Selvom alle weekendsenge til småbørn har det samme hovedformål, så er der tale om et hav af vidt forskellige senge. Vi ved, at markedet kan være svært at navigere i, så derfor får du her en test af de bedste weekendsenge guide. Vi vil nemlig gerne ruste dig til at foretage det bedste valg for dit barn, som vil gøre det mere behageligt både for dig som forælder samt for dit barn at rejse. På listen her finder du de bedste weekendsenge til børn, som hver især har en lang række fordele, der gavner dit barn på forskellige måder.

Sådan vurderer og udvælger vi sengene

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anderkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens faglige, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi hos bedzzz.dk vurderer sengene på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af senge

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogen af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Opnå god kvalitet og praktiske egenskaber med en BabyTrold weekendseng med opbevaringstaske i blå

 • Praktiske låsbare hjul, så du kan nemt kan rykke den
 • Lynlås åbning i siden som gør den praktisk
 • Nem at gøre ren
BabyTrold weekendseng

Du må aldrig gå ned på udstyr, når det gælder børn, specielt ikke når det kommer til søvn, for når dit barn sover godt og trygt, gør du det samme. Lige netop derfor finder du også den praktiske BabyTrold weekendseng med opbevaringstaske på listen over de bedste weekendsenge. 

Denne seng er udstyret med praktiske låsbare hjul, som gør det nemt for dig at flytte rundt på sengen alt efter dit samt dit barns behov. Derudover har sengen også en lynlåsåbning på den ene gavl, hvilket i stor grad er med til at gøre lige netop denne weekendseng mere fleksibel end mange andre.

Med BabyTrold sengen er du også sikret et simpelt design, der har fokus på at gøre det nemt for både barn og forældre at rejse. Sengen er således både nem at transportere samt slå op. Men også det praktiske denimstof medvirker til, at sengen er nem at gøre ren med en fugtig klud, hvis uheldet er ude. 

Kort sagt egner denne seng sig bare særdeles godt til påpasselige forældre, der gerne vil tilgodese dem selv og deres børn, når de rejser.

Med en Hauck weekendseng – Dream N Play Plus i blå er du praktisk udrustet til din næste tur

 • Kan foldes sammen med en hånd
 • Nem forståelig, så selv bedsteforældrene nemt kan benytte den
 • Praktisk trådnet, så du hele tiden kan se dit barn
Dream N Play Plus

Det at rejse kan godt komme som en spontan indskydelse, også selvom du har børn. Men så er det godt, at den praktiske Hauck weekendseng – Dream N Play Plus i blå altid står til din rådighed. Sengen har en maxvægt på 15 kilo, hvilket bevirker, at den ikke kun egner sig til nyfødte men derimod også generelt til småbørn under 15 kilo.

Desuden er sengen særdeles praktisk designet, hvilket specielt kommer dig til gode, hvis du ofte kommer med spontane rejsetanker. Sengen kan med en hånd foldes sammen på midten, hvorefter den kan komme i den praktiske rejsetaske, der medfølger. Både oppakningen samt sammenpakningen er ganske enkelt så let, at også barnets bedsteforældre kan sørge for det, hvis du beslutter dig for, at dit barn skal tilbringe lidt ekstra kvalitetstid med nogle af de vigtigste personer i barnets liv.

Langs siderne er weekendsengen udstyret med praktiske trådnet, som både er behagelige og luftige for barnet at ligge ved men også særdeles praktiske for dig som forælder, da du kan holde øje med dit barns søvn. Hvis du gerne vil sikre dig, at dit barn sover optimalt, så er dette altså en weekendseng for dig.

Få kvalitet og god komfort med en Hauck weekendseng – Dream N Play Plus i beige

 • Blød og nem at rengøre
 • Super åndbart design
 • Trådnet, så du nemt kan holde øje med dit barn
Hauck weekendseng - Dream N Play Plus i beige

Hauck weekendseng – Dream N Play Plus i beige er søstersengen til Hauck weekendseng – Dream N Play Plus i blå. Dette betyder derfor også, at sengen har de samme praktiske egenskaber. Forskellen skal derfor mest ses på farven. Men dette er også en væsentlig forskel, som faktisk har mere betydning, end mange går og tror. For selvom farven selvfølgelig har en betydning for indretningen i dit hjem, så virker farver også stimulerende på småbørn. En afdæmpet beige farve kan således være med til at skabe et mere roligt sovemiljø for dit barn.

Derudover er du også sikret, at dit barn får en god nattesøvn, da weekendsengen udelukkende er designet af polyester. Dette gør, at den både er blød samt nem at rengøre. Det eneste du skal bruge er en fugtig klud, og så er sengen så god som ny. 

Med en Hauck weekendseng – Dream N Play Plus i beige er der tale om en weekendseng med et yderst luftigt design. Sengen er derfor også meget åndbar for dit barn. Dette er i øvrigt en egenskab, som sengen deler med mange af de øvrige senge på listen herunder den smarte BabyTrold rejseseng – Travel Light i sort, som vi nu skal kigge nærmere på.

En BabyTrold weekendseng i sort sikrer dig komfort samt fleksibilitet

BabyTrold weekendseng i sort

Komfort er et nøgleord, når det kommer til at vælge den rigtige weekendseng til dit barn. Søvn er alfa og omega både for nyfødte og deres forældre, og dette gør sig gældende, uanset om I er derhjemme, om I er på weekendtur eller om I skal ud på en længere rejse. Med en BabyTrold weekendseng i sort kan du være helt sikker på, at kvaliteten samt komforten altid er i top. Med fire enkle trin er den særdeles nem at håndtere og er derfor også praktisk, når tiden er knap.

Til sengen medfølger der en praktisk opbevaringstaske, som gør den let at transportere. Der medfølger desuden også en madras med en tykkelse på 3 cm. Denne madras passer specielt til en BabyTrold weekendseng i sort, men selve sengens design gør det også muligt for dig at tilføre sengen ekstra polstring. Det er derfor helt op til dig at vurdere, hvor blødt dit barns underlag skal være. 

Kort sagt egner denne weekendseng sig altså specielt godt til dig, der godt kan lide en mere fleksibel seng, som du selv kan justere på efter dit barns behov.

Gå ikke på kompromis med hverken størrelse eller kvalitet med en Deryan luksus Box, junior i sølv

Deryan luksus Box, junior i solv

Vi har tidligere set på nogle særdeles gode letvægts weekendsenge, men her kommer der en seng, som lige topper vægten med også at være den mindste weekendseng. Deryan luksus Box, junior i sølv er en weekendseng, som du kan have med i selv den mindste kuffert, du kan finde. Dette er desuden uden at gå ned på kvaliteten samt de egenskaber, der kræves for at være blandt de bedste weekendsenge på markedet.

Sengen har et design, der er inspireret af telte. Det indeholder således myggenet og fås med en oppustelig madras, sovepose samt en taske, så du nemt og hurtigt kan pakke sengen sammen, når turen går hjemad.

Sengen er desuden designet i brandhæmmende materialer, som også indeholder 50% UV beskyttelse. Du skal altså ikke være bange for at have sengen stående udenfor, så længe du placerer den et fornuftigt sted. Materialerne er alle særdeles slidstærke, så sengen kan sagtens holde til udendørslivet. 

Denne weekendseng egner sig specielt godt til forældre, der nyder at tage deres børn med ud i naturen for at få lidt frisk luft samt nogle nye indtryk.

BabyTrold rejseseng – Travel Light i sort er let som en fje

BabyTrold rejseseng - Travel Light

Som forælder til et barn i 0-3 års alderen ved du formentlig en ting eller to om, hvor svært, og til tider tungt, det kan være at rejse med småbørn. Du skal huske alt deres legetøj, det praktiske såsom sutter, bleer, flasker ect. og så skal du også lige have komforten på plads for begge parter. Med en BabyTrold rejseseng – Travel light i sort kan du dog være helt sikker på ikke at tilføje mange ekstra kilo til din i forvejen tunge oppakning, sengen vejer nemlig kun 4,5 kilo. Der er altså tale om en letvægtsudgave, som gør det bare lidt nemmere at rejse med småbørn.

Derudover er sengen også let at stille op samt pakke sammen, hvilket gør den særdeles tidsbesparende. Sengen har også et yderst luftigt design, som er behageligt for barnet, men som også gør det muligt for dig at holde øje med dit barn fra alle vinkler i det rum, hvor du placerer sengen. 

Med denne weekendseng medfølger der blandt andet også en komfortabel madras samt en transporttaske, så du ikke selv skal tænke på, hvordan du bedst muligt transporterer sengen. Det bliver næsten ikke nemmere at rejse med småbørn end med en BabyTrold rejseseng – Travel light i sort.

Vælg med omhu samt efter behov 

Som du formentlig kan høre, så findes der mange forskellige weekendsenge, der hver især egner sig godt til forskellige brugssituationer og derfor til forskellige forældre samt børn. Når du skal vælge den rigtige weekendseng, er det derfor vigtigt, at du vælger en seng, som kommer din familie til gavn. Du kan med fordel overveje: 

 • Om du rejser meget i indland eller udland 
 • Hvor meget den må fylde og veje 
 • Om du ofte tager på spontane turer 
 • Hvor blød madrassen skal være i forhold at give barnet den mest optimale søvn 
 • Hvor ofte den skal bruges, og derfor hvor mange funktioner den skal have

Så meget betyder valget af det rigtige design 

Når det kommer til at vælge den rigtige weekendseng, må du aldrig gå ned på kvalitet. Designet betyder nemlig alt for, at dit barn får en god nattesøvn. Weekendsenge med lynlåse er nogle af de mest populære senge på markedet. Sengene har nemlig et yderst praktisk design, som gør det muligt for barnet selv at kravle ud og ind af sengen. På denne måde skåner du som forælder også din ryg for tunge løft. Derudover er også de senge, som er udstyret med hjul yderst praktiske. Disse er nemlig mere fleksible, når du skal flytte weekendsengen. Så hvis du ønsker en weekendseng, der er let at håndtere samt transportere, så bør du overveje en seng med aflåselige hjul. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du overvejer, hvor tung sengen skal være. Hvis dit barn sover uroligt, vil det ofte være en god ide at investere i en lidt tungere weekendseng, som står mere stabilt. Men hvis dit barn sover uroligt, kan det også være et tegn på, at du bør købe en ny madras, som passer bedre til barnets behov.

Læs også vores artikel om: Guide til at vælge den rigtige juniorseng

Se vores artikel om: Babynest – testoversigt over dine bedste muligheder

Læs også: Tremmeseng – testoversigt over de bedste på markedet

Se også denne lignende artikel på vores side: Skal du have en ny vugge? Her er de 11 bedste fra tests

Hvis du er på udkig efter en seng til teenager, så har vi også en artikel, hvori vi gennemgår de bedste modeller på markedet.

FAQ

🤩Hvilken er den bedste transportable babyseng?

Der er et stort udvalg af transportable babysenge på markedet, som du kan vælge imellem, og mange af dem er efterhånden så gode, at der ikke er stor forskel i kvalitet. Vælg derfor primært efter dit eget og din babys behov, når du kigger efter en ny transportabel babyseng.

🧐 Hvordan vælger jeg en babyseng? 

Når du kigger efter en babyseng til din baby, så er der forskellige ting, som du skal have i mente. Både vægt og størrelse er afgørende, hvor meget du rejser, madrassens hårdhed og hvor ofte barnet bruger den, er blot eksempler på ting, du skal tænke over inden køb.

🤓 Er transportabel babysenge sikre?

Transportable babysenge er lige så sikre som en almindelige seng – de kan blot foldes sammen, og så handler det om at købe en model af ordentlig kvalitet. Kig blandt mærker du stoler på, hvis ikke du føler dig sikker og køb den kun, hvis du er tryg ved det.

🤔 Kan nyfødte sove i transportabel babysenge?

Der er mange babysenge og transportable babysenge til nyfødte – de skal jo have et sted at sove. Derfor kan du være tryg ved at lade din nyfødte baby sove i en transportabel babyseng, såfremt den er skabt til det. Du kan altid holde ekstra øje de første gange.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Skip Hop 2-i-en rejseseng i grå skaber lege- og søvnforhold i topklasse

Skip Hop 2-i-en rejseseng i gra

En Skip Hop 2-i-en rejseseng i grå kan ganske enkelt det hele, for ikke nok med at den primært fungerer som en weekendseng, så har den også nogle helt specielle og multifunktionelle egenskaber, som medvirker til, at den også fungerer som kravlegård.

Når du lyner sengens vægge ned forvandles den omgående til en praktisk kravlegård, hvor kun fantasien sætter grænser. På denne måde kan du altså slå to fluer med et smæk ved at have mindre bagage med, når du skal rejse med dit barn. Derudover følger der også en praktisk rejsetaske med, som gør det nemt at transportere sengen.

Yderligere får du også en komfortabel madras med i købet samt en praktisk legemåtte, som du kan ligge i kravlegården. Legemåtten er nem at gøre ren, så du behøver ydermere ikke at være bekymret for krummer i sengen.

Hvis du er en forælder, der godt kan lide at handle praktisk samt have styr på tingene, så er dette weekendsengen for dig og ikke mindst for dit barn.

Basson Baby Baby Foldemadras i sort giver ekstra komfort

Basson Baby Baby Foldemadras i sort

Vi har tidligere nævnt, at flere af weekendsengene på listen er fleksible på flere måder, og en af disse måder er når det kommer til komfort. Stor set alle sengene giver dig mulighed for at øge blandt andet underlagets blødhed, hvis det er det, du ønsker. Gør dette sig gældende, så er det dog vigtigt, at du vælger den rigtige madras. Lige netop af denne grund finder du også den populære Basson Baby Baby Foldemadras i sort på listen over de bedste weekendsenge, for selvom der ikke er tale om en weekendseng, så er dette en særdeles komfortabel madras, der er designet specielt til at passe ned i weekendsenge med målene 60×120 cm.

Madrassen er robust og designet i gode materialer, som gør den yderst holdbar. Den kan altså genbruges i mange år fremover. Derudover er en Basson Baby Baby Foldemadras i sort også foldbar, som navnet antyder, hvilket gør, at den kun fylder minimalt i bagagerummet eller i kufferten. Til madrassen medfølger der desuden også en praktisk taske med håndtag, som gør den særdeles nem at transportere.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar