Søvn er vigtigt, og hver eneste nat bruger du din dyne. Nogle dage er den for varm og andre dage måske for kold. Det kan være et stort irritationsmoment, og det er derfor vigtigt, at du finder den dyne, som passer til dine behov.

En silkedyne er det oplagte valg, da den er temperaturregulerende, og du undgår derved at vågne svedig op i sengen. Derudover har dyner af silke mange andre positive træk. Men hvilken skal du så vælge? Her finder du de bedste dyner af silke fra tests, hvor vi nedenfor har samlet en guide, så du kan finde dynen til dine behov.

Hvorfor silkedyner er bedre end alle de andre slags dyner

Efter at have læst om alle de bedste silkedyner på markedet, så kan det være, at du undrer dig over hvorfor andre dyner, såsom ulddyner, dundyner og så videre, ikke er lige så gode, hvis ikke bedre muligheder for dig og en bedre nattesøvn. Nedenfor kan du læse, hvad der gøre dynen af silke helt unik og speciel:Det helt unikke ved en silkedyne er, at de alle er allergivenlige. Ligesom du læste ved alle dynerne, som blev beskrevet ovenfor, så gælder det for alle af silke. Mange danskere lider i dag af en slags allergi, som de skal leve med resten af livet. Da man om natten får lov til at slappe helt af og lade op til næste dag, er det derfor vigtigt, at man har muligheden for ro og ingen forstyrrelser. Mennesker med allergi er med en dyne af silke derfor sikret afkobling og ro under nattesøvnen. Er du derfor allergiker, er denne slags dyne det ideelle valg for dig.En anden egenskab som alle silkedyner har er, at de alle bare føles fantastiske at bruge. Du vil med hvilken som helst dyne af silke opleve velvære og en følelse af at befinde dig godt tilpas hver eneste nat. Du vil ikke opleve den irriterende og kradsende følelse, som du måske har oplevet ved andre slags dyner. Det føles luksus og dejligt, og da det er et produkt, som de fleste mennesker bruger 365 dage om året, så er det helt klart værd at føle sig godt tilpas.Til sidst vil vi bare understrege, hvor fantastisk en søvn du vil få med en dyne af silke, grundet alle de positive egenskaber den har, som du både har kunne læse her og ved de forskellige produkter. Der er faktisk ikke en eneste negative finger at sætte.Det er vigtigt ikke at gå på kompromis, når det kommer til dit valg af dyne, og sådan vælger du den rigtige dyne, du skal bruge i lang tid fremadrettet. Selvom dyner af silke kan virke lidt højere i pris end andre, skal du huske på, at de holder i mange år samt er helt unikke med alle de positive egenskaber. Du finder simpelthen ikke andre dyner af samme kvalitet som en silkedyne.

Vask af din silkedyne

Som der blev gennemgået ved de fleste af dynerne ovenfor, så er det vigtigt, at du vasker din nye dyne af silke på den helt rigtige måde. Det er ikke sikkert, at du nogensinde får brug for at vaske den, da de fleste har nok i at blive luftet, helst i koldt frostvejr. Dog er det altid vigtigt, at du tjekker præcis, hvad din dyne kan klare, da det varierer fra dyne til dyne. Da det er noget, som du skal have i lang tid, og med sikkerhed bliver rigtig glad for, så er det selvfølgelig vigtigt at passe godt på den

Læs også vores artikel om: Find den rigtige topmadras – de bedste i test

Læs også: Guide: Her kan du finde den rette dobbeltdyne

Se vores artikel om: Testoversigt: her finder du de bedste juniordyner

Læs også vores artikel om: Guiden til at udvælge det bedste kuvertlagen

Hvis ikke disse fladt i den smag, så kan du med sikkerhed finde en tyngdedyne, som passer til dine behov.

Læs også: 9 flotte sengetæpper til soveværelset

Se også: De 13 bedste ergonomiske hovedpuder

Se også: De bedste bambusdyner til dig og familien

FAQ

🤔 Hvordan vasker jeg en silkedyne?

Når du vasker din silkedyne, skal du bruge et skåneprogram. Den må kun blive udsat for vandtemperaturer på op til 30 grader. Sørg for at bruge et skånsomt og mildt vaskemiddel der ikke ødelægger de fine silketråde. Vask dynen mindst muligt, da silketrådene udsættes for slid i vaskemaskinen.

🤓 Skal jeg bruge sengebetræk på min silkedyne?

Det anbefales, at du af hygiejniske og sundhedsmæssige årsager anvender betræk på både din silkedyne- og hovedpude. Din krop afgiver svedpartikler og døde hudceller hver nat, og dette skal være muligt at fjerne fra sengemiljøet, så det er sundt og hygiejnisk.

🧐 Hvad er levetiden på min silkedyne?

Du kan selv være med til at påvirke, i hvor mange år du skal have glæde ved din silkedyne. Når du vedligeholder den med at lufte den udenfor og vaske den efter behov, kan du se frem til at kunne gøre brug af den i op til 10 år.

👍 Er silkesyner pengene værd?

Når det gælder udstyr til sundhed og fysisk komfort, kan du gå ud fra, at pris hænger sammen med kvalitet. Vil du have et sundt sovemiljø med en allergivenlig og temperaturregulerende dyne, er en udgave med silke et godt valg.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Butterfly Silk – sommerdyne med imponerende brugeranmeldelser

 • Allergivenlig
 • 4,8/5 stjerner hos Coop
 • Produceret i silke som sikrer god åndbarhed
Sommerdyne – Butterfly Silk

Denne lækre silkedyne har gennem forskellige anmeldelser fra forbrugere modtaget en gennemsnitlig bedømmelse på 4,6 ud af 5 stjerner, hvilket vi sagtens kan forstå. Med det fantastiske Mulberry silke er du sikret en utrolig behagelig følelse, og du vil opleve hvor god åndbarheden er.

Det fantasiske ved Mulberry silke er, at det faktisk er den bedste silkekvalitet, som du kan få. Silken bliver nemlig fremstillet af silkelarver, som har levet under gode forhold. Mulberry silke er det mest kostbare og fine, som du kan finde med sit hvide og pæne udseende.

Dynen fra Butterfly Silk har målene 135 x 200 cm, og derfor passer den til en enkelt-dyne. Denne dyne egner dig bedst til sommerperioden grundet dynens utrolige måde at regulere temperaturen perfekt efter din kropsvarme. Du undgår altså at vågne op helt svedig midt om natten i sommerens varme, da den absorberer fugten, hvilket vil hjælpe dig til at få en meget bedre og rolig nattesøvn. Derudover kan den faktisk også bruges om vinteren, og ikke kun om sommeren, medmindre man som person fryser rigtig meget generelt.

Udover at silken er med til at skabe rigtig god åndbarhed, så er våren i dynen også med til at hjælpe. Våren i denne silkedyne fra Butterfly Silk er i ren bomuld, hvilket føles utroligt blødt. Bomuld er derudover et naturligt produkt, som kun har positive egenskaber i dynen. Materialet, bomuld, er det, som optager fugt fra din krop på den mest effektive måde.

Da dynen er produceret af høj kvalitet, er det en dyne, som holder i rigtig mange år. Faktisk oplever de fleste, at den bliver mere og mere behagelig at sove med efterhånden, som den bruges. Du kan derfor se frem til at sove med en dejlig, åndbar og blød dyne i mange år fremad, uden at skulle tænke på at investere i en ny. Et ekstra plus er, at denne sommerdyne har Oeko-Tex 100 mærket. Det vil sige, at denne dyne ikke indeholder kemiske stoffer, som skader kroppen, samt at dynen lever op til vigtige standarder og regler.

Noget, som du helt sikkert også vil sætte pris på ved denne dyne fra Butterfly Silk, er, at den ikke behøver at blive vasket, da den renser sig selv ude i den friske luft. Derudover er det essentielt at vide, at denne silkedyne fra Butterfly Silk:

 • Er allergivenlig, og derfor kan bruges af mennesker, som har allergi eller astma
 • Ikke kan tørretumbles, men blot skal opfriskes udenfor i luften
 • Kan vaskes med en mild vådrens på renseriet, hvis det bliver en nødvendighed

Med denne sommerdyne fra Butterfly Silk er du sikret en høj kvalitet hele vejen igennem. Her er ikke gået på kompromis med nogle af materialerne, og du er altså sikret den bedste silke, som der findes i dyner. Du kan med denne skønne dyne derfor se frem til sommernætter uden ubehag, sved eller forstyrrelser i nattesøvnen i mange år fremad.

Borg Living Mulberry (200x140cm) – silkedyne til lavpris

 • Allergivenlig
 • Produceret af ren silke
 • Regulerer temperaturen efter din kropsvarme
Borg Living Mulberry (200x140cm) – kvalitetsdyne til lavpris

Vælger du denne dyne fra Night & Day kan du se frem til nætter med fantastisk søvn. Med sine mål passer den perfekt som en enkelt-dyne. Du vil få en helt anden og positiv oplevelse med denne dyne, da den med sin høje kvalitet af silke sikrer, at du undgår de alt for varme og svedige nætter. Naturproduktet, silke, hjælper nemlig med at regulere temperaturen alt efter hvor varmt, du har det.

Silkedynen kan bruges hele året, så du behøver derfor ikke at have både en vinter- og sommerdyne til at ligge og fylde. Grunden til at den kan bruges til alle årstider er igen fordi, at den selv regulerer temperaturen efter din kropsvarme. Derfor føles den tilpas kold om sommeren, samt tilpas varm om vinteren.

Derudover er dynen allergivenlig, da du ikke finder de kendte og frygtede husstøvmider i silkedyner. Silke er nemlig en af deres fjender, og derfor kan du med ro benytte dynen, hvis du har allergi. Når du efter noget tid føler, at dynen trænger til en opfriskning, kan du blot hænge den ud i luften nogle timer. På den måde bliver den frisk og luftig på ny.

Med denne dyne fra Night & Day får altså du en dyne, som er:

 • 140 x 200 cm – perfekt til en enkelt-dyne
 • Produceret af ren silke, som er et naturprodukt 
 • Nem at friske op, ved blot at hænge den ude i den kolde og friske luft

Denne dyne fra Night & Day med målene 140 x 200 cm er derfor til dig, som mangler en helårs enkelt-dyne og ønsker en dyne, som føles fantastisk på huden. Står du derfor og mangler en enkelt-dyne, som kan hjælpe med en bedre og mere behagelig nattesøvn, er denne helt klart et godt match til dig.

BeKids Silkedyne Baby 70×100 cm – til din babys essentielle nattesøvn og lure

BeKids Silkedyne Baby 70x100

Det er vigtigt, at man som voksen får sin nattesøvn for at kunne fungere om dagen, men lige så vigtigt er det, at din baby sover godt om natten. Det vil både skabe mere overskud fra dig, og din baby vil med en god søvn virke mere frisk, udhvilet og klar til indlæring af nye og spændende ting om dagen.

En måde at forbedre din babys søvn på er at købe en dyne af silke. Materialet, silke, vil nemlig hjælpe det lille og nye menneske med at ånde meget bedre og derved få en meget roligere søvn om natten.

Når det kommer til en lille baby, er det selvfølgelig vigtigt for dig, at han eller hun bliver taget godt om og bliver givet det bedste. Med en dyne af silke vil du både give din baby en naturdyne, som er allergivenlig, absorberer fugt og regulerer temperaturen, som den tilpasser perfekt til hver enkelt nat. Dynen kan derfor bruges hele året rundt.

Dynen har vår i bomuldssatin, hvilket betyder, at det føles blødt og dejligt. Derudover er det smarte ved denne silkedyne, at du har mulighed for at vaske den på omkring 30 grader i vaskemaskinen, hvis der skulle ske et uheld engang imellem. Dog er det vigtigt, at dynen derefter tørrer af sig selv i luften.

Udover alle disse fantastiske egenskaber, er det vigtigt at nævne, at dynen:

 • Har OekoTex 100 certifikat, hvilket betyder, at den er god mod både miljøet og kroppen
 • Er let i vægt, og derfor ikke tung for babyen at bruge
 • Har godt med fyld og derfor isolerer perfekt

Er dit mål derfor at give din baby den perfekte nattesøvn hele året rundt, så er denne silkedyne fra BeKids løsningen. Dynen med målene 70 x 100 cm er perfekt til at opfylde din babys behov, og så vil du altid være sikret, at hun eller han ikke overopheder om sommeren eller fryser om vinteren. Med tanken om, at din baby får en bedre nattesøvn, vil du automatisk også sove bedre og mere roligt om natten uden for mange forstyrrelser.

Night & Day 140×200 – silkedyne med fantastisk åndbarhed

 • Produceret af ren silk
 • Allergivenlig
 • Tilpasser sig din kropstemperatur, så det hverken er for varmt eller koldt
Silkedyne Night & Day 140x200

Vælger du denne dyne fra Night & Day kan du se frem til nætter med fantastisk søvn. Med sine mål passer den perfekt som en enkelt-dyne. Du vil få en helt anden og positiv oplevelse med denne dyne, da den med sin høje kvalitet af silke sikrer, at du undgår de alt for varme og svedige nætter. Naturproduktet, silke, hjælper nemlig med at regulere temperaturen alt efter hvor varmt, du har det.

Silkedynen kan bruges hele året, så du behøver derfor ikke at have både en vinter- og sommerdyne til at ligge og fylde. Grunden til at den kan bruges til alle årstider er igen fordi, at den selv regulerer temperaturen efter din kropsvarme. Derfor føles den tilpas kold om sommeren, samt tilpas varm om vinteren.

Derudover er dynen allergivenlig, da du ikke finder de kendte og frygtede husstøvmider i silkedyner. Silke er nemlig en af deres fjender, og derfor kan du med ro benytte dynen, hvis du har allergi. Når du efter noget tid føler, at dynen trænger til en opfriskning, kan du blot hænge den ud i luften nogle timer. På den måde bliver den frisk og luftig på ny.

Med denne dyne fra Night & Day får altså du en dyne, som er:

 • 140 x 200 cm – perfekt til en enkelt-dyne
 • Produceret af ren silke, som er et naturprodukt 
 • Nem at friske op, ved blot at hænge den ude i den kolde og friske luft

Denne dyne fra Night & Day med målene 140 x 200 cm er derfor til dig, som mangler en helårs enkelt-dyne og ønsker en dyne, som føles fantastisk på huden. Står du derfor og mangler en enkelt-dyne, som kan hjælpe med en bedre og mere behagelig nattesøvn, er denne helt klart et godt match til dig.

Helårsdyne – Butterfly Silk til dig, der også ønsker at tage et godt valg for miljøet

Helarsdyne – Butterfly Silk

Med anmeldelser på 5 ud af 5 stjerner er dette dynen til dig, som står og mangler en silkedyne, der giver en dejlig, dyb og afslappende nattesøvn hver eneste nat hele året rundt. Derudover er denne dyne med til at skåne miljøet, så samvittigheden er også god ved køb af denne dyne fra Butterfly Silk. Med sine mål på 140 x 220 cm passer den perfekt til din enkelt-dyne med ekstra længde.

Lider du af astma eller en slags allergi, og døjer du også med problemer om natten? Så kan dynen her blive din nye bedste ven. Grundet det lækre materiale, silke, får du en dyne som er antibakteriel, og derfor modvirker den alle bakterierne, som den møder. Derfor kan du med dynen se frem til rolige nætter uden for mange forstyrrelser på trods af allergier eller astma.

Silken i dynen har også utrolig mange andre fordele. Det, som silkedynen er mest kendt for, er, at den er temperaturregulerende efter den enkelte persons kropstemperatur. Derudover absorberer den fugt fra kroppen, og du vil derved ikke vågne op om natten badet i sved og føle ubehag. Det vil sige, at du med denne dyne fra Butterfly Silk vil opleve, at den føles tilpas varm i den kolde vinter, men dejlig kold i de varme sommernætter.

Miljøet er utrolig vigtigt at tage hånd om og hjælpe, og det har du faktisk muligheden for at gøre her. Selve dynevåren er nemlig i bambussatin, hvilket er meget miljøvenligt, da bambus optager meget CO2, er et naturligt materiale og hele tiden vokser med minimalt vandforbrug. Dog skal du ikke være bange for, at du så går på kompromis med kvaliteten. Bambussatin er nemlig både dejlig blødt og åndbart, så du vil både formå at få den bedste nattesøvn, imens du er god mod miljøet.

Denne dyne er helt klart en af de bedste på markedet grundet:

 • Dens miljøvenlighed grundet dynevår i bambussatin 
 • Dens materiale i Mulberry silke, der blandt andet er allergivenligt og fugtabsorberende
 • At det er en helårsdyne, så man ikke skal døje med to eller flere forskellige dyner

Leder du derfor efter en miljøvenlig, behagelig og dejlig dyne til dig, så er denne helårsdyne fra Butterfly Silk det oplagte valg til dig og din nattesøvn. Du vil med garanti forelske dig i silkedynen og alle de fantastiske egenskaber ved silken og derved aldrig erhverve dig andre end denne slags.

Juniordyne 

Juniordyne – Butterfly Silk

Står du og leder efter en dyne til dit barn, så er denne juniordyne fra Butterfly Silk et oplagt valg for dig og barnet. Hvis du ønsker, at dit barn opnår den mest behagelige og dejligste søvn, så er en silkedyne nemlig det perfekte match. Igennem brugeranmeldelser har dynen i gennemsnit modtaget 4,8 ud af 5 stjerner, så i en test af de bedste juniordyner ligger denne rigtig højt.

Grunden til, at denne dyne fra Butterfly Silk har fået så gode anmeldelser, er fordi, at den beviser, hvor fantastisk den er til at regulere temperaturen til de perfekte grader, når barnet sover om natten. Dynen er lavet med materialet silke, som er åndbart og behageligt for barnet at sove med. Derfor regulerer den selv temperaturen, når dit barn enten har det for varmt eller fryser.

Da dynen selv kan styre temperaturen, kan denne silkedyne derfor også bruges hele året rundt, hvilket er perfekt, da den faktisk bliver mere og mere dejlig at sove med, jo mere den bliver brugt. Om sommeren vil barnet undgå at have det alt for varmt, hvor barnet om vinteren vil opleve, at dynen varmer godt. Det skyldes igen, at silken i dynen er med til at temperaturregulere, og det vil dig og dit barn med garanti sætte pris på. Det er slut med frosne tæer eller svedige nætter med juniordynen fra Butterfly Silk.

Nogle specifikationer ved denne juniordyne er, at den:

 • Måler 100 x 140 cm, som er perfekte mål til en juniordyne 
 • Har et Oeko-Tex mærke og derfor består alle sundheds- og miljømærkninger. Her er du sikret, at den ikke skader kroppen eller er allergifremkaldende  
 • Har dynevår i bomuld, hvilket optager sved og fugt fra barnets krop

Nattesøvnen er utrolig vigtig for barnets udvikling og humør, og du kan være sikker på, at dit barn vil sove fantastisk og uden trælse forstyrrelser gennem natten. Hvis dit barn sover en tryg og rolig nattesøvn med sin nye silkedyne, vil du også opleve en større ro og god samvittighed ved at sove i din egen seng om natten.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar