Seneste opdatering

Vi har opdateret vores artikel d. 21/03/2023 med et nyt produkt: Babynohr sampak – Slyngevugge inkl. motor og stativ. En slyngevugge fremstillet af 100% økologisk bomuld og uld.

Som førstegangsforælder kan det være en svært at vurdere, hvor meget babyudstyr der bliver behov for til det lille ny vidunder. Hvad skal du have, og hvad kan du uden problemer undvære?

Søvnen er en altafgørende faktor for, at dit barn udvikler sig på korrekt vis – og det er derfor også her, at du bør gøre nogle af de vigtigste, og måske også dyreste, investeringer. 

Slyngevugger er blevet et hit hos mange forældrepar. De sørger for, at spædbarnet automatisk bliver vugget i søvn via en fjeder og/eller en motor, imens du kan have begge hænder fri til andre opgaver.

Vi har fundet frem til 6 af de bedste slyngevugger på dagens marked. De er hentet fra nogle af de bedste mærker på det danske marked. Du slipper for de mange rastløse traveture op og ned ad stuegulvet med en urolig baby i favnen, når slyngevuggen kan tage over.

Det skal du overveje, når du køber en slyngevugge: 

 • Slyngevugger fås i mange designs. Vælg gerne stof af en god kvalitet, og som samtidig er allergivenlige og eventuelt økologiske. Det er bedst ikke at udsætte dit barn for skadelig kemi.
 • Det er centralt, at du vælger en god størrelse på slyngevuggen. Sørg for, at barnet har godt med luft rundt om hovedet og ikke føler sig klemt, så de har mulighed for at bevæge sig.
 • Overvej, om du ønsker en motor med til slyngevuggen. Det kan ofte betale sig at købe en samlet pakke i stedet for separate dele. Det er tilmed nemmere, når du skal sætte det op, fordi alle tingene er lavet til at passe sammen.
 • Tag gerne et kig på, hvad bedst i test-oversigterne anbefaler af produkter. De produkter, der klarer sig godt i test, er som regel også gennemtestede ned til mindste detalje. Sikkerheden – og ikke prisen – bør være den vigtigste faktor, når du vælger slyngevugge. 

De 6 bedste slyngevugger i test-guiden 2023

 • Nonomo hængevugge – Godt valg som rejseseng
 • Membantu Cozy Craddle Slyngevugge – Budgetvenlig løsning
 • Membantu Cozy Craddle – Premium slyngevugge
 • Membantu Tvillinge Cozy Craddle – Godt valg til tvillinger
 • MoonBoon Slyngevugge – Det klimavenlige valg
 • Natures Sway Slyngevugge – Godt valg til juniorsegmentet

Nonomo hængevugge – ergonomisk slyngevugge til nyfødt

Godt valg som rejseseng

Fordele:

 • Ergonomisk design
 • Kæde, loftskrog og fjeder medfølger 
 • Nem at tage med på rejsen

Ulemper: 

 • Et tilkøb af motor er muligt, men kan slide på metaldelene
 • Dyrere produkt

Specifikationer:  

 • Kan klare en vægt på op til 15 kg
 • Totalvægt på 2,5 kg
 • 100% økologisk bomuld
 • FSC-certificeret træ
 • Trykknapper og sikkerhedssnore som ekstra sikkerhed

MoonBoon Slyngevugge – slyngevugge med motor i økologisk bomuld

Det klimavenlige valg

MoonBoon er et uhyre populært brand inden for slyngevugger, og med den økologiske model får du en vugge, der er forarbejdet i økologisk bomuld og har et allergivenligt fyld.

Den har opnået en GOTS-certificering, hvor hele forsyningskæden kan spores trin for trin. Det er en international garanti for, at du får et ”rent” produkt med hensyn til skadelige stoffer.

Om MoonBoon Økologisk Slyngevugge

Når du vælger MoonBoons slyngevugge, er den omfattet af en 30 dages søvngaranti. Du har som forælder således ekstra god tid til at undersøge, om vuggen giver den ønskede effekt. 

Bæredygtigheden er det altoverskyggende fokus for danske MoonBoon. Der er gjort meget for at fremme den gode søvn. Foruden økologisk bomuld er der bl.a. anvendt kapokfyld og valnøddetræ.

Slyngevuggen kan anvendes i intervallet fra nyfødt op til 2-år – eller max. vægt på 15 kg. Du skal dog være OBS på, at slyngevuggen ikke er egnet til meget aktive børn, der eksempelvis kan vende sig om på maven eller formår at sidde op.

Du skal derfor altid følge dit barns udvikling ganske nøje for at vurdere, om slyngevuggen stadigvæk er et godt valg. Jo mere aktivt barnet bliver, desto større chance er der for, at barnet kan glide eller falde ud af vuggen.

MoonBoons slyngevugger har hentet flere flotte topresultater i bedst i test-undersøgelser hos flere anerkendte medier.

Fordele:

 • Økologisk bomuld
 • GOTS-certificeret, allergivenligt valg
 • Testvindende produkt

Ulemper: 

 • Kapokmadrassen kan ikke vaskes, men kun luftes

Specifikationer:  

 • Kan klare en vægt på op til 15 kg
 • Totalvægt på 1 kg
 • 100% økologisk bomuld plus valnøddetræ og kapok
 • Liggemål: 90 x 35 cm
 • Selve vuggen kan vaskes ved 40 grader (gælder ikke madrassen)

Sådan får barnet den bedste søvnkvalitet – guide til slyngevugger 

Hvad er en slyngevugge? Det er ikke sikkert, at du kender begrebet, men du har givetvis allerede set produktet i diverse reklamer, og det har været præsenteret i populære TV-formater som ”Løvernes Hule” og på en række influencers Instagramprofiler. Slyngevugger er trendy som aldrig før.

Søvnen er livsvigtig for os alle – særligt for det lille spædbarn, der er i fuld gang med at udvikle sig på en lang række punkter. Det er dog ikke altid lige nemt at få barnet til at sove, og ofte må du tage den lange tur op og ned ad stuegulvet med barnet i favnen uden selv at få ret mange timer på øjet.

Den vuggende bevægelse fra en vugge er kendt for at have en beroligende effekt. Den imiterer dén følelse, som barnet allerede kender fra deres tid i livmoderens væske. Slyngevuggen er derfor også forbundet med stor tryghed.

Slyngevugger er karakteriseret ved, at de skal hænge oppe i loftet eller alternativt på et stativ. De skal fæstnes med beslag, en fjeder og eventuelt en vuggemotor.

Selve vuggen består af en tværstang og et blødt stof, der laver en runding omkring barnet – præcis som når du lægger dig i en hængekøje. Slyngevugger kan godt have en madras, men de har ikke nogen fast bund som eksempelvis tremmesenge og en babynest.

Fjederen og/eller motoren hjælper med at skabe en automatisk vuggebevægelse, så barnet kan falde i søvn, mens du kan få klaret en række gøremål. Det er smart, enkelt og uundværligt i en travl hverdag, når den lille optager al din tid.

Må spædbarnet sove i slyngevuggen om natten? 

Det er et ofte forekommende spørgsmål fra nervøse forældre, der vil deres barn det bedste, om spædbørn må sove i slyngevugger.

Sundhedsstyrelsen har i skrivende stund ikke udstukket bestemte retningslinjer for brugen af slyngevugger –der er derfor opstået diskussion omkring emnet. Styrelsen har dog en klar holdning til, hvordan børn bør sove om natten, og anbefalingen er en fast bund.

Slyngevugger er som udgangspunkt ikke velegnede til natlig brug.  Årsagen er, at barnet kan komme til at gylpe og derfor skal have mulighed for at vende hovedet om på siden. Det er en sværere bevægelse i en slyngevugge.

Mange eksperter anbefaler, at du bruger slyngevuggerne som en aflastning i dagstimerne og gerne til den kortere lur. I stedet skal du bruge en seng med fast bund i nattetimerne. Ved brug af en slyngevugge er det altid en god idé at kunne holde øje med barnet løbende.

Bemærk, at det altid er en god at konsultere en ekspert inden brug af en slyngevugge. Barnet kan have visse fysiske forudsætninger, der gør, at slyngevuggen ikke er det bedste valg i situationen.

Generelt er slyngevuggerne præget af stor sikkerhed. Du bør dog altid følge samtlige anvisninger og kun benytte dig af de originale produkter, så du ved, at de er kompatible med hinanden. Du skal også være OBS på, hvornår barnet bliver for aktivt til at bruge slyngevuggen.

Hvor længe må barnet benytte slyngevuggen?

Du kan bruge slyngevugger til den nyfødte og lidt ældre børn. Det kan være en særligt god løsning, hvis barnet døjer meget med kolik.

Som regel plejer flere eksperter at sige, at du kan bruge slyngevuggen op til 4-6-måneders alderen. Når barnet først bliver mere frit i sine bevægelser og kan vende sig ved egen hjælp, kan det også nemmere falde ud af sengen. Det kræver derfor, at du er ekstra meget på vagt og ikke sørger for, at slyngevuggen hænger for højt.

Med det sagt er der også en række slyngevugger, der kan bruges op til 15 kg svarende til godt 2 år. Eftersom ingen børn er ens, er det bedst at vurdere trin for trin, hvordan barnet har det i vuggen, og hvornår det er tid til at skifte over til en anden mere regulær seng.

Kan barnet sidde op eller vende sig om i sengen ved egen kraft, er det som regel tid til en anden type seng. 

FAQ

Hvilken slyngevugge er bedst?
Der findes flere gode bud, men Membantu, MoonBoon og Natures Sway er nogle af de brands, der bliver fremhævet hos testpanelerne. Vi har valgt Membantus Cozy Craddle som vores redaktions anbefaling i oversigten, men dit valg afhænger af dig og dit barns behov.
Hvad skal jeg overveje ved køb af en slyngevugge?
Det er centralt, at du vælger en god størrelse på slyngevuggen. Sørg for, at barnet har godt med luft rundt om hovedet og ikke føler sig klemt.
Tag gerne et kig på, hvad bedst i test-oversigterne anbefaler af produkter. Sikkerheden – og ikke prisen – bør være den vigtigste faktor, når du vælger slyngevugge.
Hvor længe må barnet bruge en slyngevugge?
Der er delte meninger om emnet. Nogle siger 6-måneders alderen, hvor barnet får en langt større bevægelsesfrihed.
Nogle producenter har imidlertid også udviklet kraftfulde slyngevugger til 2-årige barn. Det bedste er derfor at vurdere barnets individuelle behov.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Membantu Cozy Craddle – komplet slyngevugge med stativ og motor

Premium valg

 • Produceret i Danmark
 • Motor, slyngevugge og stativ medfølger
 • Produceret i pulverlakeret stål

Hvis du er faldet for slyngevuggen Cozy Craddle fra danske Membantu, kan du få den i flere forskellige varianter.

Denne udgave er luksusvarianten, hvor der i pakkeløsningen både medfølger slyngevugge, motor og det tilhørende stativ. Der er flere fordele ved at vælge et stativ: Du får en mere fleksibel løsning, hvor du slipper for at bore huller og kan flytte stativet med rundt, eksempelvis når du skal en tur i sommerhus eller lignende.

Om Membantu Cozy Craddle Slyngevugge

Membantu har valgt at integrere flere lækre materialevalg med Cozy Craddle. Selve vuggen er fremstillet af et blødt økologisk bomuld, mens den tilhørende madras har et fyld af 100% uld. Vuggestativet er forarbejdet i et holdbart pulverlakeret stål. 

Produktet er både designet og produceret i Danmark. Du kan vælge mellem de tre farvevarianter: Soft White, Comphy Grey og Honey, så du kan integrere sættet til din nuværende boligstil.
Cozy Craddle har også unikke løsninger som en integreret myggebeskyttelse/baldakin.

Når der medfølger en motor til din slyngevugge, får du mulighed for at give dit barn en ekstra behagelig vuggende oplevelse og søvn – alt imens du kan kaste dig over andre projekter. Som nybagt forælder er der altid en ny opgave, der venter.

Membantus motor kan du indstille til 5 forskellige hastigheder, og du kan få stor glæde af timerfunktionen. Du vælger selv, om familiens lille nye vidunder skal vugges i 1 eller 2 timer. Du kan ligeledes vælge en kontinuerlig vuggen uden ophør, før du slukker.

Membantu Cozy Craddle Slyngevugge3

Fordele:

 • Komplet med vugge, motor og stativ
 • Kan bruges op til 15 kg
 • Økologisk bomuld

Ulemper: 

 • Afstivningsmadras skal købes separat

Specifikationer:  

 • Kan anvendes op til 15 kg (2-års alderen)
 • Liggemål på 90 cm
 • Vægt på 8 kg
 • Højde på 218 cm
 • Gulvareal på 118 cm

Membantu Tvillinge Cozy Craddle –Tvillinge slyngevugge i egetræ med høj komfort

Godt valg til tvillinger

Membantu Tvillinge Cozy Craddle Slyngevugge

Danske Membantu er leveringsdygtig i et stort udvalg af slyngevugger – hvad enten du søger det budgetvenlige eller dyrere alternativ.

Med udgaven til tvillinger er vi i det dyrere segment, og med vuggen får du to vugger i én, så begge dine børn kan få en vuggende oplevelse. Der medfølger ikke motor, men den kan du købe hos Membantu. 

Om Membantu Tvillinge Cozy Craddle Slyngevugge

Membantu designer og producerer deres slyngevugger i Danmark, og der bliver under processen implementeret flere materialer, der hylder den danske natur. Tværpinden er eksempelvis forarbejdet i egetræ fra Gribskov.

De gode materialevalg er i det hele taget et vartegn for Membantu. Selve slyngen er fremstillet af et blødt og komfortabelt økologisk bomuld, så dine tvillingerne får komfort fra både materialerne og den vuggende fornemmelse.

En unik feature for Cozy Craddle er den integrerede myggebeskyttelse. Den bliver opbevaret i en separat lomme og kan tages i brug, hvis du eksempelvis vil beskytte børnene mod insekter eller mange sanseindtryk. 

Dobbeltvuggen er klassificeret til en samlet vægt på 15 kg – præcis som med Membantus andre slyngevugger. Bemærk, at vuggerne kan skilles ad ved tilkøb af et konverteringssæt.

Fordele:

 • Til tvillinger – 2 vugger i 1 
 • Høj kvalitet og komfort
 • Økologisk bomuld

Ulemper: 

 • Dyrere produkt
 • Motor skal tilkøbes

Specifikationer:  

 • Til samlet vægt på 15 kg
 • Liggemål på 90 cm

Membantu Cozy Craddle Slyngevugge – CE-certificeret med maks. belastning på 15 kg

Budgetvenlig løsning

 • CE-certificeret
 • Udviklet af forældre til forældre
 • Dansk brand
Membantu Cozy Craddle-Slyngevugge

Udgaven af Membantu Cozy Craddle Slyngevugge er den budgetvenlige løsning, og der også mangler flere finesser i forhold til den dyrere udgave med motor.

Det afgørende punkt er, at der ikke medfølger en motor. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du reelt set har behov for til dit barn.   

Om Membantu Cozy Craddle Slyngevugge

Slyngevuggen er forarbejdet i økologisk bomuld, som vil føles ekstra behageligt for barnet. Et andet plus tæller den integrerede kombi-løsning med myggenet/en baldakin i en separat lomme, hvilket er unik for Membantus Cozy Craddle. Det er et godt tiltag, hvis du vil beskytte barnet optimalt mod såvel myg som mange sanseindtryk. 

Cozy Craddle er CE-certificeret, hvilket vidner om, at du får et meget sikkert produkt. Du kan kort sagt trygt lade barnet hvile i slyngevuggen fra det danske brand.

En slyngevugge bør dog altid anvendes med en vis portion omhu – det er f.eks. altid mest sikkert, hvis du kan holde opsyn med barnet, ligesom du bør vælge en seng med fast bund til natlig brug.
Med en max. belastning på 15 kg kan du bruge slyngevuggen op til ca. 2-års alderen. 

Membantu er et dansk brand, der har specialiseret sig i slyngevugger – de er udviklet af forældre til forældre. Udviklingsteamet består af forældre, der kender indgående til de problemstillinger, forældre står over for dag efter dag.

Det gør også, at der er kælet for flere forskellige detaljer som den økologiske bomuld, madrassen med 100% ren uld og et integreret myggenet.

Du bør vælge hængevuggen Nonomo, hvis du går særligt op i ergonomi. Den er eksempelvis designet til at aflaste barnets haleben, og du undgår med vuggen, at barnets hoved kommer til at ligge for fladt. Det sker via en ligelig vægtfordeling, så ryggen får den rette buede form.

Om Nonomo Hængevugge

Har du en drøm om at tage den lille nye verdensborger med ud på eventyr? Så får du givetvis brug for at medbringe en eller anden form for rejseseng. Det er nemt at tage din hængevugge med på farten.

Det har den store fordel, at barnet allerede føler sig tryg ved sengen. Vuggen er konstrueret som en ”bærepose” med trykknapper, så barnet ikke risikerer at glide ud. 

Vuggen anbefales både til nyfødte og børn op til 2-års alderen. Den kan klare en max. belastning på 15 kg. Hængevugger er desuden et godt valg til de børn, der døjer med kolik.

Du kan sagtens vælge at supplere din hængevugge med en motor. Du skal her blot være OBS på, at det kan slide ekstra hårdt på vuggens forskellige metaldele.

Fordele:

 • Budgetvenligt valg
 • Kan bruges op til 15 kg
 • Karabinhage med skruelås

Ulemper: 

 • Lidt tungere model
 • Husk at tilkøbe ønsket ophæng

Specifikationer:  

 • Kan anvendes op til 15 kg
 • Liggemål på 90 cm

Natures Sway Slyngevugge – større udgave til børn i gode materialer

Godt valg til juniorsegmentet

Natures Sway Slyngevugge

Natures Sway gør det muligt for de større børn at få glæde af slyngevuggen. Natures Sway Junior sigter mod de børn, der har en vægt i intervallet 10 til 25 kg. Den højere vægtbelastning gør også, at vuggen er forstærket på forskellige punkter.
Den har f.eks. en forbedret fjeder, et længere liggemål, der er 10 cm længere end babyudgaven, og et stærkere kvalitetsmateriale. 

Om Natures Sway Slyngevugge

Der er stor fokus på at give barnet den allerbedste komfort. Danske MamaMilla er desuden et tekstilbrand, der har valgt at fokusere på de mest miljøvenlige materialer.

Slyngevuggen fungerer på traditionel vis, idet fjederen i ophænget bevæger sig i takt med barnets bevægelser. Forskning har flere gange dokumenteret, at den vuggende fornemmelse har en positiv indvirkning på søvnkvaliteten.

Sammen med slyngevuggen modtager du alt det nødvendige tilbehør. Der medfølger eksempelvis en madras i uld og bomuld, lagen, fjeder og skruer. Det bliver anbefalet, at du som tilkøb vælger en afstivende madras for at få en mere fast bund, hvis dit barn skal sove i sengen om natten.

Fordele:

 • Til børn med en vægt på 10-25 kg 
 • Gode materialevalg som 100% bomuld og træ fra New Zealand
 • Ny og forbedret udgave af originalen

Ulemper: 

 • Kan blive nødvendigt at tilkøbe en afstivende madras

Specifikationer:  

 • Ca. 10 cm længere end babyudgaven
 • Totalvægt på 3 kg

Babynohr sampak – Slyngevugge inkl. motor og stativ

Med Babynohrs slyngevugge kan du selv justere vuggetempoet samt sætte en timer med tre indstillinger — 0,5t, 1t og 2t — hvilket især især er nyttigt for forældre, der vil etablere en rutine og skabe et roligt miljø, der fremmer god søvn for barnet.

 • Motor og stativ medfølger
 • 100% økologisk bomuld
 • Justerbar tid og tempo

Anmeldelse: Produktanalyse af Babynohr sampak 

Fremstillet af økologiske materialer
Slyngevuggen fra Babynohr er fremstillet af 100% økologisk bomuld og uld, hvilket har flere fordele. Økologisk bomuld er bl.a. fri for kemikalier og pesticider og er derudover kendt for sin blødhed og åndbarhed, hvilket gør det til et ideelt valg for børns sarte hud. Slyngevuggens madras med 100% uld er dertil praktisk, fordi det fra naturens side er allergivenligt og modstandsdygtigt over for husstøvmider. Det er også åndbart og temperaturregulerende, hvilket sikrer, at dit barn hverken sveder eller fryser – uanset årstid.  

Smart, elegant og rummeligt design
Slyngevuggen leveres med en taske til selve vuggen, så transport og opbevaring er super nemt. Det elegante design med lyse farver og et stativ i birketræ gør desuden, at hele setuppet passer ind i stort set alle rum. Vuggens dimensioner gør dertil, at børn mellem 2,5-15 kg kan bruge den, hvilket i de fleste tilfælde er nok til de første år af barnets liv.  

Fordele:

 • Madras i økologisk bomuld med fyld af 100 % uld
 • Taske til opbevaring af gyngevuggen
 • Elegant design
 • Rummelig
 • Der medfølger to sæt fjedre

Ulemper: 

 • Høje ende prismæssigt

Redaktionens vurdering

Babynohrs slyngevugge har en timer med 3 indstillinger samt et justerbart vuggetempo, hvilket gør det nemt at sikre en beroligende atmosfære for dit barn at sove i. Vi vurderer dertil, at det er en stor bonus, at vuggen er fremstillet af kvalitetsmaterialer, såsom 100% økologisk bomuld og uld, som er allergivenlige, sikre og gode for barnets sarte hud. Birketræsstativet og den elegante lyse farve giver desuden vuggen et æstetisk og tidløst udseende, der passer ind i enhver indretning. En af de få ulemper ved slyngevuggen er dog dens højere prisklasse, som dog er forståelig med kvaliteten i mente. Slutteligt vil vi fremhæve vuggens medfølgende taske til opbevaring, som gør det praktisk og nemt at transportere samt opbevare den

Specifikationer:

 • Materiale: 100% økologisk bomuld, uld, birketræ
 • Brugervægt: 2,5 – 15 kg
 • Dimensioner: 89 x 29 x 3,5 cm
 • Højde på stativet: 200 cm

Membantu Cozy Craddle – Slyngevugge med motor i økologisk bomuld med indbygget net

Høj værdi for pengene

 • Sikker og CE-certificeret
 • Dansk brand
 • Myggenet medfølger
Membantu Cozy Craddle Slyngevugge

Der er mange gode grunde til, at vi har valgt Membantu Cozy Craddle. Slyngevuggen med motor har først og fremmest en lækker kvalitet. Der er anvendt økologisk bomuld, hvilket er et ekstra stort plus for dig, der går op i bæredygtighed.

Om Membantu Cozy Craddle Slyngevugge

Vuggen er, som den eneste i oversigten, forsynet med et myggenet eller en baldakin i en separat lomme. Ikke alene kan du give barnet en optimal beskyttelse mod de irriterende insekter i sommermånederne. Du kan også skærme din øjesten mod nye indtryk, hvis der til tider sker lidt for meget i omgivelserne.

En anden fordel er, at selve motorophænget er beskyttet med et krogcover, så du slipper for friktionen mellem de to metalkomponenter.

Det kan være meget forskelligt fra slyngvugge til slyngevugge, i hvor lang tid barnet kan benytte den. Mens nogle er mest velegnede op til 6-måneders alderen, kan du bruge andre i endnu længere tid.

Den CE-certificerede slyngevugge Membantu Cozy Craddle er klassificeret til 15 kg og kan derfor være i brug op til barnet når ca. 2-års alderen.

Vær dog OBS på aktivitetsniveauet. Er barnet ekstra bevægeligt, kan det være nødvendigt at fravænne barnet tidligere fra slyngevuggen.

Membantu er et dansk brand, der var et af de første til at introducere slyngevuggerne på det danske marked. De er derfor også nogle af de mest erfarne og respekterede inden for branchen.

Deres produkter er derfor meget anbefalelsesværdige, og med Membantu Cozy Craddle får du en komplet pakke med bl.a. slyngevugge, motor, madras og det nødvendige tilbehør.

Fordele:

 • Krogcover 
 • Kan bruges op til 15 kg
 • Økologisk bomuld

Ulemper: 

 • Ved en vægt under 6 kg skal der tilkøbes en Newborn-fjeder

Specifikationer:  

 • Kan anvendes op til 15 kg
 • Liggemål på 90 cm

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar