Dyner skal holde dig varm om vinteren, uden at heden fører til dyneløse italienske tilstande om sommeren. De må gerne fylde, uden du føler dig begravet. Apropos fyld skal det være fordelt ligeligt på tværs af dynen, så du ikke ligger med en dunklump på brystet. I denne guide finder du de bedste dyner fra tests. I øvrigt kan test af forskellige dyner hjælpe dig med at vælge rigtigt.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Night & Day 140×200 helårsdyne med moskusdun

Night & Day 140x200 helarsdyne med moskusdun

Vi starter listen af med denne dyne fyldt med moskusdun fra Night & Day. Moskusdun kommer fra moskusænder og anvendes ofte som fyld, når målet er at give en mere luftig blødhed i kontrast til den mere solidt forankrede tekstur, som finere andedun har. For Night & Day dynens vedkommende er moskusdunene ikke bare supplement til andet naturfyld, men det centrale fyld. Med 600 g moskusdun i dynen får du masser af blødhed og behagelighed.

Kassettedyne med høj bæreevne

Dynen har en bæreevne på 11. Bæreevnen er et udtryk for en dynes evne til at holde på varmen, og det vil ofte være fyldstoffet, der gør forskellen. Jo højere tallet er, jo bedre formår en dyne at isolere og holde varmen inde. En bæreevne på 11 er i den høje halvdel af skalaen, så på vinternætterne kan du betrygge dig med, at du her har en dyne, der holder varmen inde.

Selve dynen er designet, så fyldet er ligeligt fordelt over det hele, og du behøver ikke frygte for, at fyldet forrykker sig, så én side er overfyldt, mens en anden er flad som en pandekage. Night & Day dynen er nemlig en kassettedyne. Det betyder, at dynen er segmenteret i forskellige boxfelter, der er syning imellem, som holder fyldet inde. Det sikrer dig mod en ujævn dyne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

140×200 dyne i fiberdun med høj åndbarhed

140x200 dyne i fiberdun med hoj andbarhed

Samme dimensioner, men et andet koncept finder du i denne fiberdunsdyne, hvis forcer ligger i den lave prisklasse og lette håndtering ved vask. Fyldstoffet er som sagt fiberdun, der har de samme egenskaber, som du kender fra almindeligt dunfyld. Fibrene sørger effektivt for at holde varmen inde, så du får varme nætter om vinteren. Samtidig bidrager fyldets høje åndbarhed til, at dynen ikke får lov at overophede om sommeren, og åndbarheden gør det også let for dig at hænge dynen til udluftning. Banke den i form behøver du ikke, for ligesom med Night & Day dynen ovenfor er det en kassettedyne, hvis segmenter nok skal holde form.

Tåler vask og tur i tørretumbler

Våret er bomuldscambric, altså bomuld vævet til et tekstil, der minder om lærred. Det gør overfladen mere genstridig end for eksempel, hvilket afhængigt af smag kan være enten kærkomment eller føles for stift. Et klart fortrin frem for silkedyner er den lethed, med hvilken du kan vaske fiberdynen, for den tåler både vaskemaskine og tørretumbler, uden hverken vår eller fyld tager skade. Fiberdun håndterer væske uden problemer, da det deler naturfylds evner at flytte fugt fra sig. Så dynen ophober altså ikke koldsveden fra dine søvnløse nætter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Helårsdyne med andedun 140×220 cm fra Night & Day

Helarsdyne med andedun 140x220 cm fra Night & Day

Her er endnu en dyne fra det velrenommerede Night & Day, der specialiserer sig inden for sengetøj. Dynen er endnu et eksempel på en kassettedyne, der i dette tilfælde har 5×7 boxfelter, der i symmetriske rækker pryder dynen og sørger for, at fyldet ikke bliver forrykket.

Det er et design, du finder ved rigtig mange dyner, og som sikrer dig den trælse oplevelse at ligge i søvnparalyse midt om natten, hvor enden af dynen tipper over sengekanten og hviler på gulvet, uden du har styrken til at trække den op. Vægten fordeles ligeligt ved denne dyne.

Andedun giver større massefylde

Denne dyne bruger andedun, der ikke skal forveksles med moskusdun, der teknik set også kommer fra en slags and. Her hentydes til ænder, som du kender dem, og deres dun giver lidt mere massefylde, end du finder ved moskusændernes dun. Lå du på dynen, ville du synke knapt så langt ned i den, end hvis det nu havde været en dyne med moskusdun som fyldstof.

Det får lidt betydning for bæreevnen, der bliver lavere ved almindelige andedun, uden at forskellen dog er betragtelig. Som ved dynen ovenfor suppleres fyldet i denne af et vår i cambric vævet på bomuld, der giver blødhed uden at være for eftergivende for kroppens tryk.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Sommerdyne i moskusdun 140×200 fra Night & Day

Sommerdyne i moskusdun 140x200 fra Night & Day

Målene i længde og bredde er de samme som helårsdynen først på listen, og der er ikke synderligt meget, der adskiller denne Night & Day dyne fra den forrige. Forskellen ligger faktisk udelukkende i, at vi her har at gøre med en sommerdyne modsat en helårsdyne, og det giver et par mindre forskellen i egenskaber, navnlig isoleringsevnen og så åndbarheden.

I forhold til åndbarheden giver det sig selv, at med mindre fyld for luften at passere igennem inde i dynen, ventilerer den bedre. Du vil derfor aldrig føle dig indeklemt med denne dyne, og den passer derfor fint til sommerens varme nætter, hvor det at føle den kølige luft beroliger.

Lavere volumen giver mindre bæreevne

Denne dyne byder kun på 250 g fyldstof i form af de efterhånden velkendte moskusdun modsat de 600 g i helårsdynen, og effekten er åbenbar: Lavere bæreevne, da der er mindre fyld til at dække samme areal, hvilket betyder mindre god isolation. Om sommeren bliver du glad for den forskel, og om vinteren knapt så glad, men her har du forhåbentlig en dedikeret vinter- eller helårsdyne. Du kunne også bare skrue op for varmen eller ligge under en tæppesandwich som bedstemor i sin barndom eller som en omvendt Prinsesse på ærten.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Let 135×200 fiberdyne fra Sengefabrikken til sommeren

Let 135x200 fiberdyne fra Sengefabrikken til sommeren

En konkurrent til Night & Day findes hos Sengefabrikken, der producerer mange af deres dyner i Danmark. Denne sommerdyne bruger også fibre som fyldstof modsat naturlige fyldstoffer. Dynens fyld er 100 % syntetisk og består af 50 % mikrofibre og 50 % 3D fibre.

Sidstnævnte er en særlig type fibre, der formes gennem for eksempel 3D vævning, og hvis komplekse design giver fibrene særlige egenskaber, almindelige fibre savner. For eksempel kan formen give ekstra styrke og en evne til at håndtere tryk på særlig maner, der ikke er andre fibre forundt. Mikrofibre med deres syntetiske blødhed kender du fra husholdningen.

Fremstillet under certificerede produktionsforhold

Dynen omkranses af naturligt bomuldsvår, der sammen med fyldet tåler vask ved 60 grader, og trods dynens fyld er syntetisk, er den certificeret efter Oeko-Tex 100. Det vil sige, at forholdene omkring dynens produktion ikke har krævet brug af visse miljøskadelige stoffer, samt at produktionsfaciliteterne er i orden. Er idéen om at sove med en dyne med syntetisk fyld for meget, kan du betrygge dig med, at den altså blev skabt under hensyntagen til miljøet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

135×200 Dundyne fra til helårs brug Sengefabrikken

135x200 Dundyne fra til hears brug Sengefabrikken

Vi vender blikket væk fra det syntetiske for nu og tilbage til det naturlige fyld. Sengefabrikken byder også på masser af dyner og puder, der har konventionelt fyld i form af dun fra fjerkræ, og her kan denne helårsdyne med dun som fyld fremhæves. Dynens fyld består for 80 % vedkommende af bløde andedun, mens de resterende 20 % er andefjer, som er mere hårde at have med at gøre og tjener som dynens kerne, der står i vejen for perfekt smørblødhed.

Helårsdyne med kvalitetsvår

Våret er atter bomuldscambric, der her er i høj kvalitet og bidrager med en optimal åndbarhed, der, både når du er vågen, og når du sover, lader luften sive gennem dynen, uden at du i vintermånederne får chillfaktor at føle. Desuden ser våret lækkert ud, hvilket blot er et æstetisk træk af underordnet betydning, da du forhåbentlig har dynebetræk på under søvn.

Bæreevnen her er 9, hvilket er lidt mindre end andre helårsdyner. Du må gøre op med dig selv, hvor vigtigt det faktisk er for dig at sikre god isolation af varme, for som sagt kan du altid tænde for radiatoren og så slå dig til tåls med en dyne, der holder varmen knapt så tæt til dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kapok Light sommerdyne med åndbare naturfibre

Kapok Light sommerdyne med andbare naturfibre

Kapok er hårlignende fibre, der stammer fra kapoktræets kapsler og er blandt de mest åndbare naturfibre i verden, ligesom det er et utroligt blødt og let stof, da det indeholder 4/5 luft. Med Kapok Light kommer du til at sove, som var du omkranset af en sky, for den utrolige blødhed kombineret med den lave vægt og den unikke tekstur giver en højkomfortabel søvn.

Alle de her egenskaber får lov at skinne igennem om sommeren, hvor de hjælper til at beskytte dig mod varme og give dig en følelse af frihed under dynen. Leder du efter en sommerdyne lidt ud over det sædvanlige, har du i Kapok Light fra Sengefabrikken et godt valg.

Økologisk dyne med allergivenlige fibre

Dynen er GOTS-certificeret, hvilket er din garant for dens miljømæssighed og en socialt ansvarlig produktionskæde. I forhold til allergivenlighed kan du frydes ved, at fibrene lavet af Kapok afviser husstøvmider nogen adgang. Det giver dig et grønt alternativ til den kemiske forebyggelse mod mider, du finder i andet sengetøj. Du beskyttes fuldt ud mod de små kryb.

Dynen er 100 % økologisk lige fra råvarerne af. Hverken sprøjtegifte mod bakterier eller insekticider er brugt. Derved kommer den uden ubehagelig kemisk ballast at bekymre dig om.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Merino Wool GOTS-certificeret medium dyne

Merino Wool GOTS-certificeret medium dyne

Den her dyne fra Sengefabrikken bruger uld fra merinofår som fyldstof, og det giver dig mange unikke fortrin mellem fingrene. Uldet er velkendt for at være blødere end andet uld med en glattere, finere overflade og bedre vandskyende egenskaber. Dette sammen med en øget isolationsevne, så Merino Wool dynen lidt bedre holder på varmen i de kolde vintermåneder.

Dynen er en helårsdyne, så udover at være et lækkert lag varme om vinteren, giver stoffets høje åndbarhed dig også en dyne til sommeren, der giver dig følelsen af at have god plads omkring dig. Merino Wool giver dig en frihed til at boltre dig i sengen kontra mange andre helårsdyner, der om sommeren snarere giver dig følelsen af at sove viklet ind i vandtæt plast.

Miljømæssig dyne med silkeblødt bolster

Dynen kommer i et økologisk bolster af silkeblødt bomuld, der sammen med fyldet garanterer for 100 % økologi ved materialevalget. Også her er der GOTS-certificering, så du kan være sikker på, at produktet både lever op til en række skrappe miljø- og produktionsmæssige krav.

Desværre tåler Merino Wool dynen ikke vask i samme grad som andre dyner. Hvis uheldet er ude, kan du til nød vaske dynen ved temperatur på omkring 30 grader. Den skal ikke tumbles.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dozy helårsdyne 70×100 til babyer

Dozy helarsdyne 70x100 til babyer

Denne Dozy dyne til babyer giver dit barn et lækkert, beskyttende dække at ligge under året rundt, hvad end vi taler sommer eller vinter. Ved dyner er allergivenligheden altid vigtig, og det gælder så meget desto mere, når det er dit barn, der skal bruge den. Dozy dynen levner ikke noget habitat for husstøvmider. Alle dunene, der udgør dynens fyld, er vasket og varmebehandlet, så der ikke er nogen bakterier eller organiske rester, for eksempel kollagen.

Udover blot det sundhedsmæssige er komfort selvfølgelig også i højsædet, ligesom fyldet omkranses af 100 % økologisk bomuld, så dit barn nu kan sove trygt under et naturligt dække.

Bomuldsvår med god ventilering

Våret er dejligt blødt og lavet af bomuld uden brug af skadelige sprøjtegifte. Det giver dit barn en blød kontaktflade med dynen, som let kærtegner barnet. Bomuld har god ventilering, så du kan være vis på, at der nok skal komme luft nok ned til barnets krop. Det at være svøbt ind i dynen vil aldrig føles som at have regnfrakke på, hvor huden ikke kan ånde, og fugt samles.

Dyreetiske krav bliver overholdt ved produktion af dun til dynen. Det bliver aldrig komplet dyrevenligt at fjerne fugles fjerdragt, men processen har her været særligt skånsom for dem.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

CLIMA 200×140 dyne med selvstyrende temperatur

CLIMA 200x140 dyne med selvstyrende temperatur

Nu bliver det teknisk, for denne dyne med fyldstof af naturlige plantefibre besidder Cell Solution principper i sin udformning. Det vil sige, at dynen ændrer form som respons på temperaturudsving, og her taler vi om udsving i komforttemperaturen i hudoverfladen mellem 28 og 32 grader. Dynen reagerer på de små udsving og giver dig varmen, du skal bruge.

Af materialerne i dynen kan nævnes de titulære CLIMA-fibre. De er PCM (Phase Change Materials), der giver dynen mulighed for at optage overskydende kropsvarme, når du ligger og vrider dig i sengen en varm sommernat. For så at afgive varmen igen, når temperaturen falder. Det gør CLIMA til en helårsdyne, der giver dig komfortable nætter sommer og vinter.

Dynen optimerer fugt og temperatur

CLIMA dynens fibre har en fortræffelig evne til at optage fugt, hvilket gør dig mere komfortabel især om sommeren, eller når du har feber. Fibrene har selvfølgelig en øvre grænse for kapacitet ved større væskemængder, men du kan være vis på, at med CLIMA-fibrene vil det at ligge i sengen aldrig blive som en sauna hverken varme- eller fugtmæssigt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Night & Day silkedyne 140×200 100 % naturlig

Night & Day silkedyne 140x200 100% naturlig

Silke er kendt verden over for sin blødhed, og med denne dyne fra Night & Day får du den lækre overflade mellem hænderne og som fyld. Dynen er nemlig skruet sammen på den måde, at lag efter lag af silkefibre bliver lagt sammen med lidt bomuld hist og her, så resultatet bliver en varmeisolerende dyne, hånden synker ind i. Silke er 100 % naturligt, så du får ikke berøring med syntetiske fibre. Du nyder altså noget af den bedste blødhed, naturen byder på.

Silkens bløde overflade blandet med bomulds evne til at give lækker tekstur i dybden går sammen om at give dig en dyne, der behager følesansen og er allergivenlig på naturlig maner.

Silke luftes ud i det gode vejr

Trods dynen ikke trækker på kemikalier, er den alligevel i stand til at modstå angreb fra bakterier, og den nægter husstøvmider adgang. Materialet tilpasser sig din kropstemperatur, så du vil ikke erfare, at overfladen prøver at trække din egen temperatur den ene eller den anden retning. Silken giver kraftig ventilation og gør, at du let kan banke den frisk udendørs, så natten bliver slået ud af dynen, og den friske morgenluft så får lov at strømme ind i stedet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nænsom helårsdyne 140×200 med høj bæredygtighed

Naensom helarsdyne 140x200 med hoj baeredygtighed

Nænsoms lune helårsdyne er, ja, nænsom mod huden. Dynen består af 100 % økologisk bomuld og har varmebehandlede, allergivenlige moskusdun som fyldstof. Også her er Oeko-Tex 100 standarden til miljøvenlighed opfyldt, for helårsdynen er blevet til uden nogen brug af skadelige sprøjtemidler ved produktion af bomulden, det stærkt åndbare vår er lavet med.

De 400 g fyld giver en allergivenlig dyne, da stoffets vævning ikke levner nogen adgang for mider. Det giver dig en hvid dyne, der er grøn i ånden, og som beskytter dig mod ækle gener.

Astmavenlig svanemærket helårsdyne

Dynen bærer Svanemærket, hvilket er endnu mere bekræftelse af, at dynen er miljøvenlig fra produktion af råvarer til færdigt produkt. Det giver en naturligt blød dyne mellem hænderne.

Ved denne helårsdyne har Nænsom også søgt råd fra andre kanter af, end producenter af dyner typisk tyer til. Astma-Allergi Danmark har nemlig været inde over dynens tilbliven, da den er resultatet af et samarbejde mellem foreningen og Nænsom. Resultatet er en dyne, der tager højde for alle med allergier, der påvirker åndedrættet, og så for astmatikere specifikt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Paradies 135×200 dyne med Cool Comfort

Paradies 135x200 dyne med Cool Comfort

Nu introducerer vi endnu et mærke, nemlig Paradies, der har eksperimenteret med en dyne, der ligesom CLIMA-dynen bruger PCM for at regulere temperaturen. Cool Comfort dyne trækker på Paradies Softcell Cool tekstiler, der er prydet med talrige mikrokapsler med PCM-gele, der afhængigt af små udsving i temperatur omkring hudoverfladens komforttemperatur går fra fast til flydende. Det tillader kapslerne at optage varme, når det er i overskud, og så afgive det, når der bliver behov for det. Cool Comfort er din garant for passende temperatur.

Dryfix overflade holder sig tør

Dynens overflade består også her at bomuldscambric, hvilket giver dig en blød overflade mellem hænderne, der indeholder Paradies Dryfix overflade, der sørger for, at selvom væske transporteres gennem puden, vil overfladen holde sig tør og behagelig. Det giver dig komfort i særklasse, for du får afkøling via væske, uden at overfladen bliver klam og våd at røre ved.

Indholdet af en Cool Comfort dyne består af 50 % viskose, der besidder sporadiske kølende dele af paraffin, og så 50 % polyester. Ved køb af puden får du derfor syntetiske stoffer i indkøbskurven, men er du ikke typen, hvor alt skal være naturligt, er den et oplagt valg for dig, der gerne vil investere i en optimal dyne for at give dig skiftende varm og kølig nattesøvn.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Paradies Alice 135×200 dyne med europæiske gåsedun

Paradies Alice 135x200 dyne med europaeiske gasedun

Med Alice dynen får du mere naturligt fyld mellem hænderne, nemlig fra gæs avlet inden for Europas grænser. Gåsedunene har deres fortrin frem for dun fra ænder ved, at de er særligt store, hvilket giver dem mere fyldkraft. Du kan dermed få en luftigere dyne med mindre fyld, hvilket giver en dyne, der er let i vægt i forhold til sin størrelse. Og det giver lavt massefylde.

Bæreevnen for denne dyne er oppe på 12, hvilket er lige en tak højere end så mange andre dyner på denne liste. Resultatet er selvfølgelig, at du får en bedre evne til at holde på varmen, hvilket er kærkomment om vinteren og knapt så meget om sommeren, hvor varmen skal væk.

Batistvævet bomuldsvår

Våret består af ren bomuld, der er vævet som batist. Batist er lærred og byder på en mere fast tekstur end for eksempel cambric. Dynen vil derfor ikke forme sig efter din krop på samme måde som andre. Du ligger altså ikke svøbt ind i dynen, men får luft til siderne at boltre dig i.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Änglamark 100 % økologisk helårsdyne

Anglamark 100% okologisk helarsdyne

Listen bliver sluttet af med denne billige helårsdyne, der findes hos COOP og lever op til forhandlerens krav til sundhed, miljø og etik. Dynen er 100 % økologisk, hvor fyldet er moskusdun, mens våret er bomuld. Änglamark er syet i kassettedesign med 4×6 boxfelter, hvilket sikrer, at fyldet bliver inden for segmenterne. Bæreevnen er de 11, du efterhånden må kunne forvente fra moskusdun, og forcen ved netop denne dyne er den lave prisklasse, da den indeholder alt det gode ved dyner, der ikke spekulerer i PCM, til en overkommelig pris.

Miljø- og allergivenlig dyne, der er nem at pleje

Som så mange andre dyner, der ikke eksperimenterer med alternative designs eller nye typer fyldstof, tåler Änglamark dynen vask ved 60 grader og efterfølgende tørretumbling. Den har godt af at blive hængt til tørre under solen og luftet ud, men det er nu ikke en nødvendighed.

Dynen er allergivenlig, og dens miljøvenlighed har ekstern validering i form af Oeko-Tex 100. Leder du efter en dyne, der ikke lænser din bankkonto, er Änglamark det rette valg for dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mayan 200×220 fra Bedre Nætter med støttende småfjer

Mayan 200x220 fra Bedre Naetter med stottende smafjer

I Mayan dynen fra Bedre Nætter finder du en bæreevne på 11, hvilket stiller den i samme klasse som så mange andre dyner, der har moskusdun som fyld. Ca. 90 % af dunene i dynen kommer fra moskusænder og sørger for, at dynen bliver ekstra blød og behagelig, så kroppen kan få lov at hvile omkranset af blødhed. De sidste 10 % af fyldet er andefjer, hvis formål er det modsatte, nemlig at give dynen en smule hårdhed, så din krop føler modstand i det små.

Dynen er naturlig både i sit overordnede valg af fyld og så i forhold til, hvordan fyldet er blevet til. Også her har du nemlig et produkt, der har fået Svanemærket og derfor lever op til økologiske standarder. I Mayan dynen får du derfor naturlig blødhed med en støttende kerne.

Flere sundhedscertificeringer

Bomuldsvåret er også her syet i kassetter, så du er sikret mod, at fyldet skrider over i et hjørne. Udover Svanemærket er der andre certificerede sundhedsmæssige samt økologiske fortrin:

  • NOMITE-certificering garanterer mod husstøvmider.
  • DOWNAFRESH-certificering garanterer vaskede og rengjorte dun.
  • Oeko-Tex garanterer, at produktet lever op til krav til økologi.

Du kan altså være sikker på, at dynen lige fra råvarestadiet af er udtryk for, at miljøet har været skånet under produktionen, at dunene er hygiejniske, og at husstøvmider holdes væk.

Balance 200×220 dyne med satinbånd

Balance 200x220 dyne med satinband

Balance dynen fra Bedre Nætter er blandt deres første og mest velkendte. Dynerne bliver produceret i Danmark, og de byder på høj åndbarhed samt god bæreevne og føles lækre at køre hånden over. Bæreevne 11 sørger for, at du ikke fryser om vinteren, og med en fyldvægt på 700 g har dynen lidt tyngde at gøre godt med. Du får en dyne, der er god og bekvem i brug.

Det er ikke en dyne, der besidder nogen særlig niche, for både fyld- og formmæssigt er den meget basal, da det er en traditionel dyne i kassettedesign med kanalvægge. Faktisk er kanten af satinbånd det eneste, der adskiller den fra så mange andre dyner. Forcen ved Balance ligger derfor i at være en dyne, der er til at blive klog på, og som kommer i en fornuftig prisklasse.

Miljøvenligt fremstillet dyne

Også ved Balance dynen er standarder inden for økologi og allergivenlighed selvfølgelig mødt, for med certificering efter Oeko-Tex er du sikker på, at dynen er blevet til uden brug af skadelige kemikalier, for eksempel pesticider. Stoffer som dem har altså ikke fået lov at sive gennem jorden til grundvandet, for at du kunne få en dyne. Det gør denne hvide dyne ”grøn”.

Og med det tidligere nævnte NOMITE-certifikat er du garanteret, at husstøvmider ikke kan leve i dynen. Det sætter rammen for mange nætters komfortabel søvn under den bløde dyne.

Mayan 140×200 dyne med god vekselvirkning

Mayan 140x200 dyne med god vekselvirkning

Der er ikke særlig meget at sige om denne udgave af Mayan dynen, der ikke er sagt ovenfor om den større version. Hvor 200×220 versionen havde god plads til både dig og en eventuel partner, levner denne version ikke plads til andet end én voksen, men du får godt med plads.

Den bevarer selvfølgelig de egenskaber, der kendetegner Mayan konceptet. Det vil bl.a. sige god vekselvirkning grundet den valgte kombination af fyld, så dynen holder sig varm på kolde nætter og afgiver varme på hedere. Det gør dynen til en pålidelig helårsdyne, hvis bløde fyld af moskusdun sikrer dig søvn i særklasse. Med denne Mayan ”mini” dyne får du høj kvalitet.

God vekslen mellem blødhed og soliditet

Selve fordelingen af fyldstof giver dig masser af blødhed mellem fingrene, uden dog at blive så blød, at dynen former sig helt efter din krop. Dynen lægger sig fint omkring dig, men tilføjelsen af 10 % småfjer tillader Mayan dynen at holde en smule af sin oprindelige form, selvom den ligger på dig hele natten. Det gør Mayan til det praktiske valg for dig, der ønsker en dyne, som lidt a la Guldlok og de tre bjørne ikke er for blød eller for hård, men lige tilpas.

Balance 140×220 med bolster i bomuldscambric

Balance 140x220 med bolster i bomuldscambric

Ligesom med Mayan 140×200 dynen går vi her ned i skala og står med en dyne, der er en diminutiv modpart til en større topersoners dyne. Fyldet er europæiske moskusdun og intet andet. Det giver dig mere blødhed og lavere massefylde, end tilfældet er med Mayan dynen.

I løbet af natten vil dynen synke ned over dig og tage form efter din krop, så den bliver omkranset. Så i Balance dynen får du et kærligt kram, der giver dig dyne til alle sider, så du ikke kommer til at ligge med tomrum mellem dig og dynen. Er du altså typen, der foretrækker at ligge viklet ind i din dyne, er Balance fra Bedre Nætter en effektiv og billig løsning for dig.

Passer ind i et ethvert soveværelse

Bolsteret, der udgør din kontaktflade med Balance dynen, består fuldt ud i bomuldscambric, hvilket gør dynen åndbar. Så selvom den kommer til at sidde tæt, kvæles din hud ikke. Som ved så mange basale dyner kan Balance vaskes ved 60 graders varme og så tørretumbles bagefter. Det gør dynen let at blive klog på, og den passer ind i soveværelset uden problemer.

Denne side er anmeldt af: Asger L. Mathiesen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar