Dyner skal holde dig varm om vinteren, uden at heden fører til dyneløse italienske tilstande om sommeren. De må gerne fylde, uden du føler dig begravet. Apropos fyld skal det være fordelt ligeligt på tværs af dynen, så du ikke ligger med en dunklump på brystet. I denne guide finder du de bedste dyner fra tests. I øvrigt kan test af forskellige dyner hjælpe dig med at vælge rigtigt.

Night & Day 140×200 helårsdyne med moskusdun

 • Kasettesyet, så fyldet altid er ligeligt fordelt over hele dynen
 • Høj bæreevne, så dynen holder godt på varmen
 • 600g moskusdyn gør dynen blød og behagelig
Night & Day 140x200 helarsdyne med moskusdun

Vi starter listen af med denne dyne fyldt med moskusdun fra Night & Day. Moskusdun kommer fra moskusænder og anvendes ofte som fyld, når målet er at give en mere luftig blødhed i kontrast til den mere solidt forankrede tekstur, som finere andedun har. For Night & Day dynens vedkommende er moskusdunene ikke bare supplement til andet naturfyld, men det centrale fyld. Med 600 g moskusdun i dynen får du masser af blødhed og behagelighed.

Kassettedyne med høj bæreevne

Dynen har en bæreevne på 11. Bæreevnen er et udtryk for en dynes evne til at holde på varmen, og det vil ofte være fyldstoffet, der gør forskellen. Jo højere tallet er, jo bedre formår en dyne at isolere og holde varmen inde. En bæreevne på 11 er i den høje halvdel af skalaen, så på vinternætterne kan du betrygge dig med, at du her har en dyne, der holder varmen inde.

Selve dynen er designet, så fyldet er ligeligt fordelt over det hele, og du behøver ikke frygte for, at fyldet forrykker sig, så én side er overfyldt, mens en anden er flad som en pandekage. Night & Day dynen er nemlig en kassettedyne. Det betyder, at dynen er segmenteret i forskellige boxfelter, der er syning imellem, som holder fyldet inde. Det sikrer dig mod en ujævn dyne.

Temprakon Zone (140x200cm) – Temperaturregulerende dyne til vinter

 • OEKO-Tex og Nomite certificeret
 • Syet så dynens fyld altid er ligeligt fordelt
 • 10 års garanti
Temprakon Zone (140x200cm)

Har du tendens til at komme til at fryse om natten i vinterhalvåret? Mange danskere udskifter dyner, når det bliver hhv. sommer og vinter. Til vinterens kølige nætter vil denne Temperakon Zone dyne være det helt rette valg. Vinterdynen er en favorit hos kunderne hos Coop.dk

Den har fyld af gåsedun og fjer, som gør den i stand til at regulere din kropstemperatur. En dyne med kunstigfremstillet fyld vil isolere varmen fra kroppen og ’lukke’ dig ind. Det vil resultere i forøget svedproduktion og afbrudt søvn, når du vågner op og er fugtig på hele kroppen. 

Udviklet med inspiration fra astronauterne hos NASA

Designet af Temprakon Zone vinterdynen stammer fra NASA-teknologien. Det er NASA, der stod bag udviklingen af temperaturregulerende rumdragter, der både kunne holde astronauten varm uden at få ham til at svede. 

Alle dyner og puder fra Temprakon er lavet med Oeko-Tex certificeret vår. Dermed kan du være 100% sikker på, at der ikke er brugt kemikalier eller allergifremkaldende stoffer i produktionen af tekstilprodukterne. 

Du får 10 års garanti med på din luksusdyne fra Temprakon Zone. Derudover er dynen Nomite-mærket. Dette fortæller, at vævningen af betrækket er så tæt, at det er umuligt for husstøvmider at trænge ind i dynen.

