din nye seng, så kan du også, inden de 100 dage er ovre, levere sengen tilbage. Returnerer du sengen, får du selvfølgelig hele købsbeløbet tilbage.

Udover de gode kundefordele ved at handle hos Nordic Dream, så planter virksomheden også et træ for hver seng solgt. I samarbejde med Naturstyrelsen giver virksomheden derfor tilbage til naturen, når du vælger en af Nordic Dreams senge.

Älv topmadras – den mest prisvenlige model

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

Snefrid Älv vs. markedet

Kontinentalsengen er meget klassisk, og Snefrid Älv er en seng, der leverer god komfort. Sammenlignet med andre lignende modeller i oversigten over de bedste senge, så skiller Snefrid Älv sig ud med det ekstra fokus på liggekomforten. Med 7 individuelle komfortzoner, der støtter din krop ergonomisk korrekt, kan du få ekstra god liggekomfort, når du sover i din seng.

De danskproducerede pocketfjedre, træet og tekstilerne er alle af høj kvalitet, og sengen er fremstillet af dygtige sengehåndværkere. Du kan derfor regne med en seng, der er skabt til at holde.

Udover at levere en kvalitetsseng så adskiller Nordic Dream sig også med de mange gode kundefordele. Du kan nemlig afprøve din seng i hele 100 dage kvit og frit.

Snefrid Älv fås i følgende størrelser:

  • 140 x 200 cm
  • 160 x 200 cm
  • 180 x 200 cm
  • 180 x 210 cm

Freja Nordlys – boxseng med ergonomisk liggekomfort

Bedste budget valg

  • Flot nordisk design
  • 7 komfortzoner, hvor pocketfjedrene har styrke efter del af kroppen
  • Dansk produceret

Er din søvn vigtig for dig? Det burde den være. Søvn er nemlig afgørende for, at du fungerer både fysisk og psykisk i hverdagen.

Vil du sikre dig selv god søvn, så er det vigtigt med en god seng. Freja Nordlys er en klassisk boxseng, der byder på rigtig god liggekomfort.Madrassen er udstyret med danskproducerede pocketfjedre i 2 lag, der er inddelt i 7 komfortzoner for optimal trykaflastning hele natten igennem.

Derfor skal du vælge Freja Nordlys

  • Boxseng udviklet og produceret i Danmark
  • Med dobbeltlag pocketfjedre inddelt i 7 komfortzoner
  • Flere flotte nuancer i et nordisk design

Danskproduceret kvalitetsseng

Freja Nordlys er produceret i Danmark, hvor der er brugt tid og omhu på at skabe en seng, der leverer varen. Den enkle boxseng er udviklet af dygtige sengeeksperter med øje for den gode liggekomfort.

Boxsengen har en solid base af svensk fyr, der giver sengen stabilitet. Integreret i bunden er boxmadrassen, der sikrer komforten er i top.

Boxmadrassen er fyldt med gode danskproducerede pocketfjedre i høj kvalitet. Pocketfjedrene ligger fordelt i 2 lag, der giver ekstra god komfort.

Sengen er yderligere inddelt i 7 komfortzoner, hvor pocketfjedrene har forskellige styrker alt efter, hvilken del af kroppen, den skal støtte. Din krop er tungest omkring hofterne, og derfor er sengen forstærket med de kraftigste pocketfjedre i dette område. Du vil derfor få den helt rigtige støtte, så din krop kan slappe af, mens du sover, hvilket forbedrer din søvn og dermed din restitution.

Vil du læse mere om boxmadrasser, så kan du klikke her.

Lækkert design i flere flotte nuancer

Den gode boxseng Freja Nordlys byder ikke kun på en god komfortfølelse, for sengen vil også tage sig flot ud i dit soveværelse. Sengen er designet i en nordisk stil med enkle og rene linjer, der ikke forstyrrer øjet. I stedet er sengen minimalistisk og indbydende med et flot betræk af møbelstof.

Møbelstoffet, som Freja Nordlys er betrukket i, kan fås i flere forskellige nuancer, der gør det nemt at finde den helt rigtige farve til din indretning. Farverne, du kan vælge mellem, er lysegrå, mørkegrå, sandfarvet og dybblå.

Du kan derfor let indrette dit soveværelse efter dine ønsker, hvis du vælger en enkel og gennemført seng såsom Freja Nordlys.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området.

Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Freja Nordlys vs. markedet

Det er svært at gå udenom den klassiske boxseng Freja Nordlys fra Nordic Dream, når det kommer til de bedste senge på markedet. Den danske producent Nordic Dream har skabt en kvalitetsseng, der leverer en ekstra god komfortfølelse og ser flot ud i soveværelset.

Freja Nordlys er et godt valg, hvis du ikke har økonomi til at investere i en af de dyrere luksussenge. Modellen er billigere end eksempelvis en elevationsseng, hvor du får lidt ekstra funktionalitet med elevationsmotoren. Freja Nordlys er derfor det sikre valg, hvis du ønsker ekstra god komfort uden at vælte budgettet.

Freja Nordlys fås i følgende størrelser:

  • 80 x 200 cm
  • 90 x 200 cm
  • 90 x 210 cm
  • 120 x 200 cm
  • 140 x 200 cm
  • 160 x 200 cm
  • 180 x 200 cm
  • 180 x 210 cm

Ragna Fjord – danskproduceret elevationsseng i høj kvalitet

Bedst til prisen

  • Kraftig og lydsvag elevationsmotor
  • ErgoFlex-skum som sikrer fugt fra kroppen nemt bliver transporteret væk
  • Fås i mange størrelser og farver

Når det kommer til komfort, så er det svært ikke at tænke på luksusudgaven: Elevationssengen. En elevationsseng er oplagt til alle, der let vil kunne justere på sengen efter behov. Med Ragna Fjord er det intet problem. Den gode, danskproducerede elevationsseng har både trinløs indstilling af hoved- og fodende og hele 7 komfortzoner i springmadrassen. 

Derfor skal du vælge Ragna Fjord

  • Elevationsseng produceret i Danmark
  • 7 komfortzoner med pocketfjedre i høj kvalitet
  • Kraftig og lydsvag elevationsmotor

Sov ekstra godt i Ragna Fjord

Ragna Fjord er produceret af danske Nordic Dream, der laver kvalitetssenge. Sengen er bygget op af gode og solide materialer, hvor elevationsrammen er fremstillet i svensk fyrretræ. Alle tekstiler er Oeko-Tex certificerede, så du kan regne med både kvaliteten af materialerne, og at produktionen foregår forsvarligt.

Elevationssengen har en ergonomisk springmadras, der sørger for cirka 70% af din oplevede komfort. Springmadrassen er inddelt i 7 ergonomiske komfortzoner, hvor dynamiske danskproducerede pocketfjedre sørger for at give din krop den helt rigtige støtte og trykaflastning hele natten lang.

Smart integreret lydsvag elevationsmotor

Den integrerede elevationsmotor er både trinløs, lydsvag og trådløst betjent med en medfølgende fjernbetjening. Den trinløse justering af både hoved- og fodenden gør det nemt at finde din perfekte liggeposition i sengen. 

Hverken du selv eller en eventuel partner vil blive generet af motoren om natten, fordi den er helt lydsvag. Du kan derfor let justere din side af sengen, mens din partner sover trygt videre.

Du styrer hele slaget fra den trådløse fjernbetjening, der både kontrollerer sengens position, men også det smarte lys under sengen.

Lyset er integreret i selve elevationsrammen helt nede ved gulvet, hvor gulvet lyses op. Med en knap på fjernbetjeningen tænder du for det svage lys, der gør det lettere at komme ud af sengen om natten uden at vække en partner.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen bliver transporteret væk i løbet af natten. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning, og den faste side er flad, hvilket gør madrassen mere solid. Er du til en traditionel topmadras, er Ergoflex fra Nordic Dream helt sikkert noget for dig.

Ragna Fjord vs. markedet

En elevationsseng er som udgangspunkt dyrere end en klassisk seng, fordi du betaler for de smarte ekstra funktioner. Derfor er Ragna Fjord også én af oversigtens dyreste modeller, men du får rigtig meget seng for pengene. 

Du kan få Ragna Fjord i et væld af forskellige størrelser  –  fra enkelmandssengen på 80 x 200cm til den helt store dobbeltseng på 210 x 210 cm. Mange af de andre senge i oversigten dækker kun et par størrelser, men kan du med sikkerhed finde en Ragna Fjord, der passer præcis til dit soveværelse.

Elevationssengen er for dig, der elsker god kvalitet og vil have mulighed for at justere din seng – både når det kommer til din liggeposition, men også størrelsen af sengen så den passer ind på dit soveværelse. Med Ragna Fjord får du en lækker elevationsseng, der gør din nattesøvn lidt bedre.

Ragna Fjord fås i følgende størrelser:

  • 80 x 200 cm
  • 90 x 200 cm
  • 90 x 210 cm
  • 120 x 200 cm
  • 140 x 200 cm
  • 160 x 200 cm
  • 180 x 200 cm
  • 180 x 210 cm

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Casablanca kontinentalseng med to forskellige madraskerner

Casablanca kontinentalseng med to forskellige madraskerner

Hvis du og dine sovepartner ofte har diskuteret, hvilken seng i skal købe, men ikke kan blive enige, så er denne halvanden mands seng måske løsningen på jeres problemer. Du kender det måske: din kæreste eller ægtefælle har andre sovepræferencer end dig selv, måske foretrækker han eller hun at sove i en hård seng, mens du selv sover bedre i en blød seng. 

Hvad gør I så, når I skal investere i en ny seng, og ikke ønske at købe to forskellige, men gerne vil holde jer til en enkelt halvanden mands seng? Svaret kan været at købe denne kontinentalseng, der kommer med to forskellige madraskerner, der kan vælges individuelt til at passe til jeres forskellige behov. 

Forskellige mennesker har behov for forskellige fastheder i sengen, og her får du altså en mulighed for at få en seng med to forskellige fastheder i en og samme madras. Det betyder, at I kan undgå at købe to forskellige senge, så I kan spare på pladsen i soveværelset og rede pengepungen fra unødvendige udgifter. En anden fordel ved denne seng er de tre lag af fjedre og de tre komfortzoner, som er garanteret at give jer begge en behagelig søvn.

MasterBed halvanden mands seng med dobbelt fjedresystem

MasterBed halvanden mands seng med dobbelt fjedresystem

Denne halvanden mands seng kommer i et simpelt dansk design til en god pris. Sengens topmadras er lavet af allergivenligt latex, der giver en fantastisk komfort, og en følelse af at hele kroppen bliver støttet. Latex er et naturligt materiale, der er en super god trykaflaster, samtidigt med at den temperaturregulerende funktion sikrer behagelige nætter, der ikke bliver for varme. 

Boksmadrassen kommer med pocketfjedre med 5 komfortzoner, hvilket betyder at din vægt fordeles lige over hele madrassen. Derved er du sikret en god sovestilling, der ikke skader din ryg og nakke under søvnen – selv hvis du sover meget på siden. Der er 250 pocketfjedre pr. kvadratmeter, som er placeret forskelligt, således at visse områder i sengen er blødere end andre. Denne funktion øger komforten markant, da disse bløde områder vil lade dine skuldre og hofter synke længere ned end resten af kroppen, så du er sikret optimal støtte hele vejen rundt. 

Under pocketfjedrene finder du en Bonnel underkerne med 150 fjedre pr. kvadratmeter for endnu mere komfort. Sengen er desuden både designet og produceret i Danmark, og den kommer i et flot og simpelt design.

MasterBed trekvart seng med elevation

MasterBed trekvart seng med elevation

Er du typen, der har brug for en seng, hvor du nemt kan tilpasse sovestillingen efter dine behov, så er denne MasterBed seng helt perfekt for dig. Nem tilpasning er kernen i alle elevationssenge, og her får du en model, hvor du kan løfte og sænke benene, hvis det bliver nødvendigt, og hvor du naturligvis også kan hæve sengens ryg, så du kan få en behagelig lænestol på få sekunder. 

Denne funktion er ideel til dig, der elsker at spise morgenmad i sengen, eller dig til, der elsker at læse en god bog eller se en spændene film inden sengetid. Med traditionelle senge kan det være svært at finde en god sidestilling, der er behagelig over længere tid, men med denne elevationsseng er problemet løst. Med den medfølgende fjernbetjening kan du hurtigt og nemt justere sengeryggens højde, så du hurtigt kan gå fra at være liggende til at sidde i en yderst komfortabel position. 

Sengen kommer med en 4 centimeter latex topmadras, der er temperaturregulerende og allergivenlig, samt en springmadras med fjedre i forskellig tykkelse, der designet til at sikre den bedste komfort for hele din krop.

Svane Zonic trekvartseng med IntelliGel for unik komfort

Svane Zonic trekvartseng med IntelliGel for unik komfort

Boksmadrassen i denne seng kommer med et lag af 3 centimeter IntelliGel. IntelliGel er et materiale, der har rigtigt mange egenskaber. 

Tænk på alle de gange, du er blevet vækket i løbet af natten, fordi din partner sover uroligt og vender og drejer sig natten igennem. Det kan ryste hele madrassen og give dig selv en urolig søvn, så du vågner op træt og irriteret. 

Med en IntelliGel madras behøver du dog ikke længere bekymre dig om urolige sovepartnere, for IntelliGel laget er designet således, at din del af sengen forbliver rolig, selvom andre omkring dig vender sig. Både dig og din partner er altså garanteret en roligere søvn med en IntelliGel madras. IntelliGel er desuden rigtig god til at ånde, og i kombination med denne sengs fjedre, får du en behagelig liggeoplevelse, der hverken er for blød eller for hård. 

Med sengen følger også en hovedgavl, som giver dig mulighed for at placere sengen frit i rummet, hvis det passer bedre til dine præferencer. Sengen er i den dyrere ende, men dine penge bliver bestemt ikke spildte, for her får du virkeligt meget seng og mange funktioner for pengene.

Krone Kontinental 140 x 200 cm med 3 madrasser

Krone kontinentalseng med 3 madrasser

Denne halvanden mands seng fra Krone er en seng i rigtig fin kvalitet, som passer til dig, der virkelig går op i komfort. Som kontinentalseng kommer den med hele 3 madrasser, der vil sikre dig den optimale komfort natten igennem. 

Du får en vendbar springmadras samt en boksmadras med behagelige pocketfjedre i fem zoner, der giver dig lige præcis den støtte, din krop har brug for. Sidst men ikke mindst får du naturligvis også en topmadras, hvor du kan vælge imellem latex eller memory foam skum. Hvilken type topmadras der er bedst for dig, afhænger udelukkende af dine behov. 

En latex topmadras har den fordel, at du ikke synker så meget ned i madrassen, hvilke giver støtte til hele kroppen og giver den en mere naturlig position. Med en memory foam topmadras synker du derimod længere ned i sengen, hvilket er med til at holde din krop varm. 

Sengen er produceret i Danmark, og materialerne er af bedste kvalitet fra top til bund. Designet er simpelt men lækkert og moderne, og hvis du ønsker det, kan du tilkøbe en flot sengegavl, der vil fuldende looket. 

Krone Signatur Kontinetnal Cloud topmadras og to lag fjedre

Krone seng med Cloud topmadras og to lag fjedre

Her får du en halvanden mands seng i god kvalitet, der kan tage dig på komfortable drømmerejser mange år ind i fremtiden. Sengen er nemlig produceret til at være ekstra solid, så du kan regne med at få et produkt, der holder. Det er en seng, der passer til dig, der både er på udkig efter et kvalitetsprodukt, samt et produkt hvis pris ikke vil give dig grå hår. Med denne seng får du rigtig meget til en rigtig god pris. 

Designet er simpelt og det eneste du skal gøre for at komme i gang med at sove, er at montere de medfølgende ben. Madrassen er en Krone Signatur Box Cloud, som er en boxmadras, der både er simpel og kompleks. Madrassen kommer nemlig med to lag fjedre, hvor det nederste lag giver dig stabilitet, mens det øverste lag er udstyret med pocketfjedre med 5 zoner, som gør, at din krop støttes på bedst muligvis under søvnen. 

Sengen fås i to forskellige hårdheder – en medium og en fast – og hvad du skal vælge, kommer mest an på din vægt.

FAQ

🤩 Hvad er en medium størrelse seng?

En medium størrelse seng kaldes også for en halvanden-mands-seng eller en trekvart-seng. Den type seng har målene 140 x 200 cm, hvormed den er en halv gang større end en enkeltmands-seng – deraf navnet halvanden-mands-seng. Størrelsen er super alsidig, da den passer ind mange forskellige steder i boligen.

🧐 Hvordan vælger jeg den rette seng?

Når du skal vælge den rette seng, så er det specielt vigtigt, at du overvejer, hvilken størrelse sengen skal have. Den skal være stor nok til, at du føler, at du har nok plads til at sove behageligt, men den skal ligeledes også kunne passe ind i rummet.

🤓 Hvilke senge bruger hoteller?

Når det kommer til senge, så bruger hoteller generelt senge, som egner sig godt til en masse forskellige mennesker. Det er naturligvis smart, da det er mange forskellige mennesker, som sover i disse senge. Dog bør din egen private seng være bedst muligt egnet til lige præcis din krop.

Læs også vores artikel om: På jagt efter et nyt sengebord? Læs mere i denne testoversigt

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar