Søvn er en essentiel del af hverdagen, da det er her, man lader sin krop og hjerne op til en ny dag. Desværre er der flere mennesker, som oplever søvnbesvær hver eneste nat, og derved aldrig føler sig helt udhvilet. Dette går både ud over koncentrationen, overskuddet og livskvaliteten generelt.

En løsning til at få bedre søvn kan være en kugledyne, som er en tungere variant af en almindelig dyne. En sådan dyne lægger vægt på din krop, og det vil hjælpe din krop med at falde til ro. Her finder du de bedste dyner og en hjælpende guide til dig.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Kugledyne fra Zenkuru med imponerende brugeranmeldelser

Kugledyne fra Zenkuru

Hvis du leder efter en dyne, hvor du har mulighed for at vælge mellem forskellige antal kilo, så er denne dyne fra Zenkuru lige noget for dig. Her har du nemlig muligheden for at vælge mellem 6 forskellige kilo fra 15 kg og ned til 5 kg. I test af de forskellige vægte i dynen viser brugeranmeldelser på dynen et gennemsnit på 4,9 ud af 5 stjerner, og derfor vil du kunne se frem til en dyne, som virkelig opfylder det, som den lover.

Med et interval på 2 kg mellem de forskellige størrelser er det essentielt, at du vælger den rigtige. Det gør du ved at finde det, som svarer til 10-15 % af netop din kropsvægt. På denne måde er du sikret, at den ikke bliver alt for tung, men heller ikke for let. Hvis du vælger en, som er for tung, risikerer du, at du føler dig kvast og utilpas. Vælger du derimod en dyne, som er for let, vil den ikke have det ønskede formål. Vej dig derfor inden og udregn det antal kilo, som vil passe til din krop.

Med en kugledyne der har den rette vægt for dig, vil du opleve en tryggere og mere rolig nattesøvn. I dynen fra Zenkuru er der en masse små glasperler. Glasperlerne er med til at give vægt på hele din krop, og derfor ligger den et generelt og godt tryk overalt. Dog er det med alle de små glasperler en behagelig, dejlig og hyggelig følelse. Det generelle tryk overalt på din krop vil hjælpe dig til at slappe helt af, fordi du med dynen automatisk føler dig mere tryg og rolig.

De fleste som har problemer med at sove, kender dét, at man ligger og vender og drejer sig i timevis. Det kan kugledynen fra Zenkuru også hjælpe på, da trykket fra vægten hjælper på din rastløshed. Du har derfor ikke behov for at bevæge dig konstant, i forhold til når du sover med en let almindelig dyne. Dette vil hjælpe dig med at falde hurtigere i søvn og derved få en bedre og længere nattesøvn.

Det du leder efter, er helt sikkert en dyne, som kan hjælpe dig med at få en bedre nattesøvn på grund af tryk. Men med denne dyne fra Zenkuru har du også muligheden for at bruge den til flere andre ting. Du kan blandt andet bruge dynen som et slags massageapparat på skuldrene, nakken eller et tredje sted. De små glaskugler, som findes i hele dynen, føles nemlig som en slags mini massage, og det er selvfølgelig bare et kæmpe plus.

Med målene på 150 x 210 cm passer den til en voksen person, hvor der er sikret en fordelt vægt over det hele på kroppen. Hvis du får brug for at vaske denne kugledyne, kan du blot vaske den nemt i hånden eller i vaskemaskinen på et meget let og skånsomt program. Derefter vil den skulle tørre af sig selv og ikke i en tørretumbler.

Yderstoffet på dynen fra Zenkuru er af ren bomuld og er certificeret med Oeko-Tex Standard 100, hvilket vil sige, at det er godkendt og testet for alle de krav, der måtte være omkring kemiske stoffer. Derfor er du sikret, at helbredet og miljøet ikke bliver skadet, og du kan med god samvittighed sove med dynen. Derudover er selve glasperlerne i dynen både lugtfrie og giftfrie.

Er kugledynen Zenkuru noget for dig, får du simpelthen en dyne, som er:

  • Pæn og enkel i sit grå design
  • Varierende i vægt, så den passer præcis til den enkelte person
  • En funktionel dyne, der også kan bruges til mange andre ting

Søger du derfor en kugledyne, som kan forbedre din nattesøvn ved at gøre dig mere rolig og tryg med sine tryk overalt fra små glaskugler, så er dette et oplagt valg for dig. Du vil helt sikkert opleve, at de små glaskugler nærmest føles som et tilpas hårdt kram, som man aldrig vil ud af. Det vil derfor blive en positiv oplevelse at sove om natten med denne dyne i stedet for en ubehagelig oplevelse.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kugledyne – Kugledyner til børn og voksne – sansestimulerende behandling (kugledyne, vægtdyne med kuglefyld) med forskellige vægte til en rolig søvn

Kugledyner til born og voksne – sansestimulerende behandling

Her finder du en dyne med vægt, som både kan bruges af voksne og børn. Det er nemlig muligt at vælge forskellige størrelser, så den passer perfekt til den enkelte person. En kugledyne skal passe perfekt til den enkelte, da dette vil give det bedste udbytte. Derfor har du her muligheden for at vælge en dynelængde på 150 cm til børn eller en dynelængde på 200 cm til voksne. Derved kommer barnet ikke til at skulle ligge i en kæmpe dyne, men har her en tilpasset dyne.

Det kan være, at du tænker, at barnet hurtigt vil komme til at vokse ud af sin 150 cm dyne, men her har dynen en ekstra smart funktion. Det er med børnedynen muligt at lyne 50 cm ekstra på ud over de 150 cm, som dynen er. Derved skal du ikke være bange for, at barnet vokser ud af dynen på ingen tid, og at du derefter ikke kan bruge den til noget. De 50 cm ekstra på dynen vil gøre, at barnet kan vokse med dynen og have gavn af den i mange år fremad. Søvnen er nemlig utrolig vigtig for barnets udvikling.

Derudover er det muligt at vælge mellem forskellige antal kilo i forhold til hvor tung selve dynen skal være. Både i børnestørrelsen og voksenstørrelsen har du muligheden for at vælge fra 3,3 kg til 20 kg, så der er noget til enhver størrelse. De fleste mennesker vil gerne have en rigtig tung kugledyne, hvilket også er derfor, at man kan vælge nogle rigtig tunge vægte, men sådan vælger du den rigtige: til en person på 60-70 kg anbefales 7 kg og ellers omkring plus minus 1 kg per 10 kg kropsvægt. Det varierer dog rigtig meget fra person til person, hvor meget man ønsker, at dynen skal tynge.

Selve dynen er af små kugler af kvalitetsplastik, som er syet ind i dynen i sektioner, så du altid er sikret, at der er vægt overalt i dynen. Du undgår derfor at ende med, at vægten samler sig et bestemt sted. Her får du med garanti vægt på hele kroppen. Plastikkuglerne er CE-mærket, og derfor overholder dynen altså alle lovkrav i EU-lovgivningen.

Selvom du måske tænker, at alle de små kugler af plastik larmer meget, når du bevæger dig, og derved vil forstyrre sin søvn, er det ikke noget, som du behøver at bekymre dig om. Dynen er nemlig lavet, så den er meget svag i støj. Du vil derfor ikke opleve problemer med alt for meget forstyrrende støj ved brug af denne dyne med vægt.

Derudover støtter du et godt formål, hvis du erhverver dig denne kugledyne, da den er syet i Danmark af mennesker med sygdommen autisme. Hvis du derfor køber denne dyne, støtter du deres fælleskab, arbejde og glæde samtidig med, at du får en fantastisk dyne. Samvittigheden er derfor i orden ved køb af denne dyne på samme tid med, at du støtter mennesker, der også selv har glæde af disse slags dyner.

Dynens design er enkelt og pænt i farven mørkeblå, og det er forskelligt, hvordan man fra person til person bedst kan lide at bruge den. Nogle vælger at lægge den over deres almindelige dyne, mens andre bruger kugledynen med dynebetræk som deres eneste dyne. Dette kan du afprøve selv for at finde ud af, hvad der føles bedst for dig. Det er klart, at når man bruger dynen med vægt som den eneste dyne, får man mere ud af plastikkuglernes massage.

Der er så mange fantastiske egenskaber ved denne dyne med vægt. Det bedste ved denne kugledyne er helt klart, at der er:

  • Forskellige dynestørrelser og muligheden for at lyne 50 cm ekstra på børnedynen 
  • Forskellige kilo til den enkelte persons behov 
  • Et smart og enkelt design

Med denne kugledyne får du med garanti en dyne med din tilpassede vægt, som vil hjælpe dig eller dit barn med at få en forbedret nattesøvn. Hvem end dynen er til, er muligheden for at vælge den perfekte længde og vægt der, som vil betyde utroligt meget for den ønskede funktion. Er din drøm derfor at få dit barn eller dig selv til at sove roligt, trygt og dybere om natten, er dette et fremragende og helt perfekt valg for dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

4living kugledyne / tyngdedyne i grå 150 x 200 cm 7 kg til den voksne med søvnbesvær

4living kugledyne tyngdedyne i gra 150 x 200 cm

Mangler du en pæn og effektiv dyne med vægt, så er denne dyne fra 4living et ideelt valg for dig. Med sine 7 kilo passer den i gennemsnit til den voksne på omkring 60-70 kg, men det varierer dog meget fra person til person, hvor tung man egentlig gerne vil have den. Ved man derfor med sig selv, at man gerne vil have den lidt tungere eller lettere, så er denne altså stadig en mulighed.

Dog skal man passe på med, at den ikke bliver for let, da den så ikke vil opfylde de ønskede behov. Vægten har nemlig betydning for, om dynen overhovedet har den ønskede løsning på søvnbesværet. Er dynen alt for let, vil den ikke skabe følelsen af tryghed, ro og stimulation, som der er meningen. Derimod skal dynen heller ikke være så tung, at man nærmest føler sig helt kvast og klemt under den. Dette vil helt sikkert ikke hjælpe på en bedre søvn. Derfor er det essentielt, at du sætter dig ind i hvilket vægt, der vil være bedst til dig og din kropsvægt.

Denne kugledyne fra 4living er fyldt med kugler over det hele, og derfor vil du også opleve, hvordan de 7 kg fordeler sig godt ud over det hele på kroppen. Derved vil du ikke opleve problemer med, at det kun er dine ben eller ryg, som får alle kiloene, men altså hele kroppen. Den dækkende vægt over hele kroppen vil skabe tryghed og ro for dig, hvilket vil hjælpe dig til en bedre og roligere nattesøvn.

Med målene på 150 x 200 cm passer denne dyne til den voksne person, som ønsker at få tyngde på hele kroppen. Når du ligger under denne dyne vil du derfor nærmest føle, at du ligger i en tryg og varm hule, du aldrig vil ud af. Det vil derfor blive en kamp at vågne fra din skønhedssøvn, men blot på den positive måde.

Vil du gerne have endnu mere ud af din dyne med vægt end at sove med den om natten, kan du også bruge den som et tæppe, når du sidder i stuen. De fleste synes, at det er dejligt at have en kugledyne til at lægge over benene, hvilket igen er med til at skabe en afslappende og dejlig fornemmelse. Det er kun fantasien, som sætter grænser, og du kan bruge dynen med vægt, næsten ligesom du bruger din almindelige dyne ellers.

Designet på denne kugledyne fra 4living er enkelt, gråt og pænt. Dynen er produceret i polyester, og føles helt glat på den ene side. Du kan både bruge denne dyne som din eneste dyne ved at putte sengetøj på dynen. Ellers kan du bruge den som en ekstradyne ovenpå din lette dyne, som du ellers bruger i hverdagen. Prøv dig frem, og find ud af hvad der føles bedste for dig. Tyngden vil være den samme hvad end du vælger, men vælger du at bruge kugledynen som den eneste, vil du få mere ud af kuglernes masserende funktion.

Vælger du denne dyne med vægt fra 4living, kan du derfor forvente en dyne, som er:

  • En passende vægt til et voksent menneske 
  • Tidsløst i design og både kan bruges som ekstradyne eller alene
  • Med til at give roligere og tryggere nattesøvn

Står du derfor og mangler en kugledyne, som skal kunne tynge dig med 7 kilo om natten og derved skabe en større tryghed og ro omkring dig, så kan denne dyne med vægt fra 4living altså blive din nye bedste ven.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvem er en kugledyne ellers ideel for?

Generelt er det, at en dyne med vægt er ideel for mennesker med søvnbesvær. Mennesker som ligger og drejer sig i timevis om natten, og derfor aldrig falder fuldstændig til ro. Men en dyne med vægt kan faktisk hjælpe flere mennesker og diagnoser, end de fleste lige går og tror. Det er nemlig ikke kun almindelige mennesker med søvnbesvær, at dyner med tyngde kan hjælpe.

Med vægten fra en dyne med kugler hjælper den med at berolige den enkelte person, og har derved en slags terapeutisk og masserende virkning. Derfor er denne slags dyne også velegnet til mennesker med ADHD, autisme, demens eller andre sygdomme. For disse slags diagnoser vil dynen virke afstressende. En kugledyne går nemlig ind og påvirker sanserne i kroppen, hvilket gør, at kroppen går mere i balance og ro med vægt på sig. Derved vil forbrugeren også føle en helt ny og beroligende følelse ved brug af sådan en slags dyne.

Lige meget om du har en diagnose eller blot har søvnbesvær i hverdagen, så er en kugledyne en oplagt mulighed for dig for at få en bedre nattesøvn. En god og rolig nattesøvn betyder mere end de fleste mennesker går og tror. De fleste mennesker tror nærmest, at man i en travl hverdag næsten ikke behøver søvn, fordi et ordsprog siger jo at ”man kan sove, når man bliver gammel”. Sådan fungerer det desværre slet ikke, og din krop har brug for mere søvn end du forventer.

Får man ikke søvn, eller sover man hver eneste nat meget uroligt, kan det påvirke flere ting i kroppen på en negativ måde. Immunforsvaret bliver forringet, din indlæring og hukommelse bliver dårligere, og humøret, ydeevnen og koncentrationen bliver påvirket på en negativ måde. Der er derfor kun negative ting ved ikke at få sin nattesøvn hver eneste nat.

Det kan derfor ikke understreges nok, hvor mange positive egenskaber en kugledyne har, og du vil med sikkerhed opdage en helt ny kærlighed ved køb af sådan en dyne. Når de fleste har prøvet at bruge en dyne med vægt, går de aldrig tilbage til den almindelige og lette dyne, som man ellers bruger. Derfor kan du se frem til trygge, rolige og behagelige nætter med en dyne med vægt, samt en hverdag med mere overskud og energi.

Denne side er anmeldt af: Asta A. Jespersen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar