Når din familie forøges med en lille ny, får du ofte behov for at investere i forskellige babyartikler. En af de vigtigste investeringer er en tremmeseng, som dit barn kan ligge trygt i, og som også er funktionel for dig. I denne guide får du et overblik over nogle af dine valgmuligheder. Her finder du de bedste senge på markedet lige nu, der alle har forskellige funktioner og falder inden for forskellige prisklasser. Guiden sammenfatter en samlet test af de forskellige senge. Læs derfor med, og få en guide til at træffe et godt valg – sådan vælger du den rigtige seng til dit barn.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet

Flexa Baby Tremmeseng kan indstilles til at følge dit barns udvikling

Flexa Baby Tremmeseng

Denne fine seng fra Flexa har flere funktioner, der gør den anvendelig i mange år. Først og fremmest kan du hæve og sænke sengens bund. Det giver dig mulighed for at tilpasse sengen til både dig og din baby. Når dit barn er helt lille, kan du med fordel hæve bunden mest muligt. Det betyder nemlig for dig, at du ikke skal anstrenge din ryg, når du bøjer dig ned over din baby. Når barnet vokser og pludselig bliver i stand til at rejse sig, kan du sænke bunden, så du ikke risikerer, at dit barn kravler ud af sengen og laver ballade, når du ikke holder øjer.

Når dit barn kan gå, har du mulighed for at fjerne de tre midterste tremmer, så den lille selv kan kravle ind og ud af sengen. Senere kan du fjerne alle tremmerne, hvilket betyder, at sengen kan anvendes som en juniorseng, når dit barn er blevet lidt større. Du kan også stille sengen uden tremmer op ad væggen og placere nogle puder på madrassen. Dermed har du skabt en lille sofa til børneværelset, som dit barn kan få stor glæde af til leg og afslapning.

Fordele ved Flexa Baby Tremmeseng:

 • Du kan fjerne tremmerne og dermed bruge sengen i flere år
 • Sengens bund kan både hæves og sænkes
 • Den er nem at rengøre

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Linea by Leander babyseng (naturfarvet bøg) – skandinavisk design og høj kvalitet

Linea by Leander babyseng (naturfarvet bog)

Hvis du sætter pris på en seng, der har et simpelt og nordisk udtryk, bør du overveje denne Linea by Leander babyseng. Sengen har nemlig et skandinavisk og ganske tidløst design. Det tidløse design gør, at du kan genanvende sengen, hver gang en lille ny tilføjes til familien. Den går ikke af mode lige foreløbig, og den gode kvalitet holder sengen funktionel i mange år. Altså er der her tale om en virkelig god investering.

Når dit barn vokser ud af tremmesengen, kan sengen omdannes til en anvendelig børnesofa. Hvis du tilkøber en sengerand, kan du desuden bruge den som et blødt ryglæn i sofaen. Sengen kan bære helt op til 100 kg, så i mange tilfælde kan mor eller far også være med i sofaen. Det kan skabe rum for hyggelig historielæsning eller leg. Du kan også samle alle dine børn i sofaen til et sødt familiebillede.

Fordele ved Linea by Leander babyseng (naturfarvet bøg):

 • Mor eller far kan sidde i sofaen, da den bærer op til 100 kg
 • Kan omdannes til en sofa
 • Tidløst design
 • Bund, der kan hæves og sænkes
 • Høj kvalitet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Manis-h tremmeseng med afrundede hjørner

Manis-h tremmeseng

Sengen fra Manis-h har et simpelt design, der passer ind i langt de fleste børneværelser. Alle sengens kanter er desuden afrundede, så dit barn ikke risikerer at komme galt afsted, når det tumler rundt i værelset. Sengen har altså et design, der er børnevenligt og dermed giver plads til leg og løb. Alt i alt en både funktionel, smart og praktisk seng.

Den fine hvide seng kan justeres i højden. I alt har sengen tre forskellige højdeindstillinger, der er designet til at tilpasse sig til dit barns motoriske udvikling. Efterhånden som dit barn vokser og bliver i stand til at rejse sig op i sengen, kan du sænke sengens bund. Så sikrer du dig, at dit barn ikke lykkes med at kravle ud af sengen, når du ikke er i nærheden. Endelig er sengen meget nem at rengøre. Alt, der skal til, er en fugtig klud.

Fordele ved Manis-h tremmeseng:

 • Den ene side kan afmonteres, når barnet ikke længere har behov for tremmer
 • Tre højdeindstillinger 
 • Nem at rengøre
 • Afrundede hjørner

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Linea by Leander babyseng (massiv eg) – multifunktionelt møbel i skandinavisk design

Linea by Leander babyseng (massiv eg)

Ønsker du at investere i en babyseng, som dit barn kan bruge i mange år? I så fald kan du med fordel overveje denne Linea by Leander babyseng, der er lavet i massivt egetræ. Sengen er designet til at følge dit barns udvikling helt fra dets første måneder, til det vokser ud af sengen. Sengen har nemlig flere gode funktioner og indstillinger.

Mens dit barn er 0-6 måneder, kan du med fordel hæve sengens bund, så du nemt kan komme til at lægge dit barn i sengen samt løfte det ud igen. Når dit barn er 6-18 måneder, kan du benytte sengen med en sænket bund, så din lille guldklump ikke forsøger at kravle ud og stikke af. Endelig kan du herefter fjerne sengens ene side, når tremmerne ikke længere er nødvendige for dit barn. I denne indstilling kan du både anvende sengen som en regulær seng eller som en sofa. Den fine sofa kan pryde børneværelset i mange år. Sengen kan bære 100 kg, så mor, far eller et par søskende kan også være med i sofaen.

Fordele ved Linea by Leander (massiv eg):

 • Kan transformeres fra tremmeseng til sofa
 • Skandinavisk design i solidt egetræ
 • Bunden kan indstilles i forskellige højder
 • Kan bære 100 kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Flexa Play tremmeseng i retrostil

Flexa Play tremmeseng

I dag er flere forældre interesserede i møbler, der har et retrodesign. Det gør sig også gældende for møbler til børneværelset. Denne fine seng fra Flexa Play lever op til dette og passer perfekt ind i hjemmet, hvor man holder af retromøbler. Sengen findes i både grå og hvid, så du kan nemt få den til at passe ind i dit farvetema. Sengens ben er lavet i asketræ.

Sengen fra Flexa Play har lukkede gavle samt afrundede hjørner omkring tremmerne, hvilket gør den både meget sikker og stilfuld. Desuden er bunden udstyret med udluftningshuller, der giver dit barn den bedst mulige ventilation under søvnen. Dit barn kan anvende sengen i cirka tre år, idet dens bund kan indstilles i flere forskellige højder. Hvis du planlægger at få flere børn, kan du naturligvis anvende sengen i endnu længere tid.

Fordele ved Flexa Play tremmeseng:

 • Retrodesign
 • Afrundede hjørner omkring tremmerne
 • Højdejustering gør den anvendelig i cirka tre år
 • Udluftningshuller i sengens bund

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Sebra Sengen kan forlænges i takt med, at dit barn vokser

Sebra Sengen

Denne seng er på mange måder ideel i børnefamilien, men den befinder sig dog også i den høje ende af prisklassen. Sebra sengen er designet til at følge med, når dit barn vokser. Oprindelig måler sengen nemlig 115 cm, men den kan trækkes ud til at måle hele 155 cm. Det sikrer dig en god seng til dit barn, indtil det når helt op i 6-7-års alderen. Altså kan du anvende tremmesengen i flere år, både som babyseng og juniorseng. Tremmerne kan naturligvis fjernes, når de ikke længere er nødvendige.

Sebra Sengen har et stilfuldt og tidløst design, der gør den genanvendelig over flere generationer. Sengen er desuden behandlet med maling og olie, der minimerer bakteriers spredning og samtidig sikrer dit barns sundhed og et godt indeklima. Med denne seng kan du altså virkelig tage hånd om dit barns sundhed og sikre en tryg og sund nattesøvn.

Fordele ved Sebra Sengen:

 • Babysengen kan udtrækkes til en juniorseng
 • Justerbar bund
 • Stilfuldt design
 • Behandlet for at tage hånd om dit barns sundhed
 • Tremmerne kan fjernes
 • Flere forskellige farver

Leander babyseng – solid, bæredygtig og stilfuld løsning

Leander babyseng

I den højere prisklasser finder du også den fine Leander babyseng, som på mange måder er en optimal tremmeseng. Sengen er lavet i bøgetræ, og den har et flot og klassisk design. Bøgetræet stammer fra bæredygtigt skovbrug, hvilket gør den til en løsning, du virkelig kan stå inde for. Desuden er der anvendt en vandbaseret lak i sengens overfladebehandling. Denne er skånsom for både dit barn og for miljøet. Sengen fås i tre forskellige farver.

Sengen er solid og kan bære helt op til 100 kg. Desuden er alle dens hjørner fint afrundede. Disse faktorer er med til at give dit barn den absolut bedste sikkerhed.  Desuden kan sengens bund indstilles i flere forskellige højder, der passer til både dit barns motorik og din effektivitet. Tremmesengen kan løbende omdannes fra en babyseng til en juniorseng, idet både tremmer og gavle kan fjernes. Du kan også tilkøbe en udbygningsdel, der vil gøre sengen anvendelig i endnu flere år.

Fordele ved Leander babyseng:

 • Udbygningsdel kan tilkøbes, så sengen kan bruges i endnu flere år
 • Afrundede hjørner
 • Bærer op til 100 kg
 • Tre forskellige farver
 • Materialerne stammer fra bæredygtigt skovbrug

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Stokke Sleepi seng med låsbare hjul

Stokke Sleepi seng

Den ovalformede Stokke Sleepi seng er både praktisk, smart og af god kvalitet. Sengen har et klassisk design, og den fås i flere forskellige farver. Dermed kan du nemt finde en udgave, som passer ind i børneværelset i dit hjem. Tremmesengen er udstyret med hjul, så du nemt kan rykke den rundt. Det giver dig både mulighed for at skubbe sengen fra rum til rum samt berolige dit barn med lette bevægelser. Så slipper du også for at bruge barnevognen, hver gang du vil have dit barn til at sove. Hjulene kan naturligvis låses, så sengen er ganske sikker for din lille guldklump.

Stokke Sleepi sengen kan følge dit barn i flere år. I takt med at dit barn vokser, kan du nemlig både justere sengens højde samt afmontere tremmerne, så dit barn selv kan kravle i seng om aftenen og hoppe ud af sengen om morgenen. Endelig kan du forlænge sengen ved at tilkøbe et Junior Extension Kit. Det giver dit barn mulighed for at bruge sengen helt op til 10-års alderen.

Fordele ved Stokke Sleepi seng:

 • Du kan nemt flytte tremmesengen ved hjælp af de låsbare hjul
 • Masser af luft mellem tremmerne, så dit barn nemt kan se ud
 • Sengens sider kan tages af
 • Vælg mellem flere forskellige farver

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Änglamark Tremmeseng – svanemærket seng til trygge nætter

Anglamark Tremmeseng

Hvis du er på jagt efter en seng i et klassisk design, er denne babyseng en rigtig god løsning for dig. Sengen fra Änglamark har et simpelt design, der kan passe ind i et hvert børneværelse. Sengen er lavet af fyrretræ, og den fås i hvid. En af dens helt store fordele er, at den er svanemærket. Det betyder, at sengen overholder alle de krav, der findes til både kvalitet, sundhed og miljø. Den indeholder blandt andet ikke nogen kemiske stoffer, der kan være skadelige for dit barns helbred. Du kan dermed trygt lægge dit barn til at sove i denne tremmeseng, uden at du behøver at bekymre dig om noget.

Små børn vokser hurtigt, og i løbet af nogle år vokser de også ud af deres første seng. Heldigvis kan denne seng fra Änglamark omdannes til en fin og funktionel bænk, der kan bruges som et møbel i børneværelset. Du omdanner sengen til en bænk ved at fjerne én af sengens lange sider. Siden placerer du da under sengens bund. I stedet for en side på sengen får du altså en fin hylde til opbevaring af legetøj, sengetøj eller noget helt tredje.

Fordele ved Änglamark Tremmeseng:

 • Svanemærket
 • Kan ombygges til en bænk, når dit barn vokser ud af sengen
 • Bunden kan indstilles i to højder
 • God værdi for pengene

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Babynor Asfrid tremmeseng 

Babynor Asfrid tremmeseng

Den fine babyseng fra Babynor Asfrid ligger i en lavere prisklasse end flere af de andre senge på markedet. Det betyder dog ikke, at dens kvalitet og funktionalitet fejler noget som helst. Du kan derfor sagtens tage et nærmere kig på denne seng, når du skal ud at investere.

Sengen for Babynor er et rigtig godt valg for de forældre, der gerne vil have en løsning, der er skånsom for ryggen. Både sengens bund og side kan nemlig justeres, så du belaster din ryg mindst muligt, når du løfter dit barn ind og ud af sengen. Med én simpel bevægelse kan du bevæge sengens side op og ned, så det bliver mindre anstrengende for dig, når du skal putte din lille guldklump. Desuden kan sengens bund justeres i tre forskellige højder, så du nemt kan tilpasse den til dit barns udvikling. Endelig består sengens bund af lameller, som giver dit barn god ventilation, når det ligger i sengen.

Fordele ved Babynor Asfrid tremmeseng:

 • Både sengens bund og side kan justeres i højden
 • Sengen ligger i en lav prisklasse sammenlignet med lignende modeller
 • God ventilation under dit barns søvn

Yomi seng med aftagelige sideribber

Yomi seng

Yomi sengen er en klassisk tremmeseng, der har et simpelt design samt simple funktioner. Bemærk dog, at sengens bund og tremmer skal købes separat. Sengen er lavet i bøgetræ, og den fås både i en simpel bøgetræsudgave samt i en hvidmalet udgave.

Yomi sengens bund kan justeres både op og ned. Det er en fordel for dig som forælder, idet du kan undgå at bøje dig for langt ned, mens barnet er spædt. Senere kan du sænke bunden, så dit barn ikke finder på at kravle ud af sin tremmeseng. Desuden kan Yomi sengens sideribber fjernes, når barnet ikke længere har behov for dem. Dermed kan barnet selv kravle op og ned fra sengen. Uden sideribberne kan sengen også anvendes som en børnesofa i løbet af dagen, eller efter barnet er vokset ud af sengen. Med Yomi sengen får du altså to møbler i ét.

Fordele ved Yomi seng:

 • Sideribberne kan nemt afmonteres
 • Bunden er udstyret med en hæve-sænkefunktion
 • To forskellige farver

BabyMax babyseng i bæredygtigt træ

Hvis du er engageret i at beskytte miljøet, er det en god idé at spørge ind til det træ, som en tremmeseng produceres i. Babysengen fra BabyMax er lavet af bæredygtigt træ fra en FSC-skov. Det betyder, at de træer, der vokser i skoven, kun bliver fældet, hvis skoven kan nå at reproducere det. Desuden er der i disse skove fokus på, at både planter og dyr skal beskyttes bedst muligt. Samtidig garanteres menneskerne, der arbejder i disse skove, både uddannelse, god løn samt sikkert udstyr. Du kan altså have samvittigheden på det rene og bidrage til en bæredygtig produktion, hvis du vælger at investere i denne tremmeseng.

Sengen kan indstilles i tre forskellige højder, hvilket gør den funktionel i flere af dit barns udviklingsstadier. Den er desuden udstyret med en lamelbund, der sikrer en god ventilation under din guldklump. Endelig er sengen udstyret med fine udskæringsdetaljer på begge gavle. Samlet set er dens design både simpelt og tidløst. Du kan sagtens genanvende den, hvis der kommer en lillebror eller lillesøster til verden.

Fordele ved BabyMax babyseng:

 • Brug af bæredygtigt træ
 • Lamelbund, der giver god ventilation, når dit barn sover
 • God kvalitet til få penge
 • Bunden kan indstilles i tre forskellige højder
 • Gavle med fine udskæringsdetaljer

FAQ

🧐 Hvad er forskellen mellem en tremmeseng og en børneseng?

Forskellen mellem en tremmeseng og en børneseng er omfanget af sikkerhed for barnet. Tremmesengen er den rette løsning til det lille barn op til 2-3 år, der ikke skal kunne gå eller kravle ud fra sin seng. Børnesengen minder i design om en traditionel voksenseng blot i mindre dimensioner.

🤔 Er en tremmeseng god til mit barn?

Tremmesengen er det rette valg af seng til det lille barn, når du vil sikre dig, at han eller hun ligger i sikre og trygge rammer. Tremmesengen skaber et afgrænset sovemiljø for barnet, hvor det ikke er muligt for drengen eller pigen at kravle væk.

🧐 Hvilken aldersgruppe henvender tremmesenge sig til?

Det er de mindste børn fra spædbarnsstadiet og op til cirka 2års alderen, som hovedparten af alle tremmesenge er skabt til. Du kan finde tremmesenge til børn i forskellige dimensioner og med forskellige grænser for maksimumbelastning. I produktbeskrivelserne kan du se antal kg., som sengene holder til.

🤩 Kan min baby sove i tremmeseng med det samme?

Børn er forskellige, og de har forskellige behov i forhold til følelse af tryghed. Det betyder blandt andet, at nogle børn kan have sværere ved at sove i tremmeseng end andre børn. Der findes forskellige løsninger, du kan gøre brug af for at skabe mental ro hos barnet i tremmesengen.

Denne side er anmeldt af: Tosh S. Nissen Rating 10/10

Author

Skriv en kommentar