Udvalgte specifikationer 

 • Bedste dyne til vinterbrug 
 • Overvejende fyld af gåsedun 
 • Bygget op omkring 6×8 kassetter 
 • Oeko-Tex certificeret 
 • Tåler tørretumbler
 • Nomite-mærket 

Nsleep Junior (100x140cm) – Højkvalitetsdyne med kapok til børn

 • 4,4/5 stjerner hos Coop
 • GOTS certificerede materialer
 • Allergi og husstøvmideallergi venlig
Nsleep Junior (100x140cm)

Vil du skabe det absolut mest sunde og allergivenlige sovemiljø hos din søn eller datter, skal du vælge en juniordyne med kapok. Kapok regnes for at være et af de bedste materialer til fyld i dyner og puder. Det er et naturmateriale, som gør det umuligt for husstøvmider at leve og formere sig i dynen. 

Som følge af den høje kvalitet er dynen et populært valg hos Coop.dk, hvor dynen også anmeldes med hele 4,4/5 stjerner. 

Skabt til at fremme sundhed og forbedre søvnkvaliteten hos børn

Har dit barn husstøvmideallergi, eller reagerer han eller hun let på allergener, vil helårsdynen med kapok være et oplagt valg. Selvom dynen ligger en anelse højere i pris sammenholdt med de klassiske dyner med fyld af dun, får du (og dit barn) masser af kvalitet for pengene med helårsdynen. 

Kapok er et unikt materiale, der både er svedtransporterende, antibakterielt og temperaturregulerende. Tilsammen gør disse egenskaber det muligt for dit barn at putte sig trygt, sundt og godt til rette hele året rundt med den eksklusive dyne. Kapok fjerner og dræber både bakterier og mikroorganismer på helt naturlig vis. 

Våret er lavet af GOTS certificeret materialer, der er den fineste standard, når det kommer til at klassificere sunde og allergivenlige tekstilprodukter. 

Foruden GOTS certificeringen er helårsdynen mærket med vigtige sundheds- og miljøordninger fra EU’s side. Det gælder EN ISO 11092, der dokumenterer, at dynen er blevet testet i forhold til både vandgennemtrængelighed og dens isolationsevne. 

Udvalgte specifikationer

 • Eksklusiv dyne til piger og drenge 
 • Antibakteriel 
 • GOTS certificeret 
 • Mærket med EU’s ”EN ISO 11092”-ordningen 
 • Svedtransporterende og temperaturregulerende 
 • Tåler tørretumbler 

Dozy helårsdyne 70×100 til babyer

Dozy helarsdyne 70x100 til babyer

Denne Dozy dyne til babyer giver dit barn et lækkert, beskyttende dække at ligge under året rundt, hvad end vi taler sommer eller vinter. Ved dyner er allergivenligheden altid vigtig, og det gælder så meget desto mere, når det er dit barn, der skal bruge den. Dozy dynen levner ikke noget habitat for husstøvmider. Alle dunene, der udgør dynens fyld, er vasket og varmebehandlet, så der ikke er nogen bakterier eller organiske rester, for eksempel kollagen.

Udover blot det sundhedsmæssige er komfort selvfølgelig også i højsædet, ligesom fyldet omkranses af 100 % økologisk bomuld, så dit barn nu kan sove trygt under et naturligt dække.

Bomuldsvår med god ventilering

Våret er dejligt blødt og lavet af bomuld uden brug af skadelige sprøjtegifte. Det giver dit barn en blød kontaktflade med dynen, som let kærtegner barnet. Bomuld har god ventilering, så du kan være vis på, at der nok skal komme luft nok ned til barnets krop. Det at være svøbt ind i dynen vil aldrig føles som at have regnfrakke på, hvor huden ikke kan ånde, og fugt samles.

Dyreetiske krav bliver overholdt ved produktion af dun til dynen. Det bliver aldrig komplet dyrevenligt at fjerne fugles fjerdragt, men processen har her været særligt skånsom for dem.

CLIMA 140×200 dyne med selvstyrende temperatur

CLIMA 200x140 dyne med selvstyrende temperatur

Nu bliver det teknisk, for denne dyne med fyldstof af naturlige plantefibre besidder Cell Solution principper i sin udformning. Det vil sige, at dynen ændrer form som respons på temperaturudsving, og her taler vi om udsving i komforttemperaturen i hudoverfladen mellem 28 og 32 grader. Dynen reagerer på de små udsving og giver dig varmen, du skal bruge.

Af materialerne i dynen kan nævnes de titulære CLIMA-fibre. De er PCM (Phase Change Materials), der giver dynen mulighed for at optage overskydende kropsvarme, når du ligger og vrider dig i sengen en varm sommernat. For så at afgive varmen igen, når temperaturen falder. Det gør CLIMA til en helårsdyne, der giver dig komfortable nætter sommer og vinter.

Dynen optimerer fugt og temperatur

CLIMA dynens fibre har en fortræffelig evne til at optage fugt, hvilket gør dig mere komfortabel især om sommeren, eller når du har feber. Fibrene har selvfølgelig en øvre grænse for kapacitet ved større væskemængder, men du kan være vis på, at med CLIMA-fibrene vil det at ligge i sengen aldrig blive som en sauna hverken varme- eller fugtmæssigt.

Night & Day silkedyne 140×200 100 % naturlig

Night & Day silkedyne 140x200 100% naturlig

Silke er kendt verden over for sin blødhed, og med denne dyne fra Night & Day får du den lækre overflade mellem hænderne og som fyld. Dynen er nemlig skruet sammen på den måde, at lag efter lag af silkefibre bliver lagt sammen med lidt bomuld hist og her, så resultatet bliver en varmeisolerende dyne, hånden synker ind i. Silke er 100 % naturligt, så du får ikke berøring med syntetiske fibre. Du nyder altså noget af den bedste blødhed, naturen byder på.

Silkens bløde overflade blandet med bomulds evne til at give lækker tekstur i dybden går sammen om at give dig en dyne, der behager følesansen og er allergivenlig på naturlig maner.

Silke luftes ud i det gode vejr

Trods dynen ikke trækker på kemikalier, er den alligevel i stand til at modstå angreb fra bakterier, og den nægter husstøvmider adgang. Materialet tilpasser sig din kropstemperatur, så du vil ikke erfare, at overfladen prøver at trække din egen temperatur den ene eller den anden retning. Silken giver kraftig ventilation og gør, at du let kan banke den frisk udendørs, så natten bliver slået ud af dynen, og den friske morgenluft så får lov at strømme ind i stedet.

Nænsom helårsdyne 140×200 med høj bæredygtighed

Naensom helarsdyne 140x200 med hoj baeredygtighed

Nænsoms lune helårsdyne er, ja, nænsom mod huden. Dynen består af 100 % økologisk bomuld og har varmebehandlede, allergivenlige moskusdun som fyldstof. Også her er Oeko-Tex 100 standarden til miljøvenlighed opfyldt, for helårsdynen er blevet til uden nogen brug af skadelige sprøjtemidler ved produktion af bomulden, det stærkt åndbare vår er lavet med.

De 400 g fyld giver en allergivenlig dyne, da stoffets vævning ikke levner nogen adgang for mider. Det giver dig en hvid dyne, der er grøn i ånden, og som beskytter dig mod ækle gener.

Astmavenlig svanemærket helårsdyne

Dynen bærer Svanemærket, hvilket er endnu mere bekræftelse af, at dynen er miljøvenlig fra produktion af råvarer til færdigt produkt. Det giver en naturligt blød dyne mellem hænderne.

Ved denne helårsdyne har Nænsom også søgt råd fra andre kanter af, end producenter af dyner typisk tyer til. Astma-Allergi Danmark har nemlig været inde over dynens tilbliven, da den er resultatet af et samarbejde mellem foreningen og Nænsom. Resultatet er en dyne, der tager højde for alle med allergier, der påvirker åndedrættet, og så for astmatikere specifikt.

Quilts of Denmark (135x200cm) – Mest eksklusive dyne til voksne med edderdun

Quilts of Denmark (135x200cm)

Der bliver brugt forskellige typer af dun til fyld i dyner og puder. Edderdun er de allerfineste og mest eksklusive dun, der findes. Denne højkvalitetsdyne fra Quilts of Denmark er den mest luksuriøse dyne, du kan vælge til dig selv. 

Den er en kundefavorit hos Coop.dk, når det kommer til de eftertragtede helårsdyner. 

Det er ikke kun fyldet, der er unik i kvalitet. Våret er det også. Det er lavet i en blanding mellem hhv. bomuld og cashmere. Du får med andre ord ikke mere komfortgivende, sunde og hudvenlige forhold til søvn end med helårsdynen fra Quilts of Denmark. 

Skabt til at give dig det bedste sovemiljø

Søvnen har altafgørende betydning for både vores psykiske og fysiske trivsel. Investering i en eksklusiv dyne kommer dig til gode både her og nu og i fremtiden. Vågner du tit op om natten enten på grund af at have det for varmt eller for koldt? Eller har du tendens til allergiske reaktioner?

Uanset hvilke personlige behov du har, kan du forbedre din søvnkvalitet med Quilts of Denmarks helårsdynen. Edderdunene stammer fra Island, hvor hver dun nænsomt bliver indsamlet og efterfølgende håndsorteret. 

Den store fordel ved edderdun er, at de både er de mest varmegivende og samtidig de mest lette af alle typer af dun. Dynen har en isoleringsevne på værdien 16 (dette er højere end mange af de andre kvalitetsdyner til voksne). 

Udvalgte specifikationer

 • Komfortgivende og blødt vår af cashmere og bomuld
 • Må ikke vaskes 
 • Kan kommes i tørretumbleren
 • Eksklusivt valg 
 • Lang levetid
 • Høj isoleringsevne 

Nsleep (140x200cm) – Antibakteriel og allergivenlig dyne med kapok

Quilts of Denmark (135x200cm)

Er du på udkig efter en højkvalitetsdyne til en god pris, er denne helårsdyne til voksne fra Nsleep et rigtig godt valg. Dynen er fyldt med kapok, der er det bedste naturmateriale, som gør det umuligt for bakterier og husstøvmider at leve og formere sig i dynen.

Nsleep produktet er iblandt de mest eftertragtede helårsdyner til voksne hos Coop.dk.

Den kan bruges af dig både med og uden allergi, og den gør det lettere end nogensinde før at vedligeholde og rengøre din dyne.

Dynen, du ikke behøver at vaske

Det særlige ved kapok er ikke kun de naturlige egenskaber til at dræbe mikroorganismer. Kapok har også den særlige egenskab at være selvrensende. Den bedste og mest skånsomme måde at vedligeholde din sundheds- og miljøvenlige dyne på er ved at hænge den udenfor i frisk luft.

Det vil kun være på dynens udvendige side, at der kan sidde bakterier eller husstøvmider. Frisk luft (uanset temperatur) kan eliminere disse, så du ikke skal dele seng med mikroorganismer.

Våret omkring dynen hjælper med til at gøre livet umuligt for de uvelkomne husstøvmider. Det et vævet så tæt, at mikroorganismerne ikke kan trænge gennem bomuldsbetrækket og ind i dynens indre.

Du får maksimal kvalitet for pengene med Nsleep dynen, der er anvendelig hele året rundt. Det er de mange egenskaber med kapok, der gør dynen behagelig både sommer og vinter.

Udvalgte specifikationer

 • Vår af økologisk, GOTS certificeret bomuld
 • Skal blot hænges op i frisk luft for at blive rengjort og renset
 • God pris
 • Kan tåle at blive vasket i maskine ved 60 grader

Butterfly Silk (140x200cm) – Voksendyne i Mulberry silke

Butterfly Silk (140x200cm)

Hører du til den store gruppe af danskere, der skifter dyne, når det bliver sommer og vinter? Denne behagelige og lune sommerdyne vil være det helt perfekte valg for dig, der har tendens til at svede om natten i sommerhalvåret. 

Dynen er lavet af silke fra yderst til inderst. Det betyder, at du kommer til at få glæde af alle de sundhedsmæssige fordele ved dette eksklusive materiale. Sommerdynen er en favorit hos kunderne hos Coop.dk

Få glæde af de mange egenskaber og fordele ved silke 

Det er ikke kun de hudvenlige egenskaber, du kan se frem til, når du sover med Butterfly Silk sommerdynen. Det ikoniske og værdifulde materiale har en række andre fordele, som har betydning for din sundhed og fysiske komfort, så du kan sove tungt, uafbrudt og behageligt. Silke er blandt andet antibakterielt, som vil have stor betydning for dig med astma eller allergi. Derudover er det fine og bløde materiale svedtransporterende. Silken vil absorbere fugt fra kroppen og fordampe det på overfalden, så du kan sove trygt videre uden fysiske gener og forstyrrelser. En yderligere fordel ved silke er, at naturmaterialet er selvrensende. Du skal derfor ikke forholde dig til vask men blot hænge din lune sommerdyne udenfor. Luften vil fjerne støvpartikler og andre mikroorganismer. 

Våret er Oeko-Tex Standard 100 mærket. Dette er din garanti for, at der hverken er brugt kemikalier eller sundhedsskadelige stoffer i silken eller i produktionen. 

Udvalgte specifikationer 

 • Kræver ikke vask i maskine (silke er selvrensende)
 • Nem at vedligeholde 
 • Lun effekt 
 • Egnet til dig der har tendens til at være kuldskær om natten 
 • Fyld af 100% Mulberry silke 
 • Vår af Oeko-Tes Standard 100 silke 
 • Let og luftig 

Ringsteddun ”Hyrdinden & Skorstensfejeren” – Eksklusiv vinterdyne med edderdun/moskusdun

Ringsteddun ”Hyrdinden & Skorstensfejeren”

Ringsteddun laver nogle af de mest anmelderroste og eksklusive dyner og puder til danskerne. Den respekterede fabrikant er kendt for at bruge de bedste og mest fine materialer til fremstilling af både fyld og vår. Dette kommer til udtryk i designet af denne ”Hyrdinden & Skorstensfejeren”-dyne.

Fyldet er lavet i et mix af hhv. de eftertragtede edderdun og de komfortgivende moskusdun. Tilsammen giver disse naturmaterialer dig de bedste soveforhold hele vinteren. Du kommer ikke til at vågne kold eller svedig op. Dunene er i stand til at regulere din kropstemperatur uanset, om du har det køligt eller varmt. 

Dynen er en favorit hos forbrugerne hos Coop.dk.

Danskproduceret højkvalitetsdyne 

Som produktnavnet på dynen giver indtryk af, er dynen designet og produceret herhjemme. Ringsteddun tilbyder en eftertragtet H. C. Andersen serie, hvor de forskellige produkter er opkaldt efter den verdenskendte, danske forfatters fortryllende eventyrer. 

”Hyrdinden & Skorstensfejeren” kan bruges af dig både med og uden astma eller allergi. Hører du til den kuldskære del af befolkningen, kan du bruge dynen hele året rundt. 

Du kan vaske dynen ved 60 grader i maskinen, og den tåler at komme i tørretumbleren. På den måde er du sikker på, at bakterier og svedpartikler fjernes optimalt. 

Den høje kvalitet af dynen afspejles i garantien af produktet. Du får hele 10 års garanti på dynen.

Udvalgte specifikationer 

 • Kan bruges hele året af dig, der har tendens til at fryse om natten
 • Kan vaskes i maskinen 
 • Tåler at komme i tørretumbleren 
 • 10 års garanti 
 • Designet i henhold til kroppens proportioner (størst forekomst af edderdun i centrum af dynen)
 • Lang levetid 

Helårsdyne med andedun 140×220 cm fra Night & Day

Helarsdyne med andedun 140x220 cm fra Night & Day

Her er endnu en dyne fra det velrenommerede Night & Day, der specialiserer sig inden for sengetøj. Dynen er endnu et eksempel på en kassettedyne, der i dette tilfælde har 5×7 boxfelter, der i symmetriske rækker pryder dynen og sørger for, at fyldet ikke bliver forrykket.

Det er et design, du finder ved rigtig mange dyner, og som sikrer dig den trælse oplevelse at ligge i søvnparalyse midt om natten, hvor enden af dynen tipper over sengekanten og hviler på gulvet, uden du har styrken til at trække den op. Vægten fordeles ligeligt ved denne dyne.

Andedun giver større massefylde

Denne dyne bruger andedun, der ikke skal forveksles med moskusdun, der teknik set også kommer fra en slags and. Her hentydes til ænder, som du kender dem, og deres dun giver lidt mere massefylde, end du finder ved moskusændernes dun. Lå du på dynen, ville du synke knapt så langt ned i den, end hvis det nu havde været en dyne med moskusdun som fyldstof.

Det får lidt betydning for bæreevnen, der bliver lavere ved almindelige andedun, uden at forskellen dog er betragtelig. Som ved dynen ovenfor suppleres fyldet i denne af et vår i cambric vævet på bomuld, der giver blødhed uden at være for eftergivende for kroppens tryk.

Änglamark 100 % økologisk helårsdyne

Anglamark 100% okologisk helarsdyne

Listen bliver sluttet af med denne billige helårsdyne, der findes hos COOP og lever op til forhandlerens krav til sundhed, miljø og etik. Dynen er 100 % økologisk, hvor fyldet er moskusdun, mens våret er bomuld. Änglamark er syet i kassettedesign med 4×6 boxfelter, hvilket sikrer, at fyldet bliver inden for segmenterne. Bæreevnen er de 11, du efterhånden må kunne forvente fra moskusdun, og forcen ved netop denne dyne er den lave prisklasse, da den indeholder alt det gode ved dyner, der ikke spekulerer i PCM, til en overkommelig pris.

Miljø- og allergivenlig dyne, der er nem at pleje

Som så mange andre dyner, der ikke eksperimenterer med alternative designs eller nye typer fyldstof, tåler Änglamark dynen vask ved 60 grader og efterfølgende tørretumbling. Den har godt af at blive hængt til tørre under solen og luftet ud, men det er nu ikke en nødvendighed.

Dynen er allergivenlig, og dens miljøvenlighed har ekstern validering i form af Oeko-Tex 100. Leder du efter en dyne, der ikke lænser din bankkonto, er Änglamark det rette valg for dig.

140×200 dyne i fiberdun med høj åndbarhed

140x200 dyne i fiberdun med hoj andbarhed

Samme dimensioner, men et andet koncept finder du i denne fiberdunsdyne, hvis forcer ligger i den lave prisklasse og lette håndtering ved vask. Fyldstoffet er som sagt fiberdun, der har de samme egenskaber, som du kender fra almindeligt dunfyld. Fibrene sørger effektivt for at holde varmen inde, så du får varme nætter om vinteren. Samtidig bidrager fyldets høje åndbarhed til, at dynen ikke får lov at overophede om sommeren, og åndbarheden gør det også let for dig at hænge dynen til udluftning. Banke den i form behøver du ikke, for ligesom med Night & Day dynen ovenfor er det en kassettedyne, hvis segmenter nok skal holde form.

Tåler vask og tur i tørretumbler

Våret er bomuldscambric, altså bomuld vævet til et tekstil, der minder om lærred. Det gør overfladen mere genstridig end for eksempel, hvilket afhængigt af smag kan være enten kærkomment eller føles for stift. Et klart fortrin frem for silkedyner er den lethed, med hvilken du kan vaske fiberdynen, for den tåler både vaskemaskine og tørretumbler, uden hverken vår eller fyld tager skade. Fiberdun håndterer væske uden problemer, da det deler naturfylds evner at flytte fugt fra sig. Så dynen ophober altså ikke koldsveden fra dine søvnløse nætter.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Sommerdyne i moskusdun 140×200 fra Night & Day

Sommerdyne i moskusdun 140x200 fra Night & Day

Målene i længde og bredde er de samme som helårsdynen først på listen, og der er ikke synderligt meget, der adskiller denne Night & Day dyne fra den forrige. Forskellen ligger faktisk udelukkende i, at vi her har at gøre med en sommerdyne modsat en helårsdyne, og det giver et par mindre forskellen i egenskaber, navnlig isoleringsevnen og så åndbarheden.

I forhold til åndbarheden giver det sig selv, at med mindre fyld for luften at passere igennem inde i dynen, ventilerer den bedre. Du vil derfor aldrig føle dig indeklemt med denne dyne, og den passer derfor fint til sommerens varme nætter, hvor det at føle den kølige luft beroliger.

Lavere volumen giver mindre bæreevne

Denne dyne byder kun på 250 g fyldstof i form af de efterhånden velkendte moskusdun modsat de 600 g i helårsdynen, og effekten er åbenbar: Lavere bæreevne, da der er mindre fyld til at dække samme areal, hvilket betyder mindre god isolation. Om sommeren bliver du glad for den forskel, og om vinteren knapt så glad, men her har du forhåbentlig en dedikeret vinter- eller helårsdyne. Du kunne også bare skrue op for varmen eller ligge under en tæppesandwich som bedstemor i sin barndom eller som en omvendt Prinsesse på ærten.

Eurodun blue ocean (135x200cm)

Eurodun blue ocean (135x200cm)

For mange mænd og kvinder kan det være vanskeligt at skulle vælge den bedste dyne, som kan give komfort hver nat i fremtiden, og som kan højne søvnkvaliteten. At bruge kundeanmeldelser er en god måde at identificere de produkter på, som har højest status hos andre forbrugere. 

Dette dyne- og pudesæt fra Eurodun er en bestseller hos Coop.dk. Det får 4,6/5 stjerner af en række forbrugere, og det er en klassiker, når du vil have en helårsdyne, der skal være allergivenlig og sund for både krop og miljø.

Masser af værdi og kvalitet for pengene

Moskus hører til de mest eksklusive naturmaterialer, der bruges til fyld i dyner og puder. Det er ikke kun en lækker, temperaturregulerende og komfortgivende dyne, du kan se frem til at forkæle dig selv med, når du køber produktet fra Eurodun. Der følger en hovedpude med i samme høje kvalitet, så du kan fuldende det sunde sovemiljø i sengen.  

Sættet kan bruges hele året rundt, og det er har en høj bæreevne. Bærevnen fortæller om kvaliteten af puder og dyner. Des højere værdi, des mere luksuriøst er dine dyner og puder. 

Prisen har meget at skulle have sagt, når du køber basisudstyr til hjemmet. Det komplette sæt fra Eurodun sælges til en favorabel pris, så du kan forkæle dig selv uden at skulle forholde dig til at spare op. 

Sættet vil være et oplagt valg for dig med astma eller allergi. Fyldet er Oeko-Tex certificeret, og våret er Nomite-mærket. 

Udvalgte specifikationer 

 • God pris 
 • Populært sæt 
 • Økologisk pude og dyne 
 • Oeko-Tex mærket og Nomite-certificeret 
 • Dynen har en bæreevne på værdien 10 (puden har en bæreevne på 7)

Paradies 135×200 dyne med Cool Comfort

Paradies 135x200 dyne med Cool Comfort

Nu introducerer vi endnu et mærke, nemlig Paradies, der har eksperimenteret med en dyne, der ligesom CLIMA-dynen bruger PCM for at regulere temperaturen. Cool Comfort dyne trækker på Paradies Softcell Cool tekstiler, der er prydet med talrige mikrokapsler med PCM-gele, der afhængigt af små udsving i temperatur omkring hudoverfladens komforttemperatur går fra fast til flydende. Det tillader kapslerne at optage varme, når det er i overskud, og så afgive det, når der bliver behov for det. Cool Comfort er din garant for passende temperatur.

Dryfix overflade holder sig tør

Dynens overflade består også her at bomuldscambric, hvilket giver dig en blød overflade mellem hænderne, der indeholder Paradies Dryfix overflade, der sørger for, at selvom væske transporteres gennem puden, vil overfladen holde sig tør og behagelig. Det giver dig komfort i særklasse, for du får afkøling via væske, uden at overfladen bliver klam og våd at røre ved.

Indholdet af en Cool Comfort dyne består af 50 % viskose, der besidder sporadiske kølende dele af paraffin, og så 50 % polyester. Ved køb af puden får du derfor syntetiske stoffer i indkøbskurven, men er du ikke typen, hvor alt skal være naturligt, er den et oplagt valg for dig, der gerne vil investere i en optimal dyne for at give dig skiftende varm og kølig nattesøvn.

Paradies Alice 135×200 dyne med europæiske gåsedun

Paradies Alice 135x200 dyne med europaeiske gasedun

Med Alice dynen får du mere naturligt fyld mellem hænderne, nemlig fra gæs avlet inden for Europas grænser. Gåsedunene har deres fortrin frem for dun fra ænder ved, at de er særligt store, hvilket giver dem mere fyldkraft. Du kan dermed få en luftigere dyne med mindre fyld, hvilket giver en dyne, der er let i vægt i forhold til sin størrelse. Og det giver lavt massefylde.

Bæreevnen for denne dyne er oppe på 12, hvilket er lige en tak højere end så mange andre dyner på denne liste. Resultatet er selvfølgelig, at du får en bedre evne til at holde på varmen, hvilket er kærkomment om vinteren og knapt så meget om sommeren, hvor varmen skal væk.

Batistvævet bomuldsvår

Våret består af ren bomuld, der er vævet som batist. Batist er lærred og byder på en mere fast tekstur end for eksempel cambric. Dynen vil derfor ikke forme sig efter din krop på samme måde som andre. Du ligger altså ikke svøbt ind i dynen, men får luft til siderne at boltre dig i.

Hvilke typer dyner kan jeg få?

Der findes mange forskellige slags dyner, som man kan vælge imellem afhængigt af ens præferencer og behov. Nogle af de mest almindelige dyne-typer inkluderer:

 • Dun- og fjerdyner – fyldt med ægte dun og fjer for en let og blød fornemmelse.
 • Syntetiske dyner – lavet af materialer som polyester eller microfiber og tilbyder forskellige fyldninger og varmeniveauer.
 • Ulddyner – fyldt med naturlige uldfibre, som kan hjælpe med at regulere kroppens temperatur og absorbere fugt.
 • Silke-dyner – fyldt med silkefibre og er kendt for deres blødhed og glathed.
 • Tyngdedyner – en tung dyne fyldt med små glasperler eller plastikgranulater, som siges at kunne hjælpe med at reducere stress og angst og forbedre søvnen.

Uanset hvilken dyne man vælger, er det vigtigt at overveje ens personlige præferencer og behov for at finde den bedste mulige løsning.

Se vores artikel om: Find den helt rigtige kugledyne til dit behov blandt de 3 bedste fra test

Læs også: Find den helt rigtige silkedyne blandt de 5 bedste i test

Læs også: Guide: Her kan du finde den rette dobbeltdyne

Se vores artikel om: Testoversigt: her finder du de bedste juniordyner

FAQ

🧐 Hvad skal jeg gå efter, når jeg skal købe en dyne?

Når du skal købe en dyne, så bør du overveje flere forskellige faktorer såsom dynens kvalitet, hvorvidt den skal være allergivenlig, om det er en sommer- eller vinterdyne osv. Dermed bør du altså overveje, hvad dine behov er, sådan at din nye dyne kommer til at dække dem optimalt.

🤔 Hvilken dyne er den bedste at købe?

Den bedste dyne at købe, er den dyne, som passer bedst til lige netop dine behov. Det varierer nemlig utroligt meget fra person til person, hvilken type af dyne, du sover bedst med. Derfor bør du gennemtænke hvad du foretrækker, inden du køber dig en ny dyne.

🤓 Bør jeg købe en større dyne?

Der kan være mange gode grund til, at du bør købe en større dyne. Det kan f.eks. være at du har brug for lidt ekstra længde, eller måske du og din partner gerne vil sove sammen under én dyne, hvormed en dobbeltdyne kan være en god løsning.

🤩 Skal selve dynen være sammen størrelse som dynebetrækket?

Det er en rigtig god ide at sørge for, at din dyne og dit dynebetræk har samme størrelse, da dette vil skabe den største komfort for dig. Hvis dit dynebetræk er for stort eller for småt, så vil det formindske dynens egenskaber, hvilket naturligvis ikke er optimalt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